Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Alu

senior tag

válasz inf3rno #41052 üzenetére

& hcl & cigam

Mielőtt válaszolok a kérdésekre ezt leírom, hátha megspórolunk néhány kört.

Én nem tudom mi pusztít(ott) nálam, de most észrevettem egy érdekes dolgot. Azt azért tudni kell, hogy nem ismerem túlságosan a sambat, egyszer berúgtam, ment és mivel nem volt vele gond, nem is piszkáltam.

Viszont most van valami, amit nem értek:
    Eddig mindig úgy próbálkoztam, hogy a régi gép folyamatosan ment, fel volt csatlakozva a samba megosztásra és eközben próbáltam belépni ugyanabba a megosztásba az új gépről (ugyan azzal a samba felhasználóval, amivel a régi gépen már be voltam csatlakozva). Ekkor az új géppel mindig visszapattantam.

Előbb kipróbáltam azt, hogy kikapcsoltam a régi gépet és nagy meglepetésemre az új géppel rögtön beengedett a megosztásba. Miközben az új géppel csatlakoztam a megosztáshoz visszakapcsoltam a régit és onnan is simán beengedett ugyan azzal a samba felhasználóval.

Viszont. Ha előbb a régi géppel csatlakozok a samba megosztáshoz és ezt követően szeretnék az új géppel is csatlakozni ugyan azzal a felhasználóval, akkor az új gépnél ugyan azt a hibaüzenetet kapom, amit eddig.

Van esetleg valami korlát arra vonatkozóan, hogy egy adott samba felhasználóval egyszerre csak 1 gépről enged be a megosztásba? Illetve mi lehet a magyarázat arra, hogy ha az új gép van először felcsatlakozva, akkor a régit simán beengedi ugyan azzal a felhasználóval másodiknak, ellenben ha a régi csatlakozik fel először, akkor az új gépet már nem engedi be ugyan azzal a felhasználóval?

Közben csinálom a kiterjesztett log -ot, hátha lesz benne valami konkrét.
    :R

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés