Hirdetés
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Digitális Állampolgárság Program
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Asszociációs játék. :)
- Mindent a StreamSharkról!
- Szólánc.
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Garasoskodás
Új hozzászólás Aktív témák
-
CosmoBacsika
tag
válasz hibavissza #29573 üzenetére
A VGA 115 volt.
A konfig (egy deepcool matrexx 40 3fs a ház, és egy be quiet 600-as a táp, a procira egy artic freezer i35 került, plusz a házventiket kicseréltem 3 db be quiet pore wingsre) összesen 417 890 Ft volt, de mivel cégre vettem, ezért ebből még az áfa lejön. -
CosmoBacsika
tag
válasz Stauffenberg #29555 üzenetére
Én is most estem át a fejlesztésen, ez lett a vége:
ASUS TUF GAMING B660M-PLUS D4
I7-12700 (12 mag, 20 szál)
2x32Gb 3200 Mhz Ram
GTX 1070 8Gb (használtan, ennél is húzták a fogamat, többet nem vagyok hajlandó adni VGA-ért)
1 TB Samsung 980 PRO m2 ssd - Cache és project drive
256 Gb Samsung 980 Pro m2 ssd - Rendszer drive(meg persze még pár ssd egyébnek, de azok már megvoltak)
Az m2 ssd-k már PCIE4-esek, itt fontos volt, hogy ezt már tudja az alaplap.Eddig minden király.
-
CosmoBacsika
tag
Ez ismét dög lett
-
CosmoBacsika
tag
Mesélést, beállításokat, stb.Szvsz érdemes követni azokat, akik tényleg videókat is gyártanak (lásd faceteam),mert ezek igazi felüdülések (legalábbis nekem) a kétezredik esküvős anyag után. A témák fiatalosak, a videók pörgősek, és az egyik srác (Mátyás) már szvsz ilyen anyagok gyártásából él.
Amit még nagyon szeretek nézni az ez : [link] Bts anyagok magyar forgatásokról. -
CosmoBacsika
tag
Van pár hazai videós anyag, amelyeket szoktam követni, ötletet merítek, tanulok belőlük.
Bár maga a srác stílusa nem az én világom, és szvsz látszik az is, hogy ő is nagyon tanulási fázisban van még, de egészen igényes tartalmakat gyárt: Lásd: [link]
Másik, a Faceteam, amely szvsz hazai yt szórakoztató tartalomgyártásban az egyik legjobb. Link: [link]
Kíváncis vagyok, mit gondoltok ezekről. -
CosmoBacsika
tag
A cage (UURig) és a top handle 22.000 Ft (szállítással együtt) (itthon ezt a kombót 36.000 alatt nem találtam sehol)
A smallrig side handle (2 db) 18.500 Ft (szállítással együtt) (Itthon 24.000 ért találtam DARABJÁT)Mondjuk azt, hogy 40.000 Ft
-
CosmoBacsika
tag
válasz Tuninger #25956 üzenetére
Egy videós csoportban meglepne ha nem lenne senkinek ilyen felszerelése.
Magam részéről marha nehezen veszem rá magam h rászenvedjem újabban a kamerát a gimballra, helyette ezeket a cuccokat nézegetem, amelyekkel marha jó handheld felvételeket lehet készíteni. Persze a gimbalt sem adnám el, mindkettő jó lehet más-más célokra. -
CosmoBacsika
tag
Érdeklődni szeretnék, hogy ki milyen rig-et épített (ha egyáltalán).
Épp vacilálok egy cage-en a sony a73 számára, amire persze menne side handle, mikrofon, külső monitor, stb.
Bújom a webshopok (hazai és kínai) kínálatot, hajlanék én a smallrig-re, de baromi drága, annak töredékéért mennek alin az Ulanzi, meg egyéb gyártók, szintén jónak kinéző termékei. Még Áfával is sokkal olcsóbb minden kintről mint idehaza.
Nektek mi van, mi vált be? -
CosmoBacsika
tag
Walbeckék új videója. Magyar viszonyok között sírsz az összegek láttán
Link -
CosmoBacsika
tag
Nekem a fekete fehér snittek és a zene nagyon nincs összhangban. Amikor megjönnek a nézők ott már sokkal jobb, de nekem nagyon hiányoznak a az akciófelvételek a játékról, azokkal sokat lehetett volna gyorsítani a klippen.Nehéz dolgod volt, mert maga a zene baromi hosszú, 4:40, de ennek a számnak 2:30 is bőven elegendő lett volna, a hozzá való nyersanyag meg kevés a hosszához képest, így felgyorsítani sem tudtad. Minden esetre riszpekt, mert sztem kihoztad a maximumot amit lehetett.
-
CosmoBacsika
tag
Mit értünk átlagos laptop alatt?
Az én I7-es laptopomat (3rd gen) (8 giga ram, lenovo x230) is fingatta az OBS 72050p-ben, de csak addig amíg szoftveres encode-ról átnem váltottam hardveresre (QSV). Onnantól kezdve alig használta a cpu-t, és teljesen simán tudok kifelé 1080 50p-t is adni ugyanarról a laptopról. -
CosmoBacsika
tag
Köszi a tippeket. A Mammut MM-ben megtapogattam a Weebill S-t, a Ronin S-t, és a Ronin SC-t.
Az biztos, hogy a Ronin S-el agyon is lehetne verni valakit, masszív és nehéz, hozzá képest az SC barátibb, de ott hallottam problémákat a terhelhetőséggel. A Weebill S nagoyn szimpatikus volt fogásra, és kétségtelen h a hármas legkönnyebb és legkompaktabb darabja. (plusz a tengelyenkénti lockolás is szimpatikus szállíthatóság szempontjából. -
CosmoBacsika
tag
Ki milyen gimbalt használ?
Viszonylag sok jelöltem van még, Ronin S, Ronin SC, Ronin SC2, Zhiyun Weebill S. A pici kompakt méret annyira nem szempont, annál inkább, hogy akár nagyobb obival is ki lehessen normálisan (ütközés nélkül) egyensúlyozni, plusz értelmesen elférjenek rajta addonok (lásd monitor). Jah meg underslung mode kényelmes legyen (persze az az S és SC roninnál addonnal is lehetséges.) -
CosmoBacsika
tag
Sziasztok!
Egy ajánlást kérnék. Az egyesületnél előrírás, hogy minden meccset (kosárlabda) rögzíteni kell (amit majd később fel is kell tölteni). Ehhez keresek épp kamerát. Sajnos erőteljes budget szűkítés van (100-120k a határ). Nincs preferenciám, hogy camcordert (pl Canon legria), vmi bridge gépet, vagy mást keresek. Amit tudnia kellene: Két órán keresztül folyamatosan rögzíteni. Ha kell zoomolni. És nem ártana, ha a jelet ki is tudnánk belőle játszani ha neadjisten streamelni kellene a dolgot. Felbontás fhd. Van valakinek valamilyen javaslata? -
CosmoBacsika
tag
válasz kovsol #22323 üzenetére
Alapvetően nem ajánlást kérek, inkább csak a kíváncsiság hajt, hogy ki mit használ. Tisztában vagyok az egyes szoftverek ajánlásával, de az mindben esetben adott, hogy sok mag, sok memória, gyors tárhely ajánlott videóvágáshoz, pláne ha effektelni akarja az ember. Amúgy Davincit használok jelenleg, de bele akarok tanulni a Premiere Pro-ba is.
-
CosmoBacsika
tag
Sziasztok! Ismét kérdéssel jövök Ki milyen géppel vág?
Sajnos a vártnál sokkal hamarabb jutottam el a hardveres korlátaimig (i7-4790,16gb Ram, GTX 1060) és már elkezdtem túrni a netet cserecuccok után. Valamilyen 8mag 32/64 giga ram kombóra fogok lőni, csak érdekelne, hogy aki már napi szinten ezzel dolgozik az min teszi. Köszi előre is! -
CosmoBacsika
tag
Sziasztok!
Csak most bukkantam a topikra, így elnézést ha már feltett kérdést teszek fel újra. Sikerült beleszeretni a videózás-vágás-fotózás-kiadványszerkesztés témába és az elkövetkezendő fél éven belül szeretnék beruházni egy masinába.
Az utam egy gopro8+feiyutech g6 + davinci-vel indult még tavaly karácsonykor Próbálok a lehető legtöbbet tanulni mind a téma elméleti, mind a technikai részén (eszközök, programok, képfeldolgozás,elmélet stb).
Ahhoz amit én szeretnék ahhoz inkább egy videós gép kellene, viszont fotózni is meg akarok tanulni rendesen, ehhez pedig valamilyen hibrid gép kellene.
Ahogy eddig túrtam a netet két célpont maradt. Pana GH5 vagy a Sony A7III.
Azt gondolom, hogy fotózásra a Sony egyértelműen jobb, plusz mivel gyakran használnám low light szituációkban (sportesemények csarnokokban, gyors mozgás) a Full frame és a verhetetlen(nek mondott) iso is mellette szól. Viszont jóval drágább, a GH5-ről pedig mindenki ódákat zeng (mínusz AF - ami nekem fontos lenne) rengeteg a vele kapcsolatos jó tapasztalat mindenhol, ezért gondoltam kikérem a ti véleményeteket is. Plusz ahogy vissza-visszaolvasom a topikot gyakori vendég leszek Köszi előre is!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest