- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- bambano: Bambanő háza tája
- WhrlpoolMind: Búcsú a HD3870-től
Új hozzászólás Aktív témák
-
sziku69
őstag
-
sziku69
őstag
-
sziku69
őstag
Jön Irma.
"300 km/h-s szél kíséri, de a széllökések akár a 350 km/h-t is elérhetik. Egyes források szerint hatalmas mennyiségű, helyenként akár 400-500 mm csapadékot is eredményezhet. A napokban Puerto Rico, Dominikai Köztársaság, Haiti, és Kuba következnek. Florida kormányzója szükségállapotot hirdetett."Sajnos érinteni fog bennünket, ma már azt mondják Florida történetében ez lesz a legnagyobb hurrikán. Én már kettőt itt megéltem... de ettől félünk. Azt hiszem, ha el kell hagyni a házat, akkor elmegyünk egy másik államba." - nyilatkozta egy helyi magyar lakos."
Nálunk már a 80-100 km/órás szél is viharosnak számít.350 km/h előtt pedig nincs akadály. Fél köbméter vízzel négyzetméterenként. Hogy ebből mi lesz Floridában.
-
sziku69
őstag
Húúú aszta mindenit. 38,5 fok árnyékban. A kocsi kormány konkrétan ráégett a kezemre.
-
sziku69
őstag
Ismét egy viharos nap. Ha lennének fényképek, vagy események.........
-
Fr0z3n
őstag
Alig várom megint a villámok fotózását
-
sziku69
őstag
" Balatonaligán minden eddigi balatoni viharénál erősebb, 157 km/h-s szelet mért az OMSZ.
"Siófokon rengeteg vezeték leszakadt, nincs áram, mindenütt kidőlt fák vannak - jelentette szerkesztőségünk a helyszínről. Az éjjeli órákban rengeteg volt a lezárás, az útra dőlt fa, rendőrök, tűzoltók és mentők vonultak nagy számban. A legtöbb mellékút teljesen járhatatlanná vált, a 7-es főút fél sávon volt járható kedd hajnalban is."
-
sziku69
őstag
Vihar előtti csend!
-
Fr0z3n
őstag
Kezdődik a vihar fényképezős jó idő
-
sziku69
őstag
Vajon milyen nyarunk lesz idén? A fővárosiak megint eláztak rendesen. Valahogy úgy érzem évről évre egyre rosszabb lesz a helyzet.
-
sziku69
őstag
Ismét jön egy zivatarlánc.
Kedden júl.26, éppen a maglódi Kiss Guminál voltam délután fél 6 körül. Akkor már látszott, hogy Vecsés irányából jön egy kiadós zivatar.
Jégesővel kezdődött. Éppen az autóban ücsörögtem. Egy hatalmas csattanást hallottam. Valahol a közelben csapott le a villám. Pár perccel később füstöt láttam a házak között. Nem láttam a tüzet, mert a nagy műhely éppen kitakarta azt a részt. Ekkor már az eső is ömlött.
Amikor végeztem a gumisnál elmentem arra.
Ez fogadott. -
MunezXBK
nagyúr
-
sziku69
őstag
Ha valahol voltak események, ne tartsátok magatokban. A fővárosban elég nagy vihar volt. Kidőlt fák, stb..
-
sziku69
őstag
A mai minket elkerült. Legalábbis a java. Holnaptól meg jön a kánikula.
-
sziku69
őstag
Valahol, valami esemény? Itt kelet Pest mellett csak egy átlagos zivatar. De esik folyamatosan már 20 perce.
-
sziku69
őstag
Nagyjából két órán keresztül, rövidebb hosszabb időszakonként szakadt az eső. Dörgött villámlott.
Megint megtelik a szerelőaknám. Március elején volt benne több mint egy méter víz. Két héttel ezelőtt már majdnem teljesen száraz volt, de már a múltkori felhőszakadás után is ment bele 30 centi. Holnap megnézem mennyi az annyi. -
sziku69
őstag
válasz
MunezXBK #167 üzenetére
Van itt egy kis cikk róla. Ide teszem, hogy ez is meglegyen.
-
sziku69
őstag
Van itt valaki, aki külföldön él? Mondjuk ausztriában, vagy németországban. Arrafelé elég durva dolgok vannak.
Most felénk is nagy dolgok lesznek készülőben, ahogy kinéztem az ablakon.
-
sziku69
őstag
Megérkezett a jég Maglódra. Fullosan.
-
sziku69
őstag
Jó reggelt Budapest!
Megvolt a ma reggeli ébresztés mindenkinek? Volt égzengés rendesen itt a XVII. kerület mellett is.
-
sziku69
őstag
Kit vert el a jég? Asszem a Budaiak tudnának erről mesélni.
-
sziku69
őstag
Na....megvolt az első idei felhőszakadás Maglódon. Az utcán hömpölygött a víz, mintha hegyi patak lett volna.
-
sziku69
őstag
-
tomcsi23
veterán
Jó kis idő volt arra.
-
sziku69
őstag
-
sziku69
őstag
-
sziku69
őstag
Sziasztok! Van itt valaki észak magyarországról??
Keresek valamilyen hóterepet, ahol lehetne egyet szánkózni. Elsősorban Visegrád környéke érdekelne.
Pesthez közeli hely érdekelne. -
Vakegérke
félisten
-
sziku69
őstag
Már több mint egy órája ónos eső esik nálunk.
Viszont ahogy az időképet nézem, lesz még éjjel hó felénk is.
-
sziku69
őstag
Ho-ho-hóó, itt a hó!!!
Kinél mi a helyzet? Maglódon kb 5-6 cm
Ez ugyan nem vihar, de jó hír a tél szerelmeseinek!! (csak ne kelljen autóba ülni)
-
sziku69
őstag
-
Itt 22 fok van mar csak, vegre vege a kanikulanak, remelem iden mar nem is lesz tobbet 25 foknal melegebb, elegem lett belole nagyon.
-
sziku69
őstag
-
sziku69
őstag
Szombatra varázsoljatok jó időt, legalább Maglódra!!!!!!
-
Vakegérke
félisten
-
Vakegérke
félisten
A reggeli híradóban elképedve láttam, hogy mi történt a fővárosban. Kőbánya-Újhegy magasan fekvő terület, nálunk nem áll meg a víz, nem önt el pincéket.
Azért egy dologra kíváncsi lennék. A csatornákat szokták egyáltalán pucolni? -
sziku69
őstag
válasz
MunezXBK #113 üzenetére
Nem volt egyszerű. Ilyen még nem volt, mióta Maglódon lakom. Egy órán keresztül ömlött az eső. Az utcánkban a mi házunk van majdnem teljesen a lejtő végén. Szerencsére hogy majdnem. A szomszédunk háza áll pontosan a "völgy" legalján. A háza előtt van egy-egy nagy vízelnyelő rács, az út mindkét oldalán. Még szerencse, hogy jól működik. De ígyse bírta nyelni azt a rengeteg vizet, ami végigömlött az utcán. Az udvarunkra is ömlött be a víz, különösen akkor, amikor egy autó elment.
Már folyt be a szuterénbe a víz.
Ekkora esőt még életembe nem láttam.Pest
-
MunezXBK
nagyúr
-
sziku69
őstag
Nem tudom kinél mi a helyzet, de most Maglód is megkapta a kéthavi csapadékot. A szuterént majdnem elöntötte a víz. És még mindíg ömlik az eső.
-
Vakegérke
félisten
Tegnap kora reggel esett az eső. Ma éjjel esett az eső. Délelőtt is esett az eső vagy 10 percig. Nem mondom, hogy nem jobb a 28,5 fok, mint a 37, de nem érzem azt a frissülést, amit vártam. No meg ugye ilyenkor is előjön a panelbetegség. Átmelegedtek a falak, lassan hűlnek ki.
-
sziku69
őstag
Lesznek fényképek? Hűl a levegő végre! Csak nehogy elvigye a házat a szél!
-
Vakegérke
félisten
Érdekes. Derült az ég, de (ha jól tájolom be,) Tétény felől dörög az ég.
-
Fr0z3n
őstag
Elkezd szakadni az eső, tuti kiállok egy rövid naciban a tetőre és élvezkedek.
-
Fr0z3n
őstag
Lakásban 35 fok van
-
sziku69
őstag
-
sziku69
őstag
Meddig tart még ez a kánikula? Jöhetne már a lehűlés. Milyen jó is volt két héttel ezelőtt, az a 20 fok.
Nem baj. A jelek szerint, idén jó lesz a bor.
Hacsak nem veri el a jég a szőlőt.
-
Fr0z3n
őstag
Baromi jó kis vihar van
Mondjuk, értelmes képet eddig nem sikerült lőni.
-
sziku69
őstag
A hétvégén Sopronban voltunk egy szülinapi kertipartin. A buli jól sikerült. Szombat éjjel, vasárnap hajnal 4-ig kitartott a jó idő. Vasárnap reggel eshetett eső. De mi azt már átaludtuk.
-
Vakegérke
félisten
Szürkül az ég. Az időjárás jelentésben mondták, hogy eső lesz. Úgy néz ki, hogy ebből Syl is kap.
Hopp, most nézem, itt nem is szólalt még meg. Jelzem a másik topicban is.
-
sziku69
őstag
Most néztem a radarképet. Olyan mintha szalagot húznának keresztül az országon.
Napos időt
mindenkinek!
-
sziku69
őstag
Sehol egy villámlás? Sehol egy jégeső?
Nálunk most kezdett csöpörögni az eső, de ahogy látom a Balaton környékén intenzívebb. -
sziku69
őstag
Ma reggel szinte fáztam. Rövidgatya, póló. 16 fok. Eltudnám viselni reggelente. Aztán jöhetne a 28 fok max.
-
sziku69
őstag
válasz
Sirandrish #63 üzenetére
De a szél sem vitt felfrissülést?
-
Sirandrish
legenda
Tiszalök meg mindig olyan mint a Szahara. Volt ugyan némi dorges de kb ennyibe ki is merült.
-
sziku69
őstag
Ma Győr környékén voltunk. Délután 5 óra körül Pannonhalma melletti Győrságon leszakadt az ég. Esett vagy 20 percen keresztül, ahogy belefér. Szél és villámlás nem volt, de Pannonhalma felett láttunk villámlást.
-
Fr0z3n
őstag
Itt csabán még most is 31 fok van, ez embertelen. Mindenki szenved, akivel beszéltem. Alvás hiány, levertség, kedvetlenség, agresszió.... Az összes létező rossz kijön ilyen-olyan variációban.
Múltkor itt alig esett pár csepp eső, ha most végre ide is jönne, én kiállnék és élvezkednék. Persze fényképezővel, hátha elkapok valami topikba illőt -
Fr0z3n
őstag
válasz
cskamacska #51 üzenetére
Most ugyan ez van az időkép szerint Békéscsabán. Körbe mindenhol van valami, de itt sehol semmi.
-
cskamacska
addikt
Haha, úsznak a kertek Edelényben,
háborog a Balaton,
szakad az eső a BP Belvárosban,
bezzeg Dél-Buda, Dél-Pest környéke meg kiszárad, stabil 31 fok, mammafelhők és dörgicsélés mindenhol, csak itt nem.
-
sziku69
őstag
-
Fr0z3n
őstag
Most hallgattam a rádiót, ide az Alföldre mond egy kis esőt délután. Na az tuti nem fog szépen jönni, hátha egy pár fotóra jó lesz.
-
sziku69
őstag
Így néz ki az Ótátrafüredi hegyoldal, a Magas-Tátrában, a 2004-es vihar után 9 évvel.
-
sziku69
őstag
válasz
Drótszamár #41 üzenetére
Csak remélni tudom, hogy neked lesz igazad. Nem bánnám, ha a gyerekek, unokák, egy normális világban nőnének fel.
(#42) tomcsi23: Szia.
-
Drótszamár
őstag
Réthly Antal: Időjárási események és elemi csapások magyarországon 1801-1900-ig
1300 oldal, 100 év Jó olvasgatást
Felütöttem a közepén, csak egy kiragadott példa: 1839 szeptember 3. Ruszkinóc
Borzalmas jégzivatar pusztított, néhány perc alatt a jég az ablakokat, a háztetőket, a fákat , a terményeket tönkre tette, ui a későbbi aratás miatt a gabona még lábon állott. A melegebb helyeken, és az árkokban még harmadnap is feküdt a jég, nagy összefagyott darabokban.Van benne májusi fagy, villámárvíz, karácsonyi villámlás, jégverés, zivatar, eőzés utáni sziklaomlás, stb...
Régen is voltak nagy viharok, ma is vannak nagy viharok. A mostaniakról sokkal több infó jut el az emberekhez, ezért úgy tűnik, hogy több van.
-
sziku69
őstag
válasz
Sirandrish #35 üzenetére
Ezek nagyon jó képek. Az asszonykád valamit tud!
(#36) Drótszamár : Én nem mondanám médiahisztinek. Ennyire sűrűen sosem voltak még ilyen erejű viharok.
-
Vakegérke
félisten
-
Fr0z3n
őstag
Jöhetne már valami amit lehet fotózni. Megdöglök ebben a melegben
-
Drótszamár
őstag
Persze, mert nem volt belőle ekkora médiahiszti.
Régen ha jött egy szlovéniából átcsusszanó szupercella, és szétcsomagolta Cseralakos települést, akkor arról tudott a szomszédos 3 falu, ma meg 5 perc múlva ott az indexen és az egész világ olvashatja.
Az 1924-es Bia-Vác tornádóról nincs fotó, ma meg egy apró nem mezociklonális tubát is lefotóz 3 ember mobillal.
-
sziku69
őstag
válasz
Sirandrish #32 üzenetére
Aha, szóval távol éltek egymástól?
-
sziku69
őstag
válasz
Sirandrish #27 üzenetére
Szia. Sikerült az asszonyt rábeszélni?
-
sziku69
őstag
Emlékszem, gyerekkoromban nem voltak ilyen viharok. Egyszer talán. De az is csak egy sima jégeső volt. A 70-es években nővérem hozott haza az óvodából biciklivel. A házunktól 3-400 méterre kapott el minket. Csak úgy kopogott a fejemen a jég.
Voltak zivatarok, de nem ilyen erős széllel, és nem ennyi esővel.
Talán mindenki számára a legemlékezetesebb, a 2006 augusztus 20
-
sziku69
őstag
Mint amerikában a hurrikánok idején.
-
sziku69
őstag
válasz
Sirandrish #17 üzenetére
Pedig jöhetnének a képek.
Nagyon jók a vihar előttiek, amikor kettévágja az égboltot.
Vakegérke, ezek a tegnapi képek? P. Lőrincen megint volt egy kis eső.
-
Vakegérke
félisten
Ha már felhők...
-
Just_Reboot
addikt
Csemő beszáll!
-
Fr0z3n
őstag
Néhány naplemente:első, második, harmadik
Sajnos rengetegről lecsúsztam, mert ezek csak néhány percig láthatóak ennyire élesen.
Végére a grátisz kép: [link] Ettől szó szerint féltem. Alá mentem utána, néhány 10 méter magasan úszott, majd egyszer csak szószerint leesett a mező felett. Ahol földet ért, deres lett a föld, mint ami átfagyott. Jelzem nyár volt, és vagy 25-26 fok.
-
Fr0z3n
őstag
Gondolkoztam rajta, de ilyesmire sajnálom a pénzt. Muternak vettem nemrég egy Samsung kompaktot, nem rossz a produkciója de inkább 2in1 eszközben gondolkozom.
Andris: Nem lő szebbeket, sőt.. Tudott nagyon pocsék minőséget produkálni. Viszont annak nagy előnye, hogy a záridő növelhető akár 30 mp-ig ha jól emlékszem, illetve az optikai zoomot nem pótolja semmilyen digitális. Kivéve ugye a lumia 1020, de nálam a wp nem alternatíva.
Remélem jönnek páran, akik aktívak lesznek a topikban. Szívesen néznék képeket. Bár ott a mobil fotós topik, de nem igazán erre a témára koncentrálnak. Elég idény jellegű ez a fajta fotózás.
-
Fr0z3n
őstag
válasz
Sirandrish #8 üzenetére
-
Sirandrish
legenda
Az asszony a nagy rajongója az időjárásnak, bár ilyen melegben én is komálom a zivatarokat
-
Vakegérke
félisten
Csak hogy képben legyek...
-
sziku69
őstag
Az utóbbi időben, de az elmúlt pár évben már a bőrünkön érezzük a kímaváltozás súlyát. Nem hinném, hogy a természet csak "úgy játszadozik" velünk.
Ezek a rendkívüli erejű viharok, amik itt nálunk (is) vannak, már milliárdos károkat okozott nagyon sok embernek.
Gondolom itt a PH-n is akadnak szép számmal károsultak.
De nemcsak nálunk jelentkeznek ezek a problémák. Olaszország, Szerbia, Németország, USA, is megkapta már rendesen a természettől a "büntetést".Tulajdonképpen ezért szeretném létrehozni ezt a topikot, hogy ide gyűjtsük bele a viharokkal kapcsolatos eseményeket, előrejelzéseket, jó és rossz élményeket. Valamint képeket is.
Gondolom ezzel a témával már sokan szembesültetek mostanában, vagy régebben.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo Tab M10 HD 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Homepod Mini /// Újszerű // Számla + Garancia
- HP EliteBook x360 830 G7 i5-10210U 16GB 512GB 13" FHD Áthajtós érintős 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest