Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Gurulunk, WAZE?!
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Out
addikt
Vannak meg videotekak? Egyebkent egy filmet egy jatekkal osszehasonlitani nem tul szerencses dolog... mig egy filmet vegignezel es lekot masfel orara, addig egy jatek akar tobb napig is jatszhato anelkul hogy megunnad, mert a letobb filmet eleg egyszer megnezni aztan mehet a kukaba, szal nem sok ertelme van atmasolni....
-
A DVD-ken 250 Ft az a matrica, a nélkül fele annyiért lehetne kapni. Szemétség szerintem.
Egyébként meg azért nem lehetne szoftver kölcsönző, mert a licence-k szerint szoftvert még kölcsönbe sem lehet adni másnak, sőt el sem lehet adni megvásárlás után. Ez viszont már tényleg baromság. -
Lajtorja
aktív tag
Picit off, de megkérdem: a cédéken (dvd-n is stb) az artisjus matrica mi célt szolgál? 3 elképzelésem van:
1, semmit, csak pénzlehúzás tömegszinten (ez a legvalószínűbb)
2, feltételezik hogy valami nem illegális, de jogdíjköteles fog rákerülni? amit már önmagában nem értek.. (ha rajzolok egy képet és kiírom, akkor arra fizessem meg a saját magam szerzői jogdíját vagy mi?)
3, sokan azthiszik hogy ez a pénz a kalózkodás miatt kiesett jogdíjat pótolja, theát a matrica feljogosít a kalózkodásra (személy szerint b*romság, ha meg igaz lenne akkor az a 20-30 forint úgyszem kompenzál sokat, max ha beszedik attól is aki nem kalózkodik... de akkor meg picit tömeg-bűntetős szagú lenne)
másik picit off: szoftverszabadalmak. akkor ha most levédem a paraméteres ennedik gyök vonást akkor azt más nem használhatja csak ha fizet nekem?
aki ért a támához vagy van egy linkje felvilágosíthatna
köff -
BOOSTER
aktív tag
Ebben az esetben a szoftverkalózkodás mellett virágzana a HDD és CD és DVD feketekereskedelme...
Kalózszoftverek így is lennének csak jó drága lenne ha valakinek feketén kellene beszerezni a megfelelő adattárolókat...
Egy illegális ágazatból csinálnánk kettőt...
[Szerkesztve] -
eddie303
őstag
Szerintem azzal lehetne megfékezni nagymértékben a kalózkodást, ha megadnák, hogy mekkora lehet a merevlemezed max. s meglenne, hogy hány üres CD-t/DVD-t kapsz egy évre

-
Dilikutya
félisten
Végülis, ebben van ráció. Aki warezol, az nemigen fizetné ki a pár száz Ft-os kölcsönzési díjat sem. Magán a wareztevékenységen amugy sincs mit elősegíteni már, igazad lehet, belegondolva valóban nem hiszem hogy olyan nagy mértékben elősegítené.
Bár a kölcsönzésnek vannak nehézségei. Pl mennyi példány kéne egyegy nagyobb játékból... gondolj csak a Doom3, majd a HL2 őrületre. -
BOOSTER
aktív tag
válasz
Dilikutya
üzenetére
Ha valaki warezolni akar nem menne kölcsönzőbe...
Ha az átlag júzer megfelelő exét talál akkor megtalálja a játékot is és nem kölcsönözné ki...
Aki kikölcsönözné az valószínűleg nem fog exe után kutatni...
Ezel csak azt akartam mondani hogy a kikölcsönzősdi nem is lenne hülyeség és nem segítené elő a wareztevékenységet.... -
Dilikutya
félisten
válasz
igenvagynem
üzenetére
CloneCD ma már nem elég. Mit gondolsz minek van ott a ''nem szerzői kiadásoknál'' egy c**** mappa? A program észreveszi ha nem eredeti a CD. Átlaguser pedig sose töri fel a másolásvédelmet. Más kérdés, hogy neten talál hozzá megfelelő exe fájlt. Tehát a kölcsönzés sem tökéletes módszer.
-
BOOSTER
aktív tag
#74. el egyetértek és részemről ennyi...
-
Out
addikt
válasz
igenvagynem
üzenetére
Es az olyan jatekot amit nagyon sokan varnak, azt meg ugyis ellopjak a boltbakerules elott, es felrakjak az internetre..... topik vege

-
BOOSTER
aktív tag
válasz
igenvagynem
üzenetére
Több új játéknál már nem igazán jön be ez sem...(clone cd - daemon)
De hagyjuk ezek részletezését még mielőtt kimoderálnak minket...
A lényeg hogy sok átlag júzer nem tudná használni a másolatot...pláne a legújabb és legdrágább játékoknál... -
igenvagynem
csendes tag
nap estig lehetne itt vitatkozni, hogy vegyük+ vagy töltsük lé.... azt hiszem aki eddig vásárolt az a továbbiakban is +teszi, aki nem az pedig marad a régi jól bevált warez oldalaknál...
...szerintem... -
Pentax
tag
Végigolvasgatva a topicot felvetődik bennem a kérdés:miért nincsenek játékkölcsönzők,ahol emberi áron kikölcsönöznéd a gamet,végignyomod oszt vissza....,s nem porosodik a polcon egykét elfuserált vétel gyümölcse.
-
Dilikutya
félisten
Valaki már mondta előttem, hogy ezzel amúgy a kiadót károsítja a nép, a fejlesztők megkapják a pénzüket.
Az is igaz, hogy akinek nincs rá pénze, az se így, se úgy nem veszi meg, tehát bevételkiesést nem okoz. A gond az olyan felfogással van, hogy pl. ''én elvből nem veszek'' stb...
Tény, hogy elég drágák a játékok, nem a magyar átlagkeresetekhez vannak igazítva az árak. Amúgy annyira nem kell izgulni szegény kiadók miatt, ha egyszer a Doom3, ami már napokkal előbb megjelent warezban, és azóta is letölthető bárhonnan, is már milliós eladásokat produkált, nyilvánvaló, hogy nincs válságban az ágazat. A Halo2-ről nem is beszélve, vagy a GTA: SA-ról, amik már az első napokban igen szépen fogytak, pedig PS2/XboX fronton is működik a warez. A zenei CD-k, DVD filmek stb esetében ugyanígy áll a helyzet. Erről az a Southpark rész jut eszembe, amikor Kennyék mp3-at töltöttek le és az FBI lecsapott rájuk. az egyik ügynök megmutatta nekik, hogy ha letöltik a zenéket, a sztárokra milyen sanyarú sors vár....
Lars Ulrich ott sírt a bazi nagy villájánál a bazi nagy medence szélén, mert nem tudja megvenni a szinarany cápa formájú bárpultot, Britnes Spears-nek le kellett cserélnie a magánrepülőjét az egyel korábbi modellre, az egyik néger rapper, vagy akárki kisfiának pedig nem tudta megvenni a trópusi szigetet... -
BOOSTER
aktív tag
A PC mire való? ...sokmindenre....attól függ milyen céllal veszed...
Aki nem játékra veszi az úgysem fog vadászni új és drága játékokra....
Aki játékra vesz gépet az meg minden megspórolt pénzét beleöli a harverbe és nem marad pénze játékot venni főleg ha esetleg valamelyik haverja ad neki warez játékot ingyé... -
zsazisten
csendes tag
Hi.
Szerintem a kiadók, programozók hibája is ha egy játék megjelenik ilyen hamar feltört változatban, mert nem építettek be megfelelő védelmet. Példaként itt van a Codemasters - Toca Race Driver 2 játéka, nagyon sokáig fel sem tudták törni (asszem 1/2 év), és amikor sikerült az is kényelmetlen volt (le kellett húzni a DVD meghajtót amikor jáccani akartál), ugyanez van a Colin Mcrae Rally 5el, már kb 1 hónapja kint van de még nincs tört változat. Az modjuk más kérdés hogy egy ilyen védelmi redszer mekkora költség és hogy ezt a kis cégek meg tudják-e fizetni.
[Szerkesztve] -
Out
addikt
Nekem is 1300-as Duronom van, es tul sokba kerulne az hogy felfejlesszem a gepem egy olyan szintre amivel mar lehetne jatszani uj jatekokkal, ugyhogy nem is foglalkozok a pc-s jatekokkal....
Valakinek az alairasaban bennevan hogy a ''Playstation jatekra valo, de a pc mire valo??'' Ezzel teljesen egyetertek
Bocsi, ha nem pontos az idezet.....
[Szerkesztve] -
unic
tag
Mellékesen, ha a tetves játékokat rendesen optimalizálnák a jelenlegi optimális hardware-re, nem kéne félévente gépet fejleszteni, pl HL2 mx440-esen is fut PIII-al, szvsz Mo.-n is többen fogják megvenni eredetibe(többek közt én is
), az xbox pl egy pIII 766-os asszem valami gef2 -vel, persze nyilván konzolra könnyeb, mert ott minden egyféle, de azért ennél jobban is lehetne... -
BOOSTER
aktív tag
Az a véleményem ezzel kapcsolatban hogy Magyarországon és más ehhez hasonló országban túl kicsik a keresetek még legális szoftvert is megvenni...
A legtöbb átlagember számára megerőltető anyagilag egy jó gép megvétele is...
Sokaknak ha még a azoftvereket is meg kellene venni szvsz. nem maradna elég pénz olyan gépre amin az illető új progi normálisan fut ha egyáltalán elindul...
Ez a magyar valóság....
Végezetül aki megtehetné hogy legális szoftvereket használ az sem bisztos hogy megveszi ha ingyen is hozzájuthat...
Továbbá sok esetben van az is hogy egy játékot beharangoznak hogy ilyen jó meg olyan jó aztán kiderül hogy nagy sz@r és nem érdemes rá sz időt vesztegetni és akkor kidobva a pénz... -
BOOSTER
aktív tag
Az a véleményem ezzel kapcsolatban hogy Magyarországon és más ehhez hasonló országban túl kicsik a keresetek még legális szoftvert is megvenni...
Sokaknak ha még a azoftvereket is meg kellene venni szvsz. nem maradna elég pénz olyan gépre amin az illető új progi normálisan fut ha egyáltalán elindul...
Ez a magyar valóság....
Végezetül aki megtehetné hogy legális szoftvereket használ az sem bisztos hogy megveszi ha ingyen is hozzájuthat...
Továbbá sok esetben van az is hogy egy játékot beharangoznak hogy ilyen jó meg olyan jó aztán kiderül hogy nagy sz@r és nem érdemes rá sz időt vesztegetni és akkor kidobva a pénz... -
BOOSTER
aktív tag
Ez a magyar valóság....
BOOSTER
aktív tag
Ez a magyar valóság....
BOOSTER
aktív tag
Ez a magyar valóság....
Out
addikt
válasz
igenvagynem
üzenetére
Es az nem lenne megoldas, hogy a gep arat es teljesitmenyet ugy alakitanam, hogy megnezem mivel szeretnek majd jatszani, es azt belekalkulalom az arba? Az hogy valaki tobb honapig gyujtoget egy gepre, meg nem jogositja fel, hogy utana kalozszoftvereket hasznaljon, mert neki nem tellik ra.. sajnos ez igy mukodik, de nem kellene hogy igy legyen

-
eddie303
őstag
-
Out
addikt
válasz
igenvagynem
üzenetére
''manapság pedig vki örül ha egy gépet tud venni amin futnak az új játékok, nem hogy 10-20 eFt játékot vagy progit vegyen''
Ugy gondolom akinek manapsag arra telik hogy uj gepet vegyen amin futnak az uj jatekok, az nem 5k-ert veszi meg azt a gepet... Ahhoz kepest egy uj jatek ara semminek tunik, ha erre a semmire nem telik, akkor a ''nagy'' gepre mibol? -
igenvagynem
csendes tag
hát nem is tudom.... páran annyira odavannak attol, hogy ellopják a gamet a +jelenés előt............és??? miért nem vigyáznak rá jobban????!!!!
manapság pedig vki örül ha egy gépet tud venni amin futnak az új játékok, nem hogy 10-20 eFt játékot vagy progit vegyen...........biztos mindenkinek van nem legális szoftvere........... manapság ez van ezekből a fizukból nem telik eredeti cd
-re
[Szerkesztve] -
gregorik
senior tag
nekem is 100+ eredeti játékom van, ezeket kevés kivétellel mind budget kiadásban/használtan vettem. érdekel a San Andreas is, de ugyanúgy várni fogok rá legalább fél évet, hogy vki használtan eladja.
most lehet röhögni, de olyan is van, hogy lelkiismeret. ha 20-30 fejlesztő éveken át izzadt egy játékkal, azt illik díjazni, nem lenyúlni. -
Lajtorja
aktív tag
Én azt veszem meg, amivel játszok is. (hl-hl2-összes blizz game, homm3, fallout..hosszú a lista...) A többit nem fogom megvenni, és amíg ilyen silány (vagy egyáltalán semmilyen) demók vannak addig ha egy játékkal csak 1-2-szer játszok, esetleg csak LAN alkalmával kell akkor sajna nem tudom megfizetni azt a 10k-t. Amit persze végigjátszok az mind megvan legális úton.
Amíg a politikusok, fehér gallérosok stb.. milliárdokat lopnak tőlünk bűntetlenül.. még azt se mondják bocs... nos addig nem hiszem, hogy ha valaki ''letölt'' egy-két játékot, akkor feltétlen bűnőzőnek, tolvajnak kellene elkönyvelni. Ha amúgy sem lenne rá pénze, akkor úgysem okoz bevétel kiesést, ha meg van pénze akkor vegye meg, ilyen egyszerű. Nincsenek egy kategóriában ezek a dolgok. A múzeumos hasonlat szerintem jó. Ez az ország lenne a legműveltebb, ha az lenne a legnagyobb gond, hogy a ''bűnözők'', ''tolvajok'' fizetés nélkül járnának múzeumokba. Egy múzeum fenntartársi költsége amúgy is eltörpül egy jó kis bank- vagy ingatlan-visszabéreltetés-botrány anyagi vonzata mögött... Szóval nem értem miért a kis halakat bántjátok???
(noha jómagam nem sorolnám a warezolók körébe) -
Tégla
tag
hi
ez egyszerűen felháborító hogy nem kell megvenni a játékokat 10k-ér!
Szörnyű!!!
-
_Volkovy_
nagyúr
válasz
BirkaTerelő
üzenetére
Sok szemét,aki vinyóval teletömködött géppel gyűjtöget..
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
tiv83us
veterán
Picit nekem is alszentnek tunik az egesz. Szerintem Mo.-n csak a miniszterelnok nem hasznal lopott szoftvert. Azt senki ne mondja mar, hogy meg eletebe nem volt kalozszoftverje...
-
Speederer
senior tag
válasz
VladimirR
üzenetére
Na jó, kb 2-3 ezer forint az az összeg amit még kifizetnék 1 játékért, esteleg a nagyon újakért 4-5-öt. A gépemet pedig saját pénzből vettem (dolgoztam (is) érte), kivéve a monitort.

Most mondhatnám azt, hogy hardverre megy el a szám.tech cuccokra szánt lóvém nagyon nagy százaléka (a maradék az üres cd-re, dvd-re). Szóval így sincs olyan nagyon csúcs gépem. Ha pedig hardver mellett szoftverre is kéne költenem, akkor tuti nem kellene az új játékokkal játszanom.
Bár van 1-2 játék amiért akkor sem fizetnék ha tele lennék pénzzel. Mert hát van pár eléggé félre sikerült... -
VladimirR
nagyúr
nem haragszom, de nem igazan ettem, hogy jon ide a vegzettseg (en pl foiskolas vagyok, szoval azon tul, hogy csak erettsegim van, meg a koromat is a szememre lehet vetni)
egyebkent mutatnal nekem egy-ket ilyen hirdetetst? csak mert en eggyel sem talalkoztam, ami arra kenyszeritett, hogy minden aron vegyek meg (vagy alkar csak toltsek le) egy jatekot
azt, hogy arra van penzed, amire aldozol, azt remeltem, hogy erteni fogjatok; esszeru keretek kozt - nem urutazasra, vilagkoruli utra es hasonlokra gondoltam
az egyertelmu, hogy arra van penzed, amit megveszel, csak az nem mindegy, hogy abbol a penzbol mit veszel (jajj de szar lett ez a mondat
) de Te is irtad, hogy van mas hobbid, mely szinten eleg koltseges - szoval nekem innen (lehet tevesen, de nagyon) ugy tunik, hogy a masik hobbid es a szamitogeped fejlesztgetese fontosabb annal, hogy eredeti jatekokat birtokolj
az is termeszetes, hogy mielott penzt adsz ki valamiert, ki szeretned probalni, de ezert nem kell feltetlen ''warez''-olni, hisz szinte minden jatekbol jelenik meg demo, ami ingyen etoltheto, s vele egy kis bepillantast nyersz a jatekba, hogy eldonthesd tobbet er-e egy szelet vajaskenyernel (10-bol 9 sajnos nem) -
Allien
veterán
válasz
VladimirR
üzenetére
Már ne is haragudj, de nézzél már kicsit jobban a dolgok mögé! Az én végzettségem elég alacsony, és elég hülye vagyok ilyen dolgokon agyalni.
''ki kenyszerit ra, hogy jogosulatlanul hasznald a jatekokat (szoftvereket)?''
EZT kérdezed? Igaz, senki sem áll melettem fegyverrel a fejemnek szegezve. Áááá, dehogy. Csak az összes hírdetésnek EZ a lényege, hogy EZ a TE játékod, ezt ki kell próbálnod, ez a legtutibb, és sorolhatnám. Erről szól a fogyasztói társadalom, ugye.
''embernek arra van penze (meg ideje is, bar ennek itt nincs jelentosege), amire aldoz'' Ez sem fedi a valóságot, mert pl. én hiába szeretnék egy, a Gran Rourismo-ban kinézett csúcsjárgányt birtokolni, ugye. Nem is beszélve, arról a töménytelen sok játékról, amivel minket bombáznak. Arra van pénzem, amit megveszek, SE TÖBRE, se kevesebbre. Kell kajára, rezsire, és még van más hobby-m is, ami szintén pénz igényes. A gépemet is darabonként cserélgetem. Ezen kívül, még ha eszmélettlen sok pénzem is lenne, akkor is először kipróbálnám warezban, mert bizony, nagyon sok játék, amit extra jónak mondanak, nem ér egy szelet vajas kenyeret sem!
De, a lényeg, hogy én azért megpróbálok eredetieket is venni, de csak azokat, melyek erre érdemessek, ugye.
-
sh4d0w
félisten
Érdekes lenne tudni, hogyan tudták ellopni a játékot. A HL2 esetében ugye megtörték a szervert és úgy szedték le a cuccot. Ha most is így történt, akkor óriási mulasztás történt és nem tanultak a HL2-esetből; a fejlesztői hálózatot fizikálisan külön lehet választani az Internettől és akkor ilyen nem történhet meg.
Más kérdés, ha mondjuk vki kivitte mondjuk az egyik fejlesztői lemezt, de hát ennek is lehet gátat szabni...
Ettől függetlenül én sem helyeslem a dolgot, de a fejlesztőcégeknek, vagy a náluk rencergizdai feladatokat ellátóknak is meg kell tanulniuk megvédeni a termékeiket. -
Tithian
őstag
Ez miért hír
?
Minden nagy név kikerül a netre, mindig is így volt... -
WN31RD
addikt
válasz
VladimirR
üzenetére
A második smileyt nyilván.
Ha neked azt mondja valaki, hogy nem, aztán pedig, hogy igen, akkor melyiket veszed figyelembe?![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Egyébként örülök, elismerésként értékelem a szavaidat.
Igazad van, ha ugyanabba a kasszába fizet, akkor is hiányként jelentkezik. (Hülyeséget írtam, úgy látszik, túl késő van, el kellene mennem aludni...
) Így viszont semmi trükkös nincs a kérdésben. Ha csak simán belóg valaki, akkor kevesebb problémát okoz, ez a különbség.
Az új kérdésedre is könnyű válaszolni szerintem: A második eset egyértelműen jobb, mégpedig azért, mert míg ha y pénzösszeget ellopok, akkor egyértelmű, hogy mennyi a kár, addig véleményem szerint egy játék letöltése, és jogosulatlan használata esetében finoman szólva is vitatható az ''okozott kár'' mértéke, de az mindenképpen kisebb, mint a játék ára. -
VladimirR
nagyúr
nem, de ez a nick nekem igen fura, a regebbit meg mar ugy megszoktam
- most akkor melyik smiley-t vegyem figyelembe? - masreszt meg nem hogy orulnel, hogy ''tudom'' ki vagy (
) - azert nem jegyzek meg mindenkit, s teged nem negativ elemkent tartalak szamon
egyebkent ha a kasszabol lopom ki az osszeget es kesobb ugyanannal a kasszanal fizetek, akkor is hianykent fog jelentkezni, nam csak akkor, ha mas kasszanal fizetek (de az egyszeruseg kedveert vegyuk azt, hogya muzeumnak egy kasszaja van, vagy azt, hogy csak az osszesitest nezik) - ugyanis x ember fizetett, de x+1 nezte meg a kiallitast (feltetelezve, hogy mindenki csak egy alkalommal tekinette meg azt)
es magyarazet helyett, inkabb egy kerdest kapsz - melyik jobb es miert:
-lopok y forintot es veszek az osszegbol egy PC-s jatekot
-letoltok egy y forintba kerulo jatekot (az egyszeruseg kedveert ugyanazt, amirol az elozo pontban szo van)
[Szerkesztve] -
WN31RD
addikt
válasz
VladimirR
üzenetére
Ha újból nicket váltok, akkor a mostani nickemet fogod használni?

Ha valaki mástól lopod el a belépő árára valót, akkor nyilvánvaló a különbség. Ha a múzem kasszájából lopod el, és ugyanannál a kasszánál fizetsz a jegyért (mert ha másiknál, az már hiányként jelentkezhet a pénztáros számára) rövid időn belül, akkor trükkös a kérdés. Szerintem ez az eset többféleképpen értelmezhető, főleg a pontos körülményektől függően, de nem hiszem, hogy az illegális szoftverhasználattal kapcsolatban érdekes következtetést vonhatnánk le ebből. Ha te úgy gondolod, hogy igen, akkor kíváncsian várom a magyarázatot. -
VladimirR
nagyúr
|moonman| (#9):
meginkabb jogosulatlan hasznalat
_Balint_ (#13): (remelem nem haragszol, hogy igy szolitalak
)
ha igy nezzuk, akkor mi a kulonbseg akozott, hogy ellopod a belepo arat es abbol veszel jegyet, vagy ''csak'' belogsz?
Allien (#16):
ki kenyszerit ra, hogy jogosulatlanul hasznald a jatekokat (szoftvereket)? egyaltalan ki kenyszerit a hasznalatukra? masreszt az embernek arra van penze (meg ideje is, bar ennek itt nincs jelentosege), amire aldoz (foleg ezen a teren - hisz az adatlapod szerint te sem egy 1000 forintos geprol potyogted be a fenti uzenetet)
cucka (#20):
mar elnezest, de ez az autos pelda baromsag:
ha egy autot ellponak, az jelent a cegnek 1, azaz egy auto erteknyi bevetelkiesest, mivel ezzel 1, azaz egy valaki jut autohoz
viszont ha egy szoftvert (barmilyen egyeb szellemi termeket) tulajdonit el valaki, a kiesett bevetel (ha nevezhetjuk igy) nem aranyos az eltulajdonitott termek mennyisegevel, hisz ha valaki ellopja azt a cd-t, nem azert teszi, hogy neki meglegyen, hanem hogy azt kozzetegye, s ezzel a szellemi termek tulajdonosa nem egy, hanem tobb ezer, tobb tizezer vasarlot veszit - autonal ugye ez nem all fent, mivel autot nem tudsz barminemu befektetes nelkul sokszorositani
gondolj csak bele (pelda): Te az iskolatarsaidnak/munkatarsaidnak/haverjidnak arulsz, mondjuk egy kartyatrukkot (mert Te pl nagyon jo buvesz vagy) es adod mondjuk szemelyenkent egy sorert - tegyuk fel, hogy en megveszem Toled ezt a kartyatrukkot (roszabb esetben kilesem hogy csinalod), s a te arusitohelyedtol alig par meterre megmutogatom mindenkinek - teljesen ingyen
hat ebbol te nem fogsz berugni, de meg csak a szomjodat sem olthatod, mert egy csepp sor nem fog befolyni az uzletbol, annak ellenere, hogy mi mind a Te kartyatrukkoddel kapraztatjuk majd el kozonsegunk
Speederer (#22):
valoban nem irtad, csak azt, hogy ha lesz keret, akkor megveszed - majd kiemeleted, hogy eddig egyszer sem volt - ez miatt es az elso hozzaszolasodban irtak miatt (miszerint van par ''biztonsagi masolatod'') arra kovetkeztettem, hogy ''ha lo nincs, jo a szamar is'' alapon szerzed majd be a jatekot (s meg mindig tartom, hogy szerintem nem jarok messze a valosagtol)
ezt nem azert mondom szemrehanyoan, mert jobb lennek e teren nalad (habar azon keves jatekpt amikkel jatszom, probalom eredetiben magamenak tudni), hanem azert, mert tenyleg nevetseges ''kicsit'' igy topicot nyitni a dolognak
''Amúgy ha mondjuk fele ennyiért osztogatnák a pc-s játékokat'' - akkor azt sokallanad, s akkor azt mondanad, hogy annak a fele lenne az elfogadhato ar (elnezest, ha Te lennel a szabalyt erosito kivetel, de tapasztalatom szerint nem az a fo forrasa a gondoknak, hogy draga a szoftver, hanem az, hogy ha ingyen is gond nelkul megszerezeheto, akkor minek fizessunk erte)
mellesleg neked is megjegyeznem, hogy a gepedert meg 100ezer forint feletti osszeget nyogtel ki (tegyuk fel te vetted sajat magad altal megkeresett penzen)
Integra (#24)
engedd meg, hogy teged idezzelek: tartalmas, velős, jó beszólás volt, bravo'' - annyi kiegeszitessel, hogy a temaban kialakult bitat is elosegited, az abba aktivan kapcsolodok mondanivaloddal - koszonjuk -
Speederer
senior tag
Azt nem mondtam hogy akkor majd játszom a lopottal! Más kérdés hogy esetleg utaltam rá, de nem mondtam!
Amúgy ha mondjuk fele ennyiért osztogatnák a pc-s játékokat, akkor fogjuk rá hogy lenne rá keret. Akkor azt mondom hogy ezzel támogatom a gyártót. De amíg 10ezret + afölötti összeget elkérnek 1 gémért... jó tudom, akkor + ne akarjak jáccani.
Nah mind1, hagyjuk. Most itt nem teljesen az a téma hogy már most lehet tudni hogy majd ezt a játékot sem kell boltban +venni, mert van/lesz törött verzió. Hanem hogy még a kiadást sem várják + és tényleg szó szerint elloptak 1 lemezt rajta az anyaggal. -
WN31RD
addikt
Itt nem politikai korrektségről van szó, félreértesz. Bár azon is el lehet gondolkodni, hogy helyes-e tolvajnak nevezni szegény illegálisan szoftvert használó embert, és ez az aggály szerintem nagyon is jogos, nem elsősorban ilyen megfontolásból tartom helytelennek azt, ha lopást emlegetünk.
Sokkal nagyobb horderejű probléma van a dolog mögött, és ez az ami engem foglalkoztat: Arról van szó, hogy a jövőben hogyan oldjuk meg az ún. szellemi tulajdonjogok kérdését, ez pedig elég bonyolult probléma. Teljesen új helyzetet kell sok régi, mostanra idejét múlttá vált beidegződés ellenében kezelni, és a lehető legrosszabb iránynak tartom, ha úgy akarjuk megoldani a problémát, hogy a végletekig leegyszerűsítjük. (Ti. úgy, hogy szellemi tulajdon majdnem egyenlő fizikai tulajdon, ennek minden következményével együtt.)
Ld. Bővebben: link, #49
Talán más tudna, vagy esetleg később fog tudni, de én most nem tudok legfeljebb két-három szótagból álló kifejezést adni a jelenség megnevezésére. -
cucka
addikt
szerintem a lopás nem helytálló kifejezés.
tegyük fel, hogy autót árulsz. ha ellopják az egyik autódat akkor te azt már nem tudod eladni, tehát egyértelműen megkárosítottak 1 autó értékével
tegyük fel, hogy a gta:sa programot szeretnéd eladni. valaki illegálisan lemásolja. ekkor egyrészt te még mindig el tudod adni azt a szoftvert. másrészt egyáltalán nem valószínű, hogy fizetett volna érte az illető (sőt, elég nagy valószínüséggel nem fizetett volna). vagyis a szoftvercéget nem károsították meg egyértelműen, és ettől függetlenül neki még mindig tulajdonában van az az áru, amit ''elloptak'' tőle.
mod: most olvasom, hogy a játékot tényleg ellopták, méghozzá 1 cd lemezen, szóval a céget egyértelműen megkárosították 1 cd értékével, ami nem sok..
[Szerkesztve] -
moonman
titán
vazeg ha egy ötletet ellopnak, azt is dobozban viszik ki. nemá.
-
-
WN31RD
addikt
Nem drámázok, hanem éppen ellenkezőleg: örülök!
Nem látszik? 
(Nyugi, majd megunom egyébként előbb-utóbb a témát, és akkor már csak hosszabb szösszeneteim lesznek ezügyben, azok viszont igen ritkán.)
Egyébként a kalózkodás (piráció
) kifejezést sem szeretem. 
Mellesleg az itt említett lopásból (elloptak egy vagy néhány szart sem érő 12 cm-es műanyagkorongot) nem lett volna hír, nyilván nem ezen csámcsog senki.
[Szerkesztve] -
Allien
veterán
Sajnos, azért oriási külömbségek vannak az országok között kereset ügyileg, de a reklámok, a népbutitás már itt is ugyan akkora legalább. Tehát, az embereket rákényszerítik, hogy beszerezzék, csak nálunk ugye aránytalanul magassak a game-k árai az átlagkeresetekhez képest. Én is igyexem minnél több eredetit venni, de biza, nagyon nehéz! Főleg, hogy ganajtróger stb... a rendszer, mert pl. a Call of Duty már nem mai game-nak számít, mégis 9900 HUF! Ennek reálissan már 4-5E pénzért kellene lennie a bótok polcain, mint a többi, hasonlónak, mint a Moha, Battlefield 1942, és sorolhattnám. Igaz, ezt speciel megvettem ennyiért, DE ez max 1 évben 1x tehetem meg, inkább annyiszor sem, mert NEM ér ennyit!
-
cucka
addikt
hát ez miért olyan meglepő? zenék ált. 2 héttel a megjelenés előtt megjelennek a neten, de nagyon sok még hamarabb. evvan, kiadók vigyázhatnának jobban. ott volt pl. a doom3, arra ügyeltek, nem is jelent meg a neten csak 1-2 nappal a premier előtt (azt a kezdetleges alpha verziót leszámítva). ugyanígy lehetett volna vigyázni a gta:sa esetében is.
egyébként nekem nagyon nem tetszik a cikk címe. mi az hogy ellopták? legfeljebb megsértették a szerzői jogokat. szoftvert max. csak akkor lophatsz, ha a dobozos verziót elviszed a boltból és elfelejtesz fizetni. -
anaqer
veterán
Sok b4lf4sz telhetetlen w4r3z d00d... mi a viharért nem lehet megelégedni a 0-day ''dicsőségével'' ?! Ezzel az elharapódzó meg-sem-jelent-már-elloptuk őrülettel mindenki csak rosszul jár, oldaltól függetlenül.
-
Speederer
senior tag

Wazze azért akkoris!
Amúgy ez a mondat fogott + 1 kicsit jobban: ''az utolsó negyedévben komoly veszteséget ˝termelő˝ kiadó számára minden bizonnyal a kincsesbányát jelenti a felfokozott hangulatban várt játék''
Vagy azért ennyire ne legyen már nagy hatással rám ez a kis cikk? Végülis a szándék a fontos, én pedig + szándékozom venni ezt a gémet (is), csak keret legyen rá. Azt hozzátenném, hogy eddig 1szer sem volt!
-
_Volkovy_
nagyúr
Felháborító..

-
Speederer
senior tag
Bővebben: link
Nekem sem minden gémem bolti verziós (párról van biztonsági másolat
) na de ez már szerintem kezd 1 kicsit eldurvulni. Még boltba sem kerül 1-1 játék, de már fenn van neten letölthető állapotban. Azért... durva! 
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Metal topik
- OLED monitor topic
- Túra és kirándulás topic
- Milyen egeret válasszak?
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- Kuponkunyeráló
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- További aktív témák...
- Honor X7b / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Corsair VENGEANCE RGB PRO 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz CMW16GX4M2Z3200C16
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- M4 iMac 2021 24" - 16GB RAM, 512 GB SSD 27% ÁFÁS
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Vannak videótékák, bár erősen lehanyatlott már. A divx, olcsó másolt DVD-k korában már nem nagyon jár oda senki sem. Itt nálunk volt 3 is, azóta mind bezárt. DVD-t is lehet már kölcsönözni.
)

(noha jómagam nem sorolnám a warezolók körébe)

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
De, a lényeg, hogy én azért megpróbálok eredetieket is venni, de csak azokat, melyek erre érdemessek, ugye.