Hirdetés
Aktív témák
-
Major Major
senior tag
válasz lezso6 #16400 üzenetére
Jól értem, hogy volt egy korábbi virtuális géped, és most egy új anyarendszeren szeretnéd ugyanúgy használni, mint a régin? Ha csinálsz egy random új virtuálgépet, azon van net? (meg tudod nézni pl egy liveCD virtuális bebootolásával)
és hogy a kérdésedre válaszoljak: dhclient-tel lehet dhcp címet kérni, de egyebet nem tudok, még sosem használtam
-
válasz Major Major #16402 üzenetére
"Jól értem, hogy volt egy korábbi virtuális géped, és most egy új anyarendszeren szeretnéd ugyanúgy használni, mint a régin?"
Igen, azt csináltam.
Amúgy nem kér címet a gép. Most hogy használtam a dhclient-et, megkapja a jó címet, elérhető a gép! Köszi
Na de miért nem kér címet a gép automatikusan?
Ezelőtt is volt ilyen, asszem anélkül megoldottam, hogy új virtuális gépet csináltam volna.szerk: Amúgy NAT-on keresztül kéne lennie internetelérésnek routerrel, nem? Nekem sose volt, csinálni kellett külön bridge adapter. Amúgy most így azzal megy.
[ Szerkesztve ]
Make Asia Great Again!
-
Iginotus
addikt
Vazze nem tudom hogyan, de elindítottam Puttyal user alatt és beléptem és fut a VNC, kicsit furcsán mert ezelőtt be tudtam lépni a képernyő beállításaiba most nem, és színek és a betűkészlet is igen vicces de működik egyenlőre.... Ja de nem tudok nagy betűket írni lol
És tényleg betűkészlet. Szóval azt hogyan tudom kijavítani, hogy mind samba a helyi megosztáson jól kezeli a betűtípusokat, addig az ftp nem kezeli az ékezeteket. (Azaz szerveren belül megy kívülről meg ákombákom) ezen lehet javítani?
[ Szerkesztve ]
Plug and Pray... :)
-
~Ph'vEscha
aktív tag
Feltettem 9.04-es 64 bites ubuntut .
Utána a vidikarihoz feltettem a zárt drivert .
Feltelepitettem ubuntuhoz a frissitéseket .
Ezután feltettem a legujabb Wine-t .Az a probléma , hogy ahogy elinditom , elkezdenek fekete függőleges csíkok bevillanni , és kb lelassul 2fps-re az egész rendszer , ez így marad kb 1 percig , utána bejön wine ablaka , és ha megint csinálok vele valamit akkor ugyanez..
Nah , egy idő után sikerült elinditani a Call of Duty 2-t , és kb ötöd , hatod annyi fps-el futott mint alapból windowson , pedig wine oldalán platinum besorolásu .
Én rontottam el valamit , vagy ez a max amire képes a wine ?
Uj nickem : Phvhun
-
Noddy
senior tag
válasz ~Ph'vEscha #16405 üzenetére
Valószínűleg ennyit...
Én biztos nem erőltetnék wines játékokat linux alatt. Inkább Urban Terror-ozálJesus my savior, not my religion. - Jéghegy nem talál ibolyát.
-
Nyílt driverrel?
Amúgy lehet azért mert Ati kártyád van, nV-t talán jobban szeretik. Én már jártam így.
[ Szerkesztve ]
Make Asia Great Again!
-
Kicsirics77
veterán
9.04 alá nem javasolt az ati zárt driver inkább 8.10 és ott próbáld meg ugyanezt nekem is ez a bajom a laposommal hogy csak 8.10-ig jó az ati driver
.... .- --... -.- ..-. . -.- .-. .- ..-. - .-- . .-. -.- .-. .- -.. .. --- .- -.-. - .. ...- .. - -.--
-
ngabor2
nagyúr
-
~Ph'vEscha
aktív tag
válasz Kicsirics77 #16408 üzenetére
Nem lehetne valahogy összekombinálni a 8.10-es drivert a 9.04-es ubuntummal ?
-
-=Sziszi=-
aktív tag
válasz ~Ph'vEscha #16411 üzenetére
9.04-re rakd fel a 9.7-es gyári drivert.
Bár nem pont ez a problémád, de hátha segít.
[link][ Szerkesztve ]
"Pár évvel később azért a Doom, Wolfenstein 3D már szerves része volt a közoktatásnak is." - Dilikutya
-
válasz ~Ph'vEscha #16411 üzenetére
Nem a driver a 8.10 hanem az Ubi (Intrepid)
Amúgy ha kikapcsolod a compizt (compiz-fusion-icon), szaladni fog mint a szélMindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
-
~Ph'vEscha
aktív tag
válasz -=Sziszi=- #16414 üzenetére
Ez nem valószínű hogy segítene rajtam..
HD4850-es karim van .
body007 : Tudom ( compizt meg mindjárt megpróbálom kilőni )
[ Szerkesztve ]
-
válasz ~Ph'vEscha #16416 üzenetére
Jah, és a 9.7es driver nem a legjobb (mondhatnám sz.r) 4850el. Még kisérletezgetek, de sztem megy vissza a 9.6
Mindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
-
-=Sziszi=-
aktív tag
3870 radeon karival jó 9.7-es. Lehet a 9.6-os lenne a jó. Nekem mindkettő működik, pedig az én kártyám is nyűglődik a linux-al.(ATI driverek már csak ilyenek)
"Pár évvel később azért a Doom, Wolfenstein 3D már szerves része volt a közoktatásnak is." - Dilikutya
-
Csakénvagyok
őstag
Egy gyönge (350MHz Celeron, 125 Mb RAM) konfigurációra próbálkozhatok egy Ubuntu Desktoppal? Van e készen egy ilyen gépre egy minimal edition valahol? Csak zenehalgatásra kellene
Olvastam Vladi írásai közt rábukkantam egy linkre , ahol leírja részletesen a telepítést, viszont egy izmosabb gépre. Esetleg egy véleményezést?
Köszönet
-
válasz Csakénvagyok #16419 üzenetére
Ha nincs kedved építeni (pedig az a legbiztosabb), pl.: CrunchBang
-
Vladi
nagyúr
válasz Csakénvagyok #16419 üzenetére
Az a leírás elég jó, ha végig tudod csinálni. Vagy álljatok össze zodo-val, már vagy egy hónapja dolgozik a kérdésen.
il sole non sorge più ad Est!
-
válasz Csakénvagyok #16422 üzenetére
Nem nehéz az
Itt egy jó kis leírás Bagoj úr tollábólMindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
-
Csakénvagyok
őstag
válasz Major Major #16421 üzenetére
Lite lent, majd telepítek.
Amúgy kösz mindenkinek
-
Pubszon
veterán
Hali.
Ezt a filet, hogy tudom lementeni a tmp könyvtárba?
Firefox nem hajlandó lementeni sehova.ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...
-
Pubszon
veterán
válasz sztikac #16428 üzenetére
A letöltést megoldottam.
Szervert akarok csinálni és ahhoz kellene a root jog és mivel nem nagyon értek a linuxhoz ez sokat segítene, ha pedig elrontom nem nagy gond mert vmware-el futtatom.Úgyhogy hogy lehet állandó ROOT jogot beállítani?
ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...
-
Pubszon
veterán
válasz sztikac #16430 üzenetére
Call Of Duty 2 szervert szeretnék csinálni, de nem nagyon akar összejönni.
Ha így adok jelszót a root-nak, akkor a rendszer indításánál be tudok vele jelentkezni?
-
Pubszon
veterán
válasz sztikac #16432 üzenetére
hiába adtam meg jelszót, nem fogadja el a...
szervernél sztem a végénél, mert mivel nem volt jog lehet már közbe is jött vmi hiba.
az inditófile a helyén van, és még is azt irha hogy not found vagy vmi ilyesmi.már esküszöm elegem van belőle hogy ilyen egy szar hogy nem lehet azt csinálni amit akarok, mindig csak korlátozott jogokkal léphetek be... nem értem én mi ennek az értelme.
-
sztikac
őstag
válasz Pubszon #16433 üzenetére
Na ez hosszú lesz érzem
tehát terminálba beírtad hogy: sudo passwd root
utána kérte a saját jelszavadat (password for xy)), miután beírtad, kérte az új jelszót a root részére (Enter new UNIX password), majd ezt meg kellett erősítened (Retype new UNIX password). Utána elvileg kiírt valami ilyesmit: password updated succesfully. Eddig így történt? Ha nem akkor hogy? -
Vladi
nagyúr
válasz Pubszon #16433 üzenetére
"em értem én mi ennek az értelme"
hááát öööö egy cod szerver bugon keresztül felnyomják a szervered és játék helyett majd spamet osztogat. Hát hiányzik ez neked?Ubuntun le van tiltva a root felhasználó. Ha szükséged van rá, akkor sudo előtagot használj a parancsokhoz.
Játék szerverhez érdemes egy külön usert létrehozni, és annak a nevében futtatni. Bármi gond van, csak csinálsz egy másik usert backupból felrakod újra és mehet minden tovább.
Egyébként egy konzolos dedikált szervert nem nehéz összehozni, de elengedhetetlen némi linuxos ismeret hozzá.
il sole non sorge più ad Est!
-
Pubszon
veterán
válasz sztikac #16434 üzenetére
Így csináltam pontosan, erre mikor újraindítottam mondom akkor belépek root-ként, és nem engedett be mert nincs ilyen felhasználó.
(#16435) Vladi: Tudom hogy a terminalba hogy lehet root jogot kapni a sudo bash paranccsal, de nem engedte felmásolni a játék file-jait míg nem buheráltam a users and groups-ban.
De a legdurvább az, hogy minden file a helyén, erre mikor írom be az indító paracsot(./cod2_lnxded +set dedicated 1 +set g_gametype dm + exec server.cfg +map_rotate +sv_punkbuster 1), azt irja ki, hogy ./cod2_lnxded: error while loading shared libraries: libstdc++.so.5: cannot open shared object file: No such file or directory.
Pedig minden file ott van ahol lennie kell.ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...
-
Pubszon
veterán
Kösz a segítséget, így már megy a szerver, de csak ha LAN-ba megy akkor látom.
Azt hogy tudom megoldani hogy az én IP címem használja a vmware-es linux is, ne legyen külön belső IP címe?
Ha win-be indítom a szervert akkor tökéletesen látja mindenki.
Fix és publikus az IP-m.MOD: Akár hogy adom meg a dedikálás módját, mindig csak LAN-ba indítja.
pedig az 1 a lan és a 2 a net.[ Szerkesztve ]
-
rtom
senior tag
Jelentkezett nálam egy ismi, hogy szeretne egy kicsit linuxozni, egy ilyen gépen. A következő kérdések merültek fel bennem:
- kell-e a 64-bites verzió a 4 Gb (upgrade volt) RAM miatt, vagy inkább 32bit + vmi okos kernel alá?
- az ATI kari-t melyik Ubi ill. driver verzióval próbáljam? Érdemes várni esetleg a 9.10-re (mintha vmi kernel szintű támogatás rémlene a Koalában)?
- +2 külső monitor extended desktop-ként történő kezeléseMivel a fenti speci kicsit kevés a boldogsághoz, később még egy lspci listát közzétennék...
-
Major Major
senior tag
válasz Egorov #16439 üzenetére
a transmission NTFS partícióra dolgozik gondolom, az okoz ilyen terhelést
(#16441) rtom
szerintem mehet rá a 64-es rendszer
mivel HD szériás ATI, mehet rá a jaunty is, lesz gyári driver. a minőségéről persze nem tudok semmit
a kernel mode setting csak a nyílt driverekre fog vonatkozni ha jól tudom -
Pubszon
veterán
Hali.
Ezt hogy tudom blokkolni?
UDP 20500: Default Call of Duty 2 CD-Key ValidationASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...
-
zodo
nagyúr
válasz body007 #16424 üzenetére
Miért ? Már próbáltad ?
Én csak a Telepítés / sudo bash -ig jutottam onnan akármit is írtam valami sosem stimmelt. Végül felment az lxde ,de nekem nem jött be.
Azt sem értem,hogy arra a PII-es 433 mhz-es gépre Gnome-ot tesz és nem lassú.
Picit erősebb ( 733 mhz ) gépemen lassúnak véltem. Most Kde 3.5 van rajta , ez már faja.
Mert ,ha azt írná ,hogy a Puppy vagy a DSL hasít akkor azt elhinném.
Nála szerintem csak döcög a Gnome.
Mondjuk lehet,hogy ki kelenne próbálnom 7200 rpm vinyóval is a rendszert.[ Szerkesztve ]
-
Szerintem Ö is lxde-t rakott rá
Ahogy Én szoktam:
1. Minimal CD boot, -> cli -> beállítgatom
2. sudo apt-get install gnome-core gdm - ezután már van egy "szép" grafikus felületem
3. Azért, h nézzen is ki valahogy: Nice Ubuntu themes for Jaunty and Intrepid Users
4. ubuntu tweak - ezzel állítgatom be a repókat meg telepítgetem a progikatpár parancs, beállítás amik hiányozhatnak:
Ezeket értelemszerűen apt-get vagy synaptic-alpysdm - auto mount
hardinfo
powertop - energia manager
top/htop - taskmanager
jockey-gtk - zárt meghajtó kezelő
update-manager
language-selector
gstreamer-properties - multimédia rendszer választó
numlockx - numlock be/ki
alacarte - menű szerk.
fast-user-switch-applet
gnome-power-manager
gnome-screensaverPC speaker off:
/etc/rc.local
modprobe -r pcspkrCtrl, Alt, Backspace on:
/etc/X11/xorg.conf
Section "ServerFlags"
Option "DontZap" "false"
EndSectionkb, ennyi
[ Szerkesztve ]
-
zodo
nagyúr
válasz body007 #16446 üzenetére
Tényleg.
Én is kb. így csináltam csak sudo apt-get install kde-core -al.
Numlockx -et én is feltettem, mert nem szeretem kézzel kapcsolgatni,de még nem sikerült bekapcsolnom. Kezdő topikban tengődöm, de most az istenek nem annyira segítőkészek vagy már megunták a hülyeségeimet.[ Szerkesztve ]
-
zodo
nagyúr
válasz body007 #16448 üzenetére
Hova és hogyan ?
Mert ha terminalba írom akkor nekem is így van, de rendszerindításkor inaktív marad ,hiába állítottam be a vezérlőpult / billentyűzetek / num lock állapota a rendszer bekapcsoláskor kapcsolót " bekapcsolt " -ra.
Viszont beírtam .profile fájl végére is és most visszfele mükődik: ha nem ég a led akkor van bekapcsolva ha kézzel bekapcsolom akkor ,pedig inaktívá teszem.[ Szerkesztve ]
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest