- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Ugrás 32 GB RAM-ról 64 GB RAM-ra: Corsair Vengeance CMK64GX5M2B6000Z30
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Azonos árketegóriájú (105-110.000 Ft-os) relatív olcsó telefonok kamerái
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- Drivv: Prehistorik 2 - Retró Játékpercek! 1. rész
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jott egy nagy szel es kisoporte a kanikulat, kb 1 oraja, esovel erkezett, azota megint esik, csendes aztato eso szel nelkul. 20 fok kint.
-
Syl
nagyúr
Szegeden 34 fok, verőfényes napsütés, sehol egy felhő - ahogy szokott, amikor az időjósok vihart, felhőszakadást, világvégét jeleznek.
-
Vakegérke
félisten
Esik, egyelőre nem nagy hévvel. A hőmérséklet már csak 32 fok, a szél megerősödött, de nem viharos.
-
Vakegérke
félisten
Kőbánya-Újhegy, itt is készül valami. Erzsébet irányában dörög, villámlik. A hőmérséklet 2 fokot csökkent, sárgásszürke az ég.
-
kemotox
addikt
Fú itt olyanokat csattog az ég, majd befostam, úgy megijesztett.
-
cskamacska
addikt
Engem már az áram se érdekelne(gép egyébként is ki volt kapcsolva a kánikulában), csak lenne eső meg hideg. Jelenleg környéken dörög már 1-2 órája és vonulnak a mammafelhők, de 4 utáni pár csepp ijesztést és beköszönő szelet(ami azóta elállt megint füllesztő enyhe szellő-szélcsend) leszámítva semmi csapadék csak továbbra is száraz 31 fok.
-
kemotox
addikt
Dunakeszin állítólag már nincs áram. Basszus, nehogy itt is elmenjen, meghalok
-
Vakegérke
félisten
Megérkezett az eső, már "csak" 33 fok van.
-
Villám csapott a strandolók közé a Balatonon
Azt meg hogy?
-
Vakegérke
félisten
Besötétedett, egyre erősebben dörög az ég. Valami készül.
-
Kezd az agyamra menni a meleg. Szobaban 30 fok, etkezoben 40, konyhaban 50 fok.
Es meg csak fokozodik.
-
sziku69
őstag
-
Vakegérke
félisten
No, most ért ide az áldás. Esik, az előbb durrant egy nagyot, a hőmérséklet leesett 30 fokra.
-
Vakegérke
félisten
Hopp, derült égből durranás. Picit sötétebb lett.
-
sziku69
őstag
-
sziku69
őstag
Tegnap este szereztek egy aggregátort. Arról ment a fagyasztószekrény. Máskülönben már minden szarrá olvadt volna. Állítólag az elmü előbb gallyazza a fákat.
Mellesleg van egy csomó talált rendszám, amit a vihar levitt az autókról.
Hátha valakinek ismerős lesz.
Ha lehetőségetek van rá osszátok meg! Köszi
-
adika4444
addikt
Akkor nekünk nagy szerencsénk volt, hogy féltízkor visszatért az áram. És azóta jól megy, bár félek, hogy ha nekiállnak szerelni akkor még itt is lesz egy kis árampihi. Mondjuk nem vágyakozok utána.
Egyébként a hibabejelentő már elérhető legalább?
Tegnap mi nem tudtuk elérni. -
sziku69
őstag
Budapest XVII. ker Tóalmás utcában már 25 órája nincs áram.
-
sziku69
őstag
válasz
adika4444 #117 üzenetére
Épp a XVII. kerületben lakik az unokanővérem. Rákoscsabán. Hajnalban indul dolgozni. Reggel a munkahelyéről érdeklődött, hogy visszajött e az áram az utcájukba. ( Naplás u környéke)
petipetya: Legközelebb ha ilyen lesz, akkor "túlélő kamerával" kell elindulni otthonról!
-
adika4444
addikt
Én csak azt nem értem, hogy miért a kötöttpályás közlekedéssel kezdik az áram helyreállítását.
Ott a pótlóbusz!
Viszont a lakosságnál meg hűtőben megromlanak az ételek, ráadásul így nyáron még több fagyi stb. ami könnyedén romlik. Nem teljesen értem. Ja és jeget meg hűtőtáskát szerintem 10-ből 6 ember tart.Egyébként itt XVII. kerület du. 4 felé beborult, elkezdett fújni a szél, aztán jött nagy zuhi, áramszünet, utána csak ilyen mikropillanatokra tért vissza az áram.
Aztán elvonult, visszacsinálták az áramot este 21:30-ra, akkor viszont jött újabb zuhusz legdurvább addigi égdörgésekkel, de az áram nem ment el, szerencsére... -
sziku69
őstag
Pesten vannak még helyek ahol látszódnak a vihar nyomai? Tudnátok képeket feltenni?
De nem csak Pestről, hanem bárhonnan... -
-
Entryy
aktív tag
Nagytétényi út.
Ott egyébként mondhatni egy sávra szűkült a közlekedés,mert kb minden második fa az úton pihent megDe ugyan ez volt a helyzet hajnalban az Üllői úttal is, a 2x3sávból 2x1 sáv volt használható.
Jah és a kb 2 éve átadott új Köki terminálnál 60cm es víz állt az úton... -
Entryy
aktív tag
-
sziku69
őstag
válasz
cskamacska #100 üzenetére
Ez merre is volt? Valahol Vecsés környékén?
Köszi a részletes leírást! -
cskamacska
addikt
válasz
cskamacska #63 üzenetére
Mint kiderült a északnyugati széllökéses világvége itt tartott vagy 20-25 percen keresztül, jég kemény 3-4-5 percig. 4:40-5 között csak csöpörgés közepes széllel, 5 után rendes zápor, 5:20 után közepes szél erős széllökésekkel, 38-42 között jég, 6 után aztán mintha elvágták volna, folytatódott a szolid esőzés, az is szakaszosan.
Este 10 körül megérkezett egy második hullám, de esőn és némi villámláson kívül nem volt más.Potyóalma szedéssel, és némi diótörmelékkel úgy néz ki megúsztuk a tegnap estét.
-
törölt tag
Nagyon rég nem volt ilyen durva vihar. Cegléd - Nyugati máv vonalon a 16 órási vonat 230 percet késett (legalábbis mikor utoljára ránéztem este, még ennyi volt). Most is Pestről 80 perceket késnek a vonatok.
-
sziku69
őstag
-
petipetya
nagyúr
Miután tegnap elvonult a vihar, nekivágtam a munkahelyről hazafelé vezető útnak, amely 10530 lépést, 9,2 km-t és 2 óra 10 perc gyaloglást jelentett.
A lényeg az, hogy nem mindenki ilyen és gyalogol át bokáig illetve egyszer térdig érő vízben (a Népligeten is keresztül mentem), mivel joggal várja el, hogy biztosítva legyen a hazafelé tartó útja. Ezzel szemben se egy hatósági, se katasztrófavédelmi, se BKK-s, se egyéb más közeg nem volt jelen, hogy biztosítsa a főbb csomópontokat. Akkor meg minek vannak, ha a fővárosban nem képesek kezükben tartani a helyzetet?
Emellett a kezemben a teló, rajta LTE sebességű mobilnettel, de ilyen helyzetben semmire sem lehet használni. A BKK Facebook oldalán csekkoltam, de az ott írtakkal ellentétben még sokáig nem jártak pótlóbuszok.
-
bambano
titán
most ért ide a második hullám... esik rendesen.
-
elektrotank
aktív tag
Most jöttem melóból, az áram nem ment el, elvileg Lentit elverte a jég, Becsehelyen nem volt jég, Kanizsán pedig még annyi se volt, mint Becsehelyen!
Szóval itt nálunk jó világ volt Pesthez meg több városhoz és faluhoz képest.Mindenesetre jó metrózást:
-
bambano
titán
mellettünk úgy elhúzott az első hulláma, hogy meg se éreztük...
-
AllTheBest
őstag
Baranya megye: Bisse. Elkezdett durván fújni a szél és az eső is elkezdett esni, aztán 3 perc múlva elállt, de dörög és villámlik a falu körül mindenfelé, remélem megússzuk csak egy kicsi esővel
-
ncc1701
veterán
Nálunk maglódon volt egy kis szél, meg eső, oszt annyi. Többet vártam.
-
8th
addikt
Sógoromnál (XIX. ker.) a szomszéd fáját kicsavarta szél és rádöntötte annak házára ami lakhatatlanná vált, kidőlt egy fala tűzoltók kivonultak stb. Az a nyűves fa olyan szar irányba dőlt, hogy pont elkapta a sógi tetőjének szélét és végig lebaszott róla egy sor palát... szarrá ázott az egész padlástér valószínű a felső szint szépen be fog penészedni.
Köszönhető egy hányinger dzsumbujban élő igénytelen buta öregasszonynak aki baccta kivágatni az életveszélyes kiszáradt fáját ami állandóan verte a tetőt, pedig lett neki szólva. Szóval most boldogság van. Felénk fújt egy kicsit a szél esett egy kis eső és annyi volt a vihar (szerencsére). -
prolad
addikt
Na itt (most már leírom Ábrahámhegy) nem volt nagy vihar, bár még mindig elég szeles.
-
Eastman
addikt
Öt embert láttam esőkabátban Pestről Budára. Egy szépszemű lánnyal egymásra mosolyogtunk. "Nem készültek." mondta a pillantásával. Mindenki ronggyá ázva, riadtan, pedig a reggeli hírekben többször és egyértelműen bemondták a délutáni vihart. Ja, csak summertime meg sunshine meg easycool streetlife. Ennyi mereven álló bimbit még nem láttam a villamoson. Klíma persze ment csövön. Kérdeztem is egy másik lánykát, hogy - kérsz egy száraz pólót, van egy plusz a táskámban - , de á, nem köszi, mindjárt otthon vagyok. Lehet, meg kéne borotválkoznom.
...április óta.
Sajnálom, ha valakit kár ért. Üvöltenek a szirénák azóta is. Pont mint a tízcentis hóesésben. Kiszolgáltatott a pesti nép. Ja, és közben laza.
-
Syl
nagyúr
Szegeden még mindig napozunk, 38 fok árnyékban.
Milyen viharról meg lehűlésről beszéltek? -
Itt Papan ket esohullam volt, semmi vihar, dorges is volt, 20 fok korul van kint.
-
sziku69
őstag
válasz
cskamacska #63 üzenetére
Az előbb Maglódot is csak ijesztgette, de most ideért rendesen. Nem tudom ez már hányadik hullám. Tekergeti a fákat itt is rendesen. Csak a szomszédék kéménye át ne dőljön. Elég furcsán áll.
Nálunk a modem és a router üzemel még hálózatról. Még van áram.
-
cskamacska
addikt
Az imént bizony rácsodálkoztam miért látom az eget, bezony a 25 éves diófát megringatja a széllökés. Na erre meg jön a monszun, 45 fokos szögben esik, no meg döröngve csillámlik is most hirtelen.
Ebből kikapcs lesz, jobb esetben nem hosszú távra.
Hopp-hopp jön a jég is, nincs szügség jégkockára. ^^
-
sziku69
őstag
- A H6-os HÉV helyett a Dunaharaszti-külső és a Közvágóhíd között pótlóbusz jár.
- A H7-es HÉV teljes vonalán pótlóbuszok közlekednek, mert fa dőlt a felsővezetékre.
- A H8-as és H9-es HÉV helyett az Örs vezér tere M+H és Cinkota között pótlóbusz jár, mert fa dőlt a sínekre.
- Az 1-es villamos helyett a Etele út/Fehérvári út és a Puskás Ferenc Stadion M között pótlóbusz jár.
- A 3-as villamos helyett a Bosnyák tér és a Gubacsi út között pótlóbusz jár.
- A 24-es villamos helyett pótlóbusz jár a Nagyvárad tér M és a Közvágóhíd H között.
- A 28-as és a 37-es villamos nem közlekedik.
- A 18-as, a 41-es, a 47-es villamos helyett Budafok kocsiszín és Albertfalva kitérő között pótlóbusz jár.
- Az 50-es villamos helyett a teljes vonalon pótlóbusszal lehet utazni.
- Az 51-es villamos helyett a teljes vonalon pótlóbusz jár.
- Az 52-es villamos helyett pótlóbusz jár a Nagysándor József utca és Pesterzsébet, Pacsirtatelep között.
- Fennakadások vannak a 72-es, a 74-es, a 77-es, 78-as, a 80-as, a 81-es, a 82-es és a 83-as trolibusz vonalán is.
- A 75-ös trolibusz teljes vonalán pótlóbuszok közlekednek fakidőlés miatt, a 76-os trolibusz módosított útvonalon közlekedik.
- a 31-es, a 139-es és a 144-es autóbusz vonalán fennakadások vannak fakidőlés miatt.
- A 20-as, a 30-as, a 30A és a 230-as autóbusz terelt útvonalon közlekedik, mert fa dőlt a Dózsa György útra.
- A 88-as, a 140-es, a 140B, a 172-es és a 272-es autóbusz a külső végállomások felé rövidített útvonalon közlekedik fakidőlés miatt. -
Vakegérke
félisten
Személyes tapasztalatom nincs, de az M1 szerint jó a közlekedés.
Ami pedig azt illeti, itt már kidühöngte magát a vihar. Esik még, de szelíden, szélrohamok nincsenek.
A hőmérséklet 22,8C°. A szobában 34,9C° van, de nyomatom befelé a hűvös levegőt állóventilátorral.Na, megint rákezdte az eső...
-
sziku69
őstag
Ahogy nézem, Pesten most robog végig. Minket éppen csak súrolt az eleje.
Vakegérke, megvagytok még??
-
Rive
veterán
Nah, Budán már nyugi van.
Ez így itt egész jó volt (de legalábbis nem rémes). Majd a folytatás lehet még komolyabb, ahogy a pára megy egy-két kört a légkörben holnap, holnapután.
-
sziku69
őstag
Most éri el a szél Maglódot. Elég brutálnak néz ki a helyzet. Már hűl a levegő. Még eső nincs.
Ferihegyről most szállt fel egy gép, és Maglód felett repült el. Ami annyit tesz, hogy Vecsés felől már erősödik a vihar.
Vakegérke, a villamosok még járnak?
Az Időképet egyre nehezebb elérni.
-
8th
addikt
válasz
Blindmouse #55 üzenetére
Akkor jöjjön felénk itt még mindig 36°C van.
-
Vakegérke
félisten
Ez megbolondult. Rázza az ajtót, ablakot.
-
csoki46
senior tag
Jéggel mi a helyzet? Én Baján lakom, még strandolok, de lehet haza kellene szaladnom, verdával beállni valami tető alá.
-
Rive
veterán
Buda, vár és Duna között - volt némi poros szél oda-vissza, most meg esik. Jég eddig nem volt, ne is legyen...
-
sziku69
őstag
válasz
razorka777 #46 üzenetére
Tényleg kemény lesz a helyzet Pesten.
Nem lesz itt a világvége, de az utcára azért ne nagyon menjetek ki, mert a fejetekre esik valami!!Sok szerencsét azoknak akik mostanában indulnak hazafelé a munkából!!!
Tényleg vigyázzatok!!
Syl: Lehet hogy Szegedet mégis kihagyja.
-
8th
addikt
válasz
razorka777 #46 üzenetére
-
razorka777
veterán
Remélem már a facebookra is kiposztolta mindenki, hogy jön a vihar.
Olyan világvége hangulat lett hirtelen, pedig csak a lehűlés jön. -
Entryy
aktív tag
Megjött BPre is.
Mikor elősz9r olvastam az írásod még skeptikus voltam. Most már látom,hogy ez kemény lesz... -
gerii
addikt
Pestieknek:
-
Vakegérke
félisten
Helyszín: Budapest, Kőbánya-Újhegy. Folyamatosan sötétedik, 36C°-ra hűlt a levegő, távol villámlás látszik.
-
-
mqm
senior tag
Na a reptéren már jól beborult.. Lesz 1-2 késés! -,-
-
rover45
őstag
válasz
Motion_Blur #38 üzenetére
Most néztem kamerán... nem volt gyenge a szél ....
-
Motion_Blur
félisten
Székesfehérvárt most kapta telibe, egyelőre csak brutál szélvihar + eső.
Jég még nincs, ne is legyen
-
8th
addikt
Attól nem félek. 50éves kissé már megvetemedett tetőszerkezet ez úgy össze van állva, hogy szétbontani se lehet. Még sulis koromban a garázstetőt vitte le a szél. Szemből belekapott feltépte a fél tetőt és egy darabban a kerítés és a kutyaház felett átrepítette a hátsó kertbe. Csak a nagy tompa puffanást hallottuk bent a házban. Na, valamit felborított a szél az udvaron. Aha, volt pislogás másnap reggel.
Különben is mit vagytok ennyire beszarva? Magyarország legalább 20évvel le van maradva Ausztriától. Vagyis az a vihar ami most ott tombol majd csak bő 20év múlva érkezik meg hozzánk, trollolooo
#35: Na még az baszik be. De sebaj mindenre megvan a vésztervem. Játszok majd viharost! Letámasztom magam elé a csutkán pörgő talpas ventilátort és majd locsolom magam slaggal. A semminél az is jobb.
-
matej013
tag
Nem igaz! Keletre mindig minden későn érkezik meg.
-
8th
addikt
Mindmeghalunk44!4!44
Mindenki a világvégét várja közben annyi a nagy sztori, hogy qrvára fog fújni a szél meg lesz egy két nagyobb zápor. Esetleg egy két beteg korhadt fa elmegy vadászni. Nagy dolog.
Ha végre ideér az eső bontok egy sört és kiülök az udvar közepére egy műanyag kerti székre lehűlni az is biztos, ha 200km/h-ás szél lesz akkor is még ha így fog fújni akkor is.
Utálom már ezt a meleget se éjjelem se nappalom éjszakánként pár órákat alszom egész nap csak ténfergek olyan vagyok mint a mosott x@r. -
sziku69
őstag
-
orion1025
őstag
Itt, Szombathelyen már jönnek a finom felhők és szelek, végre lehűlt kicsit a levegő.
-
AllTheBest
őstag
Baranya déli részén jól jön ez a kis lehűlés
Persze csak ha komolyabb viharok nélkül jön... Ma is 36 fok volt árnyékban nálunk...
-
Mokó
aktív tag
Sajnos nálunk lespórolták a szigetelést,ismerősnek van,ugyanúgy tetőtéri lakó-
náluk csak csak tűrhető. Klímára nincs pénzünkPróbáltunk mindent,ventilátorok
elhelyezni,hát ugyanúgy csak kavarta a meleg levegőt.Ha meg vizes törölközőt
tettünk magunkra mellette,nah úgy már aludni lehetett,mi lett a vége... megfáztunkLeköltözhetnék a garázsba,de odáig meg nem ér le a netkábel
Wifi se
Igy vagy úgy,nem csak a gagyi hűtések ellensége a meleg,hanem az embereké is. -
gerii
addikt
Akkor beszedem a hellokitty-s nadrágom.
-
Syl
nagyúr
Amikor ilyen nagy hanggal csinálják a fesztivált (jajmindmeghalunk, jön a vihar, felhőszakadás stb), nálunk Szegeden semmi nem történik. Pár hete is volt valami jajgatás, hogy jégeső meg vihar. Itt volt szó szerint három csepp eső, verőfényes napsütés.
Szóval én azt sem hiszem el az időjósoknak amit kérdeznek, nemhogy az ilyen előrejelzéseket. -
-
Mokó
aktív tag
Naponta min3x csekkolom a met.hu-t,tetőrben élnék,de kb szauna nonstop igy
35 C felett,vagy 4 napja van szó hogy a 10 fokos enyhülés hát úgyvárom min a messiást.Persze jég meg hasonlók nem kellene,szépen terem a barack nem akarom idő előtt kifőzni... -
sziku69
őstag
-
sziku69
őstag
válasz
elektrotank #7 üzenetére
Zalában vigyázzatok!!
Ti mindig megkaptátok a legjavát. Én is inkább kihúzok minden olyan cuccot a konnektorból, amit lehetséges. A párhéttel ezelőtti vihar is félelmetes volt itt a XVII. kerület környékén, pedig Maglód csak a szélét kapta. Asszonykám Pécelen kapott belőle rendesen. Egy ismerősömnek pedig patinássá varázsolta az autóját a Pesti úton.
Szóval tényleg nem vicces!
ncc1701: Meglesz az eső. Csak nem mindegy hogyan jön Lehet hogy elveri a termést a jég, és már csak annyi lesz a dolgod, hogy egykupacra gereblyézed a törmeléket.
Hieronymus: Középső országrész, Maglód.
-
ncc1701
veterán
Az a bizonyos augusztus 20 óta ilyenkor mindíg viágvégét hírdetnek, biztos, ami biztos. Lesz egy kis szél, meg eső, oszt annyi. Esőt várom, kellene a kertnek a víz.
-
Polllen
nagyúr
Mezőföldön lakom, közvetlen a Duna mellett meg a Duna túloldalán a Csepel-szigeten, ide ezek a szélsőségek nagyon ritkán jutnak el. Szerencsére.
-
Nagy meleget mindig vihar kovet.
-
-
elektrotank
aktív tag
Nekem mindegy milyen szél lesz, csak jég ne legyen!
Falusi vagyok, nem szeretném, hogy az a kicsi meló, amit eddig a kerttel végeztem, az a semmiért lenne
De ugyanakkor remélem, hogy a hatalmas villámok, dörrenések, majd leállítják az egész rendszert a gyárban, úgy ahogy vanÜdv Zalából!
-
kraftxld
félisten
Mindmeghalunk!!!
Amúgy voltmár: [link]
Felénk meg -3 fok lesz este, kicsit délebbre meg hó -
prolad
addikt
Itt a Balatonon jöhetne egy kis eső,meg lehűlés, kicsit kevesebb lenne a fürdőző meg a meló.
-
Motion_Blur
félisten
Reggel nem tudtam eldönteni hogy az autót fa alá parkoljam, picit védve a jégtől, vagy pont inkább szabad ég alá hogy ne rá szakadjanak az ágak
-
-
sziku69
őstag
Sajnos úgy látszik, hogy ezekkel a helyzetekkel már együtt kell élnünk. Reméljük, hogy nem lesz ennél rosszabb!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Renault, Dacia topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Polgári repülőgép-szimulátorok
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Lítium-ion/Li-ion akkumulátorok
- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- PS3 Játékok 1500Ft/db - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 16GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B365M i7 9700F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest