- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Tomasz72: Ventilátor upgrade
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Szevam: „Rendszerleállás” – egy AI képzeletbeli halál utáni élménye
- bambano: Bambanő háza tája
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
-
LOGOUT
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
lev258 #29674 üzenetére
Ilyet ok nélkül ne mondj.
Nem is ok nélkül mondtam!
Tegnap olvastam az új Ubuntu alapkerneléről, azért említettem, én már rég a 4.9-es használom és nekem meg az jó. Az tuti, hogy a 4.8 nem LTS kernel, az is tuti, hogy attól még, hogy nálad jó, nem biztos, hogy másnál nem a 4-9 lesz jó! Az se biztos, hogy attól, hogy nekem jó a 4.9-es, másnak attól jobb lesz!
A meleg miatt nem restart-olna, hanem leállna.
Nemrég egy régebbi Toshiba laptopnak hpl elfehéredve lefagyott mindene, hol újraindult és mint kiderült, nem ment a ventilátora csak a bootnál.
Memóriateszt volt már?
Én meg abban vagyok biztos, hogy nem memória probléma, mert az már előjött volna az előző Ubuntu verziónál is!
Mivel senki nem tudja, mi okozza a hibát, így szép lassan kizárunk mindent. Egy tipp be fog jönni és akkor viszont az összes többi tipp felesleges volt! De ez csak majd akkor derül ki.
-
Tutu7030
veterán
válasz
lev258 #29674 üzenetére
Memtesten már túl vagyok (a 16.04.1 verzióval kezdődött ez a restartos dolog, akkor futtattam pár kört a memtesttel, nem volt hiba). Mindjárt megnézem ezt a 4.9 kernelt. Ha nagyon elqrnám, max lesz egy új install (tegnap óta már vagy ötször újratettem a rendszert).
tutu@tutu:~$ uname -a
Linux tutu 4.9.0-040900-generic #201612111631 SMP Sun Dec 11 21:33:00 UTC 2016 x86_64 x86_64 x86_64 GNU/Linux
tutu@tutu:~$
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS MASTER RTX 3070 8GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 4 PRO 1TB SSD fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged