Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Lalikiraly: Asus Gaming V16 - RTX5050
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zenebohoc
tag
Köszönöm szépen.
Időközben sikerrel jártam.
ID-k átírása sikertelen volt. A fájlok eltávolítását a VMM-ből korábban próbáltam, eredménytelenül.
Viszont találtam egy nem elegáns, de működő megoldást.
Egy korábbi XP gépet importáltam. Ebben csak két meghajtó volt definiálva.
(Tapasztalatom szerint az IDE controller csak négy eszközt tud kezelni, 3+CD)
Így maradt egy szabad hely a csatolásra.
Erre egyenként csatolva az .vmdk adatfájlokat, már sikerült feléleszteni azt és lementeni az hiányzó adatokat.
Segítségeddel sikerült visszanyerni mindent.
Tanulva a múltból, már a friss mentés is egy HDD-n figyel. :-)Köszönet mégegyszer
-
Zenebohoc
tag
Köszönöm gyors válaszod.
Sunyizás részemről azt jelentette, hogy az importálás során kapott .vmdk nevére átneveztem a frissebbeket. Valóban az eltérő ID-k miatt vonyított a VB.
Próbáltam közben néhány dolgot, eredménytelenül:
Virtuális gépemben IDE vezélő volt beállítva. Gogliban volt egy okosság, hogy a .vdmk fájlokat SATA vezérlővel kell illeszteni. Két állapotot próbáltam.
Az első, meglévő és importálást követően régebbi adatokkal működő XP-hez, a meglévő IDE vezérlők és meghajtók mellé pluszban felvetettem a SATA vezérlőt és alá a legfrissebb .vmdk fájlokat. XP működött, de nem látta a SATA-s fájlokat.
Másik lehetőség a működő XP paramétereivel azonos, de új gépet generáltam. Ebben nem voltak IDE elemek, csak SATA a legfrissebb fájlokkal. Ezesetben elindul a virtuális gép, de az induló XP rövidesen leállt kék halállal.
Tanulópénz megvolt. Jövőben gyakrabban mentek.
Köszönöm hozzászólásod. -
Zenebohoc
tag
Tisztelt Fórumtagok!
Időnként elmentettem a virtuális gépem (*.ova), de sajnos nem elég sűrűn :-(
Egy Linux összeomlást követően teljes telepítést kellett elvégeznem.
A VB-ban futó Xp-re importáltam a korábbi mentést.
A bibi ott van, hogy az utolsó biztonsági és az aktuális állapot között 2 hét telt el.
Visszaállt a virtuális gép a korábbi állapotban. Próbáltam a visszafejtett vmdk fájlokat a frissekkel helyettesíteni, de a sunyizást nem engedi a VB.
Van-e lehetőség naprakésszé tenni a gépet, vagy el kell fogadnom némi adatvesztést?
Köszi előre is a segítséget! -
Zenebohoc
tag
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni.
Inkább használom a VirtualBoxot (5.2.42), mint értenék hozzá.
LinuxMint rendszeren van egy VM WinXP
Két darab .vmdk kiterjesztésű tárhellyel dolgozok, mely most kezd betelni.
Új tárhelyet szeretnék hozzáadni.
Konfig / Tároló / Új tárhely - a szabály szerint.
Megtörténik, rendben. Mindegy, hogy vmdk, vagy vdi a kiterjesztés.
Elindítva az XP virt.gépet, nem látom az új könyvtárat, csak a két régit.
Mit rontottam el?
Köszi előre is.
u.i.: szeretnék ennél a VB verziónál maradni, mert jelenleg az OP ezzel megy stabilan.
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B650M R7 8700F 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4070 Super 12GB NZXT H510 Cougar 700W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3837
- Akció! ÚJ akku! Lenovo ThinkPad X1 Extreme Gen2 i7-9850H 16GB 512GB GTX1650 500nit UHD 1 év gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest