- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Mr. Y: Motoros sztorik #06
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- hdanesz: Elektromos autózás - első élmények
- Lalikiraly: SÜNI energiaital.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tamy
senior tag
válasz
lionhearted #12734 üzenetére
Most látom, hogy közben szerkesztetted. Felraktam az általad említett két csomagot is, bár a második szerintem nem telepített már semmit, ezt mondta:
libqt4-qt3support már a legújabb verzió.
libqt4-qt3support kézi telepítésűre állítva.Az usb-t természetesen átadtam a virtuális gépnek, és eredetileg a valós gépen próbáltam, csak miután ott nem ment döntöttem úgy, hogy behozom melegedni. Azóta itt küzdök vele. A ./configure után továbbra is ez a hibaüzenet:
checking for kde-config... not found
configure: error: The important program kde-config was not found!
Please check whether you installed KDE correctly.Szerintem is az lenne a legjobb, ha magát az eszközt fel tudnám ismertetni a Xubuntuval, hisz a program villámgyorsan fut a Wine segítségével a kinti gépen élesben is. A Win7-el meg az a gond, hogy a kinti gép gyenge hozzá, Xp-t rakhatnék rá, de pont ezt akartam elkerülni, azért van rajta Linux, mert netezni, képeket, dokumentumokat megnyitni, nyomtatni azzal is tudok, másra meg nem használom. Legalábbis eddig.
Ittbent meg nem akarok/tudok barkácsolni. Végső esetben feldobok egy Xp-t persze, de olyan jó lenne, ha összejönne így is.
-
Tamy
senior tag
válasz
lionhearted #12734 üzenetére
Félreérted
Van egy gyenge gép, rajta (valós) Xubuntu-val, kint a "műhelyben". Rajta szeretném használni, de mert ott most hideg van, meg jobban is ismerem a Windows-t, illetve, hogy kipróbáljam a készülék valóban működik-e, ezért behoztam a lakásba, és rádugtam a "nagygépemre", amin Windows7 x64 van. Bár ez sem egy atomerőmű, azért ez bírja a kiképzést, nem okoz neki gondot a Virtuális gép használta. Ezért itt is felraktam egy Xubuntu-t, de itt csak VirtualBox-ban, hogy kényelmesebben próbálkozhassak. Most erre a virtuális Xubuntura készülök telepíteni egy virtuális Xp-t, de természetesen csak a próba kedvéért, ha működik, akkor megy ki a műhelygépre a valós Xubuntura. Remélem így már érthető
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Több tucat gyorsító összeköthetőségét kínálja az Instinct MI400 sorozat
- Eredeti játékok OFF topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- PlayStation 5
- Ford topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Revolut
- Nem viszi az USA-ba az adatainkat a Microsoft
- További aktív témák...
- 1-12 részletre.Új noblechairs EPIC műbőr FEKETE - FEKETE. 2 év garancia!
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf RTX 5070Ti 16GB GDDR7 Videokártya! Bemutató darab!
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest