- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- HThomas: Az ideális home office monitor nyomában
- sziku69: Szólánc.
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 1 – rizseshús másképp
- Imilenni: Egy kis depi, remélem elfér itt :) 2#
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Mister_X: Tényleg le kell nyelnie az embernek az önbecsülését?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Eztis_Aztis: Hogyan tovább....
Új hozzászólás Aktív témák
-
peteris
csendes tag
Új UHU telepítésen vagyok túl, kissé megviselve. A dolog alapjában működik, de egy hiány még van, ebben kérnék segítséget.
Gépemben két HD van, az elsőn van egy XP, a másodikon egy nagy NTFS partició, ami egyelőre üres, felette pedig az UHU két logikai partición. Több nekifutásos telepítés volt, ezek sikerültek, a rendszer mindíg elindult és használható is volt, de az újraindítással sok bajom lett. Először floppyra kértem az indítást, de ezzel nem ment az indítás. Kiderült, hogy a menu.lst-ben nemlétező particiók szerepeltek, fogalmam sincs miért, ezeket nagynehezen rendbetettem és akkor már indult floppyról. Következő cél az volt, hogy induljon a második HD-ről is. Igy a következő telepítéskor a 2. HD MBR-jére kértem a GRUB-ot, de ezzel sem működött az indítás. Kiderült (+1 nap), hogy itt is a menu.lst-vel van gond, felcserélődtek (?) a HD hivatkozások. Kijavítva, indul a rendszer a 2. HD-ről is.
Telhetetlenségből kifolyólag most azt szeretném, hogy valamilyen egyszerű bootolási választásom legyen, ne kelljen a BIOS-ban átirogatni, hogy melyik HD induljon. Sajnos ez az a pont, ahol elakadtam.
Véleményem szerint két alapeset van: vagy az UHU-ban vagy a Windowsban kellene megoldani a dolgot.
A GRUB menu.lst-ben szerepel a Windows opció, először ezt próbáltam. Sajnos mindíg azt írja ki, hogy nem találja az ntldr-t.
Ezután az XP boot.ini-jével próbálkoztam. A neten több cikk is javasol olyat, hogy tegyük a GRUB-ot a /boot particióra, majd másoljuk ki egy floppyra a /boot partició első szektorát, a kapott fájlt vigyük át az XP gyökér-könyvtárba és írjunk egy új sort a boot.ini-be, hivatkozással erre a fájlra. Sajnos ez sem működik, gondolom azért (sem), mert nálam a GRUB az MBR-en van és nem a /boot partición, tehát ki tudja mit másoltam ki onnan ? (Csak annyit ír ki indításkor, hogy ''Grub geom error'' és kiakad).
Kérdéseim: hogyan kellene a GRUB-ot a /boot particióra tenni ? Ha odateszem, maradhat-e az MBR-en is, ha nem: hogyan lehet onnan levenni ? Vagy vannak további lehetőségek ?
Előre is kösz a segítséget, ha van valakinek ötlete. Az 1. HD MBR-jéhez nem szívesen nyúlnék, emiatt sem vettem irányt a különböző boot-managerek felé.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Windows 10
- Poco F7 Pro - jó, de az amatőr sem rossz
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Tőzsde és gazdaság
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Flint 2 OFF topik
- A kevés elérhető GPU miatt nem hoz saját GeForce RTX 5090-et a Noctua
- További aktív témák...
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2896, 100% Akkumulátor
- Samsung S23+ 256GB Állapot: 10/10 6 hónap jótállás!
- SzoftverPremium.hu
- Samsung Galaxy S20 FE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 5495 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Radeon I Cam I W10 I Gari
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest