Hirdetés

Keresés

Aktív témák

• Laca 012

őstag

válasz Kendek #28893 üzenetére

Igen, ez a meglátásom, hogy a telepítőben a partícionálásnál elfelejtették a cilindervégződést figyelni, vagy legalább mint a gparted-nél a lehetőséget egy kijelöléssel lehetővé tenni...

Az, hogy ez egyébként mennyire nagy hiba, azt nem tudom, mert már megy pár hónapja hibátlanul mind a server, mind az asztali verzió..
    Csak most volt Szerencsen júli 4-10-ig a Linuxakadémia (Linuxtábor) amin részt vettem.
    A géptermi gyakorlatokat próbáltam párhuzamosan az ottani gépen és távolról ssh-n az itthoni szerver/router atomos gépen is megcsinálni..
    Aztán ott használtuk a cfdisk-et (mert ugye szerveren mit keresne grafikus felület és Gparted ugye? Még az mc használatát is van aki lenézi.. ) és ott kapásból kijött ez a hiba ami miatt nem is tudtam az itthoni gépen folytatni, csak az ottanin... :W
    Végül is a gépekben levő egyetlen hdd ellenére logikai partíciókon "szimuláltuk" raid tömbök létrehozását, hibára állítását, leválasztását, cseréjét újra.. LVM használatát...stb.
    Aztán ezt próbálnám feleleveníteni, meg kideríteni, hogy miért volt rossz a sajátom...
    Az azért megnyugtató (egyfelől), hogy ezek szerint nem, vagy csak minimális mértékben "user error" a kérdés.. Másfelől idegesítő, hogy ilyen hiba van. Meg fogok próbálni egy régebbi 8.04 servert is szerintem, hogy ez már régi hiba-e, vagy csak az újban variáltak valamit az ext4 miatt pl... :F

Aktív témák

Hirdetés