Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#4001) toruss válasza tothbe (#4000) üzenetére


toruss
csendes tag

És a képminősége milyen ha ilyen konverter kütyüt használok? Az RCA vagy S-VIDEO-nál jobb?

(#4002) tothbe válasza toruss (#4001) üzenetére


tothbe
addikt

most mire gondolsz? Hogyan lehetne jobb? Hiszen pont s-video-ra vagy rca-ra alakit át, tehát pont olyan lesz minöségre..

By(e) Tothbe

(#4003) toruss válasza tothbe (#4002) üzenetére


toruss
csendes tag

Tényleg! Igazad van, hülye kérdés volt. Köszi a segítséget!

(#4004) sellerbuyer


sellerbuyer
őstag

Ha valaki használja a TV kimenetet a 4870-én (lehetőleg Gigabyte), 9.4-es WDM-es(!) driverrel és Control Centerrel, az keressen már meg priviben plíz, vagy írjon ide a topic-ba, mert van egy komoly problémám.

Sehogy nem akarja felismerni a csatlakoztatott TV-t (valójában projektor) a kártya, egyszerűen bármit állítok, alapvetően nem ismeri fel azt, hogy csatlakoztatva van rá egy TV (projektor). Az előző, Nvidia kártyámmal tökéletesen ment ugyanez a proji, ugyanezzel a kábellel...

WDM-es, ccc-es angol driver van fent, simán mennie kellene. Az igaz, hogy előtte egy nem WDM-es volt fent, de használtam Catalyst Uninstall-t (1.0), ami elvileg legyilkolta a registry bejegyzéseket is, meg persze külön is uninstalláltam. Úgyhogy jelenleg tanácstalan vagyok.

9.4-ből Control Panel-es verziót nem találtam sajnos, ami Vista 64bit-en menne (csak XP x86-ot leltem)...ha valaki tud ilyet, azt is szívesen venném, köszönöm! :R

(#4005) sellerbuyer


sellerbuyer
őstag

Kicsit pontosítok: látszik az, hogy van egy eszköz csatlakoztatva (TV-nek néz ki ráadásul), de szürke, nem kiválasztható és a szöveg is azt írja, hogy "Attached displays currently disabled". Semmit nem tudok vele csinálni, nem tudom mefogni és odavinni a 2. képernyő helyére, sem pedig jobb gombal bekapcsolni. Amikor a 2. képernyőre rámegyek jobb gombbal, majd Enable-t választok, akkor egy pillanatra fekete képernyő, majd visszajön a kép és egy pillanatig bekapcsolva is lesz a 2. képernyő, de aztán megint beszürkül. :(

(#4006) band1103


band1103
őstag

Sziasztok!

Szeretnék segítséget kérni.
Volt egy Ati 9600XT-m és azt s-video-rca átalakítóval fel tudtam kötni a tv-re, észlelte és münködött. Majd vettem egy HD4550-est amit ugyanazzal az átalakítóval ugyanazzal kábellel dugtam fel ugyanarra a TV-re és észlelte a TV-t és münködött.
A probléma: Most vettem egy Gigabyte 8600GT-t amin 2 dvi és egy 9 tűs s-video kimenet van. Ugyanazzal az átalakítóval ugyanazzal kábellel szerettem volna ugyanarra a tv-re rákötni (a tv az elejétől fogva egy 20 éves crt) ami fizkalilag sikerült is de az nVidia vezérlőpult nem észleli a tv-t. Kérdés: Miért nem? A TV jó a kábelek jók. Viszatettem a 4550-est és ujra van kép a tv-n csak a 8600gt-vel nincs.

Op.rendszer XP Pro.SP3 Kipróbáltam a saját lemezén lévő driver-eket is és le töltöttem a legujabbat is az nVidia honlapjáról = semmi.

Valakinek van ötlete?

"A bölény királyul néz ki: tisztára mint egy rasta tehén !" # * Have a Nice Death!* ...powered by vérpistike... #

(#4007) tothbe válasza sellerbuyer (#4005) üzenetére


tothbe
addikt

maga a projektor be van kapcsolva közben? mert több projektornál is csak olyankor lehet állitgatni a cc-ben.
És milyen módon van bekötve, dvi,vga,komponens?

By(e) Tothbe

(#4008) tothbe válasza band1103 (#4006) üzenetére


tothbe
addikt

igen, az nvidia-hoz a saját kábele kell, mással nem megy.
szóval át kell kötnöd, de számits arra is, hogy nvidia-nál a tv-out sokmindent nem tud, amit ati-nál igen, szóval ezen a téren rossz cserét csináltál, ha gyakran használod a tv-out-ot.

By(e) Tothbe

(#4009) sellerbuyer válasza tothbe (#4007) üzenetére


sellerbuyer
őstag

Igen, be van kapcsolva. S-video kábellel van összekötve. Az előző kártyámmal tökéletesen üzemelt így, ahogy van, egyszerűen bedugtam ebbe és nem érzékeli. Hiába nyomkodom kézzel is az érzékelést, egy pillanatra bekapcsolja, majd azonnal ki, de szerintem amit bekapcsol az nem a TV kimenet, hanem a második monitor...ami persze nincs rákötve, ezért kapcsolja ki...nem tudom, mi lehet... Csináljak screen shotot esetleg?

Arra gondoltam, nem lehet-e gond, hogy előtte egy nem WDM-es driver (9.4) volt fent és az ati uninstall nem gyilkolt le mindent rendesen? Egy régi verziót találtam 1.0 és szerintem Vista 64-et nem bírta.

Nem tudom, van-e valami normális Ati vezérlő eltávolító azóta, mert regcleanert nem szívesen használnék (az többet tud ártani, mint használni, ráadásul nem rég telepítettem újra a rendszert, szóval nincs még ott olyan dzsumbuj, hogy kellene).

[ Szerkesztve ]

(#4010) sellerbuyer


sellerbuyer
őstag

Hát megvan a megoldás..., persze hamarabb is megnézhettem volna a manual-t.

Speciális a TV kimenete a kártyának, egy spéci csatlakozós kábel megy bele, az osztja el a jelet és abba a kábelbe kell becsatlakozni az s-video kábellel.

Sajnos kéz alól vettem a VGA-t és nem adtak hozzá ilyen kábelt. :( :W

Nem tudjátok, honnan tudnám beszerezni így külön? :F

[ Szerkesztve ]

(#4011) sellerbuyer


sellerbuyer
őstag

Bocs, ez lemaradt, a hivatalos neve a kábelnek: GIGABYTE Video Adapter

Kifejezetten Gigabyte VGA-khoz.

(#4012) fene_vad


fene_vad
senior tag

Vki leirna, h win7 alatt hogyan mukodik a theater mode Ati kartyaval?

Minden logikusnak latszo megoldast kiprobaltam, de nem megy... a film csak akkor valik lathatova, ha duplicate display es fullscreen-ben megy a lejatszo... es ekkor a felbontas is csak akkora lehet a monitoron, mint ami a TV-n van, max 1024x768.

(#4013) sellerbuyer


sellerbuyer
őstag

Én még arra lennék kíváncsi, lehet-e úgy hasznánli a TV kimenetet, hogy a monitorom marad az 1680x1050-es felbontásban, a TV kimenetre pedig megy az 1024? Mindezt akár úgy, hogy csak a videó layer menne ki rá, tehát videomonitorként lenne használva.

(#4014) fene_vad válasza sellerbuyer (#4013) üzenetére


fene_vad
senior tag

egeszen pontosan erre vagyok kivancsi en is, win7 alatt. Xp alatt nem volt gond.

(#4015) sellerbuyer válasza fene_vad (#4014) üzenetére


sellerbuyer
őstag

Sehogy sem tudom ezt kisakkozni...akárhogy próbálkozom. A clone mód eleve feltételezi, hogy a monitornak és a TV-nek egyazon felbotnáson kell működnie. Clone módon kívül pedig más nem választható, csak azon belül lehet még kiterjeszteni a desktop-ot, aztán slussz... Legalábbis én eddig jutottam... Jó lenne ha vki tudna megoldást, mert a neten sem találtam semmit... :(

(#4016) band1103 válasza tothbe (#4008) üzenetére


band1103
őstag

A dobozában talált saját s-video->rca adaptert használva sincs kép. Se biosz post-nál sem xp betöltődéskor. Azt hiszem rossz a kari úgyhogy megy gariba.

"A bölény királyul néz ki: tisztára mint egy rasta tehén !" # * Have a Nice Death!* ...powered by vérpistike... #

(#4017) sellerbuyer válasza band1103 (#4016) üzenetére


sellerbuyer
őstag

Nem, nem rossz!

Csak a ccc nem tudja bekapcsolni önmagában a TV out-ot, így nem kap feszültséget!

Következő a teendő:

Előszöris lehetőleg WDM-es Catalyst 9.4-es driver legyen fent, ccc-vel, de ha vársz pár napot, akkor már kint is lesz a 9.5 várhatóan.

Aztán ami a legfontosabb: AtiTrayTools programból nem a legújabbat, hanem az 1.3.6-os verziót letölteni, amiben még van TV out vezérlés! Ezt feltelepíted, elindítod, a tálcán a jobb alsó sarokban jobb gombot nyomsz a megjelenő kis ikonra és kiválasztod a Display menüpontot. Ott tudod kapcsolgatni a megfelelő képernyőket, mit hogyan akarsz. Nyomsz egy ON/OFF gombot a TV-outnak, majd 'Alkalmaz' és máris élni fog! Arra figyelj, hogy kicsit meg lehet keveredni, ha a monitorod nem az 1-es számú bemenetre van dugva. Ha esetleg nem oda van, hanem a kettesbe, akkor feltétlenül dugd át (ezt nyomon tudod követni az ATT-ban), mert csak így fogod tudni használni korrektül a tv-out-ot.

Ha bármi gáz lesz, akkor csináld azt, hogy lehúzod a monitort és csak a TV-t hagyod rajta a TV out-on. Ebben az esetben csak a TV-n fogod látni a képet és be tudsz mindent állítani az ATT-ban, hogy jó legyen, majd újra tudod indítani a gépet szükség esetén. Sok sikert!

Még valami: ha ezt egyszer eljátszod, magyarul az ATT-al bekapcsolod a TV kimenetet, onnantól kezdve már nem kell ezt a programot használod, a ccc-vel bármikor fogod tudni használni, csak 'A jelenleg lekapcsolt megjelenítők'-nél be kell kapcsolnod (jobb gomb)!

[ Szerkesztve ]

(#4018) band1103 válasza sellerbuyer (#4017) üzenetére


band1103
őstag

Köszönöm a segítő szándékot :R de :
Olvastad a legelső hsz-emet ahol a segítséget kértem? Idézek:

"...A probléma: Most vettem egy Gigabyte 8600GT-t..."

Tehát, Catalyst? AtiTrayTools? Ez egy nV kari nem Ati! Vagy valamiről lemaradtam?

[ Szerkesztve ]

"A bölény királyul néz ki: tisztára mint egy rasta tehén !" # * Have a Nice Death!* ...powered by vérpistike... #

(#4019) sellerbuyer válasza band1103 (#4018) üzenetére


sellerbuyer
őstag

Hupsz, bocsánat, azt nem olvastam. :U Ettől függetlenül megpróbálnám az ATT-t feltenni, hátha... (pl. Nvidia Rivatuner műxik Ati kártyákkal is...)

(#4020) fene_vad válasza fene_vad (#4012) üzenetére


fene_vad
senior tag

megvan... az aero volt a ludas...

(#4021) A_ScHuLcZ


A_ScHuLcZ
addikt

Szerintetek ez a megoldás mennyire biztonságos? 1700Ft-ért árulják.. Sajnos laposomon nincs video kimenet, de mivel igen drága példány, nem szívesen füstöltetném el, HD2600 van benne.
HP-ék is árulnak hasonló kábelt, annyi a különbség, hogy erre még tolni kell egy RGB->SCART átalakítót, olyanom pedig van!

"I'd tell you a joke about UDP, but you probably wouldn't get it."

(#4022) sellerbuyer válasza A_ScHuLcZ (#4021) üzenetére


sellerbuyer
őstag

Én a másodikat választanám, már csak azért is, mert ha egyszer rca-s rgb csatlakozásra lesz szükséged vmi más eszközhöz, akkor csak lehúzod majd az rgb-scart átalakítót és kész. Kicsit drágább, de stabil megoldás és ha már amúgyis meg van az rgb-scart-od, azért sem kell pénzt kiadnod.... :U

(#4023) sellerbuyer válasza fene_vad (#4020) üzenetére


sellerbuyer
őstag

Ezt hogy érted? Az Aero miatt nem lehetett a monitoron más felbontás, mint a TV-n? És hogy sikerült megoldanod a problémát? Csak be kellett állítani az Aero-t, vagy le kellett szedni?

[ Szerkesztve ]

(#4024) A_ScHuLcZ válasza sellerbuyer (#4022) üzenetére


A_ScHuLcZ
addikt

Világos, bár az több mint 2x annyiba kerül, mint a vga-scart változat! Engem inkább az érdekelne továbbra is, hogy mennyire biztonságos mind a tévére, mind a laposra nézve ez a fajta összekötés?? (Win 7 van a gépen, nem tudom ez számít-e a beállítások miatt)

"I'd tell you a joke about UDP, but you probably wouldn't get it."

(#4025) sellerbuyer válasza A_ScHuLcZ (#4024) üzenetére


sellerbuyer
őstag

Miért ne lenne biztonságos? A D-SUB az egy szimpla RGB kimenet. Ez a kábel csak átalakítja a megfelelő csatlakozó formátumra jóformán.

(#4026) A_ScHuLcZ válasza sellerbuyer (#4025) üzenetére


A_ScHuLcZ
addikt

A korábbi néhány elolvasott hozzászólás alapján, illetve amiket eddig erről olvastam.. Hogy a frekvenciával vigyázni kell mert könnyű vele elfüstölni a tévét meg ilyesmi.
Ha pedig simán átalakítja, akkor miért olvastam róla olyat, hogy ez az átalakítás nem valósítható meg sima kábellel, mindenképp kell elektronika bele?
Idézem:

[I]VGA->RGB(TV) átalakító ATI videókártyához illetve VGA->RGB(TV) átalakító (szinkronjel-közösítővel)

A lapos (LCD/TFT) monitorok elterjedésével a videókártyák hagyományos D-Sub15 csatlakozója helyett a DVI kivezetésre kerülnek a monitorok. A felszabadult VGA kimenet sokkal jobb, élesebbés tisztább képet ad a TV képernyőjén, mintha mindenféle oda-vissza átalakítást kellene végeznünk vele. Ezt az S-videó illetve kompozit videójel át- majd visszaalakítást válthatjuk ki, ha ún. RGB jelként továbbítjuk a TV képernyőjére monitor képét. Ehhez az szükséges, hogy a videójel jelfolyama a TV-szabványban rögzítettel megegyezzen és némi elektronikával megtámogatva eljusson a készülékig. A kábel jelenleg 5 méteres kiszerelésben készül. Egyik vége D-Sub VGA csatlakozóval, a másik vége SCART csatlakozóval szerelt.
A kábel ATI videókártyához ajánlva illetve minden videókártyához innen megrendelhető. A telepítést megkönnyíti, ha két PC áll rendelkezésre vagy a PC két független monitorkimenettel rendelkezik (ha netán a beállítást elrontjuk, ne kelljen sokat visszabűvészkedni). A telepítés leírása és a szoftverek elérhetőek a letöltés szekcióból.

Fontos! A vásárlás előtt a Powerstrip programmal a beállításokat mindenképpen! végezze el, ezzel kizárható hogy a videókártya esetlegesen a nem támogatott hardvere miatt a kábel csak porfogóvá válik! A beállításoknak nem feltétele a kábel megléte.
Néhány videókártya (pl. ATI All-in-wonder Rage, S3 Savage, S3 trio 32/64, Intel összes (integrált is) stb.) nem támogatja az ilyen jellegű szoftvereket!
A videókártyák közül ezeket állt módomban a nem működés kapcsán letesztelni. Tesztelt, működő típusok : ATI 7500, ATI 8500, ATI 9800, ATI X800, egyes Nvidia MX440 modellek, MX480).[/I]

forrás

"I'd tell you a joke about UDP, but you probably wouldn't get it."

(#4027) sellerbuyer válasza A_ScHuLcZ (#4026) üzenetére


sellerbuyer
őstag

Bocs, de én nem gondolom, hogy ekkora óriási feneket kellene keríteni a dolognak. Ez egy gyári átalakító kábel, kifejezetten ilyen célra. Az, hogy Te az RCA-kból még pluszban Scart-ot csinálsz, totálisan nem számít. Kész, passz...vegyed meg, használjad, örüljél! :)

(#4028) mAtech


mAtech
aktív tag

Hali!

Tudtok olyan boltot, ahol 9-pin-es S-video kábelt lehet venni? Azt szeretném, ha az egyik vége 9-pines lenne a másik meg s-vhs, kompozit, stb. Nvidia csinált ilyet. Neten nézelődtem, de nem találtam rendelhető, vásárolható anyagot.
Erre gondolok: [kép]

Köszi a segítséget.

[ Szerkesztve ]

Ha nem vigyázunk a természetre, ő se fog mi ránk...; De hát ugye aki akar az a betonba is beleköt...

(#4029) band1103


band1103
őstag

Hali!

Hogyan lehetne egy nV kari d-sub -os vga kimenetét és ezt a TV bemenetet összekötni ? És hol lehet beszerezni a hozzávalókat?

Minden olyan megoldás érdekel amihez csak a pénztárcát kell kitárni de barkácsolni nem kell.

[ Szerkesztve ]

"A bölény királyul néz ki: tisztára mint egy rasta tehén !" # * Have a Nice Death!* ...powered by vérpistike... #

(#4030) band1103


band1103
őstag

Ezmiez? Ezzel megoldható lenne? Rákeresnék de a nevét sem és a gyártót sem tudom csak azt hogy egy aukciós portálon akadtam a képre és ott sem árultak el részleteket róla. Az aukció meg már régen lezárult

[ Szerkesztve ]

"A bölény királyul néz ki: tisztára mint egy rasta tehén !" # * Have a Nice Death!* ...powered by vérpistike... #

(#4031) band1103


band1103
őstag

Na sikerült magamnak megválaszolni a kérdést :DDD .
Azt hiszem hogy ez jó lesz:

Driver nélkül de külső táppal viszont megoldás.

"A bölény királyul néz ki: tisztára mint egy rasta tehén !" # * Have a Nice Death!* ...powered by vérpistike... #

(#4032) mAtech válasza band1103 (#4031) üzenetére


mAtech
aktív tag

Nem rossz kütyü. Én is ilyesmit nézegettem, ha nem lehet kapni az előző hozzászólásomban linkelt matériát. Sztem is jó lesz.

Ha nem vigyázunk a természetre, ő se fog mi ránk...; De hát ugye aki akar az a betonba is beleköt...

(#4033) sellerbuyer


sellerbuyer
őstag

Sokféle ilyen kisdobozkás megoldás van, sőt vannak prezentációs eszközök (nagyobb dobozkák, amik szintén ezt tudják). Ezek jópár ezer Ft-ba kerülnek és mind nagyon gagyi minőségűek...csak szólok.

Mondjuk ha filménézésen kívül másra nem kell, esetleg elmennek valamilyen szinten, de egyébként a gép használhatatlan rajtuk, olyan f...s képet adnak. A legjobb képminőséget az Ati kártyák TV kimenetei adják. Az a sok tűs s-video kábel, amit itt kerestek, gyakorlatilag boltban, külön beszerezhetetlen, én épp most mentem ezen keresztül. Kéz alól sikerült végre egy vadiújat szereznem nagyon nehezen, jó sokára. Aukciós oldalakat, apróhirdetéseket nézegessétek.

(#4034) band1103


band1103
őstag

Már jojózik a szemem a kereséstől ezért kérdem hogy tud-e valaki olyan megoldásról amivel komponens (nem grb) jelet át lehet alakítani kompozittá, és hogy hol lehet beszerezni?

"A bölény királyul néz ki: tisztára mint egy rasta tehén !" # * Have a Nice Death!* ...powered by vérpistike... #

(#4035) stevve válasza band1103 (#4034) üzenetére


stevve
nagyúr

Lehet, hogy ez hülyeség, de én ezt találtam:

Component will not "translate" to composite with just a cable.
You need a "transcoder" that will convert the signals.
However, if you have an "S-Video" output, you can simply combine the "Y" wire and the "C" wire together and it becomes a standard composite video signal.

Tehát kábellel nem lehet ilyet, más ötletem pedig nincs, google most mélyen hallgat.

[ Szerkesztve ]

(#4036) band1103 válasza stevve (#4035) üzenetére


band1103
őstag

Igen köszi :R a sok keresgélésnek legalább volt annyi haszna hogy rájöttem hogy 2 különböző jelről van szó aminek a jelátalakításához elektronikára van szükség. Ezzel tisztában vagyok. Van ilyen jelátalakítós megoldás egyáltalán vagy vegyek egy új TV-t?

"A bölény királyul néz ki: tisztára mint egy rasta tehén !" # * Have a Nice Death!* ...powered by vérpistike... #

(#4037) stevve válasza band1103 (#4036) üzenetére


stevve
nagyúr

Miért, milyen ki/bemenetek vannak a tv-n? semmilyen más módon nem lehet összekötni? Scart esetleg végső megoldásként?

(#4038) band1103 válasza stevve (#4037) üzenetére


band1103
őstag

A TV bemenetet láthatod ha rápillantasz a #4029-re, és nincs más sajna. A videokari meg nem ad ki kompozit jelet a tv-out-on csak komponenst.

[ Szerkesztve ]

"A bölény királyul néz ki: tisztára mint egy rasta tehén !" # * Have a Nice Death!* ...powered by vérpistike... #

(#4039) stevve válasza band1103 (#4038) üzenetére


stevve
nagyúr

Marha drágán vannak ilyen cuccok, de kb. semmit nem tudok róluk... nem hiszem, hogy megérné. :(
Hasonló cuccok, amint amiket linkeltél, de szerintem nem érdemes ezekkel bíbelődni.

[link]

[ Szerkesztve ]

(#4040) mAtech


mAtech
aktív tag

Sikerült találnom egy átalakítót a vidkarimhoz (8400 GS - 9pines tv-outos). Az átalakító maga 8 pines, de az nem gond szerintem, mert csontra behelyezhető. Az átalakító másik vége kompozit. Ez a kütyü kb 3 cm, szép sárga színnel:) Kábel a gép és a tv között beüzemelve.
Kérdés. Miként tudom én a tv-re (analóg) rátenni. Ugyanis próbáltam én az nvidia meghajtó progiban keresni, hogy megjelenítők váltása, meg Nview bekapcsolása, stb. De sajna nem jött össze a dolog, vagyis nem jelent meg semmi a tv-n. Neten nézelődtem, de érdemi infót nem találtam.
Valakinek ötlete? Hogy mit hagytam ki?

Köszi

Ha nem vigyázunk a természetre, ő se fog mi ránk...; De hát ugye aki akar az a betonba is beleköt...

(#4041) band1103 válasza mAtech (#4040) üzenetére


band1103
őstag

Az a probléma hogy lehet hogy van egy átalakítód de az ami vettél azért kevés.
Az a kari (ha jól tippelem) nem ad ki magából kompozit jelet csak komponens jelet amit egyes gyártók leegyszerűsítve HDTV jelnek titulálnak. Hiába néz ki a csatlakozó s-videónak senki nem kötelezi a gyártót hogy kompozit jel kivezetésére is használja. A spórolás átka.

[ Szerkesztve ]

"A bölény királyul néz ki: tisztára mint egy rasta tehén !" # * Have a Nice Death!* ...powered by vérpistike... #

(#4042) Gulumaci


Gulumaci
tag

Sziasztok!

Remélem jó helyre írom. Lenne egy kis gondom az Acer 3055-s notim tv-kimenetével szotveres oldalról. Win7 van fennt, eredetileg a vásárláskor pedig XP. Azzal úgy ment a tv-out, hogy a noti display 1280-ban maradt a tv pedig 1024-ben és 32 bit-n. Csak előbb kellett bedugni, mint a gépet indítani. Ez ok.
De!
Win7-nél, ha rá van dugva csak a Clone megy és az is 848-480-ban., 16-bit-n. :W
De miért? A felbontás nem gáz, mikor filmet nézek, max nem dolgozom közben, de 16 bit????
Így a filmek sötétebb részei színhibásak. Egy rendes horrorr filmet sem lehet megnézni.
Próbáltam a gyári, az elöző és a jelenlegi catalyst-t. Volt fent modded catalyst is. Semmi változás. Mi lehet a baj/megoldás?

Teljes körű pc szervíz, igény szerint, Valóban olcsón. 0630-547-7126 Kispesten és Vecsésen ingyenes kiszállással!

(#4043) sellerbuyer válasza Gulumaci (#4042) üzenetére


sellerbuyer
őstag

Használt az Ati Tray Tools-t, méghozzá a régebbi, 1.3.6-os verziót (az újban nincs már TV kiemenet vezérlés!). Azzal mindent be tudsz állítani megfelelően a TV kiemenetre a Display menüjében.

(#4044) Gulumaci válasza sellerbuyer (#4043) üzenetére


Gulumaci
tag

Köszönöm a segítséget, de nekem csak valami Ray modded marhaság jött le és bekékült a kép tőle sajnos. :(
Ha esetleg egy működő linket küldenél vagy esetleg telepítési beállításra tudnál okosat mondani, megköszönném.

Teljes körű pc szervíz, igény szerint, Valóban olcsón. 0630-547-7126 Kispesten és Vecsésen ingyenes kiszállással!

(#4045) tothbe válasza Gulumaci (#4044) üzenetére


tothbe
addikt

Tölsd le innen ;)

By(e) Tothbe

(#4046) Gulumaci válasza tothbe (#4045) üzenetére


Gulumaci
tag

Köszönöm a Linket!
Kiiktattam az overclockingot és bekapcsoltam az I2c-t és most kékült be a kép :)
Úgy néz kim egy a dolog, de csak klónban és 1024-ben. Illetve, nem engedi a theater módot aktiválni. De mindenesetre ez már használhatóbb. Köszönöm!

Teljes körű pc szervíz, igény szerint, Valóban olcsón. 0630-547-7126 Kispesten és Vecsésen ingyenes kiszállással!

(#4047) sellerbuyer válasza Gulumaci (#4046) üzenetére


sellerbuyer
őstag

A theater módot is fogja engedni, amint előzőleg bekapcsolod a kiterjesztett desktop-ot, ugyanis csak azzal műxik. :U

És természetesen a video lejátszódban is meg kell adni, hogy az overlay mixer legyen az alapértelmezett lejátszási hely (output). :K

[ Szerkesztve ]

(#4048) mAtech válasza band1103 (#4041) üzenetére


mAtech
aktív tag

Ahan. Értem én. Csak mondjuk fura, hogy adott tv-outtal rendelkező kari nem ad ki kompozit jelet. Akkor viszont a #4028-as hozzászólásomban linkelt képben szereplő kütyü vajon minek van? Régebbi (pl.: 7600-as sorozat) kártyákra lett kitalálva? Ahol még többfajta kiadott jel létezett? Igazából értetlenül állok a dolog előtt.
A másik fura, hogy a saját honlapján meg azt írja, hogy ad ki S-video és Composite jelet a [kártya]. Szóval akkor innentől kezdve, hogy is van ez? :U

Jah! És természetesen köszönöm szépen a gyártók egyértelműségét :(((

Ha nem vigyázunk a természetre, ő se fog mi ránk...; De hát ugye aki akar az a betonba is beleköt...

(#4049) kovacsroli


kovacsroli
senior tag

sziasztok!

visszaolvastam de elég kínaiak nekem a hsz-ek, szoval felteszem a kérdésem mert nemtudtam választ bogarászni rá. jelzem nem értek hozzá. tehát van egy Sapphire Radeon HD4670 kártyám, amin úgy tudom van tv kimenet(HD), illetve van egy tv-m aminek a hátulján van egy scart(?) csatlakozó /az a széles, amibe a ps is megy:):)/. szóval csak arra volnék kíváncsi hogy a boltba mégis mit mondjak, milyen kábel kell nekem?:)

légyszi aki esetleg válaszol a composit, s-video és hasonló szakszavakat mellőzze :B :B

köszönöm :R

[ Szerkesztve ]

Ha hülye vagy az olyan mintha meghalnál. Te nem érzed, csak másoknak fáj.

(#4050) sellerbuyer válasza kovacsroli (#4049) üzenetére


sellerbuyer
őstag

Hát igen, itt a gond, hogy neked hdmi kimeneted van TV kimenet gyanánt... Azzal nem fogsz tudni rácsatlakozni egy hagyományos TV-re, csak egy HD-Ready LCD TV-re, aminek van hdmi bemenete.

Számodra egyedüli megoldás (ahogy számomra is, mert jelenleg nekem is ilyen Sapphire kártyám van) az, hogy a kártyád VGA (D-Sub), vagy DVI kimenetéről csatlakozol TV-re egy megfelelő átalakítóval. Ezekről alább olvashatsz, pont ezekről folyt a fejtegetés, ha jól tévedek...

Remélem, nem használtam túl sok "szakszót", csak amennyi feltétlenül szükséges. :U

[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.