Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- czundermák: Shikoku Henro #0: Mégis mi ez?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Kalandor: Kihúzható kijelzős laptop (2010 körül)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
Aktív témák
-
Laca 012
őstag
válasz
Kendek
üzenetére
Igen, ez a meglátásom, hogy a telepítőben a partícionálásnál elfelejtették a cilindervégződést figyelni, vagy legalább mint a gparted-nél a lehetőséget egy kijelöléssel lehetővé tenni...
Az, hogy ez egyébként mennyire nagy hiba, azt nem tudom, mert már megy pár hónapja hibátlanul mind a server, mind az asztali verzió..
Csak most volt Szerencsen júli 4-10-ig a Linuxakadémia (Linuxtábor) amin részt vettem.
A géptermi gyakorlatokat próbáltam párhuzamosan az ottani gépen és távolról ssh-n az itthoni szerver/router atomos gépen is megcsinálni..
Aztán ott használtuk a cfdisk-et (mert ugye szerveren mit keresne grafikus felület és Gparted ugye? Még az mc használatát is van aki lenézi.. ) és ott kapásból kijött ez a hiba ami miatt nem is tudtam az itthoni gépen folytatni, csak az ottanin...
Végül is a gépekben levő egyetlen hdd ellenére logikai partíciókon "szimuláltuk" raid tömbök létrehozását, hibára állítását, leválasztását, cseréjét újra.. LVM használatát...stb.
Aztán ezt próbálnám feleleveníteni, meg kideríteni, hogy miért volt rossz a sajátom...
Az azért megnyugtató (egyfelől), hogy ezek szerint nem, vagy csak minimális mértékben "user error" a kérdés.. Másfelől idegesítő, hogy ilyen hiba van. Meg fogok próbálni egy régebbi 8.04 servert is szerintem, hogy ez már régi hiba-e, vagy csak az újban variáltak valamit az ext4 miatt pl...
Aktív témák
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- 10 Darab ÚJ PC Játékszoftver
- Humble szökevények 500-2500Ft
- iPhone 12 64GB 100% (1év Garancia)
- Keresünk iPhone 16/16e/16 Plus/16 Pro/16 Pro Max
- Bomba ár! Dell Latitude E6530 - i5-3210M/i5-3230M I 4GB I 320GB I 15,6" I HDMI I Garancia!
- HIBÁTLAN iPhone 15 Plus 256GB Green-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4264, 92% Akksi
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Pro Max Black Titanium Titán stílus, 5 optikai zoom 256 GB- Gari
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest