Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
Új hozzászólás Aktív témák
-
iceshark18
csendes tag
válasz
darál0w
üzenetére
CPU-z alapján F2es stepping.

hőmérsékletre majd figyelj oda.
AMD által megadott értékek: Max Temps (C) 55-70nincs más dolgod, mint emelni az FSBt először. majd ha kevés a fesz, azt is adagolsz. szigoruan 1.5Vig.
de ha tudsz BIOSrol is csinálj képet. M.I.T menüről.
igen de még mindig nem tudom, hogy alacsony szorzóval emeljek magas fsb-re vagy mondjuk 13x szorzóval alacsonyabb fsb-re?
biosról meg mindjárt csinálok képet!
-
iceshark18
csendes tag
válasz
darál0w
üzenetére
És azt honnan a búbánatból szedjem cpu-z azt mondja 2, de milyen kettő? F2? mivel hol keressem? CPUID revíziószám 00040F32h- ehhez kerestem volna ilyen adatot de a gugli nem nagyon köpte ki

ellenben azok a 3Ghz feletti adatok jól hangzanak, most már csak azt kéne majd a számba rágni hogyan kell mindezt megvalósítani

ja és persze nagy THX!
-
iceshark18
csendes tag
Sziasztok!
Elolvastam a nyitó részt ill. jó pár hsz-t, de nekem még lennének kérdéseim. Kicsit úgy látszik lehet hülye is vagyok a dologhoz

Szóval az alap eset az, hogy van egy ilyen alaplapom: Gigabyte GA-M57SLI-S4 meg benne egy AMD Athlon x64 5200+-os proci windsor maggal ill akad még hozzá 4x1gb kingmax ram. Mivel kicsit kezd eljárni felette az idő így szeretném egy kicsit jobban meghajtani a konfigot! egy thermaltake gunmet orb-már régóta van a procin, az biztos hogy jóval nagyobb darab hűtő, mint a gyári tekintve, hogy alig fért be a helyére

A kérdés hogy mi a jobb ha kisebb fsb-t állítok nagyobb szorzóhoz, vagy ha jóval nagyobb fsb-t kisebb szorzóhoz..és persze ehhez még jön hogy emelni kell a feszültséget is majd!
5200+ meddig bírhatja kb? 3000 fölé csak fel lehet piszkálni vagy nem?
Ha ez megvan akkor ugye jönne a ram állítgatása. Itt akkor az időzítéseket kéne lentebb venni? Meg olvastam, hogy akkor a 400Mhz-t kéne visszább venni és nagyobb szorzóval mennie, de kicsit(vagy inkább nagyon) homály a dolog sajnos!
van itt egy kép, hogy jelenleg, hogy mi min megy [link]És még egy dolog, az alaplap bővelkedik állítgatási lehetőségekben ami talán most hátrány is nekem ugyan is:
-FSB állítás
-PCI clok mhz(ehhez nem kell asszem nyúlni)
-Cpu szorzó állítás
-DDR2 volt állítás
-Chipset/PCIE volt. áll(gondolom akkor ehhez sem)
-HT-link volt állítás
-CPU HT link volt állítás
-CPU volt állításSzóval hogyan kezdjek neki a dolognak és mit ne bántsak? A memóriánál is akad ennyi sőt jóval több áll. lehetőség mint a CL-RCD-RP-RAS CR1/2 ötös!
Megköszönném a segítségeteket, ha egy ilyen magamfajta hülyét támogatnátok

Új hozzászólás Aktív témák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- One mobilszolgáltatások
- Házimozi belépő szinten
- Napelem
- Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor kiborulunk...
- Mennyibe fog kerülni a Steam Machine?
- Kuponkunyeráló
- Intel Core i7-5xxx "Haswell-E/EP" és i7-6xxx "Broadwell-E/EP" (LGA2011-v3)
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- NJOY Szünetmentes + AVR Horus Plus 2000, 2000VA, 1200W, Line-Interactice, LCD Touch displa PWUP-LI20
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3828, 100% Akksi
- HP ZBook Firefly 14 i7-1165G7 16GB 1000GB Nvidia Quadro T500 4GB 14" FHD 1 év garancia
- Samsung A16 mobiltelefon
- Garmin Vivomove 3S Hybrid okosóra Használt, karcmentes állapotban 3 hónap garanciával!
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
de mit értsek azon, hogy amivel könnyel kezelhető a ram-om? ()jáj de hülye vagyok)