Hirdetés
Aktív témák
-
vodkaboy22
addikt
Na most találkoztam az első számora még nem megoldott problémával.
Chromium alatt cib.hu-n található java-runtime ti nektek fut? Ha igen hogy?Villamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.
-
klambi
addikt
szevasztok4
vpn-el volna gondom, open vpn-em van ablakosban, és át kéne tenni linuxra, csak nem tudom hogy kell próbálgattam de nem megy, van valakinek javaslata, hogy melyikkel érdemes és conf fájlt bemásolva működik??"Mond szépen angolul: Gyors róka!"
-
-
szoke12
őstag
Na felraktam a 12-es Kubit. Jó, meg tetszik, de minden indításkor be kell állítani újra a képernyő felbontását. ez zavar. Mi a megoldás? Miért felejti el? (hátha valakinek előjött ugyanez)
"Élj úgy, hogy ha majd lepereg előtted életed filmje, érdemes legyen végignézni!"
-
Nowhereman
őstag
válasz vodkaboy22 #49746 üzenetére
A fázisszög nem szokott össze-vissza ugrálni a laptopoknál, úgyhogy a látszólagos tökéletesen teljesítmény megfelel az összehasonlításhoz.
Ha asztali monitorral nyomod, a laptopét kilőve azzal még tudod javítani a mérés hitelességét, mert a képernyő energiafelvétele nem zavar be. Mondjuk a havas táj déli napsütésben és a néger a kivilágítatlan alagútban hátterekkel mért iddle között is lesz szép különbség...
[ Szerkesztve ]
Utánam a kondenzcsik!
-
tvamos
nagyúr
válasz Nowhereman #49757 üzenetére
" A fázisszög nem szokott össze-vissza ugrálni a laptopoknál,
úgyhogy a látszólagos tökéletesen teljesítmény"Ez az uj, PFC-s tapoknal igaz is, de foleg a regebbi, olcso tapoknal nem feltetlen!
"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
tvamos
nagyúr
...
[ Szerkesztve ]
"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
vodkaboy22
addikt
Csupán a pontosság miatt írtam, hogy a mért érték nem teljesen közelíti a valóságot de igaz valójában 99% pontossággal jó az eredmény mivel a fi ~89.9 (azt mutatja). iddle-ket is monitor mellett mértem, hogy lássam mennyire eszi a csoda win7 aero többet a buta lxde-hez képest.
Villamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.
-
rybank
senior tag
válasz vodkaboy22 #49760 üzenetére
Az LXDE felveszi a versenyt funkcionalitásban az aero-val. Simán openbox-al nincs aero peek, de compizzal már ezt is benyomathatja az ember. Csak nincs értelme ilyen félmegoldást kreálni a compiz+lxde párossal, ha egyszer az egyik a szélvész gyors-ság miatt van. A másik meg a csicsa miatt.
Természetesen külön programokat kell rakni rá, meg configolni. De épp ez a jó! -
klambi
addikt
senki nem vpn-ezik?
"Mond szépen angolul: Gyors róka!"
-
vodkaboy22
addikt
válasz rybank #49761 üzenetére
Én mivel "szeretem" a laptopom nyustolni : latex fordítas közben matlab szimuláció + wine foobar + külső monitor és laptoplcd + min 5-6 ablak chromium nagyon számít az, hogy a az lxde csupán 200-350 Mb ram között eszik és gyors nem terheli a gépet még +ba. csicsa meg kell a fenének így is megszoktam, hogy pár script + alt-f2 használatával mindent pikpak gyorsan megtudok nyitni, elérni, használni. Az androidos tablet meg otvan csicsának ha kell...
Villamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.
-
vodkaboy22
addikt
Uj probléma lxde alatt nem müködik normálisan a lubuntu sofrware center befagy mindig install alatt ... Mindegy a címek ottvannak terminalba meg a apt-get beutése fél másodperc de akkor is
-
chab7
addikt
válasz vodkaboy22 #49764 üzenetére
Nálam műxik, most kipróbáltam és simán lehetett telepíteni belőle.
Lenovo ThinkPad T500 (Win10) | Huawei Mate 9 (8.0)
-
vodkaboy22
addikt
válasz vodkaboy22 #49764 üzenetére
javítottam kafa dpkg hiba volt man-db -re beakadt ? töröltem ujra felraktam és gond megoldva de így nem tudom valojában miért művelte?
-
viw
aktív tag
bár ez nem biztos h válasz Neked, vagy klambinak, de infóként: év elején kipróbáltam, működik. vpn kapcsolatokhoz beírtam aztán minden vpn-en ment.
-
Tamoo
MODERÁTOR
Olyan gondom lenne, hogy a bejelentkezési képernyő felbontása túl nagy és nyírja a monitort, ráadásul a gombok stb. bele se esnek a képbe szóval nem tudok semmit csinálni (automatikus bejelentkezéssel most ezt a lépést kihagyom, de azért csak jó lenne megcsinálni). Amikor feltelepült a 12.04 akkor túl nagy volt a felbontás de nagy nehezen sikerült beállítani, viszont ez a bejelentkezési felületre nincs hatással. Hol lehetne ezt esetleg beállítani/átírni?
-
regvoltrossz
aktív tag
A probléma lényege: Linuxozás után megkavaródik az óra.
Kicsit részletesebben: A linux nálam amolyan "ha minden meghal akkor is van tartalék" oprendszernek van feltelepítve egy régi 40-es vinyóra. Ha szükségem van rá valami miatt akkor betöltöm, de amúgy nem vagyok egy linux fan. A Win 7-et annó az xp mellé telepítettem, de külön meghajtóra. Az oka az volt, hogy nem működött a dvd meghajtóm. Így lett az xp C: meghajtó, a win7 viszont F: Namármost közben sajnálatos módon elszállt az a meghajtó amin az xp volt, de szerencsére a win7 így is megy bár elég érdekes, hogy akkor is F: maradt.
Az elmúlt hetekben nem volt drótos netem, csak mobilnet, ami a win7 alá nem akart települni. Előszedtem a linuxos vinyót, és jé arra még telepíteni se kellett. Közben lett drótos netem is újra, így frissítette magát 12.04-re az Ubuntu linux. Ez eddig OK!
Az viszont már kevésbé, hogy ha linux használat után újraindítom a gépet, és ott a win7-et választom az Ubuntu boot menüjéből, akkor a win7 órája kereken kettő órás késéssel indul. Na de miért? Ha egy pendrájvot dugok be ilyenkor akkor ha csak a win7-es vinyó van a gépben akkor általában G: H: stb betűjelet kap. Ha viszont a fenti módon (tehát bent van a linuxos vinyó is, és annak boot menűjéből indul a rendszer), akkor a pendrájv, és minden hasonló C: lesz.
És most jön a csavar: Ha ezután ismét ujraindítom a gépet és most már a Linuxot indítom el újra, akkor már annak az órája is késik min. kettő órát. A percadat pontos, mindíg, de az időadat első fele késésben van. Tehát ha csak a linuxot, vagy csak a win7-et használom pontos az óra, ha egyik után átváltok a másikra akkor késik.
Ez vajh mitől lehet?Oly korban éltem én e földön, mikor a majom visszaszállt a fára,a százrészes tévédrámák közé,hol a hős daliás menedzser, lő, sose fél,s az elhagyott nő könnyek közt kefél. [Orbán Ottó]
-
lujó55
addikt
válasz regvoltrossz #49770 üzenetére
fú ezzel én is találkoztam már szinte az összes Ubuntu disztribúción. engem is érdekel a megoldás
-
Siriusb
veterán
A linux okos és UTC-t tárol a hardware clock-ban, a windows a helyi időt. Át kell állítani, hogy a linux is a helyi időt tárolja le.
[link] -
God Vazzeg
veterán
Azzal lehet összefüggésben, hogy ugye Magyarország gmt+2 időzónában van. Tehát ha most nálunk 10 óra van, a gmt 8 óra. Lehet átállítja a bios órát gmt-re. Viszont akkor win7 után sietnie kellene a linuxos órának Állítsd be mindkettőn hogy induláskor szinkronizáljanak netről, és nem lesz gond
Betűjeles dolog: valszín kiterjesztett partición van a win7. Az összes win előre veszi az elsődleges particiókat, majd mögé sorolja a kiterjesztetteket.
-
klambi
addikt
srácok az miért lehet hogy nem tudok csomagtárolót hozzáadni!?
root@klambi-ubi:~# sudo add-apt-repository ppa:ingalex/super-boot-manager
Traceback (most recent call last):
File "/usr/bin/add-apt-repository", line 88, in <module>
ppa_info = get_ppa_info_from_lp(user, ppa_name)
File "/usr/lib/python2.7/dist-packages/softwareproperties/ppa.py", line 80, in get_ppa_info_from_lp
curl.perform()
pycurl.error: (7, "couldn't connect to host")
ez történt mikor szokásosan a grub, ill burgot akartam mahinálni!"Mond szépen angolul: Gyors róka!"
-
-
törölt tag
válasz vodkaboy22 #49766 üzenetére
Legközelebb mondjuk egy (sudo) dpkg --configure -a?
Próbálgattam minitelepítésből Ubuntut, openbox+lxsession+lxpanels+lx-core és/vagy common: olyan 45 MB volt a ram-használat. Persze az alapértelmezett telepítéshez képest nyilván kevesebb szolgáltatás futott. Nálam most a Gnome Classic alapból használ annyit, amennyit nálad a Lubuntu. De ha átváltok LXDE-re, akkor sem csökken számottevően.
-
TomBoy1986
veterán
válasz God Vazzeg #49668 üzenetére
Szia,
A GUI-ban csak annyit látni, hogy át van húzva a jobb gomb. Nagyjából annyit lehet állítani, hogy körkörös-e a touchpad...
Sajnos az alien keresztülhúzta a számításaimat, mert hiába teszem fel az ia32-libs package-t, akkor sem hajlandó átkonvertálni. RPM-et meg tudtommal máshogy nem tudom telepíteni ubuntura
Van esetleg valami más tipp?
AMD FX-6300 ; MSI 970A-G46 ; XFX RX-460 4GB ; CSX DDR3-1600 2x8GB ; WD 1TB ; CoolerMaster RealPower RS-520W
-
Nowhereman
őstag
válasz vodkaboy22 #49760 üzenetére
A kütyüd se mér pontosan, a trafónak is van terhelésfüggő vesztesége meg minden, de egy 10%-os mért különbség a néhány %-os hibák mellet elfogadható érv.
Mérési jegyzőkönyvet azért összeütöttél néhányat. A 17" monitor, monitor on, még nem jelenti egyértelműen az olvasó számára, hogy külsővel dolgoztál, mert a laptopban is lehet 17"-os képernyő. Szépen ez így nézne ki: A laptop képernyőjét lekapcsolva egy külső 17"-os(mivel a mérésbe már nem zavar bele akár el is hanyagolható) monitorra csatlakozva mértem... - így egyértelmű lesz az olvasó számára. Az az egy-két másodperc a gépelésen nem sok a méréssel eltöltött időhöz képest.
Az lxde meg szerintem nem olyan buta, viszont hatékony. A Gnome3 és Unity nevű csodák meg fogyasztás terén "csodákra" képesek egy full-ubuntuval.Utánam a kondenzcsik!
-
vodkaboy22
addikt
válasz Nowhereman #49785 üzenetére
Mármint a laptop monitor 17 lcd-je volt bekapcsolva látni akartam, hogy az mennyit számít még. Kűlső monitor nem volt. De télleg nem túl érthetően fogalmaztam. A műszerre pedig az van írva, hogy In range 25-500VA +-1,5% deviation. Kb a jó öreg DDR-es időszakból való legalábbis úgy néz ki
[ Szerkesztve ]
-
klambi
addikt
szevasztok grub-al cseszekszem, burgot raknék rá, de folyton csak a szép fekete bootmenu jön be az ő saját szép menülye nem... mi okozhatja ezt, úgy csináltam ahogy le vannak írva és mégsem, grub.cfg ben kell valami állítani netán?
"Mond szépen angolul: Gyors róka!"
-
klambi
addikt
válasz Kendek #49788 üzenetére
na odáig eljutottam hogy a grub-ot tudom szerkesztgetni, pl háttér idő stb azt felfogja, de amikor a burgot szeretném látni arra nem regál, hiában van minden beállítva a grub jön be... nem burg menü vagy az alap témája!
ez mitől lehet
11.10 ről van szó"Mond szépen angolul: Gyors róka!"
-
mzx
senior tag
Üdv!
Wine alól a google earth-t miként tudom uninstallálni? Nem bírja kezelni a gépem, ezért uninstallálnám, ráadásul -ahogy látom- 600MB-t rabolt a vinyómról.
Az "eltávolítás" opció hatástalan, file kezelőben semmiféle uninstallra utaló file-ra nem lelek. -
mzx
senior tag
válasz God Vazzeg #49791 üzenetére
Most már mindegy... amúgy meg régi gépem van, a procim a linuxos verzióját se bírná nagy eséllyel... A lényeg: valaki, plíííz, segitsen leszedni wine alól...
-
törölt tag
válasz vodkaboy22 #49784 üzenetére
Semmit nem lőttem ki, csak egy alaprendszer telepítése után mindössze azok mentek fel, amiket írtam. Nyilván függőségként felteszi az X-et. Ez (mármint a 45 MB) persze 32 bites volt, de nem hinném, hogy sokkal nagyobb lenne 64-en. Az alaprendszerem is 32 bites.
"dpkg configure nem ment">Szivacs.
[ Szerkesztve ]
-
vodkaboy22
addikt
válasz #40553216 #49793 üzenetére
Az jó
Én nem használok SWAP-ot és most fut:
chromium 4 ablak
taskmanager
terminal
vlc m3u file-al
mixer
libbreoffice (ok kap 200mb-ot hogy gyors legyen)
1 kép
3 file manager
+ dual monitor
és így 1534 MB ramot kajoltatok vele kicsit sok nem?Villamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.
-
Fooler89
őstag
Olyan kérdésem lenne, hogy lubuntuban az radeon opensource driverrel, hogy lehet beállítani a dual monitort? (fglrx nem jó, időként elszáll, 3d alkalmazásokra meg nem használom a gépet)
-
-
Brutforsz
senior tag
válasz vodkaboy22 #49794 üzenetére
Ez valószínűleg a bruttó memóriafoglaltság, vagyis a gyorsítótárazott dolgok is benne vannak. A nettó értéket a free -m paranccsal tudod megnézni, ott a második sor, a +/- buffers/cache a lényeges: az első érték - mint ahogyan az oszlopfejlécből is kitalálható - a ténylegesen használt memóriamennyiség.
Tomtyi eredménye feltehetően VirtualBoxban született, ott ez reális is, valós körülmények között hasonló összeállítással nálam kb. +100 MB a memóriahasználat 32 biten, a 64 bit újabb mintegy +100 MB-ot jelent.
[ Szerkesztve ]
Te sejted, kik vagyunk, mi tudjuk, ki vagy.
-
Fooler89
őstag
Olyan program érdekelne, amivel egy az egyben áttudnám mozgatni az egyik merevlemezről az ubuntut a másikra.
Létezik ilyen, vagy systembackel lehetne ilyen csinálni? -
Siriusb
veterán
-
MacCaine
őstag
válasz God Vazzeg #49733 üzenetére
A hosts-ban csak a loopback meg IPv6 címek vannak, a másik kettőben meg minden sor ki van kommentelve. Egyéb ötlet? Wicd-t használok egyébként Network manager helyett.
Aktív témák
Hirdetés
- Call of Duty: Black Ops 6
- Milyen notebookot vegyek?
- Sorozatok
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Filmvilág
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest