- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Tomasz72: Ventilátor upgrade
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Szevam: „Rendszerleállás” – egy AI képzeletbeli halál utáni élménye
- bambano: Bambanő háza tája
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
-
LOGOUT
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
stopperos
senior tag
válasz
#10726912 #15810 üzenetére
Ja, bocsi, azt nem mondtam el, mert nálam megszokásból mindig be van kapcsolva.
Amikor indul a gép, a jobb Shift billentyűt kell nyomva tartani/nyomogatni és mielőtt az OS betöltése megkezdődne egy fekete háttéren bejön a választó. Ott kell recovery módban indítani és ha betölt, akkor egy kék háttéren lévő menübe fog dobni, ahol megcsinálhatod.
A kérdésem még,hogy te csináltál valamit a driverrel, vagy a rendszer ilyen volt alapból?
-
kispx
addikt
válasz
#10726912 #15757 üzenetére
1) Installáld PPA-ből
2)
A /usr/share/applications/ helyre hozz létre egy seamonkey.desktop nevű fájlt, aminek a tartalma:[Desktop Entry]
Version=1.0
Name=Firefox Web Browser
Comment=Browse the World Wide Web
GenericName=Web Browser
Keywords=Internet;WWW;Browser;Web;Explorer
Exec=firefox %u
Terminal=false
X-MultipleArgs=false
Type=Application
Icon=firefox
Categories=GNOME;GTK;Network;WebBrowser;
MimeType=text/html;text/xml;application/xhtml+xml;application/xml;application/rss+xml;application/rdf+xml;image/gif;image/jpeg;image/png;x-scheme-handler/http;x-scheme-handler/https;x-scheme-handler/ftp;x-scheme-handler/chrome;video/webm;application/x-xpinstall;
StartupNotify=trueA félkövérrel szedett sorokat cseréld a seamonkey indítófájljára és az ikonfájljára.
Szerk.: És a nevére. -
assemble
addikt
válasz
#10726912 #15719 üzenetére
Ahogy tudom:
Linux-on nincs fos registry mint windows-nal, ezert nem kell karbantartani sem
Program meg csak ugy telepul meg, hogy rendszergazdakent explicite engedelyt adsz ergo, ergo a virus sem nagyon letezo fogalom, ameddig megbizhato forrasbol telepitesz megbizhato programokat. -
gtasystem
őstag
válasz
#10726912 #15728 üzenetére
akkor még nem volt fent semmi, végül azért lett a clam mert az van a szoftverközpontban és csak annál nem kaptam semmi riasztást telepítéskor..
amúgy nem rossz csak egyszer kell beállítani aztán el is lehet felejteni..
a felületét nem sikerült csak frissíteni, arra nem bírtam rájönni hogy azt hogyan lehet de végülis nem ez a lényeg és úgyse nézegetem.. -
stopperos
senior tag
válasz
#10726912 #15719 üzenetére
Igazából nincsenek karban tartó eszközök nagyon. De nem éreztem szükségét sosem.
Vírusirtóm nincs a desktop gépen, pl itt egy link amin össze vannak foglalva a lehetőségek: [link]. Az egyik szerveren, ahol a home könyvtárakat tároljuk ott van egy ClamAV. Illetve azt hiszem a nod32-t rakott fel pár felhasználó magának régebben. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Le Mans Ultimate
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Xbox Series X|S
- Battlefield 4
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Intel Dual Core 2000 felhasználók barátságos offolós topikja
- EAFC 25
- Tőzsde és gazdaság
- iPhone topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Asus Számítógép PC Játékra! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
- BESZÁMÍTÁS! VALVE Steam Deck LCD 1TB SSD kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
- HP 635 laptop eladó
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged