- Pajac: PassMark - Lenovo ThinkCentre M83 i3-4130 HD 4400
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Parci: Ég veled, KEndre! :(
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- moha bácsi: VIII. Viharsarki Hobbi Elektronika Találkozó Békéscsaba 2025.06.14. szombat
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Male
nagyúr
Hááát... ez hiba volt. Be lehet állítani, hogy mennyit menthet... alapból 2%-a a vinyó méretének, szóval ott valami nem volt oké már. Nem túl jó ötlet kikapcsolni ezt, mert ugyan ritkán kell, de akkor nagyon hasznos (5 perc alatt rendbe hozod vele az ilyet, amivel most már vagy két napja küzdesz).
Esetleg eseménynaplót kéne átfutni akörül, amikor a DVD eltűnt... hátha beírt valami hibát. (illetve lehet most is írja, hogy mit nem tud elindítani, abból talán kiderül)
-
-
Male
nagyúr
Talán kinyírta a DVD-t... vagy csak a win-t viselte meg (ment a gép, amikor történt?).
Bootolható CD be, aztán ha elindul, akkor a DVD jó
Esetleg eszközkezelőben hardver eltávolításával kiszeded a DVD-t, és köv. indulásnál akkor újra megtalálja.
szerk: A flashelést DOS alatt póbáltad? Ha ott sem ment, akkor valószínűleg kuka a DVD.
-
Nem véletlen ilyen olcso... [link]
Kétféle flash memóriából rakták össze.Van benne, SLC és MLC is. Az SLC memória sokkal gyorsabban és hosszabb az élettartama, mint a MLC memóriának, de drágább. A gyártó szerint a 32GB kb 20%-a SLC, a többi MLC.
Nagy fájlok (10GB) olvasása esetén az első 500 MB sebességge 12.13MB/s-volt. Ezután lelassult a másolás sebessége, de az átlag 7.46MB/s lett. Ez a megismétlődött kis fájlok íráskor is. Az első 500 MB sebességge 5.8MB/s volt, viszont az átlag 0.66MB/s lett.
Nagy fájlok olvasásakor 23.57MB/s, kis fájol esetén 17.43MB/s volt a sebesség.Ha azt veszem, hogy Kingston DataTravel 400 már 14-15k, nem feltétlen jó vásár még pendrive-nak se.(Méreteiről nem is beszélve)
-
-
helkis
veterán
nehogy azt hidd, hogy az ellenőrzőkön múlt itt valami, az a cucc már 15-20éve is szivárgott, meg is kapták rá a lét valszeg, csakhát nem a gátba lett rakva, hanem szépen hazavitték aki megtehette jómagyar szokás szerint...
én lezáratnám az egész környéket, körbevenném fallal, és magyarország 1-es számú veszélyeshulladék tárolóját megcsinálnám.. normálisan..
-
-
ffodi
veterán
Persze, az ár is nagyon fontos szempont. De mivel én biztos nem vennék 600gb-os raptort rendszernek, így igazából nincs is miről beszélni(persze a raptor olcsóbb jóval azonos kapacitás mellett mint egy ssd ezt nem vitatom) A 64gb-os SSD bőven elég rendszernek, adatnak meg jöhet 2db nagyobb vinyó, akár raidben.(mert ugye akinek van pénze ssd-re, annak van nagyobb vinyóra is).
Hidd el, hogy az ssd sokkal gyorsabb mint bármilyen raptor. Én sem hittem el amíg nem próbáltam ki. Ha egyszer lesz a gépedben ssd, semmi pénzért nem cserélnéd vissza, még raptor raid0-ra sem. A korai "elöregedés" ez ssd-knél pedig f@szság. Mindegyikre van 3év gari általában, ami meg bőven sok.
Veszel egy kingston 64 gigás ssd-t 30k-ért + mellé egy egy terrás vinyót 15k-ért az összesen 45k, vagy veszel egy 600-as raptor 80k-ért(esetleg 300-ast 40k-ért). Melyik éri meg jobban??
Persze vehetsz kisebb raptort is, ami olcsóbb, de amellé ugyan úgy kell nagyobb HDD adattárolásra......szóval szerintem egyértelmű a dolog, főleg, hogy egy 600-as raptor 80k, amiből kijön egy 50gigás ocz vertex2 + 2db samu f3 1tb raid0-ba.......persze a döntés rajtad áll
-
ffodi
veterán
A WD adata egy dolog. A valóságban sajnos nem ennyi.
Átlagos olvasási elérési idő ~7ms a legdurvább 600gb-os velocinál a teszt alapján. Most mértem az ssd-n 0,11ms. Ez pedig azt jelenti, hogy kb 60x gyorsabb....
Természetesen ez csak az olvasásra vonatkozik. Ha átlagolod az írással akkor kijöhet 5ms körüli érték, de az ssd még akkor is 40-50x gyorsabb ilyen szempontból....
-
ffodi
veterán
Jó lesz a raptornak 7-8ms is elérési időnek. Egy jófajta SSD-nek 0,1ms az elérési ideje vagy még kevesebb. Volt 150gb-os raptorom, és tudom milyen. Egy alap 7200rpm-es HDD-nél jobb, viszont egy SSD-nek nyomába se ér.
Egyébként a raptort cseréltem le SSD-re, és így is durva a sebességkülönbség. Már 7-8 hónapja fent van rajt a win7, és most is ugyan olyan gyors mint volt. Betöltés idő 14-16s, amint bejön az asztal azonnal használható bármilyen program.
-
-
-
Male
nagyúr
-
Male
nagyúr
...hát azon nincs ami elromoljon
Mindenkinek: Nem tudtok vékony fém lemezt vagy sűrű szövésű fémhálót? Kb másfél négyzetméternyi kéne...
Fémlemez esetén olyan, amit kézzel könnyedén hajlítgatok, és egy normál-erősebb olló is elviszi... szóval alufóliánál komolyabb, de azért nem 1mm-es vastagságú -
helkis
veterán
ja van egy P4 2400/1M/533-as prescott alapú procim, amit javítottam, csak a sis-es csodaP4-es lapom NW-ket támogat csak..
azthittem, hogy csak a lap van, de így jobb is, mert akkor nem elhoznám, hanem átugranék egy teszt erejéig, ha megoldható..
a ram jó lett végül is a másik slotban tökéletesen üzemel! -
helkis
veterán
nem semmi 2 nap van mögöttem.. már majdnem ott tartottam, hogy kivágom az egész gépet a francba!
minden szépen települ, xpsp3, stb, driverekig semmi gond, onnantól 3D-ben fagyott a cucc.. friss vga-driver keresés sis chip-hez alaplap gyártónál, nem jött be, utána a sis-nél na ez már maga volt a kéjmámor..
update, maradt minden úgy, ramidőzítés feltornáz a leglazábbakra, ugyanaz, friss audiódriver, ugyanaz, agpdriver, ugyanaz, stbdriver, minden maradt, sis-vga chip órajelek visszavétele, minden maradt, HT-freki butítás, minden maradt, IDE-kábelek cseréi, diagsoftware-ekkel minden rendben, stabil stb..
xpsp2 felhúz.. ugyanaz.. utolsó 2 bios flash-próba, ugyanaz..
tápcsere, ugyanaz..
külső AGP-s kari berak, ugyanúgy bahal!na mondom akkor alaplap beszart..
de még adtam egy esélyt a ramnak! berakom a 256Mb-os ramot, el sem indul>>alaplap egyre esélyesebb, vagy procimemvezérlő.. ?
berakom a másik slotba a ramot, mintha kicserélték volna! minden megy hibátlanul! visszaraktam a ramot, ami tőled jött, minden rendben ismét!
hát nem tudom, hogy hogy ment át a dimm1-ben a ramteszten a ram, de ott valahogy behalt 3dmark2001-be.. és mindig bármit próbáltam, már vagy 16éve foglalkozok géppel de ilyet még nem láttam.. s754sempron2800+sis760GX+kingmax rulez! -
-
-
-
Stoto
tag
-
Male
nagyúr
Optiarc (NEC) AD 7170S van, ami esetleg eladó lenne...
Adatok, stb.Még közel 1 év gari van rá... ha érdekel, akkor majd megnézem.
-
Tanya-
tag
Szerzel 1 db öntapadós papírlapot, ami fel van vágva kis négyzetekre, etikett vagy minek hívják. Laser nyomtatóval megnyomtatod azt a kis szöveget ami a mostani eü dobozodon van.
Blabla Kft készült 2007 érvénes 3 évig stb
Régi matrica lekapar új matrica feltesz s máris spóroltál 4000 ftot -
HaRdCoRe
aktív tag
Cooler Master UV Silent 12cm zöld ventiket tudok adni, ha érdekel! Odaadom, kipróbálod, ha kell kifizeted! Most cseréltem le őket kékre...
-
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Autós topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Gaming notebook topik
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- LEGO klub
- Kuponkunyeráló
- További aktív témák...
- BENQ ScreenBar Plus Computer Monitor Light
- Kedvező ár! Lenovo E460 laptop (14/i5-G6/8GB/128SSD)
- Kedvező ár! Lenovo Thinkpad E580 laptop (15,6FHD/I5-G7/8GB/128SSD/Magyar)
- Gyári ergonomikus monitor karral 31,5" 4K UHD HDR10 monitor 32UN880-B
- Kedvező ár! Lenovo X1 Yoga laptop-tablet (14FHD/I7-G7/16GB/256SSD) + ceruza
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- PS3 Slim 4.92 HEN - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest