Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- MasterDeeJay: i7 4980HQ asztali gépben (vs i7 4770)
- juhi11: Karácsony esély, hogy észrevegyük: mások is valakik - még Isten is
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
Aktív témák
-
yolan
őstag
válasz
Major Major
üzenetére
megnéztem, elvileg lan boot sem támogatot.. így marad az első seggfájásos móka..
-
yolan
őstag
válasz
Speeedfire
üzenetére
erről tudnál írni bővebben? hogyan működik? honnan tudom beszerezni?
-
yolan
őstag
válasz
Kendek
üzenetére
pendriveval sokra megyek..
a lényeg az lenne hogy a szerver gép vinyójára valahogy feltelepítsem a rendszert, sima csupasz szerver rendszert, debiant, azért gondoltam erre hogy virtuális gépben telepítem, csak akkorugye a virtuális gépnek megkéne adni hogy ott az a vinyó (a szerver vinyója) arra telepítse nekem a rendszert, aztán azt kiveszem ebből az asztali gépből, átrakom a szerverbe, és mindenki örül -
yolan
őstag
Kollégák!
Nem tudtam működésre bírni az usb bootolást..
Mindig Invalid or corrupt kernel image hibaüzenetet adott, bármit csiholtam, egyszer tudott frankón bootolni, de akkor meg maga a telepítő amikor a cd képet kereste akadt ki és sehol nem talált képfájlt..Olyan kérdésem lenne, hogy valahogy nem lehet megbuherálni a vrituális gépet, hogy a megadott fizikai (nem virtuális) meghajtóra telepítse a cuccokat?
Akkor csak emgadnám neki az szerver gép vinyóját, és már menne is a csoda.
Hm? -
yolan
őstag
válasz
Speeedfire
üzenetére
nincs semmilyen linux rendszer most a közelben, csak win7
FixY67: a szerver heggesztés az megy, csak maga a telepítéssel akadtam el a fentebb leírtak miatt, de remélem ez is megoldótott most, pár perc és be is rakom a vinyót, aztán telepítés
-
yolan
őstag
válasz
Major Major
üzenetére
nem noti, hanem kis régi asztali, 600as celeronnal, 384 rammal, persze, sima i386-ost szedtem hozzá, akkor ez remélem megvan oldva

FixY67: lan boot-ot tudna, csak én nem

-
yolan
őstag
válasz
Major Major
üzenetére
igaz, hmm, nem is rossz ötlet

Szerk.: nem fogja zavarni a két gép teljesen eltérő hardveres felépítése?
-
yolan
őstag
válasz
Major Major
üzenetére
az asztali gépen win7 van, és ebbe sincs optikai meghajtó
-
yolan
őstag
Sziasztok!
Egy kis akadályba ütköztem.
Ubuntu server-t szeretnék telepíteni egy régebbi gépre. A képfájlt már le is töltöttem viszont a gondok itt kezdődtek. A régi gépben se cd meghajtó, se flopi, és nem is tudok bele tenni. Az alaplap pedig nem támogatja az usb boot-ot így az is kilőve. A régi gép vinyóját tudom egyedül betenni ebbe az asztali gépbe, és így tudok rá firkálni.
Esetleg valakinek valami ötlete? Eddig oda jutottam, hogy itt az asztalin egy virtual pc-re felcsapom az alap rendszert, majd átdumpolom a szerver gép vinyójára és imádkozom, hogy működjön. Szerintetek? Kérdés, hogy így nem lesz-e hardver specifikus a vpc-re feltett rendszer? -
yolan
őstag
Sziasztok.
Ubuntu 8.10-et használok, gnome környezettel, core 2 duo e6300as procival.
Bármikor nézem a rendszerfigyelőt mindig 85-85%-on megy a két mag.
A folyamatoknál az audacious eszik 18-22 között, a gnome-system-monitor 24 ha fut, firefox-pidgin 3-3, npviewer.bin pedig 5 körül.
Miért fut mégis 85%-on mind a két magez a nagy kérdésem.A válaszokat előre is köszönöm.
Aktív témák
- Apple iPhone XR 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Huawei P20 Pro / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- LG 27GS60QX-B - 27" Ívelt VA - 2560x1440 2K QHD - 180Hz 1ms - AMD FreeSync Premium
- BESZÁMÍTÁS! MSI GF63 Thin 10SC Gamer - i5 10500H 16GB DDR4 1TB SSD GTX 1650 4GB Max-Q W11
- Samsung Galaxy S25 Ultra 1024GB/1T Újszerű Kártyafüggetlen 1év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest