Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#7009) Zoli986


Zoli986
tag

Sziasztok!

Én is arra adtam a fejem,hogy összekötöm a gépet a tv-vel.
Egy régebbi géppel próbálkoztam amiben egy ATI radeon 9550 videókártya van a tv kimenete egy kerek csatlakozó ha jól tudom s-video a pontos megnevezése.Van is hozzá egy kábelem aminek mind a két végén ez a kerek csatlakozó van,össze is tudtam vele kötni a tv-vel mivel a tv-n is van olyan csatlakozó.
Az asztal ki van terjesztve a másodlagos képernyőre ami "le van klónozva' a tv-re.a képpel semmi gondom nincs,viszont a hangot is szeretném átvinni a tv-re és itt a probléma.
Olvastam,hogy vannak olyan videókártyák amikben vagy össze lehet kötni a kártyát az integrált hanggal vagy van integrálva a kártyára egy hangkártya ilyen esetekre.
Az első kérdésem az lenne,hogy olyan csatlakozót kell e keresnem amilyet az optikai meghajtókhoz szokás használni ha alaplapi hanggal össze akarjuk kötni?
Ha sikerül összekötnöm a videókártyát az integrált hanggal ezen a négy tűs csatlakozón amivel össze tudtam kötni át tudom e vinni a hangot is a tv-re?
A másik lehetőségem egy másik gép lenne amiben egy Ati Radeon 4830 videókártya van,ezzel még nem próbálkoztam és nem is tudom,hogy esetleg van e benne hang integrálva :B
Szóval a kérdésem az lenne,hogy hogy tudom megoldani,hogy a hang és a kép a tv-ről menjen,ha egy mód van rá nem vásárolnék rca,scart stb átalakítókat.
A másik lehetőség talán az lenne,ha működik,hogy svideo-rca kábellel átvinném a képet és külön jack-el az audiot,mert ilyen csatlakozó is van a tv-n.
Mivel mindenképp vásárolnom kell egy kábelt az lenne a kérdésem,hogy szerintetek melyik megoldás lenne a legjobb?

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.