- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- Amiga A500 - A régi barátnő
- Yutani: YRHA - Yutani Retró HAngkártyái: IBM mWave
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Yézi: 10 év
Új hozzászólás Aktív témák
-
sixpak
nagyúr
válasz
Micsurin #241 üzenetére
Sajnos nem.
Illetve attól függ, merre laksz, itt nyugat dunántúlon semmi nem lesz, a monoton esőn kívül.
De a tegnap este parádé volt, hajnali 3-kor feküdtem, kint voltam a prérin 2 kamerával, de miután kis híján "fejenb@szott" egy villám, abbahagytam.
De ahogy nézem, kelet mo.-on pompás zivatarok vannak. -
Micsurin
nagyúr
Mára mit ígérnek megint hasonlót?
-
Bács-Kiskun, Dél-Alföld: nagyon durván csapott le, azaz még mindig folyamatban…. Viharos szél, jég és villám.
Amúgy a villámok szépek, nagy és erőteljes villanások. Szívesen nézem, csak a “körítés” kicsit sok.
-
sixpak
nagyúr
Köszi.
Nem igazán, ezt telefonnal csináltam.
De ha a profi azt jelenti, hogy állandóan fényképezem a viharokat, akkor igen.
Amúgy 2 géppel tolom egyszerre általában, egy Nikon dslr-el és egy S21 Ultrával.Szerk.: most is kint vagyok, félelmetes vihar van itt, lassan 2 órája és még nincs vége.
-
sziku69
őstag
Sziasztok!
Piros riasztás is lehet ma viharok miatt!
Vigyázzatok az értékeitekre! Én már nagyjából elraktam minden olyan dolgot az udvaromon, amit elvihet a vihar.
-
sziku69
őstag
-
Vajon indítják a JÉGERT, remélem nem lesz nagy jégverés
.
-
sziku69
őstag
A déli szomszédnál elkezdődött az idei szezon.
Remélem nálunk nem lesz ilyen brutális.
-
sziku69
őstag
Már évről évre hatványozódik..... Nem beszélve a sarkkörön a 34 fokos melegről.
-
sziku69
őstag
válasz
Vakegérke #213 üzenetére
Én azt hittem ledönti a szomszéd kéményét a viharos szél. Picit megvan neki dőlve, már évek óta. Most éppen abból az irányból kapta a szelet, hogy ki tudta volna dönteni. Az autóval kiálltam inkább az udvarból (szakadó esőben sz@rrá áztam) mert ha ledől a kémény, totálkárosra törte volna. Pedig már szóltam neki, hogy: "Szomszéd, a kéményed le fog borulni!" De majd csak akkor fogja érdekelni, ha már baj lesz belőle.
-
sziku69
őstag
Brutális szélvihar felhőszakadás volt Gyömrő Pécel Maglód stb környékén.
-
sziku69
őstag
-
sziku69
őstag
Pécs, Kaposvár, Zalaegerszeg környékiek. Elég eseménydús időjárás közeledik az éjszaka folyamán.
-
sziku69
őstag
Sziasztok!
Ha esetleg lennének fényképek, vagy sztorik, az elmúlt napok viharaival kapcsolatban, ne fogjátok vissza magatokat. osszátok meg légyszi! -
sziku69
őstag
válasz
Fecogame #202 üzenetére
Nincs mit!
Én valamikor 2000 januárjában(?) tapasztaltam meg milyen az amikor tükörjégen kell autóznom 40 kilométert. A 85-ös út mellett dolgoztam Kóny mellett, egy zöldségesben. Pár óra alatt nagyon lesüllyedt a hőmérséklet. Nem is tudom, talán sima eső esett először, de később valami havaseső szerűség, ami ráfagyott az útra. Emlékszem, autóztam hazafele, és az árkok tele voltak autókkal. Győrnél nem tudtak felmenni a pályára a kamionok. Keresztbe voltak fordulva az úton. Nekem szerencsém volt, mert a 81-es útra kanyarodva nem volt akadály, csak mögöttem Győr felé. -
sziku69
őstag
Sziasztok! Ismét egy problémás nap jön. Vigyázzatok az utakon! Ha tudtok, légyszi tegyetek majd fel képeket.
-
sziku69
őstag
-
sziku69
őstag
-
sziku69
őstag
Jön Irma.
"300 km/h-s szél kíséri, de a széllökések akár a 350 km/h-t is elérhetik. Egyes források szerint hatalmas mennyiségű, helyenként akár 400-500 mm csapadékot is eredményezhet. A napokban Puerto Rico, Dominikai Köztársaság, Haiti, és Kuba következnek. Florida kormányzója szükségállapotot hirdetett."Sajnos érinteni fog bennünket, ma már azt mondják Florida történetében ez lesz a legnagyobb hurrikán. Én már kettőt itt megéltem... de ettől félünk. Azt hiszem, ha el kell hagyni a házat, akkor elmegyünk egy másik államba." - nyilatkozta egy helyi magyar lakos."
Nálunk már a 80-100 km/órás szél is viharosnak számít.350 km/h előtt pedig nincs akadály. Fél köbméter vízzel négyzetméterenként. Hogy ebből mi lesz Floridában.
-
sziku69
őstag
Húúú aszta mindenit. 38,5 fok árnyékban. A kocsi kormány konkrétan ráégett a kezemre.
-
sziku69
őstag
Ismét egy viharos nap. Ha lennének fényképek, vagy események.........
-
Fr0z3n
őstag
Alig várom megint a villámok fotózását
-
sziku69
őstag
" Balatonaligán minden eddigi balatoni viharénál erősebb, 157 km/h-s szelet mért az OMSZ.
"Siófokon rengeteg vezeték leszakadt, nincs áram, mindenütt kidőlt fák vannak - jelentette szerkesztőségünk a helyszínről. Az éjjeli órákban rengeteg volt a lezárás, az útra dőlt fa, rendőrök, tűzoltók és mentők vonultak nagy számban. A legtöbb mellékút teljesen járhatatlanná vált, a 7-es főút fél sávon volt járható kedd hajnalban is."
-
sziku69
őstag
Vihar előtti csend!
-
Fr0z3n
őstag
Kezdődik a vihar fényképezős jó idő
-
sziku69
őstag
Vajon milyen nyarunk lesz idén? A fővárosiak megint eláztak rendesen. Valahogy úgy érzem évről évre egyre rosszabb lesz a helyzet.
-
sziku69
őstag
Ismét jön egy zivatarlánc.
Kedden júl.26, éppen a maglódi Kiss Guminál voltam délután fél 6 körül. Akkor már látszott, hogy Vecsés irányából jön egy kiadós zivatar.
Jégesővel kezdődött. Éppen az autóban ücsörögtem. Egy hatalmas csattanást hallottam. Valahol a közelben csapott le a villám. Pár perccel később füstöt láttam a házak között. Nem láttam a tüzet, mert a nagy műhely éppen kitakarta azt a részt. Ekkor már az eső is ömlött.
Amikor végeztem a gumisnál elmentem arra.
Ez fogadott. -
MunezXBK
nagyúr
-
sziku69
őstag
Ha valahol voltak események, ne tartsátok magatokban. A fővárosban elég nagy vihar volt. Kidőlt fák, stb..
-
sziku69
őstag
A mai minket elkerült. Legalábbis a java. Holnaptól meg jön a kánikula.
-
sziku69
őstag
Valahol, valami esemény? Itt kelet Pest mellett csak egy átlagos zivatar. De esik folyamatosan már 20 perce.
-
sziku69
őstag
Nagyjából két órán keresztül, rövidebb hosszabb időszakonként szakadt az eső. Dörgött villámlott.
Megint megtelik a szerelőaknám. Március elején volt benne több mint egy méter víz. Két héttel ezelőtt már majdnem teljesen száraz volt, de már a múltkori felhőszakadás után is ment bele 30 centi. Holnap megnézem mennyi az annyi. -
sziku69
őstag
válasz
MunezXBK #167 üzenetére
Van itt egy kis cikk róla. Ide teszem, hogy ez is meglegyen.
-
sziku69
őstag
Van itt valaki, aki külföldön él? Mondjuk ausztriában, vagy németországban. Arrafelé elég durva dolgok vannak.
Most felénk is nagy dolgok lesznek készülőben, ahogy kinéztem az ablakon.
-
sziku69
őstag
Megérkezett a jég Maglódra. Fullosan.
-
sziku69
őstag
Jó reggelt Budapest!
Megvolt a ma reggeli ébresztés mindenkinek? Volt égzengés rendesen itt a XVII. kerület mellett is.
-
sziku69
őstag
Kit vert el a jég? Asszem a Budaiak tudnának erről mesélni.
-
sziku69
őstag
Na....megvolt az első idei felhőszakadás Maglódon. Az utcán hömpölygött a víz, mintha hegyi patak lett volna.
-
sziku69
őstag
-
tomcsi23
veterán
Jó kis idő volt arra.
-
sziku69
őstag
-
sziku69
őstag
-
sziku69
őstag
Sziasztok! Van itt valaki észak magyarországról??
Keresek valamilyen hóterepet, ahol lehetne egyet szánkózni. Elsősorban Visegrád környéke érdekelne.
Pesthez közeli hely érdekelne. -
Vakegérke
félisten
-
sziku69
őstag
Már több mint egy órája ónos eső esik nálunk.
Viszont ahogy az időképet nézem, lesz még éjjel hó felénk is.
-
sziku69
őstag
Ho-ho-hóó, itt a hó!!!
Kinél mi a helyzet? Maglódon kb 5-6 cm
Ez ugyan nem vihar, de jó hír a tél szerelmeseinek!! (csak ne kelljen autóba ülni)
-
sziku69
őstag
-
Itt 22 fok van mar csak, vegre vege a kanikulanak, remelem iden mar nem is lesz tobbet 25 foknal melegebb, elegem lett belole nagyon.
-
sziku69
őstag
-
sziku69
őstag
Szombatra varázsoljatok jó időt, legalább Maglódra!!!!!!
-
Vakegérke
félisten
-
Vakegérke
félisten
A reggeli híradóban elképedve láttam, hogy mi történt a fővárosban. Kőbánya-Újhegy magasan fekvő terület, nálunk nem áll meg a víz, nem önt el pincéket.
Azért egy dologra kíváncsi lennék. A csatornákat szokták egyáltalán pucolni? -
sziku69
őstag
válasz
MunezXBK #113 üzenetére
Nem volt egyszerű. Ilyen még nem volt, mióta Maglódon lakom. Egy órán keresztül ömlött az eső. Az utcánkban a mi házunk van majdnem teljesen a lejtő végén. Szerencsére hogy majdnem. A szomszédunk háza áll pontosan a "völgy" legalján. A háza előtt van egy-egy nagy vízelnyelő rács, az út mindkét oldalán. Még szerencse, hogy jól működik. De ígyse bírta nyelni azt a rengeteg vizet, ami végigömlött az utcán. Az udvarunkra is ömlött be a víz, különösen akkor, amikor egy autó elment.
Már folyt be a szuterénbe a víz.
Ekkora esőt még életembe nem láttam.Pest
-
MunezXBK
nagyúr
-
sziku69
őstag
Nem tudom kinél mi a helyzet, de most Maglód is megkapta a kéthavi csapadékot. A szuterént majdnem elöntötte a víz. És még mindíg ömlik az eső.
-
Vakegérke
félisten
Tegnap kora reggel esett az eső. Ma éjjel esett az eső. Délelőtt is esett az eső vagy 10 percig. Nem mondom, hogy nem jobb a 28,5 fok, mint a 37, de nem érzem azt a frissülést, amit vártam. No meg ugye ilyenkor is előjön a panelbetegség. Átmelegedtek a falak, lassan hűlnek ki.
-
sziku69
őstag
Lesznek fényképek? Hűl a levegő végre! Csak nehogy elvigye a házat a szél!
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- PlayStation 5
- Elektromos cigaretta 🔞
- Autós topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Büszke apukák és anyukák topikja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Androidos fejegységek
- Szemérmes szerzet a Gigabyte lefrissebb csúcs-VGA-ja
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem