Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- EmPoWeR: Költözés uTorrent-ből qBittorrent-be
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
RBJ
addikt
# /etc/fstab: static file system information.
#
# Use 'blkid' to print the universally unique identifier for a
# device; this may be used with UUID= as a more robust way to name devices
# that works even if disks are added and removed. See fstab(5).
#
# <file system> <mount point> <type> <options> <dump> <pass>
proc /proc proc nodev,noexec,nosuid 0 0
# / was on /dev/sda1 during installation
UUID=f8739c64-1ebd-4110-8d04-fc6b16d713d5 / ext4 errors=remount-ro 0 1
# swap was on /dev/sda5 during installation
UUID=bc4ea585-8e77-4add-8d78-f4875b3ebe13 none swap sw 0 0
/dev/disk/by-id/usb-Kingmax_USB2.0_FlashDisk_2000000019221-0:0 /mnt/usb-Kingmax_USB2.0_FlashDisk_2000000019221-0:0 auto nosuid,nodev,nofail,x-gvfs-show 0 0
/dev/sdb1 /mnt/sdb1 auto nosuid,nodev,nofail,noauto,x-gvfs-show 0 0töröljem esetlág az utolso négy sort?
-
God Vazzeg
veterán
válasz
lionhearted #6913 üzenetére
Én írtam neki, elnézést ha nem jó, nekem ez oldotta meg anno, innen kaptam az ötletet a topikból
Ja várj, azt nem én írtam amire reagáltál, az alapból benne van ntfs-nél, amikor felveszed fstab-ba, nekem is így szokta berakni, jó is szokott lenni, smb megosztásokkal szokott gondom lenni, így én az uid=1000 megoldást használom, eddig kifogástalanul
-
xigris
őstag
válasz
lionhearted #6896 üzenetére
Szia!
#
#
# / was on /dev/sda5 during installation
UUID=e7a85752-7ade-4c5e-b9ff-fc677ab8ffc0 / ext4 errors=remount-ro 0 1
# /media/filmek was on /dev/sda2 during installation
UUID=4226EDA626ED9AE5 /media/filmek ntfs defaults,umask=007,gid=46 0 0
csak közben újratelepítettem -
-
Pano
addikt
válasz
MacCaine #6772 üzenetére
Még totál friss a telepítés, nem csináltam semmit :S Megnéztem fstab-ban,d e ott meg nincs benne:
#
#
# / was on /dev/sda2 during installation
UUID=437bed1e-cda1-46f7-8b65-1fb46f9a6300 / ext4 discard,noatime,errors=remount-ro 0 1
# /boot/efi was on /dev/sda1 during installation
UUID=9E47-5446 /boot/efi vfat defaults 0 1
# swap was on /dev/sda3 during installation
UUID=7647b7e5-5596-4fcf-9dba-e6daca094f70 none swap sw 0 0 -
God Vazzeg
veterán
Van egy nagy particióm, ami ntfs, ezen tárolok mindenféle régebbi kacatokat, cc 1,8TB. Na most csatolom alapból fstab-ban, de időnként random eldobja, nem elérhető, pedig mindenhol csatolva van, csak épp nem férek hozzá.. Egy újracsatolás megoldja. Mi lehet ez?
Így néz ki a paraméterezés:
# /windows was on /dev/sdb1 during installation
UUID=52648DF1648DD7DD /windows ntfs defaults,umask=007,gid=46 0 0 -
törölt tag
Van egy gépem ubuntu 12.04-el, amit HTPC-nek használok. SSH-n keresztül érem el. Szeretném megoldani, hogy a dvd olvasó legyen induláskor mountolva mindig. Gondolom fstab-ot kell szerkesztenem, de nem tudom, hogy mit kellene beírnom.
-
Szépjóreggelt!
Na kérem tisztelettel. Felraktam élesbe a rendszert SSD-re, beállítottam az FSTAB-ban az opciókat, s tök jó
Az FGLRX és az XvBA is életre kelt. Tudom, sokakanal gondja volt ezzel - a topikot olvasgatva legalábbis ez jött le - , így majd publikálok egy leírást, hogy nekem hogy sikerült, s ha beválik akkor akár be is kerülhet a #1-be, nem gondoljátok?
Üdv. core2
-
Syl
nagyúr
válasz
Neil Watts #5562 üzenetére
Rendben, akkor maradok az SSD-n
A Trim engedélyezéséhez az fstab-ba be kell írni a discard,noatime kapcsolókat a partíció(k)hoz.
Segítséga VMWare képfájlokat hova rakom?
Nálam a virtualbox és a vmware cuccok egy usb3-as dokkolóban csücsülő (wd black) vinyón vannak.
-
válasz
afgk2012 #5470 üzenetére
1. Az az Indítólemez-készítő, és még mindig az alaptelepítés részét képezi, szóval a Dashban megtalálod. Ha nem működne jól, akkor futtasd direkt rootként:
gksu usb-creator-gtk
2. Azokat a partíciókat nem listázza, amelyek csatolva vannak, hiszen azok nem használhatóak. Jelenleg gőzerővel dolgozom az újabb verzión, ott ezek az apróságok meglesznek oldva. Itt egy kép róla. Szóval látsz mindent, és ha kell, akkor azokat a partíciókat gombnyomással letudod választani, amelyek nem szerepelnek az fstabban.
3. Az 1 GB-nál nagyobb fájlok nem kerülnek bele a Live-ba, mert 4 GB a rendszerkép méretének korlátja. Hiába akarod kétrétegű DVD-re rakni, a használatos fájlrendszer nem támogat annál nagyobb fájlméretet.
4. A Wine által generált menüelemek a ~/.local könyvtár alatt található alkönyvtárakban fellelhető .desktop fájlok. Amennyiben ezt a könyvtárat felvetted a kivételek közé, rendszer-visszaállításkor nem fognak törlődni.
-
Ez is egy megoldás, csak be kell állítani az fstab megtartását és a GRUB újratelepítését. De ha a külön /home-ot nem használod Kubuntun, akkor javasolni tudom a Live készítését.
Most gőzerővel dolgozom az új verzión, abban majd automatizálom ezt, mert nem mindenkinek egyértelmű. -
God Vazzeg
veterán
-
God Vazzeg
veterán
Mostanában összekeveri a hangkimeneteket a kubim.. Kezd idegesítő lenni. Van egy letiltott hangkártya a gépben ami integrált, de mégis látszik valamiért, persze hangot nem ad. Modulok be vannak neki töltve
Aztán van egy HDMI kimenet, ami megint nem kellene (nem használom) és van egy plusz hangkarri ami be is van töltve és szól is, amikor épp nem máshova adja a hangot. A panelon levő hangerő szabályzó állandóan átáll HDMi kimenetre, és itt nem is látszik csak a HDMI és a rossz kari, amiből lehet választani. Ha betöltöm a kmix-et, ott megvan a jó kari, kiválasztom, szól is, a következő újraindításig. Biztos valami frissítés kavart be, kb 1 hete opok vele.
Mivel a többi probléma is fennáll (systemback nem fut pl) ezért tervezek gépet cserélni, akkor újra is akarom rakni a gépem. Mentem: fstab, samba confot. Hol találom a telepített csomagok listáját?
-
BoB
veterán
válasz
gyulank #4326 üzenetére
Grafikusan jobban menne neked szerintem.sudo apt-get install pysdmSajnos jelenleg nem képes rá UUID alapján.
A 4314-es hozzászólásnál írták, és alapból az ubuntu UUID alapján mountol, azaz a jelenlegi fstabodban már van egy példa. Ugyanúgy kell csak új sorba, valamint csatolási pontot kell átírni /media/VALAMI -re, mindegyiknek mást, valamint ext akármennyi helyett ntfs-kell beírnod.
Ha értesz angolul: https://help.ubuntu.com/community/Fstab
-
és @lionhearted : Nem tévedtem, nem arra gondoltam, hogy ő Írországban lakik, csak ha vesz vakamit, akkor veheti ír billentyűzettel, és azon is lesz hosszú í. Így nem kell itthonról rendelnie, kint meg lehet, hogy olcsóbb (asszony is kint akart gépet beszereztetni, azért néztünk utána, hogy milyen billentyűzeten van hoszú Í)
@gyulank : "és ebbe csináltam a többit. Ugyanígy kéne bemásolni fstabba is?"
Nem. Az fstabba úgy írod, hogy
/dev/sdavalamennyi /windowsparticio ntfs defaults 0 0
partíció azonosítója melyik könyvtárba filerendszer catolási opciók 0 0 -
Erre tehetsz kb. bármit. Mondjuk én azért Lubuntut tennék rá
A 8.04-hez meg már se support, se friss sw, se semmi. A MSN-re se tudnál vele bejelentkezni.@fjani1981 : Ha nem lennék lusta, akkor a saját gépemben levő, thumbnail cache-nek használatos pendrive UUID-jét írnám a fstabba, ahelyett, hogy /dev/sdb1, mert akkor nem akadna össze más USB eszközökkel.
-
válasz
#16695808 #4265 üzenetére
Hogyan adtad meg?
Ha /dev/sd[x][valamennyi] formában, akkor nem nézi, hogy mit csatol oda.
Ha UUID-t használsz, akkor az adott eszközt kerei, és azt csatolja a megfelelő helyre.Nekem is van ilyen bajom, hogy a thumbnail cache-m egy pendrive-on van, és ha más USB eszköz is be van dugva, akkor nem bootol a gép
Illetve nem nagy baj ez, csak oda kell figyelni, ellenben lusta vagyok átírni UUID-re...
@bob.zxr : Azt én sem értem, hogy a fstabba beírt plusz sortól (függetlenül attól, hogy az jó volt-e), miért tűntek el a cuccai.
-
törölt tag
a gondom ...nem először esek neki
nos, ssd-n van a rendszer, és hdd minden egyéb, nos mikor megcsináltam ezt az egészet nem csatolta fel automatikusan az hdd-t. ( de azthiszem a unity 2d-n mintha felcsatolná, nem 100% meg kell nézzem) és mivel én LXDE-t használok itt nem csatolja fel.
fontos lenne mivel a böngésző cache és egyéb dolgok is a hdd-n annak.
fstab-al már próbálkoztam, de egy usb-hdd-et valamiért nem ismerte és csatolta, de valahogy vissza tudtam csinálnide mikor az usb-hdd feldugom, annyi hiba ablak jön fel ahány partíció van rajta és felugrik a asszem thuran (2x) és így csatoja fel a partíciókat, szóval ez se kényelmes.
-
BoB
veterán
válasz
gyulank #4261 üzenetére
A végeredményben nincs különbség, az fstab mondja meg milyen merevlemezek csatolódnak milyen kapcsolódási pontokkal, az autostart pedig a rendszer induláskori automatikus programindításra használható.
Azért írtam utóbbit neked mert előttem már írták az fstabot de nem jutottál vele sehova.
-
gyulank
addikt
válasz
lionhearted #4259 üzenetére
Na, most akkor mi a különbség, hogy fstabba, vagy autostartba írom-e?
-
Jó, ezer oldal után kezdem érteni. Talán.
Kis gép van, kis erőforrással. Egyetlen cél a videózás, ami VLCvel, abból is a 2-vel kell megoldani.
Szeretnénk, hogy se belépéskor, se egyszerű használatkor ne legyen jelszavazás.
Legyenek partícik felcsatolva.Nahmármost, fontos lenne tudni, hogy vajon amikor azt mondod, hogy vagy a home vagy a / látszik, akkor annak tudatában vagy-e, hogy amikor egy másik partíció felcsatoldik, akkor az is a / alatt lesz, mivel annál nincs feljebb, nincs más. Általában a /media (vagy a /mnt) alatt. Ha azt vesszük, hogy ezt tudjuk, akkor jön a következő lépés:
felcsatolódjon automatán-> fstab-ba beír, UUID alapján, így mindegy, hogy adott esetben másik gépen nem sda hanem sdb a neve.majd:
jelszóra írtak megoldást, de szerintem te kihagytad a sudot, amikor usermod-ozol. Bár, ha csak a csatolás miatt lényeges, akkor mindegy, fstab miatt automatikus, jelszómentes. Egyébként nem ajánlott, mert nem csak te, de a programok is rendszergazdák lesznek.@bob.zxr: komolyan egy Comodo Antivirus fut?
-
fradi81
veterán
Amelyik partíció benne van az fstabba az 100% hogy tallózható. Ami nincs az meg rendszertől függ, 12.04-ben az is.
-
válasz
gyulank #4168 üzenetére
Pedig ez jelszót kér, ha olyan winyópartíciót akarsz csatolni, ami nincs benne az fstab -ban.
Talán ez segíthet, ha mindenáron jelszómentes akarsz lenni.
Bár azt nem tudom, hogy a gksu működésére milyen hatással van.Ja, meg persze ne azt a szövegszerkesztőt használd, amit javasol, nyugodtan használj mc-t.
-
válasz
gyulank #4162 üzenetére
Ok, ettől függetlenül az fstab fájlnak a root tulajdonában kell lenni (mind user, mind group szinten).
Szerencséd, hogy ezenfelül bárki olvashatja, mert egyébként összeomlott volna a rendszered.Nem tudom miért szerepel benne 2 swap is, gondolom az egyik az alap Ubuntu-ról van, a másik a Lubuntué.
Szóval, az sdb-s swapot töröld a fstabból, mert amint átrakod a winyót, nem fogja megtalálni, az fix.Egy hasonló képre, mint a második, lenne szükségünk a /media/data mappáról. Azon kéne azt látni, hogy számodra olvasható a könyvtár, esetleg te magad vagy a tulajdonos. De ha úgy sem marad ebben a gépben, akkor nem értem minek FIXre beírni az fstabba. Persze, próbának megteszi.
Viszont ha az fstab a tieddé vált, akkor vajon mi más lehet még rossz "tulajdonban"? Lehet ezért nem működik a sudo sem. Nézz rá az /etc/shadow illetve a /usr/bin/sudo jogosultságaira.
-
-
-
válasz
gyulank #4122 üzenetére
Monjduk a fstab-ról csinálj egy mentést, amit live rendszerről a helyére tudsz rakni, ha nem jól csinálod.
Nyilván a /media/data könyvtár helyett azt írsz, amit akarsz, és akárhova teheted, csak akkor mindenhol ugyanazt az útvonalat kell használni.Mondjuk ez a helyi lemezekről működik, a hálózati meghajtókat úgy tudod megoldani, hogy mindjuk nem kérnek jelszót, vagy ha igen, akkor megjegyezteted.
De mondjuk, ha nem érted, pl. hogy mi az fstab, akkor már 2 hozzászólással előbb is rákérdezhettél volna.
-
gyulank
addikt
Légyszíves, konkrétan írd le, hogy mit kell tennem ahhoz, hogy pl. Lubuntuban, mert most felraktam, hogy érhetem el, hogy miután bekapcsolom a gépet, csatlakoztasson mindent, és lásson is mindent beavatkozás nélkül? Mert a vlc semmit se lát, a fájlkezelő lát, de jelszót kér csatlakoztatáskor, plusz, még utána sem látja a vlc. Ha esetleg arra gondolsz, hogy írjam be az fstabba, nem hiszem, hogy ha beírom, hogy ne kérjé mán jelszót, meg csinádd mán asztat amit akarok, nem hiszem, hogy működik. Úgy akarom, hogy semmi mással ne kelljen bíbelődni, csak megnyomni a bekapcsot, és válogatni a videók közt akár hdd-n, akár másik gép hdd-jéről, vagy routeren lévő meghajtóról, hálókártyán. De ne úgy, hogy előtte még mindig csatlakoztatni kelljen.
-
válasz
gyulank #4098 üzenetére
A rootos terminál azért működik, mert ott root vagy.
Debian alatt nem kapsz alapból sudo lehetőséget, csak ha beírod magad a /etc/sudoers-be (de ez Ubin is így van, csak az elsőnek létrehozott user kap sudo lehetőséget).
Ezért írtam, hogy a su -t használd, mert az egyszerűbb. De a root terminál is megfelel."Na meg be kell írni a jelszót, amikor meg akarok nyitni egy meghajtót, amivel majd kezdeni kell valamit."
Beírni fixre az fstabba. De mint mondtam, Nagy Linux Topic, Debianban nem vagyokk otthon."Nem volt benne púpos kondi, és megvolt a tisztítás. Adj akkor jobb magyarázatot rá! Semmit nem cseréltem benne azóta se."
Azt mondtad, hogy az a táp nem működött rendesen. Akkor most mi van?
Én csak annyit mondtam, hogy miszerint szoktam tápot javítani, és azért egy-egy ilyen akció után letesztelem. És ha nem jó (megesik), nyilván nem adom el, hanem megy a kedvenc elektronikai hulladék lerakómba.@eternam : A stable nagyon stabil, de régi csomagokkal, szoftverekkel.
A testingre épül az Ubi is, általában jól működik, de nem túl fris (az Ubi azért sok mindent hozzátesz még, hogy frissebb és bugosabb legyen).
Az Unstable nagyon friss, de azzal már lehetnek gondok. -
GodHeart
senior tag
Üdv mindenkinek!
Fenn akadtam egy problémán, és nem igazán tudom, hogy hogyan oldjam meg..
A lényeg, hogy samban keresztül egy cifs fájlrendszert kéne egy gépre felcsatlakoztatni, de úgy hogy nem a /etc/fstab fájlon keresztül.. Azaz lehet onnan is, de a tárhely password-el van védve, mindenkinek más a passwordje, és ezért nem kerülhet bele, mert minden ember be tud lépni a másiknak a gépére, és így látná a password-jét. (minden linux gépnek ugyanaz a passwordje, viszont ez a mount jelszó mindenkinek más!) Van erre valami kúltúrált megoldás, hogy mondjuk minden induláskor az Ubuntu kérje a jelszót egy előre beállított felhasználónévhez? Az fstab-ban kiszedtem a jelszót a sorból, de úgy meg nem csinál semmit.
Előre is köszönöm!
ui: írhatnék scriptet, de az a végső megoldás.. bár nem bonyolult, de lehet, hogy van erre a problémára kiforrottabb megoldás..
-
Menet közben nem lehet konvertálni, leválasztott fájlrendszert lehet csak átalakítani. Utána újra kell telepíteni a rendszerbetöltőt, frissíteni kell a grub.cfg és fstab fájlokat. Indításnál kapsz egy hibaüzenetet amin Enterrel lehet túllépni, ezt ha nagyon kell akkor meglehet oldani. A pillanatképek létrehozása, másolása és törlése már sokkal egyszerűbb.
-
-
-
válasz
God Vazzeg #2778 üzenetére
Igen, a TRIMet sem árt, meg a noatime-t belőni fstabban.
-
szoke12
őstag
válasz
lionhearted #2737 üzenetére
egy Radeon 9600 van benne.
CPT.Pirk: na akkor majd segítesz abban az fstabban, ha rászánom magam. a terminál megtalálásával nem volt úgy gondom, de azt nem tudom kezelőfelületet hol lehet választani benne. ha lehet, akkor megszabadulnék tőle.
egyébként eddig csak egyszer raktam újra az ubim, amikor sajátkezüleg vágtam haza a grafikus ablakot. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
szoke12 #2736 üzenetére
Ebben a gépben 1G ram van egy Atom N270 1.6GHz proci mellett. A gnome-shell-el a ram használat 240-250Mb mindössze, elég jól használható, persze nem szélvész. A "noatime" opció az fstabban szükséges.
Amúgy ide meg fel kellett telepíteni az "advanced settings" progit, hogy legyen egy lomtár az asztalon, amit tudok üríteni.
A Unity alatt meg fel kellett mennem googlere, hogy megnézzem, hogy kell előhozni a terminált.HaZse
régi felület:
sudo apt-get install gnome-fallback, majd egy kijelentkezés, és ott át kell állítani gnome classicra. Aztán ajánlott a fentebb írt konfig progi, mert kicsit puritán. -
-
válasz
gyulank #2323 üzenetére
fstab, csak kimaradt egy betű
De ez egy file a /etc könyvtárban.
@mefistofeles : Pedig ezen nem sok ragozni való van.
A gyökérkönyvtár alatt van egy csomó másik könyvtár, amiben az oprendszer lakik. Meg van benne pár olyan könyvtár 8ahova megadod), amibe ha bemászol, akkor az a másik partíciód tartalmát fogja mutatni.A partícionáló cuccban annyit csinálsz, hogy a NTFS partíciókhoz megadod, hogy hova csatolja be (mondjuk ntfs1, ntfs2... könyvtárak, vagy ntfsd, ntfse... és akkor azt is tudod, hogy windózon mi a betűjelük), hogy NTFS partícióról van szó, és nem jelölöd ki formázásra. Így nem formázza, nem vesznek el a cuccaid, és szépen eléred Linuxról is.
Windóz alól Linuxos partíciókat meg alapból nem tudod olvasni, de a Total Commanderhez van szép kis Ext4 plugin. Illetve magára a windózra is akadt régebben valami ilyesmi, csak már 1000 éve nem használom.
-
válasz
gyulank #2286 üzenetére
Én korábban úgy csináltam, hogy az fstab-ban users,rw,exec,umask=000 volt megadva, akkor bárki felcsatolhatja, és írhat/futtathat róla.
De mondjuk pendrive-ot ha minden igaz, mtabból csatol, azt meg nem tudom, hogyan lehet állítani, hogy ott milyen opciókat adjon meg.
"és sudo: passwrd: command not found. "
Hát mert sudo passwd root - már ha arra gondoltál, hogy root jelszót akarsz megadni.
Amúgy a GUI-s bejelentkező felületen asszem nem is fog a root látszani, azt általában csak terminálból használja az ember. Meg su -val.De különben root jelszó se nagyon kell neked, egy sudo su is megteszi. Azzal is összeboríthatod korlátozás nélkül a rendszert
-
válasz
leslieke #1798 üzenetére
Természetesen megoldható a dolog, nem muszáj feltétlen újratelepíteni a rendszert. Megfelelő másolásra van szükség, fstab javításra, meg GRUB telepítésre és frissítésre. Csinálhatod kézzel, vagy pl. a Systemback rendszermásolás funkciójával sokkal egyszerűbben véghezvihető.
-
válasz
Murderer69 #1150 üzenetére
Közben még írtam az előző hozzászólásba.
De bebootolhatsz a telepítő CD-ről, és ugyanúgy, ahogy átírtad az fstabot, vissza tudod írni.
-
válasz
Murderer69 #1148 üzenetére
Nya
mount -o remount,rw /
cd /etc
cat fstaberre ki kellene írnia a fstab tartalmát...
Aztán vi fstab
kiveszed az utf8 -atwq! -al lép ki a vi-ből és ment.
...aztán ha hazaérek, megnézem, mi van az enyémben, mert azon mennek az ékezetek...
-
Murderer69
őstag
köszi így már megy asszem
#
# Use 'blkid -o value -s UUID' to print the universally unique identifier
# for a device; this may be used with UUID= as a more robust way to name
# devices that works even if disks are added and removed. See fstab(5).
#
/dev/sda1 / ext4 errors=remount-ro 0 1
# swap was on /dev/sda5 during installation
UUID=130948f4-12f3-44ed-9208-fb1364b06a6f none swap sw 0 0 -
válasz
Murderer69 #1135 üzenetére
Keresd meg a gyökérkönyvtárból ( / ) nyíló etc nevű könyvtárat, és az abban levő, fstab nevű file-t.
Majd azt nyisd meg. A tartalmát másold ki, és másold be ide -
válasz
Murderer69 #1126 üzenetére
\etc\fstab -ban és \etc\mtab -ban mi van?
-
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-G8 I 8GB I 512GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Samsung UE40NU7192 101 cm / 40 4K UHD Smart TV 6 hó garancia Házhozszállítás
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3318
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro 256GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3107, 100% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest