Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• petir

senior tag

válasz Ablakos #10732 üzenetére

Huhh Szia végre egy "szerver testvér"

Igazából nekem is nagyon szimpatikus a webmin csak kíváncsi voltam létezik e más alternativa a linuxban erre? Fizetős annyira nem érdekel :) Ha már linux pont ez e lényeg , hogy ingyenesen jogtisztán

Mivel ugye pendriveról futok ezért ideiglenes a rendszer...bele szaladok pár kérdésbe!
    Jelenleg 12.04-es van fent hosszabb támogatottság miatt ezt gondolom véglegesnek is - Mi véleményed ?
    4GB RAM van a gépbe felvetődött itt érdemes a 64bit mert kezelni tudja de későbbiekben okozhat álmatlan órákat :D Mit javasolsz ezzel kapcsolatban jó a 32 bites is vagy maradjak a 64 bitesnél?
    Még mindig kérdés számomra , hogy desktop or szerver ? Nem idegenkedek a parancssortól tehát nincs vele semmi problémám csak szükségem van e rá?
    Igazából amit én szeretnék ( FTP , Webszerver , VPN (bár ezt a router továbbra is ellátja ) , Torrent , SSH - értsd távoli elérés teljes merevlemezre pl mc-vel , esetleg mail de nem ragaszkodom hozzá ) több emberrel beszéltem igazából persze nekem kell dönteni de érdekel minden vélemény :)

Megmondom őszintén én se rendelkezem gigantikus linux tudással eddig egy router(linux alapú [ tomato ]) szolgálta ki ezeket a szolgáltatások most úgy gpndoltam kicsit erősebb alapokra teszem a dolgot építettem egy ITX gépet és ezen fut egy ubuntu szerver - egyenlőre full teszt üzemben még pendriveról mert a routeren van az 1TB-os vinyo és erős backup-ba vagyok mentés után megkapja az ITX a merevlemezt és persze a végleges linuxot is.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés