Hirdetés
Aktív témák
-
MODERÁTOR
válasz Greenebola #45150 üzenetére
Nyomja ilyenkor egy Entert és akkor általában továbbmegy. Meg volt már, hogy azt kellett beírni, hogy live.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz Greenebola #45152 üzenetére
Ubuntu 10.04-et próbáltad? Azon nem 4-es, hanem még a 3-as Syslinux van.
-
szaszayanou
aktív tag
válasz Greenebola #45150 üzenetére
Eléggé kuriózumnak számít manapság ez a noti. Régebbi kernellel érdemes lehet megpróbálni az indítást, hátha.
Still stands Thine ancient sacrifice, An humble and a contrite heart.
-
Greenebola
senior tag
válasz szaszayanou #45155 üzenetére
Már szedem az Ubuntu 10.04.3 at remélem jó lesz és vajon a RAM elég lesz neki ha jó?
kuriózum? itt van egy másik lapos mellettem az az enyém
Compaq Presairo 1685 AMD-K6 ------- 381 MHz , 64MB RAM
Van rajta egy XP és egy Damn Small Linux az utóbbival hasít Ma csináltam megWEBROOT SecureAnywhere™ Internet Security Complete Beta Tester
-
rybank
senior tag
válasz Greenebola #45156 üzenetére
Nagyon tetszik, hogy a Linuxokkal ezeket a gépeket életre lehet kelteni.
-
Greenebola
senior tag
Hát sikertelen ugyan azt írja ez hihetetlen ,hogy nem bírok felrakni semmilyen linuxot USBről mikor pediglen bootol Pendriveról a bios.
Wubit ha indítom nem lehet valahogy kikerűlni ,hogy ne töltse le újra az ISO-t?
rybank igen ez valóban jó dolog.
[ Szerkesztve ]
WEBROOT SecureAnywhere™ Internet Security Complete Beta Tester
-
PuMbA
titán
válasz Greenebola #45158 üzenetére
Ez tényleg hihetetlen Milyen progival készíted az USB-t? Másik programmal esetleg megpróbálhatod. pl [link]
[ Szerkesztve ]
-
válasz Greenebola #45160 üzenetére
CD-ről bootolás?
Amúgy inkább Lubuntu kéne 512Mb-ra (de a Syslinux ugyanaz rajta, szóval ha a sima nem indul USB-ről, akkor az L se fog).
Mutogatni való hater díszpinty
-
RBJ
addikt
válasz Greenebola #45160 üzenetére
én ajánlanám a multisystem et.
[link][ Szerkesztve ]
Ubuntu / Realme GT2 / Fitbit charge 6 / Gaggia Classic / Xbox Series S
-
veze
őstag
válasz Greenebola #45154 üzenetére
-
MacCaine
őstag
Ki mit hallott arról, hogy a Backtrack5-ben valamilyen speckó kernel van?
-
bcd86h
csendes tag
Sziasztok!
Lelkes kezdő vagyok és Ubuntu 11.10 Serverrel próbálkozok. A következő hiba lépett fel:
Amikor az rtorrent-et be szeretném tenni, hogy a rendszerrel induljon együtt, a következőt írja ki:De ami az érdekes, hogy a Desktop verzióval ez a hiba nem jött ki. Legalább is nem tűnt fel, mert ott automatikusan el is indult a rendszerrel.
Hogyan lehetne a hibát kiküszöbölni?
Szőröstalpú kolléga leírását követem, és miért van az, hogy a Desktop verzióban simán ment, meg az RTGUI-ban is engedte a torrent fájlt feltölteni a watch mappába, a Server verzióban meg csak a problémák jönnek sorba számomra. (természetesen a Desktopban is terminálban dolgoztam[lehet most nagy hülyeséget írtam])
rtorrent 0.8.7 van fent, mert ez jött le az apt-get install rtorrent paranccsal.
[ Szerkesztve ]
-
MacCaine
őstag
válasz bcd86h #45166 üzenetére
A http://wiki.debian.org/LSBinitScripts-t megnézted már?
-
bcd86h
csendes tag
válasz Kendek #45169 üzenetére
Rendben, ha nem ez végett nem indul el a rendszerrel, akkor bizony máshol a bibi. Újrahúzom a rendszert, és felteszem vissza desktop-ot. azzal ment egy hétig egyhuzamban szépen a rendszer. csak hát kezdő vagyok, nem nagyon ismerem még a rendszert, próbálkozok, teszek-veszek, LAMP-server telepítés után valamiért nem tudtam elérni a mysql-t folyton error 2002-re hivatkozott, gondoltam, ahogy felment, úgy le is, nyomtam egy "apt-get purge remove lapm-server" ha jól emlékszem, és mindnet legyalult (hát ezt nem kellett volna) hát ebből is tanultam
Köszönöm neked is a segítséget MacCaine!
[ Szerkesztve ]
-
szoke12
őstag
Sziasztok!
Biztos volt már kérdés...
Hogy tudom egy haverom gépét itthonról mejavítani?
Távoli aztal kezelőben mit kell megadni?
Mi a gép címének neve? (inet, Bcast, Mask? melyik?)
Egyáltalán hol tudja megnézni?[ Szerkesztve ]
"Élj úgy, hogy ha majd lepereg előtted életed filmje, érdemes legyen végignézni!"
-
szoke12
őstag
Emberek! Mi ez a pangás?
Mindenki vacsorázik?
Senki nem akar segíteni egy "alulinformált informatikusnak"?"Élj úgy, hogy ha majd lepereg előtted életed filmje, érdemes legyen végignézni!"
-
Siriusb
veterán
válasz szoke12 #45176 üzenetére
Ha ennyire nem akarod használni a keresőt és nem vagy tisztában a dolgokkal, akkor a
teamviewer - t javaslom. -
szoke12
őstag
válasz Siriusb #45177 üzenetére
Bocs, munkám van közben, és gondoltam gyorsan vki leírja.
De akkor majd utánanézek később...
Az ő gépe nagyon gatya egy telepítés már komoly dolog lenne neki. Olyat kerestem, aminél neki csak egy felugró ablakot le kell Ok-znia, de lehet, hogy a végén nekifutok a teamviewernek.
Köszönöm a reakcíót![ Szerkesztve ]
"Élj úgy, hogy ha majd lepereg előtted életed filmje, érdemes legyen végignézni!"
-
szoke12
őstag
válasz Siriusb #45181 üzenetére
Nem. felraktam, és amint előjön a figyelmeztetés, hogy ez egy mittudom én milyen micsoda, és hogy csak egyéni használatra van. De most nézem, hogy megszakadt közben a net. Ez akkor jön elő, amikor vége a kapcsolatnak?
Rajta van az androidos telómon is. A telórol tudom irányítani a gépet, de a gépről a telót lehet?
[ Szerkesztve ]
-
Babetta-X
senior tag
A tegnapi mókolás után ma ismét megállt a tudomány teljesen. El sem hajlandó már indulni a linux, nem hogy az alap felülete bejönne, semmi nem jön be Input not supported villog a monitoron és nem jutok tovább, boot közben vagy kifagy, vagy fekete háttér marad és csak az egeret tudom mozgatni.. Nem értem pár nap alatt mitől halhatott meg ennyire :S
-
ViZion
félisten
válasz Babetta-X #45187 üzenetére
mindent lehúzva sem indul el (biosban billentyűzet halt-ot kapcsold ki). Esetleg LiveCD-vel próbáld, úgy indul-e? Amúgy nyugi, az első (néhány) Linuxát mindíg szétcseszi az ember...
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
-
ViZion
félisten
válasz Babetta-X #45191 üzenetére
Az évek és a tapasztalat azt mondatja, hogy nem kell hozzánőni az OS-hez. Furán hangzik, de megmagyarázom
Adatok külön partíción, amiből lehet win-en portable progit használok, linuxon home-t kell menteni néha. A telepítendő motyókról van listám, de kb. fejből is tudom mit használok, amire nem emlékszem, az meg nem is fontos. Hátterek, témák, stb., amitől "enyém" az OS, szintén másik meghajtón... Levelek, kontaktok, doksik egy része is a gugli szerverein... így pl reinstall után bejelentkezve a chrome-ba már meg van minden könyvjelzőm, leveleim, fontos doksik a helyükön... Asztalom üres, adatok másik meghajtóról felcsatolva...Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
leslieke
Jómunkásember
válasz Babetta-X #45191 üzenetére
Nálam attól hogy akkor ismerkedtem a rendszerrel. Minden beállítást kipróbáltam, néha előolvasás nélkül. Ez hiba volt.
Már tegnap is volt gondod a Kubuntuval, nem? Mintha ilyesmi rémlene..
A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az első háromnak fáj az ára!
-
dcsabesz
tag
Sziasztok!
10.04-es verzióról váltottam 11.10-re.
Az a gondom, hogy folyamatosan 80-90%-on pörög a proci, ha nem fut a háttérben semmi akkor is. A konfig: Intel Atom N455
Az a legérdekesebb, hogy a rendszerfigyelőben az erőforrások fülön magas a CPU használat, de mikor a folyamatok fülön összeadom a CPU használatot, az 30-40%-ra jön ki. És a valós magas proci használatra utal a ventillátor magas fordulatszála is. Mi fut még a háttérben ami eddig nem volt és a rendszerfigyelő sem látja? -
rybank
senior tag
válasz ViZion #45192 üzenetére
Épp most készítettem egy újabb telepítőlemezt magam számára. Gyakorlatilag ugyanezt a desktopot telepíti, mint amit most használok. Nagyon kevés a kivétel. Talán a telepítés 5-10 perce után, még annyit rá kell szánni a configolásra. Mindezt persze úgy, hogy közben a leírásokat előkeresem a netről.
Kényelmes. Csak a személyes adatokat kell mentenem. Ebből kevés van. Annak is nagy része a felhőben.(#45193) leslieke - Egy fenét volt hiba. A mai napig szívesen kísérletezek a Linuxommal. Annyi változott, hogy legutóbb ezt virtualbox-ban tettem. Így az alaptelepítést lehetetlen szétcsesznem. Így tanulsz (: .
(#45194) dcsabesz - Az újabb atom-okkal nem vagyok tisztában. A régiek gyengék, vagy épp elfogadhatóak. Energia gazdálkodás? jupiter ubuntu indicator után keress. Plusz a normális Ubuntu-t hanyagold. Csak akkor természetesen, ha lassú! De feltételezem ilyen proci mellé a config is "oylan".
[ Szerkesztve ]
-
-
leslieke
Jómunkásember
válasz rybank #45195 üzenetére
Nekem hiba volt, mert nem értettem hozzá. Ma is csak annyit, amennyi kell a napi használathoz. Meg persze tudom, hogy hol kell keresni/kérni infót/segítséget, ha elakadok.
Kísérletezés már nem érdekel, a jelszó: Múkoggy!A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az első háromnak fáj az ára!
-
ViZion
félisten
válasz rybank #45199 üzenetére
Nálam a szopcsizások 80% amúgy grafikus driver eredetű, 15% Grub, 5% egyéb...
Anno egy grafikus driver omlásnál símán újraraktam, ma meghegesztem (legalábbis van grafikus gyorsítás, de azt nem mondanám, h elégedett vagyok, de gyanítom ez driver sara...).
Grubbal akkor volt bajom, amikor kezdtem kísérletezni duál- és multiboot rendszerekkel, nagyon eltérő disztrókkal. Ezután jött a "hardveres grub", induláskor F12, és másik merevlemezről indítottam... Majd virtuális gépek, de az nem olyan... Live USB jó, azóta a kísérleteimet a kvázi stabil rendszerem túléli.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
Aktív témák
Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- PlayStation 5
- Milyen switch-et vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Ukrajnai háború
- Öregszem
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Automobilista 2
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest