Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Kalandor: Habemus papam
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tuninger
Topikgazda
-
Tuninger
Topikgazda
Pont ezért kérek mindenkitől render időket, hogy lehessen látni, hogy GPU intenzív task esetén mennyi gyorsulásra számíthat.
Látszik hogy egy 3070-el dupláznád a sebességet és 120 körül kijön használt piacról. Kovsol eredménye lesz még érdekes, a sima 3060 elvileg csak kicsivel van a tied felett, míg a 3060 TI jelentősen gyorsabb. Kiváncsian várom
AMD kártyás időnk nincs sajnos, de elméletileg a 6xxx-es széria mindent tud ami kell és dupla a VRAM. -
Tuninger
Topikgazda
Azért hogy kicsit helyreállítsam az M1 renoméját (nameg jómagyar szokás szerint "nem lehet szr amiért pénzt fizettem"), itt egy screen recording hogy néz ki a timeline 12Mp felbontású 60fps-es 10bit h265 anyag esetén proxy nélkül. 55 pernyi felvételen rángatom a kurzort, betöltésre annyi időt kapott amennyi látszik.
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
kovsol #32778 üzenetére
Vedd meg gyorsan a 18-as resolveot ott ahol Vond
Minden GPU eredménye érdekel.
qnadam: a 2óra 40 nagyon súlyos, legalább egyértelmű mi van VRAM limit esetén, csoda hogy végig tudott futni.
Vond: akkor ahogy azt eddig is tudni lehetett a 1660 = 1070, csak csökkentett VRAMal.
hibavissza: ne légy telhetetlen, örüljünk a render időknek
Van értelme a proxynak, hiszen sok gépen effektek nélkül sem instant a timeline! Pláne ha multicamot vágsz egy gyengébb gépen. Azért az a reakcióidő amit M1-el tapasztalsz messze nem általános, illetve ahogy Márton is rámutatott feljebb, nem minden codecre van GPU gyorsítás PC-n, ott muszáj az ember konvertálni ha használható szerkesztési sebességet akar.
-
Tuninger
Topikgazda
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
theporcupine #32770 üzenetére
Köszönöm hogy megnézted, hozza a várható számokat.
Elvileg 2x 3070 = 3080 Ti = 3090 = 4080.
102 mp a 3070es idő, a te időd meg a fele.
És ez alapján megelőlegezném hogy nincs VRAM limitálva a project a 8GBs kártyákon.Egy lelkes GTX 1060 / 1080 / 2060 /2070 user nem akar tesztelni?
Amit kb várnék hogy a 1060 megy annyit mint az M1, vagyis 7 percet.
A 1080 reálisan annyit kellene menjen mint az M1 Pro vagyis 4 percet
2070-nek kellene mennie kb 2 perc körül. -
Tuninger
Topikgazda
válasz
Márton #32766 üzenetére
na de latod hogy a többiek mind lehozták a videókat... es max privátban hőbörögtek.
hozzáteszem a termék jó, sőt, nincs is nagyon alternatívája ebben az ársávban, max arra erősítenek rá hogy mennyire "hibátlan".
Gerald Undone/Kaleb Pike akinek a reviewiban hiszek, mert ha szponzoraljak őket, ők kiemelik hogy ez inkább egy termékbemutató mint review, hiszen érdekeltek az eladásban.míg pl a Max tech az felháborítóan csinálja, 1,3M+ feliratkozóval... (Holy Moly...)
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
Márton #32755 üzenetére
van persze, rámentek vele az AI-ra
látod az armos macbookoknak nem okoz gondot a 10 bit 422 decode/encode. más kérdés hogy ott meg 444 nincs, csak proresben
azért azt megjegyezném Taranis tesztjei elnézve, hogy a consumer kamerák jelentős részében hótfelesleges hogy van a kamerában 422. A GH5, első S5, amiknél számít.
-
Tuninger
Topikgazda
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
hibavissza #32723 üzenetére
Ezért nézném meg, mert lehet számodra ami egyértelmű az külső szemlélő számára kusza, illetve lehet amit részletesen kifejtesz az nem annyira releváns információ. Oké hogy magadnak csinálod, de mégis egy kicsit a publikumnak, így jó ha könnyen érthető.
Más:
Már lassan kezd uncsi lenni, de még túráztatnám:
Lefuttattam a rendert M1 Pron low power módban is:
M1 Pro 220V: 246mp, 40W
M1 Pro Akku, low power: 276mp 34WDurván: 15%al kisebb fogyasztásért 10%al lassabb. Ezen a téren ugrottak óriásit az újabb generációk.
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
hibavissza #32723 üzenetére
Dobd át amit eddig csináltál extended Director's Cut-ot, és mondom én mit kukáznék, aztán vagy megfogadod vagy nem.
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
hibavissza #32721 üzenetére
Azért azt is írd le mit kell csinálni
Egyébként annyi a feladat hogy resolveban import project a .dra-ra, a videó filet meg simán csak behúzod resolveba, mert eleinte offlinenak fogja mutatni. Aztán nyomsz neki egy rendert egy h264/h265 4K exportba és postolod mennyi idő alatt futott le.
Hibavissza arra kiváncsi egyébként hogy lekapcsolgatva a layereket mikortól lesz folyamatos mikor a color tabon elindítod a lejátszást. Vagy fordítva: mit kell bekapcsolni hogy szaggasson. -
Tuninger
Topikgazda
Egyébként ha valakinek van kedve tesztelni, hogy mit megy a gépe a postoltakhoz képest, az írjon hibavisszára (Resolve Studiot keríts valahonnan) a projectért.
Pl túlnyomórészt Mac-es hozzászólások vannak, így kicsi a merítés PC fronton.
Érdekes hogy Taranis 3070Ti-je annyit megy 150W-on mint hibavissza asztali 3070-je 225W-on. Mi van ha VRAM bottleneck van itt, és egy 16GB-s kártya állva hagyja a fentieket? Mi van ha AMD kártyával próbáljuk? mi van ha Ryzen van a GPU alatt? Mi van ha csak 16GB ram van? én megnéznék pár ilyen tesztet. De érdekelne eredmény régebbi cuccal is, pl GTX 1070/1080al. -
Tuninger
Topikgazda
válasz
Stauffenberg #32712 üzenetére
Nekem ilyen HDD dockom van, csak akkor kapcsolom be a dock hátulján amikor akarom használni. Ráadásul 2 vinyót is lehet bele rakni. Bár bevallom a Macos nem kezeli szépen, ha mindkét slotban van vinyó azonnal altatja amint lehet, így ha nem dolgozol rajtuk 30mp-n belül alszik a vinyó és várni kell hogy felpörögjön.
És ebbe a dockba van bedugva, igaz nekem nem USB-C-s a monitor azért kell ilyen megoldás
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
qnadam #32709 üzenetére
Az Airnél a low power azt csinálja hogy lekapcsol 3 performance magot a negyediket pedig csak 50%ig terheli, így mindent a low power magok visznek. De valamit visszafog GPUban is, mert 15W a max teljesítmény amit tol low powerben, és 23-25W low power nélkül. Cserébe 40%ra esik a render sebesség.
Nekem a Proban csak 2 low power van és hiába kapcsolom át, csak 5Wot nyerek. Az M2től kezdve van az hogy low powerben brutálisat esik a fogyasztás de a teljesítmény nem. Ez nálad az M3nál már kegyetlen méreteket ölt.És a tegnapi M4 bemutatót elnézve -bár a szokásos porhintést ki kell vonni belőle- a következő generáció még durvább lesz low power módban.
szerk: mondjuk az Intel is elindult ebben az irányba, a 14. generációnál már rengeteg a low power core, ráadásul a quicksync is ismer minden codecet. Simán lehet videót vágni iGPU-ból valószínűleg, alacsony fogyasztással, bár nem Arm liga.
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
Stauffenberg #32705 üzenetére
Nekem a legnagyobb ugrás a Luminar Neoval van. Az Airt egyszerűen kivégezte, addig exportált 3 képet amíg a lightroom 50et. Most a Proval olyan amilyennek lennie kell, így szokok át Lightroomról. Bár az LR még mindig sokkal gyorsabb.
qnadam álláspontján vagyok én is: egy mindenes gép legyen, a PC + laptop kényszermegoldás lenne nekem is.
szerk: de, az M3-nál korrigálták az SSD sebesség problémát ami az M2nél megvolt. De mégis az M1 tök jól elmegy 8 GB rammal míg az M3 nem. valami csalás van. M2 a legrosszabb a RAM + SSD kombó terén.
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
Stauffenberg #32699 üzenetére
De legalább M1-nél még nem herélték direkt az alapkonfigot. Az M2/M3-nál viszont felháborító hogy az alap és az egyel feljebb rakott ram + SSD között milyen bődületes különbség van erős terhelésnél. +200 ezerért.
-
Tuninger
Topikgazda
Én tartom hogy az M1 Air mindenre is elég és a 200-230as ára döbbenet jó most. Én mindent meg tudtam rajta csinálni amit csak akartam és ha nem elmebeteg módon effektezel mint én a gopro felvételeimet (na emiatt upgradeltem) vagy mint hibavissza mindenét, tökéletes és nincs alternatívája.
De pure számítási teljesítmény szempontól ma már lehet kicsivel többért jóval erősebb PCt építeni. Fontos hogy a Gamer notikban is az RTX3050 az csúnyán parasztvakítás (asztali GTX1070 teljesítmény, de csak 4GB ram, az M1 GTX1060-al egyenértékű, csak nincs ram limit), elképesztő mértékben ugrik a teljesítmény 3060/3070-re.
-
Tuninger
Topikgazda
Jól is értelmezed meg nem is.
Bedugva egy (használtan) 500k-s gamer laptop lenyomja az (újonnan) 1.6 millás Macbookot.
Sőt egy 350 ezres asztali PC is.
Akksiról kb annyit megy a gamer gép mint a hasonló árú macbook.
ÁMDE a gamer gép mindegyik esetben csutkán pörgeti a ventiket és nem csak rendernél rántja meg csúnyán az aksit (konkrétan 80W fogyasztás mellett 1 óra alatt koppon van), hanem amikor csak vágogatnál Resolveban, akkor is sokat szipkáz az akkuból.Vagyis ha konnektortól távol akarod használni az eszközeidet és nem full rendert értek ezalatt hanem kis fotó szerkesztés, kis videó vágás, filmnézés, youtubeozás, a Macbook 2-3x annyi ideig elmegy aksiról. Ezt fizeted ki az applenél.
Minap megnéztem egy 50 perces sorozatrészt VLC playerben aksiról. 97%-ig merült a Macbook. Jó ez nem lineáris, de akkor is durva. Illetve a kanapén ülve is teljes értékűen tudom használni a gépet szinte néma csöndben.
Most én azt mondom hogy kell egy (használt )350K-s PC, mellé egy (használt) 200k-s M1 Macbook Air és bármit meg tudsz csinálni bárhol.
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
qnadam #32680 üzenetére
Ez így nagyon király, köszönöm, melyik appal nézed a fogyasztást?
Az is beszédes hogy az M3 Max low powerben annyit fogyaszt mint nekem alapból, de hamarabb végez 1 perccel.
Kontextusba helyezném:
M3 Max: 75W 100% (128 mp render)
M3 Max Low Power: 40W 69% (186 mp render)
M2 Pro / M1 Pro 10/16: 40W 52% (246mp render)
M1 Mac Mini: 25W 29% (415mp render)RTX3070 / 3070Ti Laptop: 126% 225/240W illetve 150W (101mp render)
Lehet meg kéne futni a tesztet cloudban egy 3090-el. Meglátom még rálocsolok e pár forintot.
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
hibavissza #32677 üzenetére
na és mi a 4K render idő? mert ugye 1:41 a laptop 3070Ti ideje
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
qnadam #32672 üzenetére
Nálad hogy változik a fogyasztás ha futtatod pl hibavissza renderjét resolveban?
Nálam 55W a peak, low powerben pedig 48-50W, de aksiról csak 40W illetve 35W, ugyanakkor a render sebesség nem tűnik úgy hogy változna. Úgy tippelem hogy a CPU-t visszafogja de a GPUt nem és ez GPU heavy task.Amiket láttam teszteket, az M3nál felére esik a fogyasztás low powerben, de csak a 70%-ra a teljesítmény, kb mindig érdemes lowpowerezni.
Powermonitorilletve hibavissza, spolierezel számokat hogy össze lehessen mérni az asztali 3070et a laptop (150W) 3070Ti-vel?
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
hibavissza #32670 üzenetére
ez meglep kicsit, 3080 Ti-re pozícionáltam volna. de lehet az inkább a fullos M2 ultra territóriuma.
-
Tuninger
Topikgazda
Az a baj hogy a az SL60 az 60 pénz, a Zhyiun már 100. És ha mindenből csak kicsivel jobbra lövünk árban már százezrekkel vagyunk feljebb.
De ha belefér, akkor igen, Zhyin fények, egy 100Wos, egy 60W-os, mellé valami kisebb LED panel, hozzá fényformálók, állványok, kamerából mehet a step up egy használt EosR-re 330 körül, hozzá egy Canon 24-105 F4 130k körül.
Viszont előbb csinálj egy videót justgiveup az iPhonenal, nézd meg mi látványosan probléma amikor dolgozol. Van aki iPhoneos videóval tart 6 Millió feliratkozónál
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
justgiveup #32654 üzenetére
Godox SL60 a legolcsóbb nagy teljesítményű lámpa + állvány + softbox ez is lesz egy 100-as
kamerából egy panasonic GX80 jó lehet az induláshoz kitt objektívvel, mellé elég lehet az iPhone.
ha tudsz többet rászánni akkor sony a6400 + kittobi, vagy zv-e10 mert akkor láthatod is magad, de itt már dupláztunk árban a panához képest. -
Tuninger
Topikgazda
válasz
justgiveup #32651 üzenetére
Mennyi a keret? Használt cucc játszik e?
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
hibavissza #32645 üzenetére
Bár megírtam privátban, legyen itt is meg:
14" Macbook Pro M1Pro 10/16:
DR_mac: 4:06 (40W fogyasztás)Gamer laptop i7 12700H + 3070Ti
DR_win, bedugva 220V-ba: 1:41 (150W)
DR_win akkuról: 4:31 (70W?)Meg kell néznem hogyan tudom bevinni a DR projectet FCPX alá.
BetterDisplay natívan hajtja 4K-t, tudtam is próbálni egy monitorral
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
Stauffenberg #32639 üzenetére
Érdemes úgy hozzáálni hogy amit a VLCben látsz azt látja mindenki ha az anyagodat nézi. És ha REC709A-ban van a timeline akkor azt látod a szerkesztőben is ami a VLC export lesz. Ha megpróbálsz elmélyülni a tényleg pontos megoldás megtalálásában (mert azért ez sem 100as...) akkor kivágod a kukába a végén az egészet...
A DPI skálázásra van van (természetesen) fizetős app, BetterDisplay
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
qnadam #32637 üzenetére
Király lett a HDR-es drónos vidi! Én is most kísérletezem a HDR-rel, végre a Resolveban is lehet vele játszani a 14"-os Macbookkal, nem csak FCPXben.
REC709-A: valamiért ha Mac-en fényelsz, és REC709 a timeline / output gammád, akkor amikor bármi más, nem apple terméken nézed vissza, nem stimmel a kontraszt ahhoz képest amit a resolveban/premiere/fcpxben láttál. A legjobb példa ha a kiexportált videót megnyitod VLC playerrel és Quickplayerrel, más lesz a kontraszt/gamma. Elvileg 1.9es gammaként kezeli a felvételt ha quicktimeban nézed, a VLC pedig ignorálja a gamma taget.
Ha REC709-A az output gamme taged, akkor minden a helyére kerül, ugyanazt fogod látni az editorban is, mint utána youtubeon visszanézve egy windows laptopon.hibavissza: oszt a terheléses teszttel mi van?
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
hibavissza #32634 üzenetére
Az nem a DR hibaja, hanem a Mac-é. Szoval rec709-a
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
Stauffenberg #32606 üzenetére
AF/MF kapcsolás kellene. Taperolod a kijelzőt, MF-ben van a váz és gombnyomás vagy nyomvatartás erejéig van csak AF-ed. Én mondjuk nem szeretem így használni, de pl Sonynál sokan erre esküsznek.
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
Stauffenberg #32601 üzenetére
Én A7 III-al használom, van fókusz motorom amit a zoom mozgatására használok és tökéletesen működik.
Ha viszont fókuszra akarod használni, szerintem nehéz, mert bár "pro érzés" (én Manual Samyang 35 T1.5tel próbáltam) az életbe nem reagálod le időben a fókuszból kicsúszást, arról nem is beszélve hogy nem látod a kritikus fókuszt field monitor nélkül. De ha látod is, kb F4-F5.6on kell menni hogy ne kelljen folyamatosan a fókuszt csesztetni.Egy szó mint száz: inkább megpróbálnám a legtöbbet kihozni az XT3 AF-jéből a helyedben, akár mindig az adott scenehez igazított AF móddal, mint MF-el küzdeni gimbalon. Arról nem is beszélve hogy + MF motor + field monitor + akkormár két kezes mod és jön a hátfájás, derékfájás...
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
Stauffenberg #32599 üzenetére
Zárd le mindegyik tengelyt, old ki újra, mozgasd meg mindegyik axist, ha tud szabadon járni jó lesz.
Ha nem oldja meg akkor nagyon off balansz van felrakva a kamera.
a battery drainnel nem talalkoztam, de en mindig kikapcsolom, nem rakom standbyba. Így viszont fel ev utan is ugyanaz a töltöttség -
Tuninger
Topikgazda
válasz
hibavissza #32592 üzenetére
Persze, küldjed!
A leírt számok impresszívek, de ez még mindig csak egy asztali GTX1080 szint
Egyébként itt már megmozdul a speedwarp és teljesen élhető a depth map is (faster-ben), itt óriási az ugrás. Persze az RTXhez képest fasorban sincs. -
Tuninger
Topikgazda
@hibavissza
bár egy teszt nem teszt, csináltam egy upscale tesztet.
Sonyval felvettem egy 4K-s videót, resolveal kiexportáltam 4K timelineról 1080p prores 4444-be.
Ezt a prorest bedobtam resolveba 4K timelinera
Volt egy 4x superscale verzió, egy élesített verzió és egy Topaz Video Aival készített verzió.
Állítom hogy a sima élesített a legjobb a háromból... Majd jövök nagyított képekkel, csak most kifutottam az időből mára.
Fontos hogy az upscale/topaz percekig futott, a sharpen pedig 2mp-ig.Meg fogom ismételni telefonos RAWval és goproval is a tesztet, illetve ez indoor volt, megnézzük outdoor is majd
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
hibavissza #32588 üzenetére
580k. 10/16, 1TB. 61 ciklus.
De akitől vettem még nagyobbat húzott, ő 720ért vett M1 Maxot 32GB/1TB-s konfiggal.230-ba remélem elmegy az air, akkor 350 a rádobó. Ami az elmúlt 2 évben mindig 350 volt az a vicc, csak most a nagyobb procis, nagyobb tárhelyes fért bele a különbözetbe, azért ugrottam rá.
-
Tuninger
Topikgazda
Upgradeltem 13" M1 Macbook Air-ről 14" M1 Pro 10/16-os Macbook Pro-ra.
Most futtatom a resolve teszteket, vannak meglepő és vannak kevésbé meglepő eredmények.
Az Air-ben 7 GPU core és 8CPU (4 low power 4 performance) core van
A Pro-ban 16 GPU core és 10 CPU (2 low power 8 performance) core van.A GPU teljesítmény egyenes arányban skálázódik a GPU magok számával, vagyis 16/7 = 2,28x teljesítmény növekedésre számíthatok GPU intenzív taskok esetén.
Lássuk a számokat:
4K 60 forrás, 4K 60 timeline:
Air az első szám Pro a második szám
5 frame better TNR: 4-5fps vs 13-14fps
2 frame fast TNR: 10-11fps vs 27-28fps
Spatial fast: 17-18fps vs 40-41fps
Spatial better 4-5fps vs 10-11fps
Spatial Enhanced 1-2fps vs 4-5fps
Complex* : 5-6fps vs 10-11fps lenscorr/60-24fps/opticalflow fast/ grade
5 frame Better TNR: 20fps vs 43-44fps. 1080p timeline
1080 Complex: 30-31fps vs 59.94fps lenscorr/60-24fps/opticalflow fast/ grade
4K60render: 75mp vs 75mp. 100mp hosszú 5.3K60fps 1 LUT-tal 265 10bit
4k60+sharp: 143mp vs 75mp Mint fent, csak + sharpening
4K60+sharp+shadowlift: 216mp vs 86mp Mint fent + shadow liftComplex: az a grade ahogy a gopro videóimat feldolgozom, 4K60 4:3 forrásból 16:9 torzítás korrekció, 60fps-ből 24fps konverzió optical flow (faster), motion blur, élesítés, grade.
Látszik hogy 2-3x a gyorsulás GPU intenzív taskok esetén. Minél kevésbé használjuk a GPU-t annál kisebb a különbség. Az utolsó három mérés, amit nem értett hibavissza miért kérek tőle ami még érdekes: az Air-nél valamiért nagyot fog a sebességen egy egyszerű élesítés / shadowlift, míg a pronál nem.
További észrevételek:
Még eddig egyszer sem hallottam a ventiket felpörögni a Pro-nál. A low power mode az Airnél nagyon komoly, a fogyasztás 5W tájékára esik (20W-ról), a teljesítmény kb a harmadára.
A Pro-nál a low power mód 15% fogyasztáscsökkenés mellett 10% teljesítmény esést hoz, de pl a gpu/encoder teljesítmény alig változik, a nyers CPU erőt fogja vissza. Max terhelésen eddig 55W-ot tudtam kihozni belőle.Ugyanitt macbook air eladó olcsón.
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
Stauffenberg #32584 üzenetére
Jaja, nagy mák
szerk: bár ha online vetted 30 nap a visszaküldés és úgy ingyen volt.
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
Stauffenberg #32578 üzenetére
A vázadon is engedélyezni kell a remote vezérlést és a gimbalon is ki kell választani a márkát, akkor fog menni a rekesz-záridő-iso.
sonyk esetében csak kikapcsolt IBIS-el működik, itt azért megfejeltem az asztalt. És ez a sony és nem a gimbal hibája. -
Tuninger
Topikgazda
válasz
Stauffenberg #32560 üzenetére
A fw kezelés nagyon kínai, pl a full kamera vezérlés gimbaltól = iso/shutter/aperture a sonymmal akkor működött az első firmwarekkel ha nikonra állítottam a vezérelt kamerát
-
Tuninger
Topikgazda
Átvállalom a vágást 25ezer/epizódért!
És ez egyébként az egyetlen bajom vele. Túl terjengős így hogy gyakorlatilag egy epizód az egy szuszra felvett anyag. Maga a youtube platform szerintem sokkal "feszesebb" videókat követel, hogy lekösse a laikus néző figyelmét. Persze ti kevésbé "akárkit" szólítotok meg, inkább azokat, akik alapból érdeklődnek a téma iránt.
A fény a hang, a handheld look, a szín, a kompozíció (jó, a döntött kamerát kevesebbet kellene használni és ezt én mondom aki nem képes a vízszintes filmezére) mind szuper egyébként, csak a 20-30 perces epizódokat 6-8 percbe sűrítve, szöveget megvágva, B-rollokkal kitömve sokkal jobb lehet a néző megtartás.
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
hibavissza #32535 üzenetére
A megfelelo helyen kell keresned, pl adjustement layer a “titles” aratt van. Ezt a plugint amit irtal gondolom transitionök alatt kell keresni, nem az effektek alatt.
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
hibavissza #32530 üzenetére
Azért kis optimalizálással az M1-en simán meg lehet mindent csinálni:
upscale helyett sharpening (nincs látványos különbség)
5 frame better TNR + Enhanced Spatial helyett 2 frame faster TNR + Better Spatial (lehet látványos különbség előbbi javára)
Speedwarp helyett Enhanced Better optical flow (a speedwarp annyira lassú h sosem próbáltam)Timeline proxy half/quarter rez (half általában elég)
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
MrChris #32527 üzenetére
Ez is egy jó példa arra, hogy még extrém környezetben is elég ami van. Sokszor alig látszott különbség a képek között, és azért vegyes fények, nagy DR scene volt több is.
Márpedig a 10 bites FX3 képét egy a6700-zal is lehet reprodukálni, 500 pénzért.
Azért megnéztem volna egy 8 bites sonyt is ilyen körülmények között -
Tuninger
Topikgazda
válasz
hibavissza #32526 üzenetére
Azt is nézd meg hogy különböző taskoknál mekkora a sebességkülönbség.
az én feltételezésem az, hogy minél inkább a hardver encoder kell dolgozzon annál egálabb a sebesség (grade nélküli export), minél gpu intenzívebb (NR, superscale) annál nagyobbra nyílik az olló.Csak kérdés az arány:
pl egy 2 frames TNR faster 1080p timelineon az M1-et sem fogja meg, mekkora pl végső rendernél az fps különbség? M1 megy 30 fpst, 3070 77-et?
az M1-et már-már nevetségesen lelassítja két egymás utáni +100 shadows és egy sharpening node (4K esetén). 3070 szerintem meg sem érzi, ez tényleg így van? Egy képstabi hány fps-sel fut le?
timeline scroll milyen? Bedobsz 20 percnyi 4k anyagot ssd-rol, miutan betöltötte a hangsávot ha rángatod a headert mindkettő instant? Illetve tudom hogy az m1 instant, a kérdés a 12400 mennyire gyors.az 1 vs 8 fps egyébként azt vetítené előre hogy az M1 Max is kb csak a felét hozná a 3070 teljesítményének, vagyis 5 fpst, mivel a gpu teljesítmény lineárisan skálázódik a GPU magok számával ami 7-14-32 mag (M1/M1 Pro/M1 Max) Persze lehet a több ram, gyorsabb SSD nagyobb boostot ad ennyire számításigényes feladatnál, de kötve hiszem
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
Stauffenberg #32520 üzenetére
A különbségek 1 projectes használatnál elhanyagolhatóak.
Anyagminőség, featureök a fő differencia.
A stabilitása egyforma.Gimbaloknál már sokkal régebben elértük azt a szintet mint kameráknál, vagyis hogy a jobb cucc nem jelent jobb eredményt.
Nem vagy nagy gimbal rajongó: használt POV módban, akkor minden mozgást lekövet kis smoothságot belerakva. Amolyan nagyon jó handheld lesz a végeredmény.
FerNandor: jól értelmezed. Ha van egy 77mm-es átmérőjű VND-d, akkor a stepupok segítségével minden ennél kisebb obira rá tudod rakni. A hátránya hogy nagy a felára a nagyobb szűrőnek.
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
hibavissza #32514 üzenetére
A Ninja V a legolcsóbb ami tudja, megpróbálkozhatsz a bérléssel esetleg, hogy rájöjj: mindenhez overkill.
Cserébe brutál tárhely igényes, ha FCPX helyett Resolveban dolgoznád fel, akkor át kell konvertálnod DNG-be, ráadásul az internal codecek elég jók, azokhoz képest nem jelent olyan gigász feljebb lépést.
Mindenesetre Taranistól nekem van egy X-H2s RAW-om, ha megnéznéd milyen is.
Baráti 18 másodperc, 5GB.
Ha konvertálnád, a RawConvertorral megteheted 300 képkocka hosszig ingyen.
Nem mondom hogy nem a legpatikább 6K minőség ami megfordult kezeim között, de ekkora felárat nekem tuti nem ér meg. Már nem forintban.FLOG2 ha FCPX-ben nézed, a Resolve meg úgyis default BMD Filmben nyitja meg.
Én ezt codec tesztre kértem tőle, mint referencia anyagot, hogy teszteljem milyen handbrake beállítás az aminél még számomra elfogadható minőséget kapok.
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
hibavissza #32512 üzenetére
Jolvan, ráérsz, csak reggel f7 fele fogok ránézni a fórumra, elég ha addig feltöltöd
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
Stauffenberg #32507 üzenetére
Szinte az összes gimbal elbírja azt a szettet, használtan 60k-90k körül lőj DJI Ronin SCt, esetleg SC2őt, vagy Zhyiun Wheebil S, esetleg Crane2-őt. Populárisat kell választani, ezért jobb a DJI, mert azt később meg is veszik tőled, de drágább alapból, míg pl én a Feiyutechet 3 hónapig hirdettem 40k-ért évekkel ezelőtt...
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
hibavissza #32505 üzenetére
Nem a ProRes a húzó, az elsőre csillog szépen, aztán az 500-600Mbps-ek hamar elveszik a kedvet a használatától, androidon is, iPhoneon is.
A OnePlus 7T használtan 65 ezer forintért tud RAWot, a OnePlus 8 Pro 90 ezerért tud RAWot, ProRest és 10 bit h265öt.
A gen2-3 telók ugyanezt 60fps-el is tudják produkálni stabilan, illetve
Minden megy külső SSD-re mint az iPhonenál.az iPhone 15 Pro az első iPhone ami processing mentes felvételt ad a kezedbe, a 14 Pro bár ad ProRest, a szokásos tonemappelt élesített sz*rt kapod mint általában a telóktól.
Nem ezért érdemes új telefont venni, hanem ezzel új értelmet nyerhet régebbi telefon videóra való használata. És azért postoltam, hogy akinek nem került még látóterébe nézzen rá az appra mert most még egy hétig 7000 pénz, utána 12000 lesz. És hosszú idő után updatelték az ingyenes verziót is, így ki lehet próbálni mindent, megvétel előtt.
Az S23 230k, az iPhone 15 Pro 380 ezer. Használtan 170/340, vagyis 1,5x szorzó van árban.
Szerk: elvetemült emberek egyébként simán szétszedik a OnePlus 8 Prot, csinálnak a procira közvetlen aktív hűtést, tuningolják mint az állat és megy 4K120 RAWot is. Csak ebben a formában telefonnak már nem nagyon használható, pénzkeresős kamerának meg így is kevés. De legalább fun.
szerk2: teszttel mi van?
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
Márton #32502 üzenetére
Ha 25 fpsnek detektálja az editor és 25 fps a project, akkor hiába variable. És szerintem az editor nem fogja variablenak detektálni. Akkor persze igazad van ha az editorban látszik hogy pl 25,6fpsnek látja.
MrChris: Akkor neked is az van mint nálam, rootolással, prioritás adással (és külső aktív hűtéssel) lehetne stabilabb működésre bírni. De neked a Knox feltörése visszafordíthatatlan, bár már tuti nem garis a teló.
Pixel bininget hogy viszi? DirectLogot bír? A trükk a DirectLog HEVC 8 bit 420, pixel binned 1080pben van, mert patika minőség, full szenzor dinamika, vannak hozzá konverziós LUT-ok. -
Tuninger
Topikgazda
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
Márton #32491 üzenetére
Nem nézted meg a linkelt videót mi?
Lehet logban is rögzíteni, nem kell rawozni. Töltsd le a demot, nézd meg, írd meg a tapasztalatokat. "korrekt 4K-t" szerintem csak processing nélküli felvétel ad, abban nem túl erős jelenleg a felhozatal, Camera2API-s telóknál van rá esély havidíjas Filmic Proval, vagy MotionCam árba kerülő mcpro24fpssel. Csak azoknál nem kapsz rawot és rendes log curveöt extrába.
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
Márton #32488 üzenetére
a RAWért fizetsz nem a 25fpsért. Az S6 lassú, de a Miből sokat ki tudna hozni. És a RAW miatt könnyű matchelni bármilyen kamerához.
Nehéz megmondani variable e, mert az fps counter billeg néhány tizedesnyit felvétel közben, de amikor bedobod resolveba, pontos a framerate, már ha nem volt frame droppod.
DirectLOG-ban szintén. Mindenesetre nem 30,11fps a framerate hanem 24.00 metadata szerintHozzáteszem nekem meggyűlik a bajom minden más fpsel 24-en kívül a OnePlusszal, ezért is kellene a root, CPU prioritást kellene adni az appnak és szenzor modeokat forceolni hogy betonbiztos legyen.
Egyébként van fent play storeban demo verzió, teljes funkcionalitás 5 másodperces felvételi limit, tudsz tesztelni
-
Tuninger
Topikgazda
Javaslom aki nem vette meg eddig androidos nem exynos processzoros telefonjára a Motion Cam-et, az pótolja
van 6K RAW videó az arra képes telókon, van közvetlen ProResbe, Cineon LOG-ba rögzítés, megfelelő telóval 4K 120 fps raw, van LUT beégetési lehetőség a LOG-ba, brutál sok featuret pakoltak be az elmúlt hónapokban..
A fenti admin postolt is egy feature bemutató videót. OnePlus, Xiaomi telókon érzi magát a legjobban, de snapdragon 8 gen 2-3 amivel igazán csillog.én oneplus 8 proval használom, közvetlen logba megyek, és gyroflowval stabilizálok postban. Ha meglenne a tudásom a megfelelő rootoláshoz, menne a 4K60 fps is stabilan, illetve pár mp-ig a 4k 120 raw is.
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
hibavissza #32483 üzenetére
Ennél pontosabb verzió meghatározást én sem tudok:
Képernyő rögzítés:
CMD + Shift + 5, ha elindítottad akkor fent a hangerőállító, óra stb mellett tudod leállítani.
A Video monitoring csak akkor aktív ha van Blackmagic Capture Cardod, egyébként hatástalan amit ott állítasz. -
Tuninger
Topikgazda
válasz
hibavissza #32477 üzenetére
Mac-en. és windows alatt is:
Windowson a legújabb verzióval futtasd végig a neural engine optimizationt. Első indulásnál megkérdezi szeretnéd e, aztán elszöttyög vele pár percet. Pár AI alapú számítás gyorsabb lesz így a 3070el mint előtte. (pl pont a speed warp)
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
hibavissza #32457 üzenetére
osztán a teszttel mivan?
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
FerNandor #32471 üzenetére
Ha viszont ennyire törekedsz a jóra, akkor érdemes venned ND-t. Van magnetic ND, de drága. Amit fontos tudni, hogy bár az obid szűrőmérete 62mm, érdemes a jövőre is gondolni és 77mm-es vagy akár 82mm-es szűrőt venni és step up ringgel használni, mert úgy minden jövőbeli obidra rá tudod majd rakni.
Csak a 82es szűrő vagy 1,5x többe kerül mint a 62-es, ráadásul ahogy hibavissza is írja ,összekoszolod, leejted, stb. És 60-80 ezer forintnál már fáj. Meg az is ha a táskában hagyod mert nincs kedved vele szenvedni, mint ahogy én szoktamMinden stabid érdemes bekapcsolni amit csak lehetséges. Sokszor fog az akaratod ellen küzdeni a technika de összességében a végeredmény nézhetőbb lesz.
A Z6 FullHDja nem olyan acélos így nagyobb különbség a 1080p és a 4K között mint normális esetben indokolt lenne, így érdemes 4K-ban menni.
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
FerNandor #32468 üzenetére
Amíg nem látod a különbséget, addig ne erőltesd az ND szűrőt, csak a szívás van vele. Inkább rakd át a 30 fps-re és hagyd automatán a záridőt/ISO-t.
Egyébként ahogy hibavissza is írja, VariND szűrő kellene neked, hogy fix ISO/rekesz/záridő mellett azzal szabályozd a kép világosságát.
A különbség: 1/50 zár mellett természetes a mozgás elmosás, tehát ha jobbra balra fordulsz a kamerával, folytonos, míg 1/200-1/4000 záron darabos a mozgás. Ha fogod és rádobod az anyagot egy olyan TVre amin van "mozgás javítás" pont teljesen hótmindegy.
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
MrChris #32464 üzenetére
Én ha nem lépek, csak törzsből dőlök, IBIS-el, post stabival, akkor se lesz olyan smooth mint gimballal.
ráfűzés a kell e gimbal dologra: én sem tudtam hogy ennyire handicappes third party obit használni sonyn. Kb 8 perctől van IBIS teszt. Érdekes megnézni hogy viselkedik apsc obi a fullframe ZV-E1-en, ha az dynamic active stabival megy 1.5x croppon.
látszik hogy a sony direkt heréli a gyro rásegítést third party obikkal, viszont natívval még a sima active stab is meglepően korrekt akár az FX30-cal. Bár a youtuber is mondja hogy gimbalt nem váltja ki, azért eléggé rendben van. -
Tuninger
Topikgazda
válasz
hibavissza #32459 üzenetére
Természetesen nem, hiszen nyers erőben meg a fele. Se.
AMD-tol meg húzódok, pedig ott ugyanannyiert ugyanazt a teljesítményt kapod 16GB rammal, 6800XT pl.nekem ami scopeban van azonos áron az 2080Ti 11GB
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
hibavissza #32457 üzenetére
A video memória nem kerül kiterjesztésre SSD-re windows esetén. Taranis futott most bele korlátokba RTX3070el 6KRAW-val, és egyértelmű volt hogy a videó memória a kevés.
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
hibavissza #32455 üzenetére
Ott a GTXel fogytál ki a ramból, viszont meglep hogy a 3070-en nem, hiszen ott is 8GB van
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
hibavissza #32453 üzenetére
Amikor én váltottam az i7 3770 + GTX1070-rol M1-re akkor csináltunk NR tesztet még itt a fórumon. A GTX 8 fpst ment, az M1 2-őt. Most újabb resolveal kicsit gyorsult az M1-en a zajszűrés, (lásd a videóban a 4-5 fpst) de lehet a GTX-el is gyorsabb lett
a rangsort honnan szedtem: colorgrading central tesztelte a macbookokat NR-re régebben, szépen látszanak az fpsek, illetve nekem a cloudcomputingnál pár klikkből tudok váltani videókártyát, és végigzongoráztam mivel hány fps a render. Persze nem 100% pontos, hiszen quadro kártyákat nézek (tehát alacsonyabb órajel mint az ekvivalens rtx, de több ram) és nem ugyanazzal az anyaggal mint a colorgrading central, de a codec fajtája keveset számít amennyiben az hardveresen gyorsított.
az arányok így adottak, max 20% bizonytalanság van benne.
a fő hasfájásom: 300 rugesz lenne az upgrade M1 Airről 14” M1 Prora. És annyiból kijön egy RTX3070 + i5 11400 PC is, ami erősebb mint akár egy M2 Max, nem kicsivel, erre a taskraugyanakkor pl egy shadow.tech PCből havi 14000ből megvan egy RTX3070 konfig a cloudban.
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
hibavissza #32451 üzenetére
Minél inkább a nyers erő számít (NR/Speedwarp) annál nagyobb a különbség a dedikált gpu javára, míg pl hardver encoder sebesség szemszögéből (timeline smoothness, minimal grade export) annál inkább egyformát mennek.
gpu sebesseg terén nagy vonalakban:
M1: GTX1060
M1Pro: GTX1070
M1Max: GTX1080Ti/RTX2070
M3 kicsit elmarad az M1 Protól nyers erőben, M3 Max kb RTX 3070, M2 Ultra kb RTX3080.érdekes hogy a hardveres encoding viszont mekkora pofont kap sebességben a 4K feletti felbontásokkor. Bár lehet inkább a rammom fogy el..
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
hibavissza #32448 üzenetére
Small/medium/Large az azt állítja hogy mekkora pixelcsoportot vizsgáljon mozgás terén. Nem a zajszűrés minőségét állítja, hanem azt nézi a képtartalomban történő mozgásra mennyire alkalmazhatja a zajszűrést.
Azért kell egyensúlyozni, mert a temporalnál ha valamire azt hiszi az algoritmus hogy zaj, ami nem az és kiszűri, vesztesz a tartalomból. Illetve a hibás kiértékelés okozza a kép warpolás, hullámzást.
Medium-Largeon érdemes használni, úgy annyira kicsit a mozgás számításból származó képhiba hogy nem látod full screenben.
Spatialnál pedig az ellentettje, mennyire kis területen vizsgálja a zajt.Élesítés: A/B-t mikor bekapcsolja csak azért teszi hogy szemléltesse az adott beállítás mely éleket fogja érinteni.
Két értékkel tudsz játszani az élesítés tabon, ahogy Qazi is mutatja: Radius és Scale. Én szinte minden felvételemre 48-as radiust és 25-50 közötti scalet állítok. Lehet játszani azzal hogy a radiust leveszed 20-25-re és letekered a scalet 4-10-re. Próbálkoztam vele, nekem az előbbi jobban bejött.Ha nagyon soft a felvétel akkor 47-es radius 15-25 közötti scalinggel is jó. Ha meg nagyon részletes (amire nem is kellene élesítés) akkor 49es rádius, 100as scale.
Lehet kombinálni is, hogy finoman élesítesz egy nodeon (radius:48, Scale 15) majd rátolsz egy nagyobb élesítést még egy nodeon (radius: 25, scale: 5), csak nehéz úgy balanszolni hogy ne legyen tolakodó.Egy kicsit lehet játszani a midtone detaillel is, 50-es érték + sharpening 48/25-ös értékkel kifejezetten megdobja az anyagot. Viszont arcbőrnél meg kiemeli a pórusokat.
Szerk: 1080p anyagot ha beraksz 4K timelinera és rányomsz egy 4x superscalet pont egy lehelletnyivel fog jobban kinézni mintha rátolsz simán egy 48/25-ös élesítést. De az előbbi legalább kinyírja a GPUt
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
hibavissza #32436 üzenetére
Sem a speed warpot sem a superscalet nem tartom nelkulozhetetlennek, és ezek okozzák az artifactolást, nem a mac. A superscale csak egy okos sharpening, amit pont sharpeninggel tudsz kiváltani, a speed warp helyett meg sima enchanced better optical flow.
de ha mégis ezek az igények akkor az nem M2 Pro, hanem RTX4090 territórium.
egyébként az M2 Pro gpu teljesítmenyben kb az M1 2-2.5x-ét tudja, ami GTX1080 Ti szint. Ami 2.5x lemaradás az RTX3070-től. Szerk: 2.5x a 2070-től, vagyis 5x a 3070- De a 3070 meg a 8GB VRAM miatt együtt biztos hogy nem tudja leszámolni ezeket a memóriaigényes effekteket..
én cloudban próbálkoztam hasonlóan széteffektezett felvétellel, A6000-rel, vagyis 48GB-s 3090-el szépen szaladt.
-
Tuninger
Topikgazda
Csináltam egy tutorialt hogyan kell zajt szűrni Davinci Resolveban. Ugyanazt tartalmazza mint amit leírtam fent, csak szemléletesebb.
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
hibavissza #32429 üzenetére
Emelni kell az expón, akár iso árán is. Normális expo iso2000, mégis full zaj? Túlexpó iso12800, noise free.
az m1 teljesen mindegy milyen codecet kap, egyformán fog dolgozni velük. Állítsd lejjebb a project felbontást, 2560x1440 alig látható felbontás vesztéssel jár (elvégre zajszűréssel amúgy is kinyírjuk a részletet), de a 4K-hoz képest fele felbontás miatt élhető az NR sebessége.
raksz rá egy temporal faster 2-3 framest 15-20-as értéken és jó lesz.
ha nem elég, akkor a 2.5k is luxus, mehet a 1080p timeline és 5 frames better
ha az is kevés akkor fent felejtetted az objektív sapkát, de a spatial, better 24-30 közötti értéken (a temporal 5 frames mellé) tudja menteni a helyzetet, de az nem csak a zajjal lesz kíméletlen..
spatial enhanced meg nem M1-hez való, ahhoz masszív gpu kell, pedig nem ad látványosan jobb eredményt.én Waqas Qazitól lestem ezt a technikát, rámutatott hogy az 5 frames better TNR sokszor nem indokolt, mert nem/alig ad jobb eredményt mint akár egy kevésbé számításigényes 2 frames beállítás.
-
Tuninger
Topikgazda
Egy picit. elgondolkodtató videó (iPhone 15 Pro review MKBHD). Az utolsó gondolat miatt, de illik nem a végével kezdeni
-
Tuninger
Topikgazda
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
Márton #32397 üzenetére
nincs nagy történés, jött egy Fuji X100VI ami egy mocsok drága fix obis X-T5, jött egy Sony 24-50 F2.8 kegyetlen drágán
Ami talán érdemleges update:
A MotionCam csapat sziporkázik az elmúlt hetekben, akinek nem exynosos samsungja van, okvetlenül próbálja ki. Persze ehhez meg kell venni 6000 HUF-ért az appot és aktiválni kell hogy beta tester szeretnél venni.Ami van:
Közvetlen videó rögzítés Motion Cam Log-ban / Cineon Logban a RAW streamből, 4K 24 fps-en, akár chroma zajszűréssel, akár egyből beégetett LUT-tal!
Azért mondom hogy akár, mert elég combos teló kell hozzá, nekem a OnePlus 8Pro a Snapdragon 865el nem mindegyik megoldással (10 bit prores cineon log felejtő) bír el.
De akinek esetleg Snapdragon 8 Gen 2-vel szerelt telója van, azoknak elég komoly featureök elérhetőek most, Lehet Prores422LT-ben 4K 24fpsen rögzíteni telefonnal.Illetve visszatért a pixel bininges mód, lehet 1080p 60fps RAW-ozni bizonyos telókkal, és sokkal stabilabb mint régen volt, nincs framedrop.
Ráadásul a RAW - LOG konverzió a telefonban 10x-re gyorsult, eddig 4-5fps-t ment nekem, most megy 50-et. 1080-ben 100-zat, chroma zajszűréssel kombinálva.Most érkezik a napokban hogy pixel bininges módban, 1080p 60fpsen közvetlen tudjon a telefon LOGba rögzíteni, h265 10bit / 8bit, ProRes 422LT-ben!
A Raspberry témához nem tudok hozzászólni
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
namretsbol #32375 üzenetére
Na pont erre valók a camcoderek, amiket néztél, tökéletesek. A lényeg hogy tudjon élőképet kiadni HDMI-n, kell egy kínai HDMi-USB adapter, kell egy androidos okostelo, hdmi hub, powerbank, az egeszet valahogy osszeszigszalagozni, és bárhonnan tudsz streamelni, van jó képed, hangod, zoomod, és mobilis vagy.
fontos, hogy 720p/1080p legyen a cél, a 4K streaming nem ez a kávéház árban és mobilitásban.
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
hibavissza #32352 üzenetére
Remélem van még eladó veséd, mert ez még engem is mellbe vágott
Tartom, hogy gáz hogy az emberek az utcán hordják, de ez otthon, vagy akár @work zseniál.
-
Tuninger
Topikgazda
A 24” 1080p ugyanolyan éles mint a 32” 1440p. A 27” 1440p élesebb az előbbieknél, és használható scaling nélkül. 4K 27” 150% scalinggel is elég apró, 4k 32 az jó 150%-on
ne vesd el a 27” 1440-t, tökéletes következő lépcsőnek, nem kell alá sokkal erősebb vas és van elfogadható áron.
az uraknak itt “kicsit” magasabb elvárásaik vannak a jó monitorokkal szemben mint neked vagy nekem. Meg ami kombinációt ők javasolnak, abból sem a low endre gondolnak. -
Tuninger
Topikgazda
válasz
hibavissza #32333 üzenetére
Én sem találtam kipróbálható szemüveget. A reviewk mindegyike el van ájulva a képélességtől, ugyanakkor Quest 2ről több review is van, amiben ugyanezek a 1080p panelek vannak ott azt mondják a reviewrek hogy munkás böngészőshöz nem elég a felbontás, elfárad a szemed 1-2 óra alatt. Meg kéne nézni személyesen.
A Vision Proban 4K/szem van. -
Tuninger
Topikgazda
válasz
hibavissza #32327 üzenetére
Virtuális tér több monitorozásra legion Glass, Rokid Max vagy Xreal Air 2 Pro is lehet alternatíva, főleg az utóbbi, töredék áron. Persze ez inkább egy szemüveg kijelző mint okos virtualis tér számítógép, nem említhető egy lapon a Vision Proval.
nekem lehet hamarosan vennem kell monitort, és nézegetem ezeket mint alternatívát.
ne tessék személyeskedni Mártonnal!
iPhone 13 még ha jó áras is, elavult technológia, egyre mélyíti az apple a távolságot a pro és a nem pro modellek között, s bár a samsungnál is szégyen hogy az s22-23-24 majdnem ugyanaz a készülék, mégis előrébb tart a 120Hz-el és a 3 kamerás setuppal
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
hibavissza #32317 üzenetére
Akkor már sokkal inkább egy S23 itthon, hiszen az is snapdragonos. Ott nincs gond a RAWval, a kamerák ugyanazok, üzemidő ugyan az, annyi hogy a kijelző "csak" 1100 nitet tud szikrázó napsütésben világos tartalommal, míg az S24 1400 nitet.
Az Ai-s trükkök nagyrésze meg jön S23ra is.Hála a Galaxyk remek értékállóságának, 180ért simán kapni hiszen elavult régi cucc.
-
Tuninger
Topikgazda
Motion Cam Pro-ból megjelent a Beta V3
Ha valaki megvette 6000ért és jelentkezett a BETA tester programba play storeon keresztül, az ki tudja próbálni.
Most annak kell örülni hogy van "végre" nem RAW felvétel is. mcrawlog-ban 8bit/10bit HEVC-be vagy snapdragon8gen2 procival közvetlen proresbe is lehet rögzíteni. Ami előny a filmic prohoz képest hogy processing mentes, saját log curveös a dolog előfizetéses model nélkül.Jártam tegnap Samsung Storeban, fusiban feldobtam a Galaxy S24-ekre a motion camot.
Az S24 ultra mindegyik kamerával képes 4K60RAW-ra, döbbenet. Igaz nem próbáltam percekig, de 20-30 mp alatt csak néhány frame drop volt, 4K30ban pedig semmi.
Sajnos viszont az exnos procis S24/S24+ csúnyán dobálta a képkockát akár 1080p24ben is, ráadásul ingadozik az fps 21-26között 24fps beállításon. Lehet ezt a teljes verzióban sikerült javítani de a freevel továbbra sem szereti egymást a raw és az exynos.
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
nozs23 #32305 üzenetére
Biztosra veszem hogy megtelt az SSD-d. Nekem csak olyankor csinált ilyet, egyébként a 8K-ra is rakhatok 5 frames TNR-t resolveban és viszi. Najó, a hajam nem lobog a sebességtől de nem fogy el a memória, mint akár egy 3080Ti-vel tenné.
Én 30-40 perces családi nyaralást is vágtam mind FCPX-el, mind Resolveal, sehol sem volt probléma, igaz igyekszem üresen tartani a rendszer meghajtót.
Illetve volt egy szalagavató amit vágtam 1,5 éve, ott 4 kamera 3 órányi 4K felvétele volt a timelineon multicamben._q: borzalmas pénzbe kerül mind az SSD mint a ram upgrade applenél így mindenki az alap verziót veszi, így abból van használt piacon is nyomás. 230-250 ezerért szerintem alul értékelt a teljesítményt nézve. Egyébként még mindig forgalmazza az apple 500ért, illetve kapható boltokban is 355-380ért.
8/512-es ritka mint a fehér holló, még én is cserélnék, csak általában 350+-t kérnek érte és nem érzem hogy 120at akarnék rádobni mikor vételnél csak 80 lett volna ez az upgrade..
Új hozzászólás Aktív témák
- Gaming notebook topik
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- Formula-1
- Elmondta a Nintendo, hogy mennyi Switch 2-t vihetnek haza az emberek
- Napelem
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Starlink
- Futás, futópályák
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- További aktív témák...
- 16TB 0 nap Seagate Exos X16 Enterprise HDD több db.
- BANKMENTES KAMATMENTES ASUS Vivobook 15 X1504ZA-BQ856W
- Lenovo ThinkStation P520 Workstation! W-2145, 64GB, 512 SSD /Quadro - Számla, garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i5-8GEN I 8GB I 256GB I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! Lenovo ThinkVision L24i-10 24 FHD 60Hz 4ms monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest