Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• brickm

őstag

válasz lev258 #27945 üzenetére

Ez tiszta sor, ezért kérdezem. Azt tudom hogy kell a windowst uefi módban bootollható formába hozni (GPT-NTFS) de nem tudom a linux kernel miben tud elindulni.
    Rémlik halványan valami olyasmi, hogy GPT-ből nem tudja betölteni a kernelt a grub.

Tehát első kérdés, rufus- alatt milyen beállítást érdemes követni.
    Második kérdés kell-e valamit kezdeni a windows UEFI firmware-ével vagy teljesen tárgytalan, csak bootoljam be az elkészített pendrive-ot, és tegyem fel egy ext4 partícióra a cuccomat..?

Lathronos
    Amúgy megy a live rendszer jeleneg, 16.04.1-es unity-vel, 3d kocka, 3d ablak, miegymás minden rá van compizolva és nem hullámzik a kép. Örülök neki nem is kicsit. Pinguy-builderrel készítettem. Délelőtt még összeomlot 10percenként a GUI
    , pláne ha ment a nautilus, de a compiz gyorsítótár kiürítése megoldotta a gondot, most tökéletes a dolog.
    Viszont lenne egy olyan kérdésem, hogy pinguy buildernél is be kell másolni a -skel -be az örökíteni kívánt beállításokat? Neten láttam egy videót, ahol nem másolt át sehova, mégis megmaradtak a cuccok, vagy valami más trükk van a dologban(esetleg átmásolta, csak nem mondta?)

Új hozzászólás Aktív témák