Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bibby
addikt
Nem hiszem el amit olvasok...
"...
-Ha gyorsabb lesz, akkor több beteg lesz. Ha több beteg lesz, hiába alacsony a halálozási ráta, többen fognak meghalni.
-Hányan?
-Magyarországon többezres nagyságrendben. De az oltásokat nem a nemzethalál elkerülésére kell elkezdeni.
..."Vazeg ilyet le mernek írni! mondjuk mit várjunk el egy indextől.
Ελευθερια η θανατος
-
Penge_4
veterán
"Nomeg a fene tudja, mi van olyan helyeken, ahol a vizsgálat nem igazán kivitelezhető."
Mindig a fejlődő országokkal jönnek. Egyrészt oda ritkán utazik az ember, esetleg valami azon belül kialakított üdülőparadicsomba, aztán ennyi. Egyrészt a TV és a bulvároldalak sokszor görbetükröt mutatnak, hogy ott van a vírusok és a fertőzések melegágya, másrészt éppen amiatt, mert az emberek többségéhez csak a "szűrt" információ jut el, bármilyen orvosi és genetikai kísérleteket végezhetnek anélkül, hogy szem előtt lennének. Persze ezek - mint tudjuk, - csak buta összeesküvés-elméletek, véletlenek pedig vannak, ha valami úgy néz ki, mint egy kacsa, úgy hápog, mint egy kacsa és úgy totyog, mint egy kacsa, lehet hogy igazából elefánt.
"az antibiotikumok és a fejlett orvostudomány elterjedése óta a nagy infulenza-kitöréseknek a halálozási aránya 0.1% alatt marad"
Ezt kik mondják? Azok, akik azt is mondják, hogy növekszik az átlagéletkor, miközben tagadják, hogy a jövőbe látnának, akkor meg érdekes lenne ezt biztosra állítani, ugyanis a mai 10-20-30 éves korosztályról nem tudják megállapítani, hogy el fognak-e élni 80 évig, mert aki ma 80 évesen meghal az a 80 évtől napjainkig számító időperiódust szimbolizálja, amikor még nem volt antibiotikum, meg E betűs mérgek az élelmiszerekbe és ennyi gyár, vagy autó sem.
Az antibiotikumok tüneti kezelést nyújtanak az influenzára, ráadásul a szervezeted megmérgezésével, egy enyhébb kemoterápiának felel meg, de ha egészségesen élsz (ami egyre inkább megfizethetetlen az átlagember számára) akkor el sem kapod, ha csak nem állítanak elő valami újabb influenzatörzset, mert csökken a gyógyszergyárak profitja. Azt meg ne mondja senki, hogy magától mutálódik, mert kicsit érdekes, hogy az elmúlt 100 évben többet mutálódott csak az influenza, mint az összes vírus történelmünk során.
"pusztán a fertőzöttek nagy száma jól érzékelhető problémákat okozott minden érintett országban úgy az egészségügy mint a gazdaság számára."
Igaz, az emberélet le van szarva, a lényeg, hogy pörögjön a GDP. Csak akkor azt nem értem, miért nem lövik le a fertőzötteket, humánusabb lenne...
Máshol az ember komoly pénzeket kap azért, hogy kísérleti nyúl lesz belőle, itt mi fizetünk az oltásért és hasonlókért, hogy kísérleti nyulak lehessünk...
-
Bibby
addikt
Szóval véleményed szerint teljesen jól működik minden, a zindexnek is folytatni kell az acsarkodó kampányát.
Mondjuk szerintem elcseszték az egészet, mert eleve azt kellett volna írni hogy a magyar halálos áldozatok száma elérheti a milliárdos nagyságrendet. Úgy már lehetne pánikot kelteni, ez nudli.Ελευθερια η θανατος
-
mephi666
nagyúr
a placebóhatásról mondok egy sztorit én is, ami velünk történt... tanulságos szerintem
régi időkben sok zöldséggel éltünk és összejöttünk haveroméknál kb 4-en péntek este... iszogattunk, elvoltunk... akkor még cigiztem és 1 szál fekete moon-om volt már csak... egyik hülye haveromra rájött az 5perc és eltörte a cigimet, majd kiment kocsmázni... ideg voltam, nem akartam "megpatkolni a cigit", ezért fogtam egy cigipapírt és úgy natúrba sodortam belőle egyet... még csigát is tettem bele, ahogy kell... a hülyegyerek kb 10perc múlva jött vissza, addig megbeszéltem a többiekkel, hogy azt mondjuk neki, hogy xy beugrott hozzánk, gatyára kész volt és megdobott minket abban az elmeállapotban egy 500-asért vagy 0.5g-vel... azt csavartam be egybe... kimentünk az udvarra, hogy azt akkor elpöffentjük... színtiszta dohány volt... mindenki szívta nagy komolyan, ahogy kell... a gyerek szállt ki először a körből, aki eltörte a cigimet... aztán leült a szobában egy fotelbe és fél óráig csak nézett ki a fejéből, hogy mennyire készvan... mi meg 3an röhögtünk, mint a fakutyák még poénkodtam is a sráccal, hogy: "na, ő szállt ki először, mégis ő szívott legnagyobbat" másnap nem akarta elhinni, hogy natúr dohányt szívtunk ez a placebo...
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
Penge_4
veterán
"Azé' kiváncsi vagyok vitaminnal mire mégy mondjuk egy szifilisz ellen"
Régen nem volt, AIDS, szifilisz, rák, ezek a modern kor betegségei. A történelmi feljegyzésekbe meg ne menjünk bele, mert nem lehetsz benne 100%-ig biztos, hogy nem hamisították meg.
"Igazság szerint sokkal egészségesebben étkeznek és mozognak, mint a modern emberek nagy része. Ennek ellenére az átlagos életkoruk fele a fogságban, sokkal egyhangúbb táplálékon, kevesebb mozgással élő társaiknak. És azt az életkort is parazitáktól, betegségektől gyötörten élik végig."
Forrás, bizonyíték? Gondolom valamilyen mainstream bulvárcikk, de azért linkeld be.
Egyébként kíváncsi lennék a válaszodra az "átlagéletkorral" kapcsolatban. Mert aki ma 80 évesen meghalt, annak 80 évvel ezelőtt nem nagyon voltak E betűs dolgok az élelmiszerében, de még antibiotikumokat is ritkán szedett.
Szóval 80 évvel ezelőtt magasabb volt az átlagéletkor, hogy most az lesz-e, azt majd megtudjuk leghamarabb 50-60 év múlva.cucka: "mivel a cukorbetegségre egyelőre nincs gyógyszer, de azért nem szeretnénk, ha a beteg meghalna."
Volt, csak aki fejlesztette, eltűnt a labor meg leégett. (idáig tény) Biztos a föld nyelte el...
"Képzeld, előfordul, hogy ők maguk sem tudják."
Ha már az orvos sem tudja, csak találgat, az már régen rossz. Ennyi erővel én is elmehetnék háziorvosnak, azt tudom, hogy ha valakinek fáj a torka, akkor ez kell, ha fáj a feje, akkor pedig az. Sok belefásult, profitéhes orvos, ettől rosszabb nincs.
"Vagy a vitamin olyan szer, ami alacsony és magas vérnyomásra is jó?"
Ez a baj, hogy egysíkúan nézed. A vitamin inkább olyan szer, amely visszaállítja az ember szervezetének természetes biológiai egyensúlyát. Ezáltal mindenre jó.
[ Szerkesztve ]
-
Penge_4
veterán
"Jujj. Triviális 'illik tudni' dolgokra azért nem igazán szokás ám bizonyitékot kérni."
Na igen, kb ha vadon élnénk, akkor nem mi lennék a tápláléklánc csúcsa, hanem az oroszlán, meg a krokodil, meg a többi. A tudomány változtatott rajta, kiemelkedtünk az állatvilágból, de ettől még nem szakadhatunk el teljesen a természettől (csak ezt sokan elfelejtik).
Egy ősember minden tekintetben sokkal ellenállóbb, egészségesebb volt, mint a mai ember. Viszont az átlagéletkor elképzelhető, hogy nem volt olyan magas, mivel ha eltörte a lábát, vagy leesett a fáról és belsővérzése volt, az gyakran elvitte. Ahogy a ragadozók is gyakran elkapták.
Az ember biológiailag akár 120-200 évig is elélhetne, ehhez képest nem nevezném a jelenlegi átlagot (ha nem számolom az infarktusban elment 40-50 éves korosztályt, vagy a szintén váratlanul összeesett 20-30 éves "egészséges" sportolókat) olyan magasnak."De a két világháború között mai szemmel nézve katasztrofális volt a helyzet."
Vagyis a háború sújtotta környezeti hatásokhoz viszonyítva növekedett az átlagéletkor. Ez igaz. De akkor ezt kéne mondani, nem pedig elferdíteni a tényeket.
-
Rive
veterán
No. Elnézést, picit el voltam havazva.
Férfiak születéskor várható átlagos élettartama (év). Évszám, magyar átlag, nyugati átlag.
1900 36,60 45,59
1910 39,10 49,76
1920 41,00 53,61
1930 48,70 57,72
1940 55,00 61,94
1950 59,90 65,21
1960 65,90 68,40
1970 66,30 69,09
1980 65,50 70,78
1990 65,10 73,062006 69
Nôk születéskor várható átlagos élettartama (év). Évszám, magyar átlag, nyugati átlag.
1900 38,20 48,23
1910 40,50 52,29
1920 43,10 56,51
1930 51,80 60,77
1940 58,20 64,06
1950 64,20 69,32
1960 70,10 73,58
1970 72,10 75,30
1980 72,70 77,52
1990 73,70 79,522006 77
A dőltbetűs adott évi KSH adat.
Hozzá kell tenni, hogy a várható élettartam legtöbbször csak az egy éves kort megéltekre vonatkozik. Azaz a csecsemőhalandóságot nem számolják bele. A háborús veszteségeket sem.[ Szerkesztve ]
/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!
-
Penge_4
veterán
Ha a hülyeség és a tudományos kutatások között nem tudsz különbséget tenni, majd ezt poénnal próbálod leplezni az nem vicces.
Ha nem vagy képes összességében átlátni a világ dolgait, az sem vicces.
Az, hogy a kémiaoktatás ennyire siralmas a fejlett országok minden táján az szintén nem vicces. -
Vandit.
addikt
De nagyon cikinek érzem. Úgy látom te vagy a "hivatalos megmondóember", aki mindent jobban tud és csak az a tény, amit ő mond..
A tudatlanság nem végleges állapot, a hülyeség igen. >A világürből nézve a föld kék és fehér, NEM VÉLETLENÜL BMW>> A sors kénytelen meghajolni az erős akarat és kitartás előtt
-
Penge_4
veterán
"A helyzet az, hogy a sok szép összekapargatott ismeret tükrében itt a szép idióta összeesküvéselméletetek mellé az égvilágon semmit se tudtatok felhozni"
Ha olyat is feltudnánk, amit a csőlátású emberek is elfogadnak, akkor az már jogerős bizonyíték lenne.
Ha vannak egyéni gondolataid is, nem csak várod, hogy a média eléd tegye az információkat, amiket szó nélkül elfogadsz, akkor magadtól is rájössz, hogy bizonyos dolgoknak (amiket eddig hülyeségnek gondoltál) igenis, van alapja."Igen, a fenti dihidrogén-monoxid pont az a szint, amit itt produkáltok. Nektek való."
Éppen erről beszélek. Hogy csőlátású vagy, általánosítasz. Ebből is látszik, hogy még egyetlen "összeesküvés-elméletet" sem vizsgáltál meg igazán, csak a mainstream médiából tájékozódsz ezekről is, hogy "ilyenek is vannak".
"Mondd, egy picit se érzed cikinek eltűnésesdiről vizionálni?"
Persze, a mai világban nem tűnnek el emberek, azért találnak meg 10-20 éves maradványokat bebetonozva, és még mennyit, amit meg sem találnak. De mint tudjuk az ilyeneket a maffia csinálja, tisztességes tudósokkal/újságírókkal ilyesmi nem történhet meg, az RTLKlub meg a Blikk is megmondta.
Persze addig úgyis hihetetlennek fogod tartani, amíg egy közeli, vagy távoli ismerősöddel meg nem történik.
-
Penge_4
veterán
"csak azt emlegetni, hogy mennyire hülye mindenki, aki nem hisz?"
Ez a védekezési forma (hogy leszólod a másikat, mintha te valami felsőbbrendű lennél, mint holmi "söpredék összeesküvés-elmélet hívő") amellett, hogy téves még nem is éri el a kívánt célt.
Az összeesküvés-elmélet nem vallás, nem hit kérdése. Utánanézés, információk kutatásának a kérdése, amelyek alapján le lehet vonni a következtetést. De bizonyíték nincs rá (ezért hívják összeesküvés-elméletnek). Olyan mint a Húr-elmélet. Arra sincs (még egyenlőre) bizonyíték, ezek szerint abban is "hisznek"?
"helyett e picit mondjuk utánanéz, és nem csak az iwiw üzenőfalán?"
Úgy látszik te nem tetted meg, mert akkor nem vennéd egy kalap alá a hoaxokkal.
"mikor voltál utoljára könyvtárban, mondjuk?"
Múlt héten, de egyrészt nem tudom hogy jön ez ide, másrészt nem tudtam, hogy már a könyvtárakban (a szépirodalmi fantáziálgatásokon és filozófiai műveken kívül) is tárolnak olyasmit, amit a mainstream média nem hagyott jóvá. Ha valós bizonyítékokat keresel, ne ilyen helyeken keresd, ahol már előzetesen megszűrte a hatalom. A könyvtárakban maximum újabb kérdésekbe botlasz, de nem áll össze a kép, mert a kirakósból hiányzik néhány darab. A bagdadi múzeum sem véletlenül lett kifosztva...
"Negyede olyan könyvekkel, amik még bőven az egész 'mainstream média' előtt születtek."
Teljesen mindegy mikor születtek. Már az iskolában elkezdődik az emberek kondicionálása. Orwell miért nem kötelező olvasmány? Huxley - Szép új világ miért nem kötelező olvasmány? És még lehetne sorolni. Talán kicsit jobban szélesedne tőle az emberek látóköre és nem ennének meg mindent, ami a médiában elhangzik, de helyette kapnak mesés-történelmi olvasmányokat, kalandregényeket, vagy romantikus drámákat.
Egyébként nem túl régóta van ez, hogy kötelező az írás/olvasástudás. Néhány száz évvel ezelőtt még rengeteg analfabéta volt. Biztos vagy benne, hogy történelmi feljegyzéseink 100%-ban pontosak? http://hu.wikipedia.org/wiki/Kitalált_középkor
"Közben meg ugye azok, akik az egész antihiszti mögött állnak, és akiknek a nevére cirka öt perc guglizással rábukkan akárki, vigan elvannak évtizedek óta. Bezzeg az átlagember eltűnik."
1: Amíg nincs bizonyíték, addig csak egy szűk, szemellenző nélküli réteg az, akik végiggondolják azt, amit elmond/leír, a többiek sodródnak az árral, pár önjelölt "okosember" meg csak akkor hiszi el, ha az RTLKlub is leadja Dr. xy professzor megerősítésében. Így nem jelent fenyegetést.
Van egy olyan mondás, hogy ha valamit nagyon el akarsz titkolni, akkor csinálj belőle filmet/írj róla könyvet, beszélj róla a médiában.
2: Mindig lesz pár kirakatember (pld. Egely), akik csak pofáznak, de nem mutatnak fel semmit és élő adásban ugatják le egymást valamelyik elismert egyetemi professzorral, a professzor természetesen hülyét csinálva belőle. Nem kell neki sok, 10 év múlva szerintem meghívást nyer a Mónika Show-ba, vagy a vacsoracsatába, ha így folytatja.
Amelyik kutya ugat, az nem harap. Másrészt mindenki tudja jól, hogy vannak szerettei, van családja, annyira meg kevés fanatikus van, aki feláldozza őket is. Mert önmagát még van, hogy feláldozza valaki az emberiségért, de az egész családját nem, főleg hogy nem is biztos, hogy sikerül véghezvinnie a célt.
Az leghatásosabb mód az internet teleplakátolása lenne, fórumokba bepostolni, Kínától Sri Lankáig minden tárhelyre felpakolni, de akkor is egy idő után leszedegetnék, másrészt az atombomba építés leírása is fent van a neten, mégis hányan csináltak maguknak hobbiszinten ilyet? Vagy mást mondok. Autó. Azt is tudsz saját magad is építeni, ha megvan hozzá a szükséges alapanyag. Hányan építettek maguknak, ahelyett, hogy lízingelik, ami 10 év múlva lesz
az övék? Addigra fogná egy cég, levédetné a tervet, majd ha már nagyon pattogna a nép, akkor elkezdené sorozatgyártani horribilis árakon, a házilag történő előállításhoz szükséges alapanyagok árát pedig hirtelen fölemelnék. -
brownus
veterán
"A 272 tanulmányozott páciens 25 százaléka került intenzív osztályra, és 7 százalékuk meghalt. 45 százalékuk 18 év alatti gyerek volt, és csak 5 százalékuk 65 év feletti felnőtt; 73 százalékuk szenvedett legalább egy olyan betegségben, mint az asztma, a cukorbetegség, a szívbetegség, vagy volt terhes" - írta az amerikai Betegségellenőrzési és Megelőzési Központ (CDC) munkatársa, Seema Jaine vezette kutatócsoport a New England Journal of Medicine című orvosi folyóiratban megjelent tanulmányában.
a vastagon jelölt betűs rész a lényeg...
meg ez: Azon kevesek, akik meghaltak, többnyire egy második fertőzésnek estek áldozatul, amikor a testük már legyengült az influenzától.
megtévesztő a figyelem felkeltő cím, és ez marad meg majdnem mindenkiben...
-
nagyúr
Valmelyik nap volt a TV-ben egy műsor, ahol valami főgyógyszerész meg a Ceizel magyarázta, hogy azért nincs még most járvány, mert nincs elég hideg. Ezért kérdeztem. Mert mapsütés már régóta nincs, párás is a levegő, de mégse akar járvány lenni (szerencsére, bár ha gyógyszergyári részvényes lennék, akkor sajnos ).
Aki él és nem boldog, az téved!
-
janos1988
addikt
Megy a panik keltes. Eddig szinte a kunyanak sem kellett, raadasul meg perrel fenyegettek az oltoanyag rossz hiret keltoket. Nosza, ugy is itt a menetrendszerinti natha, influenza virus, csinaljunk hat egy kis panikot, mossuk az emberek agyat, hogy ha kicsit lazas lesz vagy folyik az orra es tusszog, hagy rohanjon rogton a h1n1 oltoanyagert. Gyogyszermaffia
Az en velemenyem az, hogy ha ez valoban annyira veszelyes virus lenne, mint ahogy hangozatjak, akkor mi mar szazassaval hullanank naponta.
https://www.youtube.com/watch?v=mkDSGbRyjz8&list=PLVJH24yGtE_w5Ke4aWmRV8erFQmqRD1dK Minden egyes új rész rátesz még egy lapáttal :-D
-
Unique girl
csendes tag
Angliában járok suliba, ott már nem egy, nem két iskolástársam volt sertésinfluenzás, de pár nap alatt mindenki rendbejött, és visszatért az iskolába. Ha időben észreveszik és kezelik a betegséget, semmivel sem veszélyesebb, mint egy sima influenza, legalábbis szerintem... Mivel én egyébként is hajlamos vagyok a magas, alig mérsékelhető lázra, és távol is élek most a családomtól, megkaptam a védőoltást a héten. Nem volt könnyű, ugyanis orrba-szájba reklámozzák, hogy mindenki oltassa magát, de a patikákban még nem igazán volt kapható a héten, rengeteg utánajárást követően sikerült megszerezni. Röviden ennyi...
-
Az tényleg gáz, hogy a sokféle őszi nyavalyát keverik az emberek, és influenzának nevezik pl. a közönséges náthát is, pedig a kettő egészen más, és a vírus is más.
Gyerekkoromban voltam utoljára influenzás, tehát, ha idén rám lel, bennem fenemód jól fogja érezni magát, bármelyik törzse is találjon meg, mert évek óta nem találkozott vele az immunrendszerem. Ezért be fogom oltatni magamat jövő héten.Az influenzára érkező mellékfertőzés különösen kellemetlen tud lenni még egészséges szervezetben is, mert az influenzával hadakozó immunrendszernek hirtelen két fronton kell védekeznie. Az influenza nem éppen egy mezei nátha. Bármennyire is bagatellizáljuk a vírust, amint beáll a szutyok idő, be fog indulni.
A tudás az egyetlen érték, ami a használat során nem fogy el, hanem még gyarapszik is.
-
Unique girl
csendes tag
Most itthon voltam egy hetet, holnap megyek majd vissza, az oltást is itt kaptam. Az Ukrajnából jövő (?) vírusról is hallottam, remélem, nem lesz belőle komoly baj, bár nem hinném... Bocs a rövidségért, de majd' elalszom, majd holnap esetleg hozzáfűzök még valami érdemlegeset.
-
nagyúr
A miniszter azt nyilatkozta, hogy két profi laborjuk van, amiben ki tuják mutatni a H1N1-et.
Médiahiszti ez az egész járvány...
Juteszembe a korábbi hideg/nedves/árnyékos terjedésről szóló postokról:
Az hogy van akkor, hogy Mexikóvárosban kezdett el terjedni a dolog, pedig ott rohadtmeleg/nagyonszáraz/durvánnapos idő volt?Aki él és nem boldog, az téved!
-
nagyúr
"Mexikóváros időjárásáról van valami információd? Mert nekem nincs"
Hát így konkrétan nincs, de a földrajzi szélesség alapján, meg hogy egy baszottnagy félsivatag közepén van, nehezen tudom elképzelni, hogy hideg/párás/felhős idő lenne az uralkodó, főleg nyáron, amikor is a rettentő nagy pánikot kiváltó járvány tombolt ott (valami 1500 beteg egy 20 milliós városban...)Aki él és nem boldog, az téved!
-
Bibby
addikt
Ó igen, Mert ami a te véleményeddel ellentétes, az a hazugság, ami meg igazolja, az az igazság. Ez aztán a cseppet sem szemellenzős nézet.
Mondjuk ha az lesz az első hiteles jelentés, felmerül a kérdés te honnan tudod mi mivel van tele, hány lélegeztetőgépük van ésatöbbi... vagy lehet nem is tudod?
Ελευθερια η θανατος
-
Penge_4
veterán
Te feltétlenül oltasd be magad. Mindenkinek jobb lesz így.
Egy bátor asszony, egy bátor ország - Mi mikor csinálunk ilyet? (soha, költői kérdés volt)...
-
Kobe
veterán
igen, de azért tartozok rizikócsoportba, mert az orvosok azt mondták...a szívrendellenességem miatt, stb.
Csak éppen 23 éves koromban közölték, miután jó 20 éve rendszeresen kellett járnom kivizsgálásra, hogy, ja, hát kb minden harmadik ember ilyen "bajjal" születik.
Na kösz szépen, akkor megérte riogatni, ultrahangra járatni, stb. Aztán kamaszkoromtól kezdve mindent a méretemre fogtak, de évek alatt nem sikerült kimutatniuk, hogy bármilyen elváltozás, rossz teszteredmény született volna amiatt, meg a "betegség" miatt.
Ezért nem szeretek orvoshoz járni, mert szakmai ártalmuk, hogy mindegyik talál valamit. Ha akarnám, körülbelül 2 kezemen sem tudnám megszámolni, hány fajta bajom van, mert minden orvos minden vizsgálatnál talált valamit. Az, hogy ilyenek minden második emberben vannak nem számít, elvégre ők egy görög isten mércéi szerint mérnek mindentAz oltást meg szimplán azért nem adatom be, amit már linkeltek, ha tényleg rizikófaktornak tekintetném a betegségeim elgondolkoznék rajta, de így, hogy egyszerűen nem készült egy normális megerősítő tanulmány, illetve a kisgyerekek oltásából is politikai vitát rendeztek, nem pedig szakmait, és 2 naponta változtatták a véleményüket, az vicc. Nálunk ez ment, verte a kormányszóvívő a mellét, hogy mi vagyunk az egyetlen EU-s ország, ahol a lakosság 40%-a hozzájuthat az első körben, szervezett oltások, stb, a német virologús szakember meg 2 mondatban elmondta egy sajtótájékoztatón, hogy C vitamin, ágymeleg, pihenés, és általános antiobiotikum, és annyi.....
Valahogy nekem az egész szituról az a vicc/vagy valóság jutott eszembe, hogy:Az amerikaiak dollármilliókat és hosszú éveket költöttek egy olyan toll kifejlesztésére, ami űrhajókon is működik, nem folyik szerteszét a tinta a hajóban. És mennyire örülnek a sok éves fejlesztés eredményének.
Az oroszok meg inkább ceruzát használtak.
-
Penge_4
veterán
"A legtöbb ember akkor fordul orvoshoz, ha szükségét érzi, és ha az orvos nem igazolja valami módon ezt a szükséget, akkor rosszkedvűvé válik."
Ez tényleg orvoshoz méltó hozzáállás...
Libria: Önmagában nem baj, ha az emberi szervezetet az abszolút egészséges emberekhez mérik, sokkal durvább lenne, ha a folyamatosan romló egészségű átlaghoz mérnék, mert akkor soha senkinek nem lenne semmi különösebb baja, csak szépen lassan kihalna az emberiség. A probléma itt a kontrasztban van. Ha valóban szívrendellenessége van az embernek, akkor közölje mellé a statisztikákat is, hogy ez milyen gyakori, meg ilyesmi, mert ha ez kimarad, akkor az emberek magukba fordulnak, pedig mivel gyakori az adott dolog, nem lenne rá semmi okuk.
Amit legkevésbé várok egy orvostól az a hitegetés, az eredmények elhallgatása és az együttérzés. Ezeket kenje a hajára. Ha orvoshoz megyek, akkor tudományos adatokra, száraz orvosi tényekre van szükségem, nem másra. Mégis sajnos ez a 3 dolog jellemzi manapság az orvosokat, itt van elbaszva az egész. Ne nézzen már hülyének, attól hogy nekem nincs a nevem előtt Dr. még fel tudom fogni mi a bajom, ha nem értem a latint, max visszakérdezek, vagy rákeresek a Google-n.
A kedvencem az volt, mikor idegen orvosnál voltam, aztán mikor elmondtam mi bajom van, megvizsgált és váltottunk kb 2 mondatot visszakérdezett, hogy kolléga vagyok-e. Na ilyenkor legyen nyugodt az ember.
-
hito
nagyúr
Csak van valami köze a topicnak a témához A megbetegedett fórumtársunk nevét sajnos nem tudom, nyomtalanul törölve lett a cikk. Sajnos nem jegyeztem meg és nem is szóltam hozzá csak érdeklődve követtem az eseményeket...
Leviske: rémisztően nagy a csönd
Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.
-
RedWing
aktív tag
"hogy felnőttek már tudnak felelősen dönteni" Pontosan!
Én hoztam egy felelős döntést, hogy nekem nem kell. Ezzel vállalom a felmerülő következményeket. Ha pozitív, pozitív, ha negatív, akkor negatív.
Ha Te beoltatod magad, azzal ugyan úgy vállalod a következményeit. Ennyi.Egy mérnökkel vitatkozni olyan, mint bírkózni egy disznóval a sárban. Néhány óra elteltével rájössz, ő élvezi!
-
Badb0y
addikt
Na én belövettem a "nyomkövetőt"
Hétvége óta kb. napi 3-4 órát ezt a szart olvasom, nézem hallgatom, és meguntam. És mivel több észérv szól ammellett, hogy érdemes,ezért akár üzleti fogás akár nem, nekem pár ezer ft-ot megér, hogy ne döntsön le egy hétre a lábamról.
Természeteseb annak a veszélye is meg van, hogy tévedek
[ Szerkesztve ]
Minőségi laptopok https://notebookokhu.business.site/
-
Dalai Láma
őstag
Pontosan. Ha 2 etet írnak rá, akkor nem lehet perelni, meg verni az asztalt, hogy 8 nappal utána mégis megfertőződött az illető. Mint az élelmiszereknél a lejárati idő. Nagy valószínűséggel a tegnap lejárt joghurt ma még biztonsággal fogyasztható.
Egyébként most úgy érzem, kezd felpörögni a vírus, már nem csak a hírekből, hanem ismerettségből is hallok megbetegedéseket.
[ Szerkesztve ]
''Ugrott apósom, nagy régi sólyom, mindene az illegalitás''
-
Penge_4
veterán
Ki mondja? Csak nem a gyógyszermaffia?
Egyébként nem döglött az, csak legyengített vírus. Tehát ha gyenge a szervezeted, ugyanúgy belehalhatsz.Overlocker: Ismeretséget úgy érted, hogy konkrét ismerős általi saját tapasztalat, vagy ismerősöd ismerősének a sógora? Mert nem mindegy. Mert én folyamatosan kérdezgetek, de még nem hallottam olyanról, hogy konkrét ember elkapta volna, csak amiket a hírekben mondanak. Az meg vagy igaz, vagy nem, senki nem fogja leellenőrizni, hogy K. Pista budapesti lakos valóban megkapta-e. Pest nagyváros, "senki nem ismer senkit", könnyen terjednek a pletykák.
[ Szerkesztve ]
-
stangli
senior tag
döglött vagy nem döglött nem változtat a tényeken hogy a tamiflu a h1n1 oltóanyagok közt trabantnak sem lehet nevezni... csak utána kell olvasni pl itt
és ami a fontos:
A védőoltás azonban nem jelent 100%-os védelmet! A megfelelő védelemhez, a megfelelő immunválaszhoz 2 dolog szükséges: jó oltóanyag + jó immunrendszer.na meg ha itt tartunk ezt is érdemes elolvasni már ha valakit érdekel
-
Sárpac
nagyúr
Lehet lehet én se hittem benne, de mióta kollégám 4. hónapja használja és előtte 2havonta küzdött herpesszel most meg nyoma sincs elgondolkoztatott, hogy mégis lehet benne valami.
Amúgy meg napi 3gerezd fokhagyma minden este az az igazi immunerősítő!
Amúgy létezik arany kolloid is csak annak más a funkciója.
[link][ Szerkesztve ]
Alapfesz alatt a maximumon túl!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- alza vélemények - tapasztalatok
- Formula-1
- Asszociációs játék. :)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen TV-t vegyek?
- Szabályosan kilőtt az AMD asztali piaci részesedése
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Bíró: Zuckerberg nem felelős azért, amit a közösségi média a gyerekekkel tesz
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- További aktív témák...
- Hibátlan - GIGABYTE Z370 HD3 LGA1151v2 alaplap + Windows 11 Pro digitális licensz
- Hibátlan - INTEL Core i7-8700 LGA1151v2 dobozos CPU processzor
- Szép Tervező Vágó Dell Precision 5530 Laptop -80% 15,6" i9-8950HK 32/512 QUADRO P2000 4GB FHD IPS
- Apple Iphone 13 Pro - 256 GB (Space Grey)
- Komplett fénytechnika (Robotlámpa, stroboszkóp, vezérlő, állvány)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest