- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Rap, Hip-hop 90'
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
-
LOGOUT
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
sellerbuyer
őstag
válasz
Doky586 #36570 üzenetére
Amikor még játszottam anno csináltam mindkettőt, felesleges itt kekeckedni. Ubuntu helpért jöttem ide, te jöttél a Windows-on "elsajátított" nevetséges dolgokkal. Másik kollégának mondanám, ha valami "régen volt" az az, hogy oprendszerrel "gyártottunk" raidet... mint az állatok.
Ezt a jelen problémát most adott viszonyok közt kell megoldanom, mert nincs félmilka csikkzsebből raid vezérlőre, ami az egyetlen normális megoldás lenne. Szóval ehhez alkalmazkodom. Linux topic... hahó!... Rémlik miért vannak itt emberek?
Az msI-nek meg a jó édesanyját, hogy egy PRO alaplapot kiad ilyen szutyok raid vezérlővel, hogy két nap alatt két tömb esik szét teljesen magától, köztük a rendszer. Ez vicc. Ilyen fostos alaplapi raid vezérlőt már nagyon rég nem láttam. Ezt most valahogy sikerült nagyon faszán megcsinálni!
A 6TB közben megoldódott, most törhetem a fejem, hogy mi a frászt csináljak raid vezérlő nélkül (nem, nem csinálok oprendszerrel, mert az röhejes!).
-
sellerbuyer
őstag
válasz
Doky586 #36566 üzenetére
Ja igen, erre még valóban nem reagáltam, pedig már előzőleg is írtad: soha nem csinálunk oprendszerrel tömböt. Ez alap. Brutál lassú, agyonterheli a procit és legalább annyi a meghibásodás esélye, mint raid vezérlővel. Játszadozásra jó otthon poénból, de komolyabb felhasználásra nem. Na akkor ezt is megbeszéltük.
Ha már itt tartunk, alaplapi raid vezérlővel sem csinálunk tömböt szerverben, de itt most egy low budget projektről van szó, ahol ez van és kész, nincs miből válogatni sajnos.
-
sellerbuyer
őstag
válasz
Doky586 #36563 üzenetére
Szerintem te még mindig összekevered a dolgokat. A rendszer tömbömmel az ég világon semmi gond nincs. Itt nem a rendszerről van szó, hanem egy adattároló raid1-ről. Egyelőre nem érdekel, hogy mi van a rendszerrel, ami össz-vissz 240-es ssd-ken van, amit simán kezel a Linux, semmi baja nincs ennek. A 2x6TB-os hdd-ket nem látja jól raid-ben, ez itt a gond.
Egyébként több helyen találtam azt utánaolvasással, hogy a Linux maga nem kezeli a 2TB felett meghajtókat alapból, kernelt kell fordítani hozzá, hogy vigye. Az LVM egészen biztosan nem kezeli és a Gparted ugyan lát GPT-t, viszont szintén cseszik kezelni a 2TB feletti meghajtókat. Egyre inkább úgy néz ki, hogy ez lesz a gond. Most komolyan nem fogok tudni összehozni emiatt egy Linux szervert? Na az érdekes lesz...
Egyébként a 6TB-os vinyókat most is látja az Ubuntu simán, csak a raid tömbbel gyűlik meg a baja. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Építő/felújító topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Call of Duty: Black Ops 6
- Milyen videókártyát?
- Router gondok
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- További aktív témák...
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- 0% THM részletfizetés, beszámítás! ÚJ 27% 3 év AMD RX 7900 XT / 7900 XTX készletről KAMATMENTESEN!
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Új Apple iPhone 16 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged