Hirdetés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Android másképp: Lineage OS és társai
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Szólánc.
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Konvektor korszerűsítés - Computherm KonvekPRO felszerelése Q7RF szobatermosztát
- Öregszem
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT.hu
Ubiquiti hálózati eszközök - téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
ITcr0wd
csendes tag
Mennyire komolytalan az, hogy csak mobilról lehet valamit menedzselni. Lehet azt remélik ettől, hogy ha nem lehet szét-customizálni az UISP-ket akkor kevesebb hiba lesz, vagy lehet majd egyszerűbben konfigurálni (?), mert a népnek ez kell. A fene tudja. Viszont akkor lehet marad az ERlite3/EdgeMax vonal nálam.
The challenge of hope is to overcome corruption.
-
user12
őstag
válasz ITcr0wd #5952 üzenetére
Nem csak mobilról lehet.
Beintegrálhatod a mobilos app alá is, de böngészőből is megy. De igazából nem is ez a lényeg, hanem az, hogy ez csak egy csökkentett környezet a saját guijához képest.
Bár ami nekem tetszik benne, az a remote terminal.
Én azt gondolom, hogy ki fogják bővíteni a beállítási lehetőségeket, illene minimum az Unifi szintjére.[ Szerkesztve ]
Rendszergazda vagyok....ha röhögni lát, mentsen
-
válasz ITcr0wd #5952 üzenetére
Néhány dolgot ebben a hozzászólásban összeszedtem, ami infót akkor találtam erről a termékvonalról a community forumon. De ezek azért nem kőbe vésett dolgok, EA termékről lévén szó a végleges megjelenésig változhat bármi, akár hardverben, akár szoftveres fronton.
-
Egon
nagyúr
a CPU és a switch group között max 1Gbps az átviteli sebesség.
Ez a gyakorlatban mivel jár, milyen hátrányokat okoz? Jól értem, hogy hiába a 2 10G-s port, 1 Gbit felett csak úgy tudnék két eszközt összekötni, ha a router 10G-s LAN portjára aggatnék egy 10G-s (vagy mondjuk 2.5G-s) switch-t?
Egyébként én látok fantáziát a plusz portokban. Pl. akinek nem elég a 24 port, de 30 alatti végpontja van, pont jól kiegészít egy 24-es swich-t egy UDM Pro."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
ricsip
addikt
válasz MasterMark #5933 üzenetére
Most ezt a hibát kapom:
{vpn ipsec site-so-site peer 0.0.0.0 authentication}
VPN configuration error: cannot use authentication id with pre-shared-secret when local-address is 0.0.0.0-
-
Gyakorlatilag 1Gbps feletti routing csak a két sfp+ port között lehetséges, a switch group és az sfp+ port között ez limitálva lesz 1Gbps-re. (csak zárójelben megjegyezve, olvastam olyat hogy a rev3.1-es hardverben 2.5Gbps kapcsolat volt a switch<->cpu között, majd a rev5-ben visszaálltak 1Gbps-re, de ez nem hivatalos információ)
-
sanzi89
addikt
Beszereztem végül egy Edgerouter X-et, de idáig nem sikerült megcsinálnom azt, amit szeretnék.
Van 2 WAN kapcsolat, az egyik ETH0 PPOE, a másik ETH1 static IP. Azt szeretném megcsinálni, hogy MINDEN forgalom MINDIG az ETH0-án menjen ki kivéve(!) egy konkrét IP esetében, akkor az ETH1-en. Azt hittem, hogy egy static routing-gal szépen megcsinálom, de olyan, mintha a router berakna gyári route szabályokat, ami felülír engem?
Nem vagyok egy atom hálózat guru, de azt hittem ezt a lécet sikerül megugrani. Most itt tartok:De nem jó:
Az utolsó szabály az enyém, a többi gyári, illetve az első szabályt kikapcsoltam, mert ha jól értelmezem ez jelentené azt, hogy minden kérés menjen arra a GW-re, ami a Next Hop-ban van ami az ETH1 GW-je, ami nekem nem jó, nem is értem miért rak be ilyen szabályt. Ha meg nem ezt jelenti, akkor gőzöm nincs, hogy mit jelent. Összeségében mit rontok el?
Illetve a fenti nesze semmi fogd meg jól kérdésem után pár konkrétum. Ezek a szabályok között van prioritás/sorrend? Mit jelent az a sor, hogy Selected? És az, hogy in FiB?
Másik kérdés, hogy jól látom, hogy nem lehet a DHCP szervernek megmondani, hogy csak bizonyos MAC című eszközöknek osszon IP-t?
Köszönöm előre is a segítő válaszok!
[ Szerkesztve ]
"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
MasterMark
titán
-
MasterMark
titán
-
addikt
Sziasztok!
Tudnátok segíteni abban, hogy mit kell beállítanom, hogy a belső hálóüzatomon lévő eszközöket elérjem a külső host nevükkel
Kinti hálózatból kiválóan elérem az eszközöket, de a benti hálóbnól nem megy.
[ Szerkesztve ]
A kicsire nem adunk... a nagyot meg leszarjuk!
-
ricsip
addikt
-
addikt
válasz MasterMark #5965 üzenetére
Köszi, ezt USG-re SSH-n belépve lefuttatom és kész
-
sanzi89
addikt
válasz MasterMark #5963 üzenetére
A Wizard felületen beállítható dolgokon, az első route inaktiválásán, az utolsó route kézi felvételén kívül semmit se csináltam.
[ Szerkesztve ]
"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
addikt
válasz MasterMark #5968 üzenetére
A config.boot file-ban ez van írva: hairpin-nat enable
-
ITcr0wd
csendes tag
Nézte már valaki, hogy az EdgeRouter-en miért van nyitva a 80-as és a 10001 portok?
PORT STATE SERVICE VERSION
22/tcp open ssh OpenSSH 7.4p1 Debian 10+deb9u7 (protocol 2.0)
53/tcp filtered domain
80/tcp open http lighttpd
8443/tcp open ssl/http lighttpd
10001/tcp open tcpwrappedThe challenge of hope is to overcome corruption.
-
-
-
Zlcsi
senior tag
egy us-8 upgrade-elésnél elment a net és az áram is, azóta a network nem látja.
ilyenkor mi van? elég egy kihuzom-bedugom reset vagy gyáribeállítások vissza? -
-
Borisz76
veterán
Sziasztok.
Hogy járok jobban ?
Ha én itthonról megrendelem majd a ER4 -t ( 159 euró ) és az UniFi 6 Long-Range Access Point-ot (149 euró....ha majd Dec 15-e után elérhető lesz ) az EU Store-ból és K&H-s forintos bankkártyával online fizetem ?Vagy
Öcsém Németországban megveszi és eurós kártyával fizeti majd eljuttatja nekem ?
A dilemma okai :
- Németországban alacsonyabb az ÁFA ( 19 vs 27 )
- Nem lenne Forint => Euró átváltás a bank részéről...Szerintetek ?
[ Szerkesztve ]
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
user12
őstag
válasz MasterMark #5979 üzenetére
Köszi
Én itt adtam hozzá a lokál portok alhálózatait, ezek szerint jól csináltam.Rendszergazda vagyok....ha röhögni lát, mentsen
-
válasz Borisz76 #5980 üzenetére
Most van itthon is ER4 65k-ért megbízható boltból, ezt lehet én nem az EU store-ból rendelném. Az LR-t pedig megrendelném K&H kártyámmal amint elérhető, hogy minél hamarabb nálam legyen. Ekkora nettó összegnél az áfakülönbözet nem akkora tétel, hogy ezért szívességet kérjek. De ez én vagyok, ezt igazából neked kell eldönteni.
-
Varszegig
veterán
válasz Borisz76 #5980 üzenetére
"Ha én itthonról megrendelem majd a ER4 -t ( 159 euró ) és az UniFi 6 Long-Range Access Point-ot (149 euró....ha majd Dec 15-e után elérhető lesz ) az EU Store-ból és K&H-s forintos bankkártyával online fizetem ?"
Megrendeled kint, és Revolutos kártyával kifizeted. Banktól függ, de minimum 10 Ft/Eurot nyersz.
-
addikt
válasz MasterMark #5985 üzenetére
RDP:
We couldn't connect to the remote PC. Make sure the PC is turned on and connected to the network, and that remote access is enabled.Error code: 0x204
NAS admin felület: Simon csak nem tölt be.
Ping visszaadja az IP-t.
-
addikt
válasz MasterMark #5987 üzenetére
Az a baj, hogy az IP-m nem statikus.
-
addikt
válasz MasterMark #5989 üzenetére
Jó lenne, de az RDP és a NAS más más IP-t használnak.
-
_Dumber_
őstag
Ha van egy USG + UAP + USW flex mini a hálózaton, és a CK-t futtató számítógép bekrepál, akkor mi működik és mi nem a hálózaton?
Pl DHCP server, wifi hálózat, eszköz beléptetés működik? Ezt az eszköz kezeli ?
-
CsodaPOK
senior tag
Működik minden, kivéve ha Guest Portalt használsz, az nem fog.
Konfigurációt nem fogsz tudni módosítani és ha nincs mentésed, akkor újra kell konfiguráld a nulláról.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ukrajnai háború
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Anbernic RG556 kézikonzol teszt
- Milyen házat vegyek?
- Samsung LCD és LED TV-k
- Háztartási gépek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Futás, futópályák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- DJI FPV Combo drón szett hibátlan állapotban
- Hibátlan - Western Digital Blue SN580 1TB m.2 NVME SSD
- Samsung Galaxy S22 5G 128GB Független
- Hibátlan - GIGABYTE Aorus GeForce GTX 1080 Ti Waterforce Xtreme Edition 11GB GDDR5X 352bit VGA
- Goldshell Mini DOGE pro bányagép 205MH/s 220W Dogecoin LTC (LTC Doge Bells termelésre is jó) miner
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest