Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- sziku69: Szólánc.
- Random25: Windows 11 telepítés Pendriveról
- bitpork: Nagy dilema
-
LOGOUT
A témaösszefoglalót kérésre töröltük.
Új hozzászólás Aktív témák
-
uzsz
senior tag
Van egy Philips chipes tunerem és az a bajom, hogy mióta a gépbe bekerült egy X1800GTO, azóta a tuner gyári progija összeakad valamivel, amit nem sikerült kiszűrni. Nekem egy esetlg ingyen letölthető tuner progi kellene, kérlek ajánljatok valamit! Köszi
-
Chili7
őstag
válasz
wassermann #340 üzenetére
Egy másik topikban olvastam, -talán épp Tőled-, hogy vannak olyan tunerek, melyek a pc bekapcsolása nélkül, előre programozva is tud tv-műsort felvenni!
Gondolom usb-s táplálásúban ez nem igen fordulhat elő, ugye? Usb-s kell, mert notebookhoz használom majd.
Amíg nem olvastam róla, addig nem is hiányzott ez a lehetőség, ..na mindegy, lehet, h most sem fog!
Amúgy megrendeltem a Terratec synergy 400 usb-t, biztos karaj lesz, bár egyenlőre nem tudom majd kipróbálni, mert a notim szervízben van!
Köszi a segítséget a választásban, és az informálásban! -
Fecsy
tag
válasz
wassermann #345 üzenetére
Köszi szépen a hozzászólásokat,akkor most már 1000% hogy meg fogom venni
Jó érzés, hogy itt mindig kap segítséget az ember,akármikor akármilyen kérdést is tesz fel....
Ha megvettem majd írok tapasztalatokat,hátha hasznára válik valakinek
Üdv
Fecsy -
Fecsy
tag
válasz
wassermann #341 üzenetére
Értem & ezer hála a tanácsodért Wassermann, Te mindig szinte azonnal reagálsz a láma kérdéseimre...
Akkor lenne itt mégegy:
A TV-ből is tudnék vele felvenni műsorokat? A kütyün nincs koax bemenet,csak RCA-k meg egy s-video(lsd a képen),ha azt rákötöm a videora (azon hátul 2 db scart van,tehát egy scart-RCA kábellel gondoltam) akkor simán bejönnek majd rajta a TV-adások is? -
Chili7
őstag
válasz
wassermann #340 üzenetére
Köszi!
Akkor a HD miatt hiába paráztam, (ha amúgy is 5 év)!
A Leadtec-nak és a Terratec-nek találtam notebook-hoz való kategóriát, azoknak usb-s táplálása van
Köszi! -
wassermann
addikt
- HD-video csak net-ről, műholdról vagy később a DVD-k utódjárol szerezhető (a HD-ready azt jelemti, hogy egy ilyen asztali lejátszó anyagát is meg tudja a monitor majd jeleníteni). A hazai TV mág legalább 5 évig 576 soros lez...
- Bemenet egyértelmű
- Táplálásra nem mindig elég az USB, ezért jobb a PCMCIA-s vagy válogatni kell az USB-sek közt olyat amelyiknek nem kell. -
Fecsy
tag
Hi!
Tervezem egy LG GSA-5169D típusú külső dvd-író vásárlását,amiben van egy beépített digitalizáló is. Az egyetlen bajom,hogy ''butítva'' van, a felbontás ugyanis attól függ,hogy milyen proci van a gépedben.....
Nekem 1,5 Ghz-es van,ami ennél azt jelenti,hogy a max felbontásom
352*288 lehet...
Itt van a link, a képek mindent elárulnak:
[link]
Szerintetek így is megéri megvenni? VHS kazetták ddigizésére volna,ha az anyag eleve jó minőségű,úgyis észrevehető a különbség?
Nem vagyok járatos a tunerekben,de szerintem nem minden tv-tuner van így
lebutítva....
Tudnátok nekem ajánlani esetleg egy normális,elfogadható árban lévő,megbízható terméket?
Acer TM 2413NLC laptophoz kellene
Előre is köszi -
Chili7
őstag
válasz
wassermann #337 üzenetére
Köszi a segítséget, de még kéne egy kicsi!
A HD felbontást nem tudják ezek?
Koax bemenetűek ezek? Nem mindnél írják! Vagy ez 1értelmű?
Táplálás mind1iknél usb-ről, vagy csak amelyiknél írják?
A terratec oldalán a digitális és analóg tuner külön kategória, akkor a HD-hez majd a digit tuner kell?
Ez az?[link][link]
Köszi! -
wassermann
addikt
Chili!
A Pinnacle-t többen szidták, talán a Terratec, Leadtek vagy a Hauppauge jobb!
pl egy PCMCIA-s csúcsragadozó: TERRATEC CINERGY 400TV MOBILE
vagy egy USB-s gép, ami rádiót is tud fogni: LEADTEK TV USB II DELUXE
Lehetőleg legyen sztereo. és felbontásban tudja a 720*576 (DVD formátum) vagy a 768*576-ot (PC formátum, persze tudja az előzőt is) az ennél több az félrevezetés, mert 576sor jön a sugárzott TV-n.
[Szerkesztve] -
Chili7
őstag
Hali!
Úgy alakult, hogy a cégnél x összegért vehetek valami számtech cuccot.
Az ugrott be elsőnek, hogy érdekelne egyes TV-műsorok, filmek, filmkockák, képek pc-re, ill, DVD-re mentése.
A témába még nem volt időm belemerülni, viszont a rendelést minap le kell adnom.
Az általatok már a topikban többször említett ''pinacle'' névre ráeresztettem a keresőt, és találtam is egy csomó mindent, de sajnos a hozzá nem értésem miatt fogalmam sincs, hogy mire kell figyelni.
Ezt találtam pl:[link]
[link]
A kérdésem, hogy mire kell figyelnem a választásnál?
-hdtv felbontás
-szoftverek ( valóban kellenek vagy beszerezhetőek külön is?)
vágáshoz, konvertáláshoz stb.,
-notebookhoz usb-n vagy pc-card on lehet csatlakozni?
-koax direkt bemenet kell, vagy a tv-ből jön scarton a jel?
Köszi! -
ToBeY
nagyúr
Valaki mondja meg nekem pls mik ezek a opciok
Hogy 2 fields interlaced
2 fields deinterlaced
1 field only
[Szerkesztve] -
chgergo
tag
Sajna a Pinnacle csak wdm-en keresztül megy a Fly2000-el, lassabb a csatornaváltás, esetleg induláskor ''elfelejti'' az országkódot a tuner, ha valami ostobaság miatt nem helyes a default. Azért ki lehet próbálni.
A codec mindíg külön kérdés, külön kell telepíteni, és utána minden digiző program lát(hat)ja.
Ha van hely, akkor a PicVideo féle motion-jpeg ajánlott maximális képmérettel (768x567), 19-es minőség (max 20), de sajna alapból fizetős.
Után a VirtualDub-al vágás, képszélek leszedése (cropping), esetleges szűrők (deinterlace, smooth, logoaway, resize) és mehet is a tömörítés mpeg4-be.
Ha pontos méret kell (pl. 1 CD), akkor 2 menetes divx kódolással szoktam dolgozni, ha sok rövid klipet gyűjtögetek mondjuk egy DVD-re, akkor meg fix qvantálással xvid-be. Ekkor a képminőség szinte állandó, de a végső méretet a klip jellege határozza meg.
Pl. a Rém rendest fix 6-os quantálással archiválom, így hol 60MB, hol 100MB egy 25 perces epizód. Úgyis DVD-re tolom ki a cuccot, nem baj az, ha nem pont 4.45GB megy egy lemezre, hanem ''csak'' 4.3GB. Ami nem is hátrány a DVD lemezek romlását tekintve... -
Süvi
őstag
Hello!
Elég jó az összefoglalás. (Kb. a felét értem is)
Pinnacle Pctv Pro kártyám van. A gépem az adataimnál.
Ennél a kártyánál is működik ez a program?
''PicVideo féle 19-es minőséggel'' ez ebbe a progiba van, vagy vmilyen codec-kel lehet?
Te milyen codec-et használsz?
Köszi a segítséget! -
Süvi
őstag
Sziasztok!
A következő problémában kérném a segítségeteket (bár már volt róla szó a topicban mégsem sikerült igazán megoldani):
Családi felvételeinket szeretném digitalizálni, majd DVD-re kiírni, de nálam is a sokakál megjelenő hangelcsúszás a probléma. Próbáltam használni a Vd-ot, de nem igazán sikerült, mert vagy túl nagy tömörítést vagy túl kicsit csinált, miközben a csúszás megmaradt. Ace megacodec van fenn. Kérlek segítsetek a következő kérdésekben:
1. Melyik Virtualdub a jó?
2. Milyen Codecekek legyenek fenn, és honnan lehet letölteni?
3. Milyen tömörítést és felbontást használjak, hogy a VHS minősége ne romoljon (a video mérete igazából nem számít, mert van hely a vinyón?)
4.Hogyan tudom az esetleges hangelcsúszást helyreállítani?
5.Hogyan tudom olyan formátumba átkonvertálni, amit szerkesztgetni tudok pl Studio9-cel és le tudom majd játszani asztali DVD-n.
Segítségeteket előre is köszönöm! -
memphis_19
tag
Szeasztok!
Valaki tud valami jó progit digitalizáláshoz? (TV tuner)
Mert szükség lenne rá sürgősen, mert olyan problémám van hogy normálisan megcsinálja a képet, csak a hang elcsúszik és ezáltal nem lesz tökéletes a video.
Lehetőleg olyan kéne ami Digit kameráról és VHS-ről is tud digizni.
Ha tudtok vmit írjátok meg, ha van link a programhoz azt is légyszi.
kösz, remélem tudtok segíteni.
Hello! -
chgergo
tag
Egy jó tunert vegyél, és egy tetszőleges FireWire kártyát.
Olcsón jó az Asus TV FM 7134, tehát a régi nagy fémdobozos tuner.
Ha többet szánsz rá akkor meg Ati 550 Theatrix. -
Stingie
tag
Sziasztok, egy olyan kérdésem lenne, hogy milyen TV tunert ajánlanátok nekem, ha azt mondom: videojátékokról és konzolokról (tehát digi RGB RCA) forrásból szeretnék hardveresen mpeg2-be kódolni, hogy aztán felkerülhessen DVD mellékletre az anyag? Én már minden kártyáról olvastam jót-rosszat is, most már végképp nem tudom, melyik mellett tegyem le a voksomat. Max 20 E Ft-om van rá - a pinnacle-re gondoltam, de annak nagyon gázos a keretrendszere (főként a .NET miatt).
Ja, a gépem egy A64 3000+, 1 GB RAM... tehát elvileg a szoftveres tömörítés is jól jöhet, viszont a tömörítés idejére eléggé hely szűkében vagyok - ezért a hardveres mpeg2 tömörítés felé kacsintgatás... -
Gaby
tag
válasz
wassermann #324 üzenetére
Köszike!
És milyen asztali dvd írót vegyek? belső hdd nem nagyon érdekel, a lényeg hogy legyen rajta input, hogy csatlakoztatható legyen rá videó. Nekem csak annyira kellene hogy jó rögzítés legyen tv adásról és vhsről egyaránt, vágás szerkesztés ugyis pc-n történne. -
wassermann
addikt
Míg idetalál WPEPI, írom amit ő is írna:
... ha már benned is felvetődik, lehet egy asztalival jobban jársz! A lényeg: ha régi VHS-kazettákat akarsz DVD-re vinni a legtöbb PC-s dolog könnyen kikönyököl a gyenge minőségű jeltől. Ezt az asztali cuccok nem teszik.
A másik dolog, hogy asztalival jóval egyszerűbben mennek a dolgok. -
Gaby
tag
Sziasztok!
Szeretnék venni egy értelmes digitalizáló kártyát, ami szinte az összes formátumról tudna felveni. Mini DV, VHS, Hi8 főként. Mi a véleményetek a következő kariról?
[link]
Továbbá érdekelne egy nagyon pöpec tv tuner kari is, amivel tökéletes minőségben tudnák felvenni, mit ajánlottok?
Vagy a kettő helyet vegyek asztali dvd írót? -
scorpy02
aktív tag
Jah, itt az Aspect Rational is már az összes beállítással meglestem, lementegettem, de nem állt helyre a képméret
És az a legmegdöbbentőbb számomra, hogy csak a magyar nyelvű csatornákról felvett anyaggal van problémám, mert ha bármely más külföldi adóról veszek fel valamit, akkor ilyen gubanc nincs Vdubbal, normál méretben nyitja meg, majd konvertálja át
[Szerkesztve] -
chgergo
tag
válasz
scorpy02 #318 üzenetére
Anamorfikus a felvétel, meglehet, hogy SVCD (480x576) formátumban vettél fel. A Vdub meg nem veszi figyelembe a képarányt, négyzetes pixelekkel jeleníti meg a képet. Ha áttömörítésnél megadod a codec-nek a kívánt képarányt (aspect ratio) akkor lejátszáskor ismét helyre áll a képméret (mint svcd-nél, ott is a file-ban van ez az info). PC-n azért jobb, ha eleve a kívánt ''képarányban'' veszel föl...
-
chgergo
tag
válasz
#65675776 #315 üzenetére
Nekem volt már több alsó-kategoriás TV tuner kártyám, nem a Leadtek volt a legjobb. Elég sok zavarjelet szed össze, főleg kábeltv-ről, miközben a képélesség is átlagos. Még hw-s mpeg2 sincs benne, mint ahogy többen ráfogták már. Tudásához képest drága.
tapasztalatom szerint PAL rendszen a Philips chipes kártyák jobbak és többnyire olcsóbbak is. -
wwenigma
Jómunkásember
Sziasztok!
Adott egy Pinnacle PCTV Pro. Az lenne a kérdésem, hogy milyen szoftvert ajánlanátok a felvételekhez. A sajátja ''elfogadható'' minőségben vesz fel mpeg2be, illetve a WinDVR3at próbáltam. Abban állítható a mozgásvektorok száma, csutira felhúzva igencsak jó képet ad, dd ac3-as hang mellett. Csak ha visszanézzuk jobban, mintha szellemképesedne a kép. (motion blur szerűség). -
scorpy02
aktív tag
Hali!
Azt szeretném megkérdezni, hogy a TV-Tunerem által rögzített videot ha megnyitom Virtual Dubbal, akkor miért ilyen ''állított téglalap'' formában nyitja meg? És utána pedig ilyen formában is konvertálja át a videot. [link]
Holott amikor pedig csak simán Media Playerrel lejátszom a felvett anyagot, akkor rendesen ''fektetett téglalap'' formában játsza le
Bocsi a kicsit értelmetlen fogalmazásomért, de gondolom, azért értitek, hogy mi lenne a problémám!
Előre is köszönöm a válaszokat
[Szerkesztve] -
GiXXXer
tag
Üdv.
DVB-S tunerekről van valakinek tapasztalata? -
Fecsy
tag
A notim mellé gondoltam később majd beruházok egy dvd-íróra meg egy tv tunerre. Meglepétesemre tegnap ráleltem erre a gyönyörűségre
:
[link]
A PH!-s teszt:
[link]
Mi a véleményetek? Van már esetleg valakinek ilyenje? Igaz,hogy nincs rajta tuner,de nekem igazából a VHS-digitalizálás lenne a lényeg,ha meg a tv-re rádugom,úgyis tudok közvetlenül adásokat felvenni a tv-ből...
Szerintetek megéri beruházni? Kiszámoltam,hogy egy sima külső LG íróval (GSA-2164D) és egy USB-s tv tunerrel (lásd korábbi hozzászólásomat) ugyanitt lennék,de ez 2 in 1 -
Tarzaan
csendes tag
Tudom, de sajna amikor bő egy éve megvettem még nem tudtam.Bíztam a jobb(elfogadható) minőségben, mert egy haverom egy valamivel jobb géppel egész jó felvételeket csinált. Ma már tudom, hogy nekem jelenleg a hardveres kártya lenne jó, de ez akkoriban még elég drága volt. Ma már szerencsére elfogadhatóbbak az árak.
Egyébként tudnál/tudnátok nekem konkrét típusokat ajánlani? Olyat ami MPEG2-ben tényleg frankó minőségben vesz fel, vagyis nyugodtan lehet belőle DVD-t csinálni. Vagy valamicel avi-t. Az is jó lenne, ha olyat mondanátok, aminek van koaxos bemenete, vagyis TV tunnerként is alkalmazható.
Még egy kérdésem lenne. IDE-set, vagy USB-set vegyek? Az USB-s ha jól tudom külső eszköz. Ez kb. mekkora? Azért kérdzem, emrt egyetlen ismerősömnek sincs hardveres kártyája, és még én sem láttam élőben. Főleg nem külsőt.
[Szerkesztve] -
Tarzaan
csendes tag
Hát, nekem sajna elég gyatra minőségű MPEG2-t vett fel. De asszem még teszek egy próbát. Viszont jelen állás szerint naz sem működik, mert nincs kép, csak hang, de ez itt már OFF...
Egyébként asszem már írtam, de egy WinFast TV2000 XP Expert kártyáról van szó.
[Szerkesztve] -
TomiBone
tag
válasz
_calogero #303 üzenetére
Na, meg is történt a beruházás, ezt a Sapphire cuccot vettem meg. Nagyon korrekt, mindenféle bemenet van rajta (DV kivételével) - koax, rca, svideo. A hozzá adott progi viszont atomgagyi, úgyhogy most christv-be is beruháztam. Így azt hiszem, tökéletes kis házi digitalizáló rendszerem lett.
-
Fecsy
tag
Sziasztok!
Nemrég vettem egy notit,és régi vágyam,hogy a régi VHS felvételeimet digitalizáljam valahogy. A notebook.hu-n figyeltem fel erre a kütyüre,elég vonzó a ára,főleg ahhoz képest,hogy mi mindent tud. Nem tudom,mi a különbség az integrált és az usb-s efféle tv tunerek közt,melyik működik hatékonyabban?
Íme a linkek:
[link]
[link]
[link]
Szerintetek megéri megvenni? Esetleg van valakinek tapasztalata ilyennel kapcsolatban?
Köszi előre is a segítséget
Üdv
Fecsy
[Szerkesztve] -
_calogero
tag
válasz
TomiBone #302 üzenetére
Pofás kütyü, csak előtte alaposan nézz körül magyar, illetve külföldi fórumokon!
tipp:
Ha fórumokat keresel, akkor ne tesztet, meg leírásokat keress, hanem célirányosan hibákat, meghibásodásokat! Egy gyorsteszt alkalmával nem biztos, hogy kijön egy adott hiba, míg hosszas hetek-hónapok aktív használata kihozhat egy-két érdekes, esetleg szériahibát is!
Nekem ezen lépés elmulasztása 100e Ft-os tanulópénz volt kb egy éve, egy Sony DSC-P200-as digitális géppel, melyről olvastam minden szépet és jót, majd mikor elkezdett belülről koszolódni az objektív (mivel mint később kiderült, nem zár légmentesen az illesztéseknél), rákerestem konkrétan a hibára, és kiderült, hogy már 2 szériával korábban (!) is uez volt, de a Sony b@szott javítani a hibát, sőt el sem ismerik azt, csak cserélgetik az objektíveket, melyekbe újra belemegy a por/szösz/kosz, pedig én aztán rendkívül vigyázok a cuccaimra! -
TomiBone
tag
válasz
_calogero #298 üzenetére
Hali! Köszi a tippet, én is úgy vagyok vele, hogy vágás, feliratozás stb. ÉN csinálom, felügyelem
. Most egy ilyennel szemezek...:
[link] - alul a Sapphire Theatrix TV tuner PCI
Állítólag a benne lévő ATI 550-es chip mindent tud.
Egyébként én nem csak tv-ből szeretnék felvenni, hanem szalagról is digizni, és az a tapasztalatom - legalábbis a trágya Pinnacle cuccokkal - ha rossz a szalag (gyűrött, akadozik) - máris hang-kép aszinkron lesz. A legapróbb, minimális szalaghibától is.
Úgyhogy még kicsit nézelődök, utánaolvasok, aztán vagy egy ilyen Saphhire-t veszek vagy egy ASUSt, amit javasoltál.
Vki írt gondokat a Pinnacle-jével kapcsolatban: nekem is voltak hasonló tapasztalataim... megoldás? Nincs. Egyszerűen kuka....
Új hozzászólás Aktív témák
- Slot1 Processzor
- HP ProBook 430 G8, 13,3" FHD IPS, I5-1135GU CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, 27% áfás számla, 1 év
- HP ProBook 430 G6, 13,3" FHD IPS, I5-8265U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, 27% áfás számla, 1 év g
- HP ProBook 440 G7, 14" HD, I5-10210U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, 27% áfás számla, 1 év garanc
- EliteBook 840 G11 14" FHD+ IPS Ultra 5 135U 16GB 256GB NVMe ujjlolv gar
- Intel Processzorok sok db : Xeon E5-1620V3, Pentium G4400T, i3 6100, i3-4130, i3-2140T
- Honor 9X Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Bomba ár! Dell Latitude E6520 - i5-2GEN I 4GB I 250GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest