Hirdetés

Aktív témák

• Cathfaern

nagyúr

válasz WN31RD #514 üzenetére

OFF
    Nos, a dolog úgy kezdődött, hogy összeomlott a Gentoo linux-om :( Ilyet még életemben nem láttam, de tényleg nem lehetett vele mit kezdeni. Újrarakni meg nem volt kedvem (ugyebár egy 1300-as Duronnal olyan 3-4 napomba került a felrakása). Akkor (szeptember közepe) úgy gondoltam, megvárom a nemsokára kijövő MDK 9.2-t...nos ez a várás tartott kb. november közepéig. Közben Windows-t használtam, nem volt kedvem más linux-ot felrakni. November közepe felé kijött a 9.2 (illetve kijött hamarabb is: de csak fizetős verzióban). Nem is volt benne semmi különleges változás, ráadásul több gondom is volt vele (net nem működött rendesen, alapból ronda betűk), amik a 9.1-ben még jók voltak...ekkor kicsit kiábrándultam belőle, új linuxhoz meg nem volt erőm (iskola, ugye), így azt mondtam pihentetem a témát. Aztán nemrég újból nekiestem, az UHU 1.1-et és a MDK 10.0-t kipróbálva. Egyik sem jött be igazán, a MDK 10.0-val különösen sok bajom volt (ráadásul hardveres inkompatibilitás, amit 90% hogy nem lehet megoldani), az UHU meg annyira nem jött be (mint ahogy már az 1.0 rc3 óta, pedig az rc2 nagy kedvencem volt :O). Igaz az UHU most is fennt van a gépen, de nem használom. Ráadásul nemsokára meglesz a laptopom, akkor pedig ezt a gépet kvázi el fogom hagyni, aki meg használni fogja, annak meg nincs szüksége linuxra (nem akar linuxot), így már nincs kedvem szórakozni vele.
    Ha a laptopra sikerül felpaszíroznom valamelyik disztrib-et, akkor lehet hogy visszatérek, de nagyon nem biztos (már csak az sem, hogy fel fogom tudni rakni). Ugyanis ebben a fél éves XP használatban sikerült összegyűjteni egy-két olyan programot, ami nincs linuxra, s bár hasonló van, de az messze nem ugyanilyen...és az oprendszerváltogatásnak(azaz most netezek => linux, most xy programot használok => Windows) meg nem vagyok híve. Btw. a két legfontosabb program: Photoshop és foobar2000. Mindkettőt naponta használom, s egyikre sincs ugyanilyen alternatíva (rosszabb van, de nem közelítik meg eléggé az eredetiket). Aztán itt van még olyan, hogy konzol emulátorok (konzol ebben az esetben videójátékot jelent :)), amik sincsenek rendesen linuxra, GBA-s flashkártyámat is csak wmware alól tudom írni, scannelni nem tudok linux alól. Szóval nincs elég motiváció a linuxhoz.
    ON

Aktív témák