- mefistofeles: Az elhízás nem akaratgyengeség! 2 Ahogy én csinálom.......
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- potyautas: Norvég nyár
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- aquark: RETRO: Idén lesz 30 éves az első full 3D-s játék!
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 13 – Néhány egyszerű, de finom étel
- MasterDeeJay: Legújabb retró beszerzésem - 3Dfx Voodoo4 4500 32Mb
- mefistofeles: Az elhízás nem akaratgyengeség!
Új hozzászólás Aktív témák
-
BOOSTER
aktív tag
Most megyek haza hétfőig nem leszek on-line szvsz. jó fórumozást....
-
BOOSTER
aktív tag
-
BOOSTER
aktív tag
-
BOOSTER
aktív tag
Bakker már megint négy jött be...szóljon valaki egy moderátornak lécci hogy javitsa ki...mennem kell nem érek rá...
[Szerkesztve] -
Vcore
csendes tag
Még jó hogy a játékgyártók nem (nagyon) követik ezt a stratégiát.
Mocskos kiadó.....adja 4-5e pénzért az új játékokat......nem lesz keveseb a bevétele ezt garantálom, mert legalább 2x annyian vennék meg. Én is megvenném pl. a NFSU2-t 5000-ért azonnal, de 12000 azért már egy kicsit sok. Marad a warez. -
Vcore
csendes tag
Pontosan. Ki is a bűnöző?
Ha én letöltök a netről vmit. akkor piszok tolvaj vagyok, bezzeg pl. az M$ visszaélve a piaci fölényével nem hagy más választást. Szépne kitalálta ezt. Hagyta szépen lopni a szoftverjeit annakidején, most meg röhög a markába.
Vagy megveszed kimondhatatlan összegért, vagy irány a sitt.
Ez olyan mint a bolti rablás...Pénzt vagy életet...Csak ez törvényes -
BOOSTER
aktív tag
Én pont ezt irtam korábban...Hogy ne csak azt várják el hogy a felhasználó legyen becsületes hanem a kiadók is nézzenek néha magukba...
Nem kéne csillagászati árakat szabni+ elfogadhatatlan licensz feltételeket szabni...+néha az adott szoftver nem is feltétlenül jó minőségű...
Sok kiadó tisztességtelenül játszik mint ahogy sok júzer is szóval nincs értelme kiadó és júzer egymásra mutogatásának...
[Szerkesztve] -
Vcore
csendes tag
Nem igazán játék, de talán a témához tartozik. Néhány nappal ezelőtt vettem 2db! MS Offiice XP Standard-ot. Eddig rendben. Kiváncsiságból beleolvastam az EULA-jaba. Majdnem leesetem a székről. Az írja a drága, hogy a megvásárolt licenc 1 azaz egy évig (365 napig ponotsan igy irja) érvényes az első aktiválástól számítva. Nem OEM verzió!!!!!
Full dobozos (doboz
beleb*szták egy DVD tokba fekete-fehér borítóval)
Kb. 55000 Ft + Áfa volt darabja.
Ezek után ki csodálkozik azon, ennyi a warez??? Nem sok olyan cég van Mo. szerintem, ahol a renccergazda nyugodt szívvel tudatja a főnökeivel, hogy évente félmillát kell kötelni csak az Office-ra. Ennek ellenére muszály volt megvennem. Mert mi ''becsületes'' cég vagyunk.
Mi is a becsület? Talán ez?: ''Tudom, hogy sokan használják ergo. k*rva sokér adom + csak egy évre + pénzelem a BSA-t''.
És ne jöjjön nekem senki azzal, hogy Openoffice meg hasonló. Szivesen megmutatnám neki, hogy milyen értelmes szemekkel néznek rám a 40 éves kolléganők egy hullaegyszerű dolog magyarázatakor. -
Nem szoktam eladni olyat, amelyikkel sokat játszok vagy játszottam. Bár sajna egyszer volt példa rá, méghozzá a Homeworld: Cataclysm-ot eladtam, és még azóta sem tudtam újtra beszerezni (de ilyenre azóta odafigyelek). Még mindig megvan pl a Civilization 2, a Homeworld 1, a Ground Control, a StarCraft, a Diablo 2 (csak hogy néhányat említsek), és időnként elő is veszem őket.
-
Tévedsz. Aki most sajnálja a pénzt szoftverekre, az akkor is fogja, amikor sok pénze lesz. Pl a cégnél ahol dolgozok a managerek rengeteg pénzt keresek (3-4-5x annyit mint én), mégis mindegyikük hozzám jár, hogy másoljam le nekik ezt meg azt (filmek, zenék, játékok), mivel az én gépemen van cd író.
-
BOOSTER
aktív tag
Hát igen mikor szegény csóringer gamer alig bírja összekuporgatni a pénzt a hardverre és ráadásul 1 max. 2 év aztán a hőn áhított csúcsgép megy a levesbe mert elavult akkor hogyan tudna már szoftvert is venni és ekkor aztán lehet valaki becsületes két választás marad vagy warezol vagy kiszáll a számtechből és keres más hobbit...
-
BOOSTER
aktív tag
Hát ezaz én 100k-nál nem sokkal többet tudok összvissz költeni ezen hobbimra és akkor az egy jónak mondható év volt...Szóval dönthetnék hogy most hardver vagy szoftver de én úgy tudom hogy normális használathoz sajnos mondkettő kell...Most vagy van jó gépem és akkor nézegetem az asztalon és néha leporolom vagy új játékokat veszek aztán azokat porolgatom mert mimcs megfelelő gépem a futtatáshoz....
De ahogy elnézem neked van megfelelő géped és mellete költhetsz játékokra...Jó neked.... -
-
BOOSTER
aktív tag
Dícséretes és tiszteletre méltó a hozzáálásod ehhez de szerintem a mai világban nem feltétlenül racionális....A nézeteid ellen nem tudok ész érveket felsorakoztatni...Nade akkoris...Én nem nézegetném a gépem mert nincs lóvém játékra....Persze attól még lehet hogy te teszed jól....
[Szerkesztve] -
Speccy
aktív tag
ok, akkor nem vagyok becsületes
meg a fórumra járók 95%-a sem az.. na nem mintha annyira érdekelné őket szerintem (meg engem se nagyon)
gondoltam, hogy erra fogsz válaszolni, és nem arra, hogy eddig mennyit költöttél el original softwarekre... titok?
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
BOOSTER
aktív tag
Ez a lényeg de te megengedheted magadnak sajnos sokan ezzel nem így vannak...Akinek nincs pénze játékra de ott a futtatására alkalmas vas amit ugye nagynehezen nyögött ki...Szóval akkor az csak nézegetné a gépét vagy két vonallal ütögetne egy négyszögletes lebdát mert azt legálisan is letöltheti...de legalább becsületes....naneee....oké aki megteheti hogy eredeti játékokkal játszik az ne töltögessen le illegálisat...Persze van aki megvehetné az eredetit de mégis letölti sajnos ezek szerintem jogosan bírálhatók....Ráadásul a gyártóknak normális színvolalú játékokat kellene azért földi áron adni...De néha van az úgy hogy szar játékért is elkérnek irreálisan magas összeget...
[Szerkesztve] -
BOOSTER
aktív tag
válasz
mefistofeles
üzenetére
Aki ipari méretekben csinálja az általában már profitra csinálja és annak számolnia kell a lebukással....Az tényleg bűnöző.....
-
Ha a szoftverrendőrség -van ilyen egyáltalán?- elkezdene házról házra járni akkor kb 2125-re végeznének Pest megyével.A dologgal, tényleg csak ipari méretekben érdemes foglalkozni (már bűnüldözés szempontjából) egyszerűen a világ ellenőrző, megállapító, büntetés kiszabó kapacitása kevés lenne és belefulladna az igazságszolgáltatás a megoldatlan ügyekbe.
Aki nagyban csinálja az egyértelműen bűnöző, kb. a sikkasztó vagy a csaló szintjén....jogosulatlan haszon ugyebár, és szerzői jogok megsértése..... -
BOOSTER
aktív tag
No mindegy de jó ideje vagyok a géptulajok táborában és soknindenki megismerten és akinek volt írója annál természetes volt hogy másolt játékot meg filmet stb...Azért késsel nem természetes dolog hogy embert ölünk....
-
Out
addikt
De hat ez olyan dolog, hogy akkor a kes is illegalis lenne? Hiszen embert is lehet vele olni, meg kenyeret is lehet vele szelni...
Milyen lenne mar hogyha a rendorseg felevente kimenne mindenkihez ellenorizni, hogy megvan-e minden kese, illetve nem veres-e valamelyik.. erdekes lenne 
[Szerkesztve] -
betyarr
veterán
-
-
A két oldal soha nem fog egyetérteni!
Valamit azért leszűrhetünk ( feltételezve, hogy mindenki őszinte )
1. A vitázók között nincs aki ipari méretekben foglalkozik a warezzel
2. Ritka, de akad becsületes ( vagy jómódú ) ember is
mindkét típus tovább fogja vinni eddigi szokásait, a vita végkimenetelétől függetlenül, és azt hiszem az ellenőrzés gyökeres megváltozásáig, ebből igazi problémája sem lesz senkinek.
Amíg a magyarországi megjelenés előtt 1 héttel vígan játszhat a gémer egy játékkal amit, legális szerverről töltött le, legális internethozzáféréssel és esetleg meg is írta legális cd íróján, egy legális üres cd-re, addig nincs nagyon miről beszélni.............
[Szerkesztve] -
Morris
veterán
Hát,szerintem is nagyon szemét dolog ez a lopás!
Viszont ha megvan valakinek a GTA:SA Küldje már el utánvéttel a másolatot!!!
-
BOOSTER
aktív tag
-
BOOSTER
aktív tag
válasz
mefistofeles
üzenetére
Hoppá ez nekem is feltűnt...Pedig néhol elég parázs vita megy...Ritka az ilyen topik manapság....
-
válasz
mefistofeles
üzenetére
Nekem 1024-es netem, és DVD íróm is van, és mégis midnenem legális. Több DVD-nyi inygenes kiegészítőm van a Morrowindhez, Baldur's Gate sorozathoz, NWN-hez (és sok minden máshoz). Van pl olyan DVD-m, amin csak legálisan letölthető linux iso-k vannak. Iszonyat mennyiságű legális anyag található a neten. Ja és vannak legálisan letölthető fejlesztőkörnyezeteim is, pl J Builder Personal, C Builder Personal (és még egy csomó minden, és ezek sem 10 megák).
-
Out
addikt
Abban igazad van hogyha otthon uzod a warezt, senkitol nem veszel illegalis cd-t, senkinek nem adsz el illegalis dolgokat, akkor azert eleg kicsi az eselye, hogy barki is felfigyeljen rad. Na, de volt mar itt a forumon is par topik, hogy valaki a netszolgaltatojatol kapott egy e-mailt, hogy fejezze be a warezolast
Viszont ilyen elofordulhat veled is, bar erre is keves az esely 
-
Ati9500
senior tag
1 dolog
egy zsír játék 8-12 ezer forint..
ezért veszel 10 db másoltat....
A Mai magyarországi helyzet nem engedi meg hogy minden játékot megvegyen az eber jogtisztán!!!! -
BOOSTER
aktív tag
Persze de mondjulk aki nincs benne mindenféle sötét ügyletbe ahhoz azért csak nem mennek házkutatni kedvtelésből....
Ezt azért te is beláthatod...Neked is gondolon van legalább CD íród és gondolon azt is hogy nem csak World doksikat és ilyesmiket írkálsz vele...
Tudod az dobja az első követ.... -
Out
addikt
válasz
mefistofeles
üzenetére
Valami hasonlot erzek mar en is egy ideje

-
Gyerekek!
Tök más, de nem bírtam magamban tartani.Amióta bekapcsolódtam ebbe a vitába jól érzem magam.Nem is tudom mikor fordult elő utoljára, hogy enyi érv ellenérv merült fel és ami az érdekes, SEHOL egy anyázás, hülyézés stb.Jéé!!! kultúráltan is meg lehet vitatni egy kérdést???Azt hiszem ez a topic büszke lehet magára!
-
BOOSTER
aktív tag
Na ezt azért előbb is mondhattad volna mert én is hallottam hasonló esetről hogy valkinél házkutatást tartottak egész más okból és hohyhogynem felűnt néhány ezer másolt zenei CD és ugye ezeket lefoglalták....
DE CSAK ÚGY NEM ÁLLÍTANAK BE EGY ÁTLAG GÉPTULAJHOZ....
Legalábbisigen kicsi az esélye hacsaknem valaki feldobja de mint modtam szinte mindenkinél találnának illaegal cuccot ezért nem fognak valakit csak úgy beköpni.... -
Out
addikt
Felhozod peldanak a filmeket es a zeneket. Nos, a filmeket kiadjak dvd/vhs-n, jatszak mozikban, amibol azert hatalmas beveteluk szarmazik a cegeknek, a zeneben ez a cd/kazetta kiadas mellett a koncertekbol is jon a penz. Na most egy szamgepes jateknal mi masbol jonne meg a penz mint abbol hogy eladnak egy jatekot

-
Out
addikt
válasz
mefistofeles
üzenetére
Hat sajnos amig ilyen dragak a szoftverek, addig Mo-n egy legalis szoftverekkel ellatott gep luxuscikknek szamit, ezt elismerem.
-
betyarr
veterán
Nos én csak annyit szeretnék hozzáfűzni,hogy főiskolás koromban rengeteg ismerősöm volt (most nem mondom meg melyik) kollégiumban,valamint mindemellett albérletben és a városban is.Tehát nem barátok,csupán olyan emberek akikkel valamilyen szinten tartottam a kapcsolatot (akkor még nem volt gépem,tehát a félreértések miatt nem warez tevékenység végett...)Viszont NEM volt olyan aki,minden gémet megvett volna, ami tetszett neki,sőt!Inkább az volt a véletlen,ha találni lehetett náluk eredetit.Ezzel nem azt akarom mondani,hogy ilyen nem létezik,viszont szerintem korántsem olyan nagy azoknak a száma,akik minden kedvencet megvesznek...és csatlakozom a néhány hsz-el előttem szólóhoz,vagyis akkor legtöbben nem vennének cd ill. dvd írót.Na meg ápropó dvd és cd!Ugye nem csak a játékokra vonatkozik a lopás hanem a filmekre és zenékre.Azok az emberek is keményen megszenvednek (persze itt is vannak kivételek...) az alkotásukért,keményen dolgoznak érte,akik filmet csinálnak vagy éppen zenét szereznek,avagy játszanak.Mégis!Mennyien lehetnek akik csak úgy letöltik vagy átírják ismerősüktől?És nem csak annyi,hogy meghallgatják,megnézik,használják és ha tetszik,akkor megveszik,hanem számtalanszor használják a kalózváltozatot és nem dobják ki a kukába,miután megveszik az eredetit,mert nem is veszik meg sokszor.És valóban:warez bűncselekmény akkor is ha csak kisebb mértékben is van róla szó!
-
Out
addikt
Oks, felejtsuk el a bortont, mert az tenyleg eleg extrem dolog. De gondolom mar hallottal olyanrol akinek penzbirsagot kellett fizetnie a nala talalt szoftverek utan? Nekem van ilyen ismerosom akinek kellett, es olcsobban meguszta volna ha annakidejen inkabb megveszi a progikat...
-
Nem a börtönről van szó!
Én speciel nem vagyok büszke a warez dolgaimra, és sokkal boldogabb lennék ha meg engedhetném magamnak a legális játékokat.............felmerült már valakiben, hogy pl. egy koppenhágai fiatal ugyananyiért (ha nem olcsóbban) veszi meg a játékot mint egy magyar.......amíg 5-10 %-a egy átlag havi fizetésnek egy játék addig vagy nagyon jómódú, vagy ritkaságszámba menően becsületes az, aki csak eredeti játékkal, játszik, szoftverrel dolgozik! -
BOOSTER
aktív tag
Szerintem meg ha egy átlag júzrenek félni kell hogy becsukják néhány másolt CD miatt akkor szvsz az ország összes börtöne men lenne elég a sok szoftverkalóz számára hacsaknem addig a gyilkosokat és rablókat szabadonengedjük hogy legyen hely....
Félhet az aki nagyban csinálja és warez anyagokkal teli szervert üzemeltet és túl feltűnő....
Szerinem elég kevés az akinek van legalább CD írója és még nem másolt le játékot, filmet, esetleg zenei anyagot...Aki DVD-t ír arról ne is beszéljünk...
Akkor miért nem tartanak mindenkinél házkuatást aki CD vagy DVD írót vagy üres korongot vesz hiszen ez olyan mintha egy gilkosság előtt pisztolyt és lőszert venne...több mint gyanús nem???Valószínűleg bűncselekmény elkövetésére készül....
Ráadásul ez az egész vita kezd egy kicsit fárasztó lenni becsületes bűntelen júzerek és ronda gonosz bűnözők között akik sok év börtönt érdemelnek.... -
ToBeY
nagyúr
Nem más az egész mint egy jó reklámkapmpány szerintem!
-
Speccy
aktív tag
eljutottunk a wareztól a börtönig... hallott már valaki olyanról, akit letöltendő börtönre ítéltek? (sima warez cuccokért, tehát nem iparszerű másolásért/árulásért)
-
Ollie!
Becsülöm a hozzáálásodat, de őszintén szerinted a netes társadalom hány %-a vallja a te nézeteidet?
.........különben nekem is vannak legális cuccaim, nem is túl kevés.......
Egyetértek Booster mesterrel ha nem gamék írására akkor mi a fenére vesz mindenki cd és DVD írót? biztonsági másolathoz..bbbbpppffffffhahahahaha!!!
[Szerkesztve] -
Out
addikt
válasz
mefistofeles
üzenetére
Nem ertem miert olyan hihetetlen az hogy valakinek csak legalis dolgai legyenek? Itt a PH!-n, nem mindenki csalados ember, nincs mindenkinek 2 gyereke, nincs mindenkinek sajat haza... szal a lenyeg, hogy aki dolgozik annak van penze, es ha nincs csaladja akkor sokkal kevesebbet kell kolteni ilyesmikre, ergo vehet legalis cuccokat
-
válasz
Dilikutya
üzenetére
OK Dilikutya!
lehet, hogy 4 óra.De ez havi 9900 ft.Meséld már el, hogy hány ( és mikori ) játékot tudnék ebből venni, és persze a fennmaradó töménytelen mennyiségű gubából milyen fejlesztéseket tudnék eszközölni a gépemen....
Ha legálisan lehet ekkora sávszélességhez jutni és az internetszolgáltatók is eltűrik, a nyíltan warez oldalakat akkor nehgy már én a ''kishal'' legyek a bűnös
.................768k-t nyilván csak levelezgetésre fogok használni........
u.i.: tudod az vesse rám az első követ.... biztos hogy ha körülnéznék nálad, csak legális szoftvereket, filmeket stb. találnék?Mert ha igen akkor pedig nem vagy egy átlag magyar pénztárca....![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
[Szerkesztve] -
Out
addikt
Azert ez nem ilyen egyertelmu. Mivel van aki azert warezol hogy utana tenyleg megveszi, es akkor gondolod hogy a warezolt jatekkal fog jatszani? Ennek mi ertelme lenne? Ha mar egyszer megvette eredetiben akkor a warez cucc repul a kukaba, es onnantol mar nincs aki rabizonyitana hogy o ezt a jatekot azutan vette meg hogy warezolt....
-
BOOSTER
aktív tag
Tegyük fel hogy valakinél a hatóságok találnak warez cuccot és erre azzal mentegetőzik hogy úgyis megvette volna eredetiben csak kipróbálta...
Már bocsaesz de ez nevetséges....Valaki most vagy warezol vagy nem...Olyan nincs hogy kicsit warezol aztán megveszi eredetiben mert már az is warezolt hiába veszi utána meg az eredetit....
A bűncselekmény már megtörtént....
[Szerkesztve] -
Speccy
aktív tag
ahány ember, annyi vélemény.. ps2-n meg nincsenek demok.. én nem szeretek várni, mert mire normális ára lenne a pl : san andreasnak, addigra már ps3 lesz!
Tényleg, te miért vártad annyira a sávszélesség-emelést? El nem tudom képzelni mihez kellhet egy alap adsl-nél (384/64) gyorsabb, ha nem letöltésekhez.. -
Out
addikt
Okes azt elfogadom, hogy csak ugy vaktaban megvenni egy jatekot az tenyleg lehet kidobott penz is. Tehat valamilyen modot kell arra kitalalni hogy megnezhesd a jatekot mielott megveszed. Es erre az egyetlen mod az hogy letoltod illegalisan es jatszol vele? Nincs ra mas modszer? En tudnek parat javasolni, de asszem tok felesleges... Azt irod a fifa sokkal jobban tetszett. Ez azt jelenti hogy megfogod venni eredetiben?
-
Nos, ez az amit én csinálok:
Utánanézek, lehetőleg minél több forrásból (net, online és offline újságok, ismerősök), a játlékról alkotott véleményeknek. Leszedem a demot, és azzal játszok. Ezek után ha tetszik megveszem, ha nem nem veszem meg. Persze előferdűl, hogy nagyon tetszik, de nem veszem meg, mert nincs rá pénzem, ilyen esetben várok, amíg lejjebb megy az ára (most pl a Warhammer 40k és a HL2 van betervezve, de zsé nem nagyon). Persze soxor akkor is várok, hogy lejjebb menjen az ára, ha van rá pénzem, mert sok játék azért nem ér meg 10-15k-t, viszont mondjuk 5-7k-t már igen.
Soha nem játszok warezzal. -
Speccy
aktív tag
érdekes, mert pl : DVD filmeknél van késztetésem arra, hogy megvegyem az eredetit, és sok eredeti DVD-m is van.. talán mert ott tudom, hogy mit kapok érte? Egy játéknál előre honnan tudjam? A konzolos rovatban volt a kérdésem, hogy melyik a jobb foci ps2-re? fifa, vagy pro soccer4? válasz : pro soccer 4.. leszedtem mindkettőt, és a fifa sokkal jobban tetszett.. most ha megvettem volna eredetiben a pro-t, kidobtam volna 15K-t az ablakon.. még 100 ft-t is sajnálnék kidobni, nemhogy 15k-t.. ez van.
-
Out
addikt
Nem azzal gyanusitottalak hogy lopod a netet, hanem szerinted nem lehet lopni a netet, pedig lehet
Mivel mar szerintem egyre kevesebb helyen van modem, illetve az accountlopashoz kellett egy spec progi is amit szerintem mar minden tuzfal/virusirto kiszur, igy szerintem minimalis az eselye a lopasnak. -
Dilikutya
félisten
válasz
mefistofeles
üzenetére
Amúgy nem lehet olcsó neted, ha 3 óra alatt lejön a 2x700Mb...
annyi pénzből havonta vehetsz új játékot, fejlesztheted a VGA-t, és lenne mellette 30 órás Axelero csomagod
-
válasz
mefistofeles
üzenetére
De azért fizetsz a netért havi 10-12k-t, nemde? Nem muszáj megvenni a játékokat a megjelenés pillanatában.
Új hozzászólás Aktív témák
- Amazon Fire TV stick/box
- Szintet lép a Xiaomi Apple másolásban?
- BestBuy topik
- Kingdom Come: Deliverance I-II.
- Építő/felújító topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- SONY LCD és LED TV-k
- Háztartási gépek
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B760M i5 14400 16GB DDR5 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Lian LI LANCOOL 207 GIGABYTE 750W
- Windows 10 / 11 Pro Retail aktiváló kulcs Azonnal szállítással, számlával, garanciával!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2022 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4535, 100% AKKSI
- magyar billentyűzet - 165 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

)
beleb*szták egy DVD tokba fekete-fehér borítóval)

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)