- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Lalikiraly: Macbook NEO 2
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
Új hozzászólás Aktív témák
-
jaja1981
addikt
válasz
H4CKmyM1ND
üzenetére
De ne erőltesd, mert viheti az egész géped.
-
H4CKmyM1ND
tag
-
jaja1981
addikt
válasz
H4CKmyM1ND
üzenetére
Próbáld ki kölcsön táppal.
Nekem is ez volt a 360-as Csifimmel.
Nyomogatni kellett, ki-be kacsolni és csak akkor nagy nehezen indult a gép.
Tápcsere megoldotta. -
H4CKmyM1ND
tag
Sziasztok!
Van egy 2004-ben épített ASUS P4S8X-X alaplapos és Chieftec 350W-os HPC-360-102 tápos gépem. Hibajelenség hogy nem indul el a gép. Alaplapi LED világít. A power on switch tüskéit rövidre zártam, meg sem nyikkan. A tápban a zöld Power ON és mellette a fekete GND földet gemkapocssal összezártam és a táp venti pörög rendben.
Mi lehet a gond, az ilyesmit hogy keltitek életre? Új táp mindenképp vagy van esélyem...? -
gombocda
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget kérek abban, hogy mi a különbség a 20 pontos alaplapi tápcsatlakozó és a 24 pontos között. Azt olvastam, hogy még kettö GND egy +12v-os és egy +5v-os csatlakozás van. De feltétlenül szüksége van-e egy 24 pontos tápcsatlakozású alaplapnak ezekre?
Köszönettel: gombocda -
alibaba78
őstag
Na jo nagyot ujra!
Megerkezett az uj tapom. Beszereltem, es csodak-csodaja, elindult a masina. 3dmark 05-06, Orthos stress test lefuttatva, es nincs hiba, tehat minden ugy mukodik, mint elotte. Bar emlitesre melto, hogy a homersekletek, mind az alaplape, mind a proci, vga alacsonyabb. Koszonom szepen a segitseget mindenkinek!

-
alibaba78
őstag
De most akkor mi a baj az Fsp bluestormmal?
mod: Erre esetleg valasz? "Azt hozzatennem, hogy tervezem az adatlapomon szereplo konfig cserejet, de jo lenne az "uj" tapot megtartani. Ami lenne helyette, X48as lap, quad 6xxx, vagy 9xxx proci, es 4870-90, vagy gtx260as vga. Velemenyed szerint ezek kozul a tapok kozul barmelyik is megbirkozna a tervezett konfiggal?"

-
alibaba78
őstag
Csak abbol indultam ki, hogy a gagyi tapoknak altalaban 3, jo esetben, es nagyon ritkan 4 molex kivezetesuk van. Az erintett northqnak meg 6. + 6pin pcie kabel, meg 4 sata. Nekem nem tunik gagyinak, de lehet, tevedek.
A masik problema, hogy osszesen £50om van, es nagyon szeretnem mar visszakapcsolni a gepet.
-
alibaba78
őstag
Koszonom, hogy karorvendoen nevetsz rajtam.
Remelem, behalt a gepem. Ezek utan elvarom, hogy segits uj tapot valasztani.
De komolyra forditva a szot. Nezegettem, mivel lehetne helyettesiteni az en jo oreg hiperemet. Ezeket talaltam: NorthQ , Fsp , Akasa , Silver power(seasonic) . Azt hozzatennem, hogy tervezem az adatlapomon szereplo konfig cserejet, de jo lenne az "uj" tapot megtartani. Ami lenne helyette, X48as lap, quad 6xxx, vagy 9xxx proci, es 4870-90, vagy gtx260as vga. Velemenyed szerint ezek kozul a tapok kozul barmelyik is megbirkozna a tervezett konfiggal? Elore is koszonom! 
mod: Ha tudod, hogy a hiper fos, akkor minek javitod?
-
Warpig
aktív tag
Adott egy P3as konfig (ST6os lap, 1.2 Celeron, Ati 9200, 512 sdram, noname táp, xp sp3).
Olyan dolgot produkál, hogy nem bootol be, elindul megjelenik az xp töltőkép és ott kikapcsol. Vagy megfagy és újra kell indítani. Ami igazán érdekes, hogy megfigyelésem szerint ezt akkor produkálja, ha ki van húzva az áramból és elsőre kapcsolom be. Ha újraindítom és áram alatt van akkor már minden ok. A táp lesz szerintetek? Thx! W. -
Ice!?
őstag
Sziasztok!
Egyik pillanatról a másikra a 700W-os Hipro (HP-W700WC3) tápom ventije nagyon magas fordulatszámon kezdett pörögni. Rögtön gép kikapcs. Max 15sec-et mehetett így.
Semmi "extrém" terhelést nem kapott.
~1 hete húztam a procin és a ramokon (2,33 --> 3.7Ghz, 800 --1000Mhz), tökéletesen ment így egy napig, aztán visszább vettem 3.5-re, gondoltam nem túl egészséges a procinak, ha maxon van használva, dehát ez csak nem tette tönkre.
Jah, és annyit elfelejtettem még említeni, hogy a géphez van pár neoncső, illetve neonos venti is bekötve, de semmi gond nem volt a 450W-os "noname" tápommal.
A cuccaim:
"¤ c2d e6550 @ 3.70Ghz - Freezer7 Pro ¤ Gigabyte P35-DS3L ¤ 320 GB Hitachi ¤ 2x1024MB 800Mhz Geil Ultra @ 1060Mhz ¤ PowerColor HD 3850 ¤"Köszi a segítséget előre is.
Üdv.
-
Adiking
tag
Van egy hangosan cicergős tápom. 14adam mondta hogy a lakkréteg nem jó az egyik tekercsén, és ha belakkozom talán jó lesz. A kérdésem az, hogy mivel kell belakkozni?
-
rvn_10
senior tag
Üdv! Olyan kérdésem lenne, hogy az lehetséges, hogy ha nem megefelelő az vga áramellátása akkor kevesebb fps van a játékba, vagy 3d markba? Alul lévő configból tuning nélkül 3dmark 10500 pont. A Tápom egy noname 500w os vagyis van neve Perddon. Az előző 4830 ból tuningal majdnem 14 ezer pont jött ki.
-
alibaba78
őstag
Sziasztok!
Ma, hazaerve a munkabol az asszony azzal fogadott, hogy a kikapcsolt allapotban levo gepem furan villogott egy par masodpercig. Megprobaltam bekapcsolni, de semmi reakcio. Kikapcsoltam a tapot hatul, majd levettem a 220V-rol. Par mp utan visszadug, tap bekapcs, es mint a karacsonyfa........ A procihuto lassan elindult, a vga-n 2 led pirosan villogott, es a vga huto csak erolkodott, de nem indult el, a systemfanok pedig par masodperc utan lealltak, mintahogy a tobbi egosor is kialudt. Termeszetesen a monitor nem kapcsolt be, se vinyohang, se tapventihang. A kerdesem az volna, vajon a tapom halt meg? Koszonom!
-
Adiking
tag
Helló
Problémám az, hogy a tápomból (Seasonic SS-400HS Active PFC F3) egy nagyon magas hang jön a kábelkorbács alól, ahol van két tekercs, egy kisebb, meg egy egész nagy, meg egy raklap kondi. A nagyobbik tekercs melegszik.
A probléma orvosolható olcsón? -
Baga1983
senior tag
Sziasztok! A gépemen nem indul a bekapcsolóval semmi, gondolom tápegység lehet ha még a ventik se pörögnek fel. Azt esetleg hogy nem e a bekapcsológomb azt honnan tudnám kideríteni?
-
04ahgy
nagyúr
Adott egy korrekt belvilággal, APFC-vel rendelkező táp. +5V SB kondik ki voltak pukkadva, kicseréltem, azonban a készenléti kör 2,2kHz-en rezeg, a kimenő feszültség pedig 7,9V. oszcilloszkópos mérésre nem volt lehetőségem, a tápot azonban szeretném megjavítani. A primer körben keressem ugye a hibát? Merre érdemes elindulni?
HGyu
-
aero.
veterán
válasz
nemethati
üzenetére
nézd meg milyen venti van benne, majd keresd meg a neten. Hasonlítsd össze az utódjával, a CFM érték nagyjából jó ha egyezik, +/- 7-8, annál annál kevesebbre nem bíznám rá.
szerintem noctua-t rakj bele ( ha nem sajnálod rá a pénzt ), de tudjon min. 1300-as fordulatot.
-
-
nemethati
senior tag
-
-
mr_ricsi
veterán
válasz
Dark KillerX
üzenetére
"Azóta utál a kollégám."
Téged miért utál? Hiszen előre figyelmeztetted, hogy nem kellene Codegennel erőltetni.
-
nemethati
senior tag
Üdv Mindenkinek!
Olyan kérdésem van hogy: tudnám-e tesztelni a tápomat szoftveresen?
Arra gondolok hogy megfelelően látja-e el pl a VGA-mat meg ilyesmi!
Mérőeszközöm nincs szóval valahogy meg kellen bizonyosodni róla hogy tuti nem haldoklik még. Előre is thx
Még 1 dolog: eddig 2x írta ki hogy a VGA csökkentett módba lép, mióta WIN7 van fenn nem..
-
Dark KillerX
addikt
válasz
jaja1981
üzenetére
Hát igen
,nekem anno a 800-as cerkám,és a Geforce 3 Ti kártyám ugrott egy Mercury táp miatt,akkor döntöttem el,hogy minimum szint tápoknál az FSP lesz.Azóta volt már három tápom,két FSP,és egy Chieftech,és mindegyik olcsó volt(6000-9000Ft-ig),de ennek ellenére nagyon is megbízhatóak voltak.
Szóval azért olcsón is lehet jó tápokat venni,de persze ez függ a teljesítmény igényétől. -
jaja1981
addikt
válasz
Dark KillerX
üzenetére
Azok a csodás Codegány tápok!
-
-
-
zolisx4
őstag
heló
ugyan a tápomnak nincs semmi baja de kiváncsi lennék hogy milyen alkatrészek vannak benne kicsit aggaszt a 10cm ventilátor igaz langyos levegőt fúj ki de az alkatrészek nem mondanak semmit anekem a tesztből [link]
-
mr_ricsi
veterán
válasz
jaja1981
üzenetére
"Ha zavar a Codegen hangja, vegyél bele egy halk ventit és kész."
Azt írta, hogy menet közben hirtelen felpörög a venti, majd visszaesik a fordulata, és ez a hirtelen fordulatszám változás zavarja.
A hirtelen fordulatszám változás valami hibának a tünete, és teljesen hibás ötlet erre bármiféle venti halkítást javasolni. A zaj megszűnhet, de kiváltó hiba megmarad, és akár csúnya következményei is lehetnek. -
jaja1981
addikt
válasz
BullZeye
üzenetére
Már kicsit túlzottan körbejártuk a témát.
Ha zavar a Codegen hangja, vegyél bele egy halk ventit és kész.
Nem hiszem, hogy nagy teljesítményt venne föl családtagod gépe, és egy normlis venti elég kis fordulaton tud nagy légszállítást produkálni.
A tápok sajna tényleg tönkremennek 3 évenként nagyjából én is tapasztaltam.
Az eddig felsorolt indokok mellé (90C-on üzemelő félvezetők, tekercsek) hozzá fűzném az elektrolitos kondik kiszáradását is, ez is elég gyakori hiba. -
mr_ricsi
veterán
válasz
BullZeye
üzenetére
"ha netán 1 év múlva venne új gépet, akkor meg vegyek megint egy új tápot hozzá?"
Ha a Codegen meghibásodik, akkor jó eséllyel új gépet kell venni, tehát veszteségként elkönyvelhető a gép ~20e Ft körüli értéke is.A gépéből kiindulva a húgod iwiw-ezik és MSN-ezik, semmi nagy VGA-t igénylő dolgot nem futtat. Ha új gépet vesz, akkor egy integrált VGA-s is elég lesz neki, amit a 300-as FSP könnyedén kiszolgál.
És Stol példája szerint a 7e Ft-os táp 3 évig is szolgál, míg a 20e Ft-os tápod akár 1 év után megpusztulhat.
"viszont ebbe nem fogok tápot venni."
Akkor ne vegyél. -
-
BullZeye
veterán
-
torrente666
csendes tag
Gépet cseréltem az elöző egy3.0ghz.-es p4 volt egy 500w-os zallman volt bent.A jelenlegi egy Gigabyte P43.DS3L ,E5200 meg egyenlöre egy X800Xl vga van benne.A próbléma az lenne amikor feláll a gép kb.2 perc múlva újraindul ha eljut odáig.A táp most volt tesztelve boltba egy gépen ki is mérték azt mondták semmi baja.Most egyenlöre egy 550 Codegen van bent amivel simán muzsikál.Ilyenkor mi is lehet??????
-
stol
addikt
válasz
BullZeye
üzenetére
Ezt miből gondolod? O.o Én úgy veszem észre, hogy azért már a nagy gyártók is törekednek a fogyasztás csökkentésére, lásd q6600 vs q9400 ... sztem egy 450 Wattos táp, lazán jó lesz évekig, és nem csak 3 évig. Remélhetőleg nem az lesz a célja a hardver gyártóknak, hogy minél jobban pazaroljuk az energiát.
Igen. De mivel a táp egy tervezési hibától szenved, nem fog ~3évnél tovább működni.
Fogyasztói társadalomban élünk, ezt el kell fogadni! -
mr_ricsi
veterán
válasz
BullZeye
üzenetére
"Az egész gép nem ér 30k-t akkor miért is vegyek bele egy 15-20 ezres tápot? "
Senki nem ajánlott ilyen árú tápot. Csak a te fejedben vannak a tápok oly módon kétfele osztva, hogy vannak az ócska tápok, és van a Corsair."És megoldást várok rá"
FSP 300-350W-os táp, 7500-8000 Ft. (Csak meg kell nézni, hogy az alaplap használja-e a négy tűs ATX12V csatit, mert attól függően lehet hogy nem ez a 12V-ra kihegyezett táp kellene.)A Codegen ventivezérlése egyszerű mint a faék. Leginkább olyan hibája képzelhető el, hogy nem pörgeti a ventit, amikor kellene. Nálad pont fordítva van, ami inkább valami más belső hibára utal. Szakemberrel megnézetni nem éri meg, rizikózni vele meg mégannyira sem.
-
BullZeye
veterán
válasz
mr_ricsi
üzenetére
Gépemben 1 terrás vinyó van, bőven elég hely húgomnak a képeihez, zenéihez, filmeihez, amit ő bőségesen ki is használ
ne nézz madárnak, köszi.Na meg ha gyűlölném, és röhögni akarnék rajta, mit gondolsz miért keresek megoldást rá? Vagy miért foglalkoztam a gépével egyáltalán, hogy halkabb legyen? O.o Nem gondolod, hogy egyszerűbb, és olcsóbb lenne, ha csak kihúznám pl a VGA tápkábelét? O.o és akkor még olcsón megúsztam a "röhögést".
Az egész gép nem ér 30k-t akkor miért is vegyek bele egy 15-20 ezres tápot? O.o De ha téged ennyire zavar, hogy nem vagyok hajlandó neki venni egy tápot, adom számlaszámot, ahova lehet utalni rá pénzt, vagy kapásból címet ahova küldetheted a már kifizetett tápot O.o
A gép tökéletesen szellőzik, ugyanis egyik oldallap sincs rajta, és ez a bajom, hogy a táp hideg, még csak nem is langyos, és nem állandóan hangos a venti, hanem néha felpörög mint az állat, és elég zavaró a hangja.
És megoldást várok rá, nem kioktatást, persze hogy egyszerűbb lenne rákölteni a gépre 150 ezret, és akkor tuti halk lenne, és még gyorsabb is
úgyhogy az ilyen megjegyzéseket, tartsd meg magadnak, nem vagy tőle se nem okosabb, se nem bölcsebb.üdv
szerk.:
Ha a hosszútáv =~ 2,5-3évEzt miből gondolod? O.o Én úgy veszem észre, hogy azért már a nagy gyártók is törekednek a fogyasztás csökkentésére, lásd q6600 vs q9400 ... sztem egy 450 Wattos táp, lazán jó lesz évekig, és nem csak 3 évig. Remélhetőleg nem az lesz a célja a hardver gyártóknak, hogy minél jobban pazaroljuk az energiát.
-
-
and1ao
őstag
Hali!!
Lehet hogy rossz helyen járok de azért megkérdezem.
szeretnék új tápot venni de nem tom milyet vegyek?
A következő configot kellene meghajtania:AMD Phenon II X2 550 proci Gigabyte GA-MA790x-DS4 deszka 2GB Kingston HyperX DDR2 RAM és Gainward HD 4850 Goes like hell VGA ehhez kellene nekem vmi jó táp!
Légyszi vki segítsen előre is köszi!!!! -
jaja1981
addikt
válasz
Dark KillerX
üzenetére
Akkor kerüld a cimborádat!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Microsoft Rewards
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Samsung kuponkunyeráló
- Napelem
- Autós topik
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Milyen széket vegyek?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- További aktív témák...
- Dell Precision 7720,17.3",FHD,i7-7820HQ,16GB DDR4,256GB SSD,P3000 6GB VGA,WIN11
- Honor Magic8 Lite 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell 14 Latitude 7450 WUXGA 2in1 Touch X360 Ultra5 135U 12mag 16GB 512GB Win11 Pro WiFi7 Garancia
- LENOVO ThinkCentre M93p (SFF)i5-4570,4GB DDR3,500GB SATA3 HDD,DVD,WIN10
- HP EliteBook 840 G6, G5 14" i5, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Remelem, behalt a gepem. Ezek utan elvarom, hogy segits uj tapot valasztani.
De komolyra forditva a szot. Nezegettem, mivel lehetne helyettesiteni az en jo oreg hiperemet. Ezeket talaltam: