- Gurulunk, WAZE?!
- MasterDeeJay: Noname 1TB-os SATA SSD teszt
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- droidic: YouTube videók és playlistek letöltése GUI-alkalmazással
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- M0ng00se: Hardvert áruhitelre?
- Hieronymus: A németországi vasúthálózat
-
LOGOUT
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
Victor Súgó
tag
Köszönöm neked is.
Szóval az van, hogy nem igazán értem a dolog logikáját. Kissé pánikolós hangulatban kapkodtam, mert úgy tűnt, valaki bejutott az itthoni hálózatra, többek közt ezeket is egy erre utaló jelnek gondoltam. Úgyhogy totálisan megfeledkeztem róla, hogy valaki már magyarázatot is adott a hiányukra.
Most nincs kéznél a link, de amennyire emlékszem belőle: a keyboard-setup évek óta "elavult", csak az nem világos, hogy a frissen telepített és update-elt rendszeren miért maradt meg mégis. Az is 16.04.
A chromium-browser file meg még furább: a telepítő script törli, ami a .deb-ben van, minden feltétel nélkül.
Ilyenkor kissé ingerlékennyé kezdek válni: mi értelme egy olyan file-t telepíteni, amit eleve törölni fog a dpkg? És ha már ő törli, miért reklamál később a hiányuk miatt?
A lényeg, hogy volt egy "jó" hetem, szerencsére a legtöbb problémára találtam magyarázatot, csak ahogy egy ismerős megjegyezte: ilyenkor az ember ott is hajlamos összefüggést találni, ahol nincs.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Apple iPhone 15 Pro Max - Natural Titanium - Újszerű karcmentes állapotban! 100% akku! Gyári garis!
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
- Apple iPhone 14 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest