Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mian
aktív tag
Hello!
Olyan problémám lenne, hogy testvérem gépében a codegen táp (300w) ami már 4 éve gond nélkül megy most egy kicsit el kezdett hangoskodni, az én gépemben is ugyanez volt a probléma nem is olyan rég pár hónapja fél év után már hangos volt, csak sokkal jobban, mint egy traktor, kiderült h a hűtőjében volt egy nyolcas és az okozta a hangzavart.
Gondolom neki is ugyanez a problémája, csak neki talán nem annyira hangos mint nekem volt. Nagyon nagy gond ez? ettől még elmüködhet a gép vagy cseréljük ki azonnal? már négy éve problémamentes, pedig tudom mik a vélemények a codegenekről, olvastam már róluk egy s mást.üdv.
jah, és hát nekem ki lett cserélve egyből egy fspre, mert azt javasoltátok, de akkor nagyon meg is ijedtem mert az télleg olyan hangos volt hogy azt hittem elszáll a gép, most meg már elég régóta megy már ez a táp, és hátha nem annyira súlyos, ezért kérdezem, hogy jó e az még, vagy cseréljük ki ezt is.
[ Szerkesztve ]
-
Mian
aktív tag
Hello!
a helyzet a következő, egy héttel ezelőtt szerelgettek itt valamit dunakeszin a központban, mert 2x is elment egy pár mp.re az áram, legalábbis akkor ugy gondoltam, de télleg villant a lámpa kétszer, és lecsapta a gépet, no nembaj, bekapcsoljuk, helyén volt az megint, de ma megint leállt kétszer, csütörtökön nagy vihar volt itt, meg reggel se volt kábel tv, de most az a gyanúm hogy nem volt áramszünet mert testvérem gépe is ment most, és az övé nem kapcsolt ki, de az enyém most is lekapcsolt hirtelen. Nem tudom most hogy akkor a gépemnek van baja, vagy a házban van valami, vagy nemtudom, esetleg lehet, hogy a tápom nem bírja a gyűrődést?
konfig: amd athlon 64 x2 6400+,
4x1gb 800mhz ram
msi k9n neo-f v2 alaplap
radeon hd 4830 (1gb)
táp: fsp 400w (pnr)a táp úgy fél éves, az egész gép 1, a video kártyát áprilisban vettem bele, előtte egy hd3650 volt benne. csak az a fura, hogy ha eddig bírta akkor most miért ne bírná a táp a konfigom, amúgy minda 4x gta iv alatt állt le, eddig semmi probléma nem volt vele a 2 hónap alatt.
ahol vettem a video karit ott azt mondták, hogy ez a táp bőven elég a kártyának.
vagy lehet hogy télleg a vezetékekben lenne a gond, csak valahol itt a szobában, fura lenne....nah szóval nem értem.....ötlet?[ Szerkesztve ]
-
Mian
aktív tag
közben az is eszembe jutott, hogy a gép bekapcsoló gomjának köze lehet-e hozzá, hogy az okoz egy rövidzárlatot vagy nemtudom, mert nem sürün de hetente 1-2x eljátsza hogy csak 2.jára indul be a gép pedig nem hiszem hogy én nyomnám gyengén a gombot, kicsit érintekzési hibás szegényke , az nagy baj, vagy lehet köze a dologhoz?
(amúgy néztem már, és jól rá van dugva az alaplapra, szerintem vhol meg van törve a kábele) -
Mian
aktív tag
Hello!
Az mitől van, hogy ha bekapcsolom a gépet pittyeg mintha nem lenne valami benne rendesen csatlakoztatva, kép az egyátalán nincsen, és ha kihúzom a tápkábelt és visszadugom minden jó? (tegnap még minden rendben volt és azóta nem babráltam a gépben szóval nem értem) Már nem mostani a probléma, néha rosszalkodott a vinyóm és sokat babráltam a satakábelével, és olyankor is sokszor volt, hogy visszadugtam mindent, visszatettem a gépet, és pittyegett, nem volt jó, aztán megint kiszedtem, kihúztam meg visszadugtam mindent és jó volt, azóta már rájöttem, hogy nem kell kihúzni meg visszadugni megint mindent, csak a tápkábelt kell ki be dugdosni... de nem értem miért van ez, kikészült volna a tápom? vagy az alaplapom?Konfig:
lap: msi k9n neo-f v2
proc.: amd athlon64 X2 6400+
kari: radeon hd4830
táp: fsp 400w pnf -
Mian
aktív tag
értem, hát igazgatni túlságosan nem igazgattam, csak időnként (mondjuk pár hét), ki be kell dugdosni, hogy jó legyen a gép, vagyis hát amit az előbb leírtam, szóval valami pittyeg mintha nem lenne rendesen bedugva, meg nincs kép, aztán kihuzom bedugom és jó...megpróbálom máisk kábellel akkor meglássuk azzal lesz-e ilyen a közeljövőben..
-
Mian
aktív tag
válasz jaja1981 #6746 üzenetére
jah persze, én vagyok az idiota, áramot azt kap mert felpörögnek a ventik meg megy a gép, azt nem is írtam, sztem még a windows is megy a háttérbe, csak pittyeg és nincs kép, mintha a videokari nem lenne rendesen az alaplapba, pedig benne van, mondjuk az is érdekes hogy az op rendszerem (akkor még vista) állandóan összeomlott, meg ilyeneket írt ki hogy nem talál eszközt, meg nem látta a biosban olyankor a vinyómat, aztán ki be huztam mindíg a sata kábelét és jó lett, javasolták vegyek uj kábelt, ez szombaton meg is történt, azóta nem csinál ilyeneket a vinyóm, + tegnap óta már win7 van fenn a gépen, majd meglátom hosszabb távon hogy bevált-e ez az új kábel, de ha most a videokarival játszik hogy nem érzékeli néha, akkor alaplapgyanús nekem...nem tudom
-
Mian
aktív tag
válasz jaja1981 #6750 üzenetére
nah jelentem vagyok újra, nem volt könnyű összehozni, ugynais vagy egy órát b***akodtam a géppel, kihúztam a tápkábelt vagy 6x, 7x ,2x kihúztam a vinyót meg a videokártyát majd visszadugtam, +kb 6x resiztem és újra lett kép ....no comment, egyre rosszabb....én 1 hosszú sípolást hallottam + 8 rövidet ha jól számoltam, mondjuk a hosszú az érdekes volt, nem vagyok szakértő de akár lehetne két hosszú is mert mintha megcsuklott volna egy kicsit a hangja a hosszú közben , de sztem egy hosszú volt, főleg hogy a jelmagyarázatban nem találtam 2 hosszút csak 3mat ami lehetséges, szóval ha jól számoltam 1 hosszú + 8rövid ami ezt jelenti: "A videokártya hibája, vagy nincs csatlakoztatva a monitor."...
köszönöm a segítségeteket, ezek tudtán megpróbálok valamit majd kiokoskodni, a monitorom végülis a közeljövőben cserélve lesz, legalábbis úgy tervezem, hát ha meg a videokari a rossz akkor meg visszaviszem, mert van még rá másfél év gari szerencsére
Üdv,
Mian.[ Szerkesztve ]
-
Mian
aktív tag
Sziasztok!
Előre is elnézést, mert úgy érzem hosszú lesz.
Szóval az a problémám, hogy olyan furcsaságokat csinál a gépem pl, ha kitakarítom a gépem és kiveszem a vga-t és visszarakom, akkor 1+8at sípol a gép kb mindíg ami a bios leírása szerint ezt jelenti: "A videokártya hibája, vagy nincs csatlakoztatva a monitor."
Minden csatlakoztatva van, és ha újra kiveszem és visszarakom a vga-t akkor minden jó, van amikor csak 2. 3.jára sikerül de a lényeg, hogy ki be kell rakosgatni. :S
Aztán ramokra is gyanakodni kezdtem nemrég, mert bekapcsoláskor mindíg 2 rövidet sípol a gép, pedig leírás szerint 1et kéne ha minden oké. (2síp ramhibára utal azt írják)
De le ellenőriztem a ramjaimat a memtest4.0 próbaváltozatával, ment kb 6órát, aztán 140%nál már kinyomtam..de nem talált semmit...najó, gondoltam megnézem egyesével a ramjaimat, hogy úgy hogy sípolnak, mind kettőt sípol bekapcsoláskor szóval már nem is értem, lehet ennél a biosnál a 2lenne a normális már, változott volna a trend vagy nem tudom...mindenesetre megint találkoztam egy furcsa dologgal, amikor az egyik ramot próbáltam ki, azt hiszem a 3. éppen, bekapcsoláskor folyamatosan rövid pittyegéseket adott, vagyis szünet síp szünet síp....kb a 7.nél kinyomtam nehogy itt felrobbanjon nekem , aztán ugyanazt a ramot kivettem ugyanoda visszaraktam, bekapcs és jó...mint a videokártyánál....jah és megnéztem mit írnak erre a leírásban (AMI biosom van)...semmit, award biosnál találtam ilyen leírásokat, hogy
"Ismétlõdõhosszú hangjelzések. A RAM-memória nem megfelelõen lett csatlakoztatva az
alaplaphoz.
Ismétlõdõ
rövid hangjelzések. Problémák adódtak a tápegységgel."
Rövid hangjelzések voltak amúgy, meg hosszú azért is kizárva mert tuti, hogy jól raktam bele a ramokat, megnéztem 2x is....Ekkor már erős volt a gyanúm, hogy ez táp, de mégis nagyon furcsa nekem ez az egész, miért kettőt sípol bekapcsoláskor miért nem írják ami biosnál az ismétlődő hangjelzéseket, lehet valami mutáns biosom van vagy nem tudom , meg az is, hogy mindíg mást sípolgat nekem, gyanús nekem az alaplap is de nem vagyok szakértő és nem tudom eldönteni már igazából, hogy mi a rossz.... 2havonta 1x2x előfordul h lefagy a win (win7), nem feltétlen játékközben, mondjuk vista az instabilabb volt a gépemmel mert azzal többször is lefagytam és volt amikor alig akart 3. 4.jéra felállni a rendszer....szóval gyanakodtam én már vinyóra, ramra, most az alaplap meg a táp a leggyanúsabb de igazából fogalmam sincs (vinyó amúgy 100% hdsentinellel)..
2009 nyaráig amúgy semmi gondom nem volt, szerintem nyáron valami megfőhetett, habár szerintem elég jó a ház szellőzése......nem tudom.........
PLS help, szerintetek mi csinálhatja ezeket?Üdv,
Mian.(Előre is köszönöm ha valaki végigolvassa kis regényemet , azt pedig még jobban köszönöm ha segítő hozzászólásokat is kapok.)
[ Szerkesztve ]
-
Mian
aktív tag
Sziasztok!
Lehet egy kicsit hosszú leszek.
Probléma a következő, kb tavasz óta, most nem tudom pontosan mióta, "fagyogat" a gépem, ez miatt le is vittem a szervizbe kb 2 hónapja, ők nem találtak semmi rendellenességet a gép bármelyik alkatrészében, ezért frissítettek egy biost, + ramokat állítgatták egy kicsit a biztonság kedvéért, és mondták, hogy most már atom stabil a gép. Aztán náluk már nem fagyott, (lehet csak épp abbamaradt) utána hazahoztam, és rá pár napra megint fagyott a gép, aztán már úgy voltam vele, a franc kivan, nincs kedvem hurcibálni megint, ha valaminek baja van, akkor az majd úgyis bedöglik, és akkor majd csere... de csak lett egy kis lelkiismeret furdalásom, és elkezdtem keresgetni a fagyás okát, hátha megtalálom, pl találtam a googleben ezt az oldalt, és itt azt következtették ki végül is hogy táp, ami egyébként nekem is gyanús, mert igaz mostanában nem (nem tudom milyen okból hagyta abba, lehet összeszedte egy kicsit magát) de 1-2 hónapja azért sercegett vagy "cincogott", vagy hogy mondjam a táp.. + teljesen véletlenszerű a fagyás, szóval terheléstől független, egyébként ez ügyben szerintem már írtam itt a fórumon nektek, csak akkor talán a vga-s topikba, mert egyszer csíkos képernyővel fagyott le a gép, ami eléggé vga gyanús volt, de az az igazság, hogy többnyire csak kikapcsol a monitor fagyásnál, szóval semmi csík, szóval az lehet hogy csak azért volt, mert a vganak nem tett valami jót a fagyás hirtelenjében.. na szóval ezekből a dolgokból következtetve, gondoltam megnézem a feszültségeket, és érdekes dologra bukkantam, mert ha terhelem a gépet akkor szinte alig ingadozik a cpu feszültsége 1.360-1.368 között, azt hiszem ez elhanyagolható, de ha nem terhelem, csak simán sasoltam az értékeket (Aida64 alatt, korábban everest de gondolom tudjátok) akkor viszont 1.088 és 1.360 között ingadozott ez az érték, volt 1.120, 1.200, 1.344, és 1.360 is, de alapon 1.088on van, onnan ingadozik fölfelé ezekre az értékekre időnként... ez amúgy azt is megmagyarázná ami számomra érdekes volt, hogy a legtöbb fagyás internetezés közben ér, azt hiszem konkrétan csak 1x volt fagyás játék alatt, az összes többi tizen akárhány vagy már lehet hogy a 20at közelíti :S az mind internetezés alatt ért
képek a tesztekről:
A kérdés az (Azon kívül, hogy szerintetek mi a gond, esetleg tényleg táp?), hogy szerintetek ha ezeket a képeket levinném a szervizbe, akkor tudnának velük valamit kezdeni, esetleg egyből azt mondják, hogy akkor cseréljük a tápot vagy ilyesmi? Mert amúgy még decemberig garis a tápom, és jó lenne ezt a dolgot még a gari lejárta előtt kideríteni.
Konfigom az adatlapomon.Máté
-
Mian
aktív tag
válasz Recon666 #8852 üzenetére
Nem codegen épp ezaz , Gigabyte Superb 550P
de adatlapomon ott van minden
...habár ajánlott táp de gondolom azért ezeknél is előfordulhat hibás darabSzerk: és még annyit szeretnék hozzáfűzni, hogy az egyik fagyás óta, kb 3-4 hete, olyanokat csinál néha a windows, hogy befagy egy pillanatra, mondjuk 5mp, pl netelek, és akkor utánna megy tovább megint, de pár mp-re megáll minden, de talán ez attól is lehet, hogy a hirtelen fagyásoktól a win is szenvedett már kisebb károkat?!
op rendszer egyébként: windows 7 ultimate 64bit sp1[ Szerkesztve ]
-
Mian
aktív tag
válasz Recon666 #8854 üzenetére
hát igen, csak nem tudok, informatikus ismerősöm sincs a közelben, hogy szólnék neki, Szigetszentmiklóson lakik legközelebb, meg nem akarom ezzel nyaggatni, viszont a tesztek nem per döntőek? Levinném szervizbe nekik, egyébként ott rakattam a gépet is (2t is) akkor cserélnének tápot nekem ezekre a tesztekre, vagy nem elég?
-
Mian
aktív tag
hát lehet, nem tudom, mire gondolsz?
catalystot minden hónapban frissítem, lehet meg kéne próbálni újra mondjuk a 9.9el
...azért kezdtem el frissítgetni amúgy, mert egy ideig teljesen jó volt a 9.9, meg voltam elégedve, de egyszer csak a call of duty 4el valami problémája akadt, aztán frissítettem egy catalystot és újra jó lett, már nem emlékszem mi volt pontosan a probléma, azóta mindig frissítek..[ Szerkesztve ]
-
Mian
aktív tag
Üdv Mindenkinek!
Egy Chieftec Be Smart 500W-os tápegység van a pcm-ben (hirtelen nem tudom a pontos típusát) és cincog. Dél körül lekapcsoltam a kapcsológombját, tehát a teljes gépet áramtalanítottam és akkor is folytatta.
Éppen megnéztem egy meccset és annak erejéig le volt kapcsolva. Most 10 perce megy a gép, jelenleg nem csinálja. Mi lehet a baja? Kb másfél éves, nem öreg. (Az egész gép 4 éves ez a 2. tápja, túlterhelve biztos, hogy nincs mivel netezésen/filmezésen kívül nem használom másra, délelőtt kiportalanítottam.) -
Mian
aktív tag
válasz jacint78 #19423 üzenetére
Most nem csinálja, de legközelebb megnézem úgy. Különben mi lehet, egy kondi adná meg magát? Pedig nem idős, és amióta megvan ez a táp játék sem volt a gépemen, konkrétan alapjáraton megy a gép.
Szerintem biztos, hogy a tápból jött a hang, esetleg még az alaplap lehetett?! (Asus P8H77-M Pro)
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest