Új hozzászólás Aktív témák
-
Alg
veterán
Kompresszor ok, a fekete külső keveréses pisztoly instant kuka, a másik akár használható is lehet ismerkedni/bohóckodni/telibefújni dolgokat, a pár egyéb apróság meg filléres tétel.
+1 a H&S Ultrára
"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
Alg
veterán
Ezek szerintem rendben vannak, és akartam is írni, hogy ha már Revell, akkor a vízbázisú ezerszer jobb festék mint az ősrégi enamel, csak ki kell hígítani a világból mert alapból némelyik olyan mint a fogkrém
Tipp: ne legyenek egyformák a konténerek, keverj 4-5-6 fajta színárnyalatot és random fesd valamelyiket csak egy icipici árnyalattal sötétebbre, világosabbra, esetleg barnásabbra vagy szürkésebbre - sokat fog rajta dobni. (meg persze jól össze is lehet koszolni őket). Sőt, konténernél talán hogy nem is kell azonos alapszínűnek lenni mindnek, hiszen a valóságban is totál random színűek.
"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
Alg
veterán
Csak érdekességképp, hogy ne csak a profi, ezer makett gyakorlás után készült eredményeket lásd:
Ez az egyik első airbrush-os próbálkozásom, és mindenképpen az első szabadkezes (azelőtt csak maszkoltam és telibefújtam). Ha jól emlékszem ez már a H&S Ultrával ment, de bármilyen jobb generic kínaival is elérhető - ecsettel ilyen nem fogsz csinálni.Igen, beleszállt egy csomó mocsok a levegőből, meg nyilván ilyen közelről tele van hibával, de karnyújtásról már tök jól néz ki.
A makett amúgy nem fontos, direkt festés-próbára lett véve, valami ezer éves 1:48 Revell cucc, volt vagy 1500Ft, és alig pár darabból áll -> egyszerű és gyors összerakni.
[ Szerkesztve ]
-
Alg
veterán
1. Temu, wish-ről alapból semmit, csak ha van valahonnan tuti tipped hogy biztos jó
2. Ilyen berregős játékpisztolyt meg pláne semmiképpen.A minimum a tartályos dugattyús kompresszor, legutóbb mikor néztem 30ezer körül volt... most inkább 40ért látok már. Tartály nélkülit sem szabad! Kompresszor+tartály+nyomásállító kell, így néznek ki, márka tökmindegy, veheted a legolcsóbbat, úgyis mind ugyanaz.
Pisztolyból is a minimum egy valami nevesebb kínai cucc (fengda, chromax...) de az ideális minimum pl. egy H&S Ultra lenne amivel már "bármit" meg lehet csinálni.
[ Szerkesztve ]
-
Alg
veterán
válasz anubys1984 #1676 üzenetére
Simán, többször is, minden megjött gond nélkül.
-
Alg
veterán
Most már csak azért is nagyon elgondolkodtam azon a Revell 1:32-es FW190-n, 35% akcióban... elvagyok én egy ilyen sz@rral is egész télen
Bár ott van a szekrényben az Eduard-féle Fw190A-8 is 1:48-ban, fotómaratással, maszkokkal, minden lópikulával (nem merek nekikezdeni, kevés vagyok hozzá)... meg az Airfix Meteor... meg a bagóért vett szarRevell 1:48 Mossie (megnéztem a címkét, 9EUR volt a Modelbau Messén, na ez pont az a tökéletes gyakorló makett kit). Meg a félkész Gabresky Jug (P-47D), amivel kicsit elakadtam évekkel ezelőtt és nem volt kedvem újra nekifutni
Még a végén nekiállok annak a Mossie-nak, meglátjuk mennyit kell majd szenvedni az illeszkedéssel.
[ Szerkesztve ]
-
Alg
veterán
Na erre fel pont most kaptam egy 35%-os kedvezménykupont a Revell webshopba
-
Alg
veterán
válasz Remus389 #1624 üzenetére
Az új szerszámos Revell-ekkel szerintem nincs gond, ár/értékben simán lehet találni használható darabokat (hirtelen az 1:32 ME262 nightfighter ugrik be mint egész jól sikerült kit, ráadásul abból nem nagyon van választék - de az 1:32-es He 162 Salamander vagy FW190 is hasonló kategória, nincs vele hatalmas probléma) - inkább azt kell először mit szeretne építeni az ember, aztán megnézni abból mi mennyiért van.
Persze lehet 100 eurós Tamiya kiteket is venni, kérdés megéri-e valakinek.
Az Eduard tényleg elég jól eltalálta az ár/érték arányt, azzal kb. nem lehet mellélőni középkategóriában... ráadásul tök jó hogy különböző felszereltségekkel árulja ugyanazt a kitet (weekend/profipack/big Ed)
[ Szerkesztve ]
-
Alg
veterán
Én azért vettem pár olcsó, kevés darabos, gyorsan összedobható makettet kimondottan festést, felület-előkészítést, stb. gyakorolni. ilyen 2000Ft-os baromi régi Revell 1:48 BF109, Horten stb...
-
Alg
veterán
válasz anubys1984 #1601 üzenetére
Ha csak az összeszerelés érdekel, akkor műanyag helyett esetleg nézd meg a UGEARS meg a Metal Earth készleteket. Baromi jól néznek ki festés nélkül is, és el lehet molyolni velük annyit mint egy makettel. Plusz sokkal kevesebb eszközzel és tudással építhető. Én egy Ugears-t kaptam pár éve ajándékba, ház eltartott egy darabig az is mire megépült, igaz szépen meg/összecsiszoltam minden darabját.
-
Alg
veterán
válasz pedrosh #1559 üzenetére
A képeken nem látszik mi a probléma - aláfolyt a festék a szalagnak?
Ecseteléshez nem értek, de mintha kicsit túl lenne hígítva az a festék, vagy túl vastag rétegben kenve, nem? Vagy csak fután csillog... olyan mintha bemosóval kented volna le.
[ Szerkesztve ]
-
Alg
veterán
válasz tillatrilla #1546 üzenetére
Legjobb a saját hígítója - acetonossal nehogy megpróbáld, az oldja a műanyagot!
Az akrilok (pl. Revell "kocka dobozos") hígíthatók desztvízzel vagy alkohollal
[ Szerkesztve ]
-
Alg
veterán
válasz tillatrilla #1540 üzenetére
Ideális esetben így működik a dolog (sorrendben):
- alapozó
- fedőfesték
- fényes lakk
- matricák
- "kencés" bemosók/koszolás
- matt/félmatt/selyemfényű lakk
- "por" koszolásA lakkot szerintem ajánlott spray formában.
Nyilván nem minden közelező, pl. a fényes lakk azért van hogy a koszolás egyszerűbb legyen (könnyebb szétkenni és visszaszedni a felesleget), meg szebben simuljanak a matricák."I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
Alg
veterán
válasz Nerazim #1524 üzenetére
Hobbiboltban érdemes rákérdezni, biztos van valami balsafára való alapozó/lakk amire tudsz utána színeset festeni. Esetleg még akril (alkohol/vízbázisú) festékek jobbak lehetnek, azok gyorsabban száradnak.
Éljen a Carbot
[ Szerkesztve ]
-
Alg
veterán
válasz aradebil2 #1522 üzenetére
Valószínű megszívta magát a balsa... mondjuk a revell enamlejei enyhén szólva nem a legjobbak - a szögletes dobozos akrilok viszont egész jól használhatók.
[ Szerkesztve ]
-
Alg
veterán
Mától szombatig Modelbau Messe Bécsben
-
Alg
veterán
válasz Cheesus #1496 üzenetére
Ha itt rákeresel az adott szettre, meg tudod nézni hogy milyen idős szerszámmal öntötték ("new tool" felirat), illetve hogy ha valamelyik egy másiknak csak az átdobozolt változata, ez sokat tud segíteni a választásban. Illetve vannak linkelve alul review-k is, meg letölthető összerakási instrukciók.
A legelső trumpeter lapján pl látszik hogy 2009-es, az még nem túl régi, a review-ban pedig "Very highly recommended"
-
Alg
veterán
Az a baj te egy makettező szemével nézed, neked nyilván nem érdekes a UGears ha te pepecselni szeretsz fél mm-es kis bigyókal, meg festegetni meg pasztázgatni meg stb.
De a kolléga nem egy makettezőnek keres ajándékot, hanem egy műszaki beállítottságú "laikusnak", aki lehet többre értékeli a Ugears fogaskerekes megoldásait mint azt hogy milyen árnyékot vet 10szeres nagyításban a T34 oldalára ragasztott Kalasnyikov, meg hogy a zöld árnyalat mennyire felel meg a valóságnak (talán ismeri eléggé az édesapját ahhoz hogy ezt el tudja dönteni). Én továbbra is, nem, egy kezdő által, szerszámok és megfelelő tudás/tapasztalat nélkül, csak doboz meg leírás alapján összerakott, ecsettel lekent makett nem fog jól kinézni a végén, ezt garantálom - köze nem lesz ahhoz ami a dobozon van lefényképezve.
Ellenben a UGears pont ebben jó, odaadod egy átlagosnál csak picit jobb kézügyességű embernek és kis odafigyeléssel elsőre, minden tapasztalat nélkül megépíti olyanra amilyennek a tervezőasztalon kitalálták.
De szerintem ebből amúgy elég ennyi, a kolléga ezek alapján talán már el tudja dönteni melyik lesz a megfelelő ajándék
-
Alg
veterán
Nyilván nem, de egy első próbálkozásra összerakott Ugears cucc sokkal jobban fog mutatni mint egy első/második/ötödik próbálkozásra összerakott (elrontott), negyedakkora műanyag makett. Van egy tök jó steampunk-hangulatuk és nem kell Plasmonak lenni ahhoz hogy igazán jól nézzen ki. Nem kell airbrush, festétkek, hígító, ragasztó, tömítőpaszta, stb.
Mond meg nekem, hányszor ülsz oda egy évben az összerakott makettjeid elé nézegetni pl. a pilótafülke részleteit vagy a tank kipufogóját? Na ugye.
Aki nem akar egy új hobbit, csak néhány órás kikapcsolódást, és utána egy szép végeredményt, annak nem jó a műanyag makett. Aki 5 év alatt, 10-15-20-50 makett után össze akarja hasonlítani mennyit fejlődött a technikája, miközben vett egy fél szekrénnyi szerszámot, festéket stb. - na annak való a műanyag.
-
Alg
veterán
válasz Cheesus #1479 üzenetére
Műszaki szemmel szerintem sokkal érdekesebbek a UGears modellek - fából van, ragasztani nem kell, és működő, mozgó alkatrészek vannak benne. Én tavaly karácsonyra kaptam egy autót (U-9 GP), gumis felhúzós mechanika, mozgó dugattyúk, előre-, hátramenet, szerintem baromi jó. Valamelyik mozdonyt pl. bármikor elfogadnám
És a műanyaggal ellentétben ezekben nincsenek fél mm-es apró alkatrészek, idős embernek talán ez is számít. Egész nagyok is, összerakva tök jól néz ki vitrinben.
A másik lehetőség a metal earth, ha jobban szeret fémmel dolgozni Ezekhez sem kell ragasztó. És van belőle T-34 is. (igaz pici, szóval ez pepecselősebb azért, apró füleket kell egymásba hajtani)
[ Szerkesztve ]
-
Alg
veterán
válasz HellGreg #1449 üzenetére
Pedig nem nehéz
Arra majd legközelebb figyelj, hogy a törzs két fele pontosan illeszkedjen, illetve az illesztés vonalát szépen dolgozd el (glett/putty és csiszolás) - most elég jól észrevehető a pilótafülke mögött az illesztés.
[ Szerkesztve ]
-
Alg
veterán
válasz Remus389 #1436 üzenetére
Nitro higítóval lehet mosni airbrush-t
Csak legyen nálad tartalék tömítés Bár teflon elvileg bírja, az Ultrában az van.
Csapvizet nem használnék hígításhoz pláne a budapestit, minimum RO vagy desztillált inkább. Bár amilyen mennyiségben makettre használjuk, rengeteg ideig elég a drága makettmárkás hígító is, azon szvsz felesleges spórolni.
[ Szerkesztve ]
-
Alg
veterán
válasz HellGreg #1433 üzenetére
Mikor BP-en laktam én ide jártam makettekért és fogyóeszközökért:
[link]
Jó nagy bolt, el lehet nézelődni egy darabig Főleg Revell, Italeri meg Zvezda van náluk.
Ritkább/drágább cuccokat vagy nagyobb bevásárlást meg általában rendeltem, nagyrészt innen.[ Szerkesztve ]
-
Alg
veterán
válasz HellGreg #1430 üzenetére
Márkánál maradva van a Mr. tool cleaner, az valami 5000Ft körül van 4 deci.
Az Iwata/Medeanak van airbrush cleanere az valami 8000Ft/9 deciÉn akrilokat használok (Revell, Tamiya) és sima izopropil alkohollal tisztítom, szerintem ez működik a H-s MR hobbyhoz is (az az Aqueos ugye? Az víz alapú) - Covid előtt fillérekért volt, most ennek is 3-4000Ft litere
[ Szerkesztve ]
-
Alg
veterán
válasz HellGreg #1427 üzenetére
Csak pisztoly + gyorscsatlakozó. Kelleni fog minimum egy cső illetve egy tisztító szett.
Ez utóbbi biztos van valahol olcsóban is, most elsőre ezt dobta a gúgli.[ Szerkesztve ]
-
Alg
veterán
válasz HellGreg #1425 üzenetére
A kínai pisztolyokat hanyagolnám, lehet velük dolgozni de kezdőként egy H&S Ultra sokkal-sokal jobb lesz. Hidd el, próbáltam, a Chromax meg a random noname dzsunka után hatalmas előrelépés volt a H&S.
Kompresszorból mindenképp tartályosat, márka tökmindegy úgyis ugyanaz mind átcímkézve.
Ez a kettő együtt picivel 50k felett áll meg, de egy jó ideig nem kell fejlesztésen gondolkodni.
-
Alg
veterán
-
Alg
veterán
-
Alg
veterán
válasz Remus389 #1383 üzenetére
Jó lett
Én még egy nagyon enyhe "weathering wash"-al megküldtem volna a végén hogy kihozza a panelvonalakat legalább. Matrica-fényes lakk-weathering-végső félfényes vagy matt lakkréteg.
-
Alg
veterán
Már kinéztem a gőzmozdonyt következőnek
Tetszik hogy sokkal kevesebb tökölés van vele mint a műanyag makettel. Az már ott áll egy éve a szekrényben mert nincs kedvem előpakolni a sok cuccot, festéket, kompresszort, hígítót, festegeni aztán mindent megtakarítani és megint elpakolni. Ha lenne egy kijelölt makettezős sarok akkor nyilván mindez nem zavarna, de a mostani lakásban nincs hely neki.
Ezt viszont előveszem, kell kb. 2 szerszám hozzá (csiszoloópapír és csípőfogó vagy makettező fűrész), rakosgatom 1-2 órát, fél perc alatt elteszem, kész.
-
Alg
veterán
Motorháztető, műszerfal, váltómechanizmus, hűtőrács...
Már csak a kerekek + rugók hiányoznak, meg 1-2 esztétikai apróság.Annyi lazán illeszkedő fa fogaskerék van benne, erősen kétlem hogy végül meg fog tudni mozdulni, valami biztos szorulni fog valahol...
-
Alg
veterán
Félúton...
A két nagy oldalpanel felrakásával megszenvdtem, rengeteg kis csapnak kell jó helyen lenni, és elég nehéz megtalálni hogy most éppen hol szorul. És ha az ember nem ott nyomja ahol szorul, akkor könnyen reccs a vége."I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
Alg
veterán
Kompresszorból csak tartályosat, ~25k körül vannak, bármelyik jó.
Pisztolyból a Harder&Steenbeck Ultrát nagyon tudom ajánlani, ezzel szinte bármit megoldasz.
Esetleg lehet próbálkozni random márkázott kínai cuccokkal (chromax...) vagy aliról/amazonról valami filléres gagyival, de az tényleg csak arra jó hogy úgy-ahogy "letüsszents" egy nagy felületet vele egy színre, megy gyakorolgass akár papíron. Ja, meg hogy ne a drága H&S tűt görbítsd el ha bénázol Használható, de ég és föld a különbség a márkáshoz képest.
Esetleg Adler, az valahol a gagyi kínai és a belépő márkás között van félúton, árban és minőségben is.
[ Szerkesztve ]
-
Alg
veterán
válasz Predator2 #1367 üzenetére
Egyelőre kb. az építés harmadánál tartok (15/50 oldal az építési útmutatóban).
A motor kész, a dugattyúk és a szelepek mozognak ahogy a főtengelyt forgatom, illetve van benne egy gumiszalag-feltekerős elven működő felhúzó mechanizmus - elvileg majd ha kész, kurblival lehet felhúzni és megy magától egy darabig. Bár én inkább feszesre építem hogy szép legyen a kiállása, még ha emiatt a felhúzós történet nem is fog működni.
Vicces hogy a mozgó alkatrészeket gyetyaviasszal kell síkosítani
-
Alg
veterán
Ha valaki egy kicsit könnyebb, nyugisabb építést szeretne, ahol se ragasztani se festeni nem kell, ajánlom neki a UGears fa modelljeit.
Épp építek egyet, ha nagyon nekiül az ember egy hétvége alatt megvan. Egész jól néznek ki és kellemes fa illata van, a műanyag ragasztó-festékszag helyett
-
-
Alg
veterán
válasz Predator2 #1319 üzenetére
[link] [link]
1987-es szerszámokat használnak hozzá, meg is látszik rajta...
Rengeteg sorja a képek alapján, és elég elnagyolt, össz 20 darab.Festést gyakorolni jó lehet...
[ Szerkesztve ]
-
Alg
veterán
válasz HellGreg #1309 üzenetére
Én is így voltam ~3 évvel ezelőtt
Mondjuk aóta sem fejlődtem nagyon, mert egyszerűen nincs időm foglalkozni vele, illetve nincs egy olyan kis műhely/sarok ahová csak oda kellene ülni, így mindent ki kell pakolni, aztán megint elpakolni... A mostani gépet is vagy egy éve építem, de már lassan le lesz festve Pedig ez volt az amit anno legelőször megvettem mikor újrakezdtem.
[ Szerkesztve ]
-
Alg
veterán
válasz HellGreg #1307 üzenetére
Profipackban szerintem nincs, csak fotómaratás.
Nekem is van a szekrényben egy Edu Fw190 egy csomó kiegészítővel amit nem mertem még elkezdeni mert kevésnek érzem magam hozzá
-
Alg
veterán
válasz HellGreg #1301 üzenetére
Pisztolybl kb. kétféle van: a filléres kínai meg a márkás német, előbbi olyan 10EUR-tól/db utóbbi kb. 70-80EUR-tól (Harder&Steenbeck Ultra pl.). A Chromax is átcímkézett kínai, meg tudtommal az Adler (paplaszlo.com) is, ezek árban meg minőségben is kb. félúton lehetnek.
Kezelést, festékkeverést tanulni, telibefújni dolgokat (tűt elgörbíteni), teljesen jó az előbbi, finomabb munkára, szebb eredményhez nyilván a márkás az igazi.
Kompresszorból mindenképpen dugattyús+tartályosat kell, a gumiharangos zümmögőket hagyjuk meg a műkörmös-tanulóknak. Kb. bármelyik márka ok, a lényeg a tartály meg hogy tudj nyomást szabályozni. Talán ez a legolcsóbb most: [link]
Vagy van a falusi megoldás, felfújt traktorbelső kompresszor helyett, nyomásszabályozóval. Mondjuk nyilván azt is fel kell valamivel fújni
[ Szerkesztve ]
-
Alg
veterán
válasz TESCO-Zsömle #1296 üzenetére
Makettinfo apró, esetleg...
Fórum/cserebere topic
-
-
Alg
veterán
válasz Remus389 #1281 üzenetére
Itt Bécsben a 2kg-os palack akvarista boltban kb. 20 euró, viszed az üreset és kapsz egy telit helyette.
De van 5 meg 10kg-os palack is, azt se sokkal drágább tölteni és baromi sokat lehet fújni vele:
[link] - házhoz szállítják[ Szerkesztve ]
-
Alg
veterán
válasz kuntics #1274 üzenetére
Ja, még valami: airbrush-ból viszont nem biztos hogy érdemes megvenni a random kínait, főleg autóhoz.
Azzal kezdtem, és még most is használom de hajlamos köpködni, kehéz rendesen kitakarítani stb... Mikor aztán rászántam magam egy H&S Ultrára (ez náluk a belépő kategória) rögtön más élmény lett a festés.
Próbálgatni, hígítási arányt, kezelést gyakorolni (tűt elhajlítani ) jó az olcsó kínai, de előbb-utóbb úgyis a márkásnál fogsz kikötni.
-
Alg
veterán
válasz kuntics #1274 üzenetére
Ugyanilyenem van, nekem tök jó.
Revell/Tamiya akrillal festek, nem túl agresszív cucc (alkoholos/vizes bázisú) szóval nem kell félni, most hogy megy az elszívó már szaga se nagyon van... főleg ha kiküldöd az ablakon a csövet.Előtte elszívó nélkül se volt semmi gond, ha hosszan használtam felvettem egy maszkot a biztonság kedvéért (közben nyilván nyitva volt az ablak), de szerintem akrilnál még az sem kötelező. Meg nyilván nem napi szinten festetem órákat hanem mittudomén havi szinten max fél-egy órát összesen
[ Szerkesztve ]
-
Alg
veterán
válasz kuntics #1272 üzenetére
Kompresszor: a kicsi airbrush-hoz való dugattyús egyáltalán nem hangos, nem lesz gond vele panelban (most hirtelen nem tudom mihez hasonlítani, a mosogatógépünk meg a mosógépünk pl. mindenképp jóval hangosabb, kb egy jó régi hűtő kompresszora lehet hasonló). Tartályosat vegyél mindenképpen, hogy ne járjon folyamatosan mert elég hamar túlmelegszik, meg nem is lesz egyenletes a légáram.
Én most vettem kicsi kínai festőkabint, ilyet: [link]
Méretre bőven jó kb 1:48 - 1:32-ig repülőkre, nagyobb már nehezen férne bele szerintem, csak ha leveszed az oldalát/tetejét. LED-es, elég jó a fénye is, szívóerő is rendben, nyilván van hangja, de nem vészes annyira.DIY megoldás: [link]
-
Alg
veterán
válasz Micsurin #1267 üzenetére
Az ára még csak egy dolog, de azokat meg is kellene építeni, festeni stb.
Modjuk 74 db és nem túl bonyolult festés, szóval nem vészes, nem is értem miért ilyen drága (dehogynem, nyilván a jogdíjak miatt...)Tudtommal csak a Revell és a Bandai kapta meg a jogot a SW makettek gyártására.
[ Szerkesztve ]
-
Alg
veterán
Igen én is ilyesmivel próbálkoztam de az még mindig túl lapos és kemény volt és nem ott csiszolt ahol én szerettem volna... viszont ez a flex-i-file jónak tűnik, lehet kipróbálom
-
Alg
veterán
Technikai kérdés:
A szárnytöveknél ha szar az illeszkedés és pasztázni kell, azt milyen módszerrel lehet szépen lecsiszolni?
Vékony csizolószalag karika két ujjra akasztva, vagy szivacs vagy milyen segédeszköz kell oda? Mert én sima papírral sehogy sem férek hozzá.
[ Szerkesztve ]
-
Alg
veterán
válasz motoflug #1254 üzenetére
Körömlakkot ne nagyon, az nem csak a matricát hanem a műanyagot is oldhatja... (aceton miatt)
Bármilyen átlátszó lakk mehet rá, a lényeg hogy semmiképpen se acetonos cucc legyen.
-
Alg
veterán
válasz kuntics #1250 üzenetére
Ha a makettet nézem, az első 2 oldalról (~5k alatt) talán az Airfix Vampire-t javasolnám, nem találkoztam még vele de úgy emlékszem jókat olvastam róla. Bár az ezüst festés ecsettel kihívás..
Viszont az a tubusos Humbrol ragasztó nem túl jól használható, a Revell tűs megoldása ezerszer praktikusabb...[link] Ezt megépítettem már, viszonylag régen de nem emlékszem hogy különösebb gond lett volna vele, és talán a sötét festésen kevésbé látszanak meg az esetleges hibák mint egy világoson.
Ami még kelleni fog és nincs benne a szettben:
- szike
- Oldalcsípőfogó
- viszonylag finom csiszolópapír, vagy kozmetikai boltokban kapható több oldalú körömpolírozó cucc
- egy jobb ecset, mert a kites nem sokat ér sajnos... legalább egy kicsit szélesebb minőségi laposecset nem árt a nagyobb felületek festéséhez
- Revell akril (Aqua color mix) hígító, mert a Revell festékek néha nagyon sűrűk a dobozban, lehetetlen szépen dolgozni velük (elvileg IPA is megfelel, de az gyorsabban szárad így nehezebb dolgozni vele - vagy desztvíz, de az meg sose szárad meg...)
- Fültisztító pálcika, papírtörlő, ecsetet mosni valami (ha nem hagyod megszáradni, melegvízzel is el lehet mosni, de sokkal könnyebb valami alkoholos cuccal)[ Szerkesztve ]
-
Alg
veterán
Low budget "kompresszor" airbrush-hoz
Szvsz lehet ez használhatóbb mint a sűrített levegős cserélgetős megoldás, de az biztos hogy olcsóbb. Meg munkásabb
Egy kínai noname airbrush-al dolgokat telibefújni kezdőként szerintem tök jó.
[ Szerkesztve ]
-
Alg
veterán
válasz Predator2 #1234 üzenetére
Nem láttam benne olyan hatalmas akciót.
A 109 G10-et építettem, egy nagyon régi nagyon egyszerű szett, gyorsan összemegy, az illeszkedés vállalható, és olcsó.A Mosquito van még a szekrényben, azt a régi dobozban 9 euróért vettem....
-
Alg
veterán
válasz Predator2 #1226 üzenetére
Két szobás panelban lakunk, simán megoldható, igaz kicsit zavar hogy nincs egy kis sarok ahol elvonulhatok és nekiállhatok, mindig elő- majd el kell pakolni. Ezért baromi lassan is halad minden projekt.
Egy makettezős kompresszor nem túl nagy. Én akrilokat használok, alig van szaga, és kivágott oldalú kartondobozban szoktam fújni. Amúgy 30k körül lehet venni ventilátoros elszívós, összecsukható festőkamrát.
-
Alg
veterán
válasz Lac-coo #1217 üzenetére
Nagyo jó lett!
Én még küzdök az Acedmy P-47el, elég borzalmas a szárnyak illeszkedése szóval nem lesz egy kiállítási darab... viszont lassan már festhető végre.
-
Alg
veterán
semmi
[ Szerkesztve ]
-
Alg
veterán
Tudja valaki hogy ilyesmit honnan lehetne beszerezni vagy hogy lehetne hasonlót csinálni? (a sós technikát váltanám ki vele) - innen 4.80EUR lenne a szállítás...
[ Szerkesztve ]
-
Alg
veterán
dupla
[ Szerkesztve ]
-
Alg
veterán
válasz Predator2 #1183 üzenetére
Jófogás
Én ott vettem anno az első szettet kompresszorral, valami gagyi chromax pisztollyal meg vagy 10 doboz festékkel (nagy tégelyes Tamiya)+egyebekkel volt talán 15ezer... alig használta az eladó, talán 2-3 autómakettet fújt le vele."I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
Alg
veterán
válasz #65675776 #1170 üzenetére
Fasza, pedig én is kinéztem azt az Academy kitet...
Amúgy nem értem minek erőltetni ezt a többszínű cuccot, ha valaki nem festi akkor tök mindegy hogy egybe szürke vagy ilyen 3színű, ígyis-úgyis csúnya.Legutóbb a Revell "red baron"-tól akadtam ki, az full piros műanyagból van, na azon lásd meg alapozás nélkül a hibákat-egyenetlenségeket - mondjuk aztán nem csak emiatt hagytam ott
-
Alg
veterán
válasz #65675776 #1166 üzenetére
Bár gondolom ezt te is megtaláltad, de Super-hobby van 3 fajta Academy, nem olcsók de elvileg egész jók, van YT build is, ez alapján OOB is vállalhatónak tűnik.
-
Alg
veterán
válasz #65675776 #1163 üzenetére
A jó ár/érték arányért és a könnyű tisztításért+típusok között csereszabatos alkatrészekért szerintem beválalható hogy egy idő után lekopik a bevonat, dolgozni kell vele nem nézegetni (nyilván nem lenne nagy dolog nekik rendesen megoldani, de azért vállalható hiba)
-
Alg
veterán
Takarításhoz érdemes még beszerezni egy ultrahangos tisztítót, fillérekbe kerül (kínából talán 10 dollár körül, ha nem akarsz várni ugyanaz Amazonról/magyar boltból kb. duplája).
Nekem kínai pisztoly is van, de csak alapozásra/telibefújásra használom, finomabb munkára alkalmatlan még felpolírozott tűvel is. Egyet érdemes beszerezni a fémes színekhez, azokat külön pisztolyból ajánlott fújni.
Az Ultrához esetleg érdemes lehet az Infinity kétágú tűvédőjét beszerezni, sookal könnyebb tisztítani a fújás közben rásázradt cuccot (ez főleg akrilokkal elég gyakori művelet).
Én a solo Ultrát venném és pluszban hozzá az Infinity 0.4-es tű+kupakszettet (elvileg kompatibilis az összes H&S egymással, szóval az Ultrát fel lehet hozni később magasabb szintre), ha tényleg kell a 0.4. Én 1:48-ban is tök jól elvagyok a 0.2-vel, olyan nagyon nagy felületeket nem kell fújni.
[ Szerkesztve ]
-
Alg
veterán
Szia,
Kicsi gyerekkoromban én is építettem hasonlót helyi szakkörben, ilyesmik voltak:
Biztos van máshol is, esetleg kisebb-olcsóbb (pl amit én építettem "gólya" azt nem találom sehol már - szerk: de megavan [link])
De csináltunk olyat is ami a törzsön kívül full karton/hullámpapír(?) volt[ Szerkesztve ]
-
Alg
veterán
Megnéztem az árát, először mindom oké 9 euró nem a világ vége, aztán megnéztem a többi méretet is ebayen láttam 12-est is potom 700 dollárért
Bár makettezéshez nem nagyon kell 2-esnél nagyobb...
[ Szerkesztve ]
-
Alg
veterán
Próbálkoztam velük, de nem jött igazán be. Főleg azzal volt baj hogy túl kemény és/vagy hullik a szőre. Talán 3 csomagból 1 volt ami elfogadható minőségű. Én inkább rászánnám azt a párezer ft-ot a rendes ecsetre akár a makettes márkáktól akár Művészellátóból (inkább az utóbbi, ott ha megmondod mire kell még segíteni is tudnak a választásban)
-
Alg
veterán
válasz Bluebess72 #1082 üzenetére
A ragasztandó felületet csiszold meg kicsit és nem lesz gond.
-
Alg
veterán
Akciós Dremelek - nagyon gondolkodom a 45-ös készleten, bár korábban a Proxxon Micromotot néztem hasonló árban
-
Alg
veterán
Nem bírtam magammal, megláttam a helyi játékboltban egy 1:48-as Revell Mosquito-t (még a kék dobozos), 9 euróért nem lehetett ott hagyni... Jó lesz shading gyakorlásnak, a fa géptesten úgysincs semmi szegecs meg panelvonal, szóval muszáj a színekkel játszani különben unalmas lesz.
-
Alg
veterán
Nálam is épülget az Academy-féle P47D, amolyan amatőr módon...
-
Alg
veterán
Voltam Messén, műanyagos szempontból nem volt nagy durranás... volt kint a Revell pici standdal, meg talán két bolt viszonylag uncsi kínálattal...
Ami viszont volt:
- Rengeteg vasutas cucc, és hatalmas terepasztalok, kellékek, ilyesmik.
- Elég sok rádiós modell és drone - bemutató is volt (az egyik helit úgy rángatták össze-vissza a levegőben mintha valami láthatatlan kéz játszana vele) meg drone-verseny is. Ezekből készlet is volt rendesen,alkatrész és modell is.
- Autóverseny legalább 3 pályán (normál, drift és off-road), bár robbanómotorosat nem láttam csak elektromosat.Találtam két Trimaster kitet Paul-éknál, egy HE162 és egy FW190D - mindkettő 1:48, maratással és fém alkatrészekkel 40 euróért. A 162-n nagyon gondolkodtam de végül ott hagytam mert a fémen kívül eléggé alap kit - ha a motor legalább benne van elviszem, de így nem érte meg.
[ Szerkesztve ]
-
Alg
veterán
Ma nyitott a Messe
Vasárnap kinézek.
-
Alg
veterán
válasz #65675776 #1012 üzenetére
Én a saját szintemen teljesen jól elvagyok a Revell akrilokkal, igaz én airbrusholok. Egyedül a fémszínnel nem sikerült még megbarátkoznom, egyszerűen nem fedett rendesen, 3-4 réteg után is átlátszott a fekete alapozó alatta... lehet túlhígítottam, vagy nem tudom...
Az igaz hogy sok szín hiányzik, de ha valami nem találok azért jó közelítéssel ki tudom keverni vagy egy hasonló festésű Revell makett útmutatója alapján, vagy iModelKit app segítségével "szemre" - nyilván akinek 110% árnyalati megegyezés a cél annak ez nem járható, nekem nem gond. Cserébe az egyik, ha nem a legjobban, legtöbb helyen elérhető festék.
Hígitani elég rendesen kell, van olyan tégelyem (azt hiszem a Sky) ami kb fogkrém sűrűségű, de legalább kb. életem végéig elég lesz
Olajokat én bemosónak használok terpentinnel.
[ Szerkesztve ]
-
Alg
veterán
válasz #65675776 #994 üzenetére
Óóóó, nekem még minden készlet gyakorló készlet
Eddig pl. maratással nem próbálkoztam még sosem. Összeraktam kb. 8-10 makettet eddig, abból talán 3-al vagyok elégedett (a többit most költözésnél ki is dobtam) - érdekes módon ezekből az egyik a 30 éves szerszámmal öntött Revell BF109G, aminek a törzsén próbáltam először a szabadkézi airbrushos festést.
-
Alg
veterán
válasz #65675776 #992 üzenetére
Igyekszem visszafogni magam, mert egyészt nem nagy a lakás, nincs sok hely másrészt nem akarok úgy járni hogy itt van több tucat készlet amit sosem fogok megépíteni mert mindig valami új tetszik meg.
-
Alg
veterán
válasz #65675776 #989 üzenetére
Én most egyelőre nem vásárolok semmit, alig van időm és van pár kit a készletben... pont azon gondolkodom mit kellene elkezdeni...
Revell B-17 1:72
Academy P-47D 1:48 (valószínű ez lesz)
ICM Spitfire IX 1:48
Eduard FW190 1:48 rengeteg maratással
Airfix meteor 1:48Asszem csak ennyi... ez is eltartana vagy 2-3 évig amilyen sebességgel építek. De még a Messén jövő hét végén ha látok valami jót lehet veszek. Egy 1:48-as seafire-t szeretnék még (ebből kb csak az airfix játszik mert késői verziót szeretnék, csak sehol nem kapni), meg valami kétfedeles dolgot...
Meg jó lenne egy szép corsair, meg seafury, meg wyvern, meg TA154, meg ME262, meg Mossie...
-
Alg
veterán
Ez alapján 2017-ben váltottak új szerszámra, szóval a 2004-2013 közötti verziók hasonló minőséget képviselnek (csak az alkatrész-felhozatal más hogy különböző variánsokat tudjanak kiadni).
A fenti honlapon érdemes utánanézni a kiszemelt maketteknek, elég szépen lehet követni hogy mikor volt csak rebox, vagy melyik másik gyártónál található meg ugyanaz stb...
Új hozzászólás Aktív témák
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Milyen videókártyát?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Gyúrósok ide!
- Asszociációs játék. :)
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Milyen pendrive-ot vegyek?
- Autós topik
- Diablo IV
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...