- Digitális Állampolgárság Program
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Fűtés és hűtés klímával, napelem segítségével
- Sörfőzés - csak óvatosan!
- Tanári fizetések: magas béremelést jelentett be az államtitkár - és a VALÓSÁG
- Gurulunk, WAZE?!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bjørgersson
félisten
válasz F e Z o #14599 üzenetére
Igen, 32 helyett csak 24 ROP egység dolgozik, a memóriabusz (?) pedig 192 bites, nem 256.
As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility... • Donner Dobuds ANC TWS eladó: https://tinyurl.com/2jhv79td
-
F e Z o
veterán
válasz Vigneau #14596 üzenetére
A 768mbyte-os 460, az egy butított verzió, nem? Legalábbis valami olyasmi rémlik.
Richard444 tesztjét várom, amiben 7870-et ereszt össze egy 6970-nel. előzetes elmondása szerint az előbbi már jóval gyorsabb, mint a mostani karim. Lehet el kellene gondolkozni a cserén a BF4 miatt, mert az megszorításokkal fut csak.
H2O über alles!
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Vigneau #14596 üzenetére
Dehogy kell..feltolod 1500+ra a HD3000ret és mehet az aknakereső ;p
Anno volt ilyen Palitom (vagyis Gainward, de ua.), 800/4000ren jó volt..
Persze az 1GBos jobb, ha van jóárasított, érdemes azt bevételeznikovy29
Aha..nagyjából az lesz a sorsa ennek az egész mántlinak is, mint a többi, szuperinnovatív Ati fjúcsörnek anno..lesz pár cím érdekességnek, aztán huss.[ Szerkesztve ]
-
Bjørgersson
félisten
-
Vigneau
félisten
válasz Speed® #14595 üzenetére
No igen, de ha már a héten odaadom, akkor mehetek át a laptopra hétközben is.
768MB-s már akad egész emberi áron. De 1GB-s és abból sem SE lenne a cél.
[ Szerkesztve ]
Te mondd azt, hogy rablótámadás, a te hangod mééélyebb... Blaaah...
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
-
Cheesy
őstag
Hú mit találtam a fiókban elrakva dobozba: Fujitsu M1614TAU Gyűjtőknek?
www.vakbelmutet.hu
-
Vigneau
félisten
válasz Speed® #14586 üzenetére
Még a végén lesz vevőm a GTX 660-amra, ha nem jön közbe más. Viszont nincs semmi normális kártya a láthatáron. Lehet, visszatérek a GTX 460-ra, ha találok olcsón. Nekem meg ez a slágerkártyám, mint Neked a GTX 480.
-
Ugyanitt Nvidia Geforce 9800GTX eladó
Ez is termékeim között..... -
Valakit nem érdekel egy Sapphire HD7770 Vapor-X OC VGA?
Még több mint 1 év garancia van rá,számlával,dobozában,minden tartozékával,mintha boltból vennéd.
Cserébe érdekelhet erősebb kártya,értékegyeztetéssel.
Termékeim közt megtalálható. -
F e Z o
veterán
válasz Mercutio_ #14584 üzenetére
Enyhén szólva is utálom az olyan embereket, akik pofátlanul alkudnak. pl, anno 25k-ért volt feltéve 2*2gb g.skill pi ram kit. Bejelentkezett egy srác, hozzáteszem tele helyesírási problémával - ami engem fel szokott mérgelni -, hogy 17-et adna érte, de vigyem már el Pestre neki. Mondtam neki, azonnal rohanok, rá 2 napra elment 25-ért Szolnokon.
(#14583) robogos10 : Add fel 36k-érta postát úgyis lealkudják majd.
[ Szerkesztve ]
H2O über alles!
-
Bjørgersson
félisten
-
-
robogos10
senior tag
Komolyan mondom beszarok!!!
Irkálnak a gépre már a 2 ik ember volt aki 25 öt adna a gépemért
Ezek hol a retekbe élnek?
Beáraztattam cakli pakli 44K az értéke
Mert ha még azt mondja hogy 35 körül gondolta még azt mondom megfontolom de kajak 25 öt ajánlani ez húzós -
radi8tor
MODERÁTOR
-
Qru
MODERÁTOR
válasz emiki6 #14580 üzenetére
Eleve olyan bios-t kell írni a deszkához, hogy tudjon bootolni róla. De megoldható, a Revodrive-nál is megoldották, itt is megfogják.
De fontos, hogy ez (egyelőre) nem desktop gépekhez van, hanem szerókba... Teljesen más a felhasználási szokás/terület.
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
emiki6
veterán
És az alaplap fel is ismerné háttértárnak? Ez így elég újdonság, mert eddig szerintem nem nagyon volt hasonló és nem is nagyon számítottak rá az alaplap gyártók vagy az már nem az ő hatáskörük (egy illesztőprogrammal megoldható az egész)?
"De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
Qru
MODERÁTOR
válasz emiki6 #14578 üzenetére
Eltérő a céljuk.
A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek. Előnye hogy baromi gyors, ezért használják ramdrive-ként.
SSD meg pont az ellenkezője, "nem felejti el az adatokat" ha megszűnik az áramellátás (mert képes tárolni a töltést) cserébe nem olyan gyors. Ennek a megoldásnak az az előnye, hogy a sata portot mint szűk keresztmetszetet kiiktatják. Tehát gyorsabb lesz az adatelérés de a ram sebességét még így ssem fogja megközelíteni.
mod:
Btw a kérdésre válaszolva: Ilyen esetben nélkülözhető elvileg, ilyen alapon működik a virtuális memória is ugye...
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
-
eszakas
senior tag
válasz emiki6 #14575 üzenetére
Szerintem nem telepakolják a lapot memo foglalattokkal és kész. Lehet tárolni nem foglal helyet a vinyó nem fogyaszt annyit. Szervereknek ideális.
[ Szerkesztve ]
Asus rog strix x570‑e gaming alaplap ,AMD Ryzen 7 3800X ,SAPPHIRE NITRO+ AMD Radeon RX 7900 XT Vapor-X 20G,G.SKILL Ripjaws V 32GB (2x16GB) DDR4 3600MHz, Corsair HX1200i Köszönöm szépen. Üdv. eszakas :)
-
emiki6
veterán
válasz Bjørgersson #14574 üzenetére
Akkor ez most ramnak lesz használva?
"De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
Bjørgersson
félisten
As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility... • Donner Dobuds ANC TWS eladó: https://tinyurl.com/2jhv79td
-
Bjørgersson
félisten
válasz Cheesy #14571 üzenetére
Nem hiszem, én is jobban örülnék a hagyományosnak. Egyébként úgy néz ki sikerült megoldani, a vezérlőpultban kellett egy-két beállítást helyretenni.
-
Cheesy
őstag
válasz Bjørgersson #14570 üzenetére
Nekem még a mai napig űrtechnikának hat az UEFI-s BIOS felület, annyira megszoktam a "klasszikus" kinézetet, ezekben meg már egérkurzor is van Csak én vagyok ennyire leragadva?
www.vakbelmutet.hu
-
Bjørgersson
félisten
Köszi fiúk, mindjárt áttúrom még egyszer, mert az előbb nem találtam ilyeneket.
-
Mercutio_
félisten
válasz Cheesy #14567 üzenetére
Ezeken túl még az wake on usb vagy valami ilyesmi is van, billentyű/egér bizgerálására is felébred, és egyes egerek ha nem nyúlnak hozzá is küldenek jelet az alaplap felé ezért felébred a gép.
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Cheesy
őstag
válasz Bjørgersson #14566 üzenetére
"Turn ON when AC back" valami ilyesmi ha be van kapcsolva és nem megbízható az elektromos hálózat, akkor ha visszajön a pillanatnyi kimaradás után az áram, akkor bekapcsol a gép.
Wake on LAN-t is érdemes kikapcsolni ha nem használod, a biztonság kedvéért, 1 lehetőséggel kevesebb.www.vakbelmutet.hu
-
Bjørgersson
félisten
Na igen, lebuktam.
(#14562) Mercutio_:
Más, milyen beállítást keressek a BIOS-ban, ha a gép nem marad alvóban?
-
Cheesy
őstag
Hát, nekem sokkal jobban esik az U2312HM képe, mint az elődjének (Samsung 930BF). Hozzáteszem az elődje 8 év alatt egyetlen halott pixelt sem produkált (és még most is használatban van a "netezős" gépen), kíváncsi leszek a Dell meddig bírja. Monitorgurunál vettem pixelgarival, színprofillal.
www.vakbelmutet.hu
-
embe
nagyúr
válasz Bjørgersson #14560 üzenetére
Már elérted a 40-et?
-
Bjørgersson
félisten
Akkor kereken egy tízes van köztünk. Egyébként valamiért fiatalabbnak hittelek. Nem mintha amúgy olyan vén lennél.
-
föccer
nagyúr
Óhh, meg meg azt hittem, hogy mennyivel idősebb lehetsz már nálam, ha már így nyilatkozol
üdv, föccer
Építésztechnikus. Építőmérnök. Ingatlan adás-vétel vevő oldali támogatása. Mérnök tanácsadás, felújításhoz, átépítéshez. Excel feladatok megoldása. Lézergravírozás. Mindent IS csinálok: www.jatekosfejlodes.hu
-
Qru
MODERÁTOR
-
F e Z o
veterán
válasz Bjørgersson #14548 üzenetére
Van rajta olyan csati is, de azon nem célszerű tölteni, mert ennek a sorozatbnak ez a szériahibája, hogy bent letörik a micro usb. Már2x volt szervízben emiatt. Mindegy, írtam az Overmax-nak egy levelet.
H2O über alles!
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Bjørgersson #14541 üzenetére
Félreértés ne essen, TNhez képest ég és föld, viszont sehogy sem bírtam úgy belőni, hogy hibátlannak lássam..vagy vakított, vagy nem láttam a sötétebb szitukban semmit..a homogenitása meg az említett hibák az árával összevetve azt hozta, hogy alig pár hónaposan eladtam és jött helyette a 32" TV inkább..érdekes módon, az is IPS volt és mégis más.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz Bjørgersson #14551 üzenetére
Mikor annyi idős voltam mint te még nekem is bírta. Most már nem.
#nincsbennetarcsi
-
Bjørgersson
félisten
válasz Mercutio_ #14549 üzenetére
Jó, ennyire már nem értek a monitorokhoz. A felbontás, meg képfrissítés még megy, aztán annyi. Nekem ez sem bántja a szemem, pedig van, volt már hogy napi 10-12 órát is ültem előtte.
(#14550) föccer: Majd ha lesz rá lehetőségem, megnézem, bár amíg játszok úgysem fogom lecserélni a méret és a képarány miatt.
-
föccer
nagyúr
válasz Bjørgersson #14544 üzenetére
TN-hez képest tényleg megváltás. De egyszer nézz meg mellett egy spva paneles cuccot. CSomagolod és adod is el. Csak spva panelből nem gyártanak 16:9 képarányút, sem 19" felettit- Vagy én legalábbis 3 hét keresgetéssel nem találtam.
(#14546) embe: Hát nem. Meg lehet szokni. De azért nagyon messze van azoktól az ódáktól, amit zengenek róla illetve amit 55k-ért elvárna az ember egy monitortól. Tényleg, valószínőleg nálam volt magasan a mérce, deee.... na, én nem vagyok tőle hanyatt esve.
üdv, föccer
[ Szerkesztve ]
Építésztechnikus. Építőmérnök. Ingatlan adás-vétel vevő oldali támogatása. Mérnök tanácsadás, felújításhoz, átépítéshez. Excel feladatok megoldása. Lézergravírozás. Mindent IS csinálok: www.jatekosfejlodes.hu
-
Mercutio_
félisten
Ja, arra cseréltem a korábbi 2209WA-t, sajnos nem volt egymás mellett a kettő, de az előző valódi 8 bites volt, lehet csak bedumálom, de az kevésbé terhelte a szemem pedig elvileg ennek kisebb a fényereje minimumon.
Aztán lehet, hogy csak öregszemEladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Bjørgersson
félisten
válasz F e Z o #14545 üzenetére
Nem jó hozzá egy akármilyen microUSB töltő? Gondolom olyan csati van rajta.
-
smiti
veterán
-
embe
nagyúr
válasz föccer #14543 üzenetére
Akkor Te nem isteníted az IPS-t. Pedig mindenki el van tőle ájulva. Nekem most egy ledes LG 23"-os monitor van. Előtte egy Fujitsu lcd volt. Hááát lehet a Fujinak szebb képe volt.
IPS-es moncsit láttam, de tartósan nem használtam. Úgy tűnt hogy szép képe van.sephi szerintem normál micro usb csatija van, mint a mai telóknak.
[ Szerkesztve ]
-
F e Z o
veterán
Nekem meg a TN paneles lcd volt megváltás a régi crt-mhez képest.
Srácok : Overmax OV-TB-08 III tablet-hez hol lehet venni hálózati töltő vajon? Egyik ismerősömnek a kutyája megrágta a csatit, azóta nem tölt, a gyerek meg egész nap.
[ Szerkesztve ]
H2O über alles!
-
Bjørgersson
félisten
válasz föccer #14543 üzenetére
Ha láttam volna már SPVA-t lehet más véleményen lennék, de még csak a TN-hez tudom viszonyítani, ahhoz képest pedig megváltás az IPS.
(#14542) Mercutio_: Ilyen van neked is?
-
föccer
nagyúr
Amikor bekrepált az előző moncsim akkor vettem egy hipolt dell-t. MErt az mekkora királyság, meg milyen űberfasza, meg, hogy az aztán a húde durva.
Bekaribláltattam. Hazavittem. Beüzemeltem és majdnem sírva fakadtam....
Amikor megjavították a monitrot és eladtam, a vevő kipróbálta. Amikor megláttam annak a képét majdnem mondtam a gyereknek, hogy inkább adom az ips-t. Egymás mellett hatalmas a különbség. De az ips-t is meg lehet szokni.
A régi moncsim egy Fujitsu-Siemens P17-2 volt
üdv, föccer
-
Mercutio_
félisten
Én azért el tudnék képzelni kisebb minimum fényerőt, este kiég a szemem még nullára húzva is, a hontrasztot meg nem lehet 50% alá vinni, mert akkor a kép olyan izé
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Bjørgersson
félisten
válasz Speed® #14538 üzenetére
Nekem is IPS van (U2312HM), de eddig semmi idegesítő tulajdonságát nem véltem felfedezni, sőt én nagyon szeretem.
(#14539) föccer: Kezdtek kíváncsivá tenni.
(#14540) sephi: Megnéztem már ennek a Samunak az akkora kezdőárát. Nem gyenge..
-
föccer
nagyúr
válasz Bjørgersson #14537 üzenetére
SPVA kilométerrel veri az ips-t.
üdv, föccer
-
-
Qru
MODERÁTOR
válasz Speed® #14531 üzenetére
Fejből meg nem mondom de semmi extra, sima katódsugárcsöves tv, talán a 100Hz-et tudja de abbn se vagyok biztos. Fizetni nem akarok fHD adásért mert úgy sem nézem a tv-t.
Melóban 23"-as IPS tft van, még most is leesik reggelente az állam, hogy mennyivel szebb képe van mint az otthoni TN-nek.
#nincsbennetarcsi
-
Mercutio_
félisten
-
embe
nagyúr
Na lecseréltem a vinyómat, és több fórumozó ajánlására a WD 1TB Red IntelliPower 64MB SATA3 WD10EFRX -re esett a választásom. Ma jött meg az IPON-ból.
PPP-n vettem át, ilyen majdnem semmi csomagolásban, egy ilyen érzékeny dolog.Az általam feladott Seagate vinyót több méter bubis fóliába tekertem, és hungarocell közzé rakva adtam postára, amit ma meg is kapott a vevő.
[ Szerkesztve ]
-
-
emiki6
veterán
Ez milyen kedves:
Vigneau: Boldog Névnapot!
-
Mercutio_
félisten
válasz radi8tor #14512 üzenetére
Én is csatlakozom a Vigi egészségére - cserpes joghurtot - ivók táborához
Ez saját kép?
-
Vigneau
félisten
Köszönöm a felköszöntéseket!
-
radi8tor
MODERÁTOR
Kicsit megkésve találtam rá:
Ma van Vince napja. A néphagyomány szerint ezen a napon tájegységenként különbözőképpen jósolják meg a várható szőlőtermést. A legismertebb ezek közül az időjárás alapján történő következtetés. „Ha megcsordul Vince, tele lesz a pince. Ha esik, nem lesz jó bor az évben”- tartja a mondás, vagyis, ha enyhe az idő és olvad a hó ezen a napon, akkor jó termésre számítanak.
Kedves Vincék, boldog névnapot kívánunk Nektek!
⭐ Stella
-
embe
nagyúr
válasz Bjørgersson #14509 üzenetére
Olyan szar, hogy már azért jó!
-
Bjørgersson
félisten
-
robogos10
senior tag
Nincs valakinek felesleges HDMI kábel ja?
hosszúság mind 1 -
-
Cheesy
őstag
www.vakbelmutet.hu
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni, de kérjük, hogy inkább a Hardverapróra tegyétek fel a terméket és azt linkeljétek be, mert úgy tudjátok módosítani később, az aprón is ott lesz és értékelést is kaphattok.
Kérjük, hogy nem megjelölt topikokban továbbra se hirdessetek, köszönjük!
- DJI RC Pro drón távirányító (RM510)
- DJI FPV Fly More Kit - 2 akku - 3-as töltő
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X + Új RTX 4070 12GB + Új 16-32GB DDR4! GARANCIA/SZÁMLA!
- DJI Mavic 3 / Cine / Pro / Classic drón akkumulátor
- DJI Mavic 3 Classic drón RCN1 távirányítóval - 4/3" Hasselblad kamera +táska +töltő