Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Tamy

senior tag

válasz lionhearted #12734 üzenetére

Most látom, hogy közben szerkesztetted. Felraktam az általad említett két csomagot is, bár a második szerintem nem telepített már semmit, ezt mondta:

libqt4-qt3support már a legújabb verzió.
    libqt4-qt3support kézi telepítésűre állítva.

Az usb-t természetesen átadtam a virtuális gépnek, és eredetileg a valós gépen próbáltam, csak miután ott nem ment döntöttem úgy, hogy behozom melegedni. Azóta itt küzdök vele. A ./configure után továbbra is ez a hibaüzenet:

checking for kde-config... not found
    configure: error: The important program kde-config was not found!
    Please check whether you installed KDE correctly.

Szerintem is az lenne a legjobb, ha magát az eszközt fel tudnám ismertetni a Xubuntuval, hisz a program villámgyorsan fut a Wine segítségével a kinti gépen élesben is. A Win7-el meg az a gond, hogy a kinti gép gyenge hozzá, Xp-t rakhatnék rá, de pont ezt akartam elkerülni, azért van rajta Linux, mert netezni, képeket, dokumentumokat megnyitni, nyomtatni azzal is tudok, másra meg nem használom. Legalábbis eddig. :(( Ittbent meg nem akarok/tudok barkácsolni. Végső esetben feldobok egy Xp-t persze, de olyan jó lenne, ha összejönne így is.

• Tamy

senior tag

válasz lionhearted #12734 üzenetére

Félreérted :) Van egy gyenge gép, rajta (valós) Xubuntu-val, kint a "műhelyben". Rajta szeretném használni, de mert ott most hideg van, meg jobban is ismerem a Windows-t, illetve, hogy kipróbáljam a készülék valóban működik-e, ezért behoztam a lakásba, és rádugtam a "nagygépemre", amin Windows7 x64 van. Bár ez sem egy atomerőmű, azért ez bírja a kiképzést, nem okoz neki gondot a Virtuális gép használta. Ezért itt is felraktam egy Xubuntu-t, de itt csak VirtualBox-ban, hogy kényelmesebben próbálkozhassak. Most erre a virtuális Xubuntura készülök telepíteni egy virtuális Xp-t, de természetesen csak a próba kedvéért, ha működik, akkor megy ki a műhelygépre a valós Xubuntura. Remélem így már érthető ;)

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés