Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• urandom0

senior tag

válasz cappa72 #38440 üzenetére

Mielőtt a mostani munkahelyemre jöttem dolgozni, előttem lévő jóvágású kolléga eljátszotta azt, hogy 7-es Debiant próbált Ubuntu 18.04-re frissíteni úgy, hogy átírta a Debian repóit az Ubuntuéra, és rátolt egy dist-upgrade-et. Egy gyönyörűszép kavalkád lett belőle, a csomagok fele Debian, másik fele Ubuntu, persze tele függőségi problémákkal. 8 órámba telt kibogozni a szitut, visszacsinálni az eredeti felállást és frissíteni. wgettel szedtem le egyesével a függőségeket az Ubuntu archive-ról, force-szal telepítettem őket, míg minden a helyére került és végül lépésenkét frissítettem Debian 10-re.
    Viszont a config fájlok nagyon jól bírták, egyedül az openssh-server panaszkodott néhány elavult opció miatt. Igaz, ez egy szerver vm volt, se X se semmi extra nem volt rajta.

Ezen a laptopon, amiről most írok, a /home mappám még OpenSuse alatt készült. Aztán volt rajta elementaryOS, Kubuntu, és most Manjaro úgy, hogy közben végig megmaradt a /home, csak a felesleget törölgettem belőle. Nagyjából működött a dolog, KDE-ben néhány dolog nem volt meg, illetve az Akonadi, a KMailel, a Kontact, és a mariadb config fájlait kellett mindennel együtt törölni és újra beállítani.
    Ha ilyen nagyobb verzióugrást tervez az ember, akkor lehet, hogy érdemesebb clean installal kezdeni.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés