Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

válasz Chosen #40059 üzenetére

Ez a processzor, nagyon jó tuning alany. Én egy olcsó G31-es deszkával is 4.2Ghz-en tudtam járatni. Már ez rég volt, így nem emlékszem az értékekre, de én minimális feszt emeltem az északi hídnak. Tuningolj aztán majd meglátjuk mi sül ki belőle ;)

törölt tag

válasz Chosen #40059 üzenetére

A 4 ram nem épp a legjobb mert jobban terheli a lapot mint 2, valószínű az északinak kell majd feszkó. A P45 chipset fasza, támogatja a 400-as FSB-t is, szóval chipset szinten jó lesz. De jól látom nincs a VRM-en hűtés? Ahhh. Szerencsére csak kétmagos a proci.

A normálisabb ramok többsége tud 1066-on menni. De itt jön képbe, hogy nem érdemes gyorsabban hajtani, mert az FSB/északi szokott a szűk lenni. Tehát 2x szorzóval kel hajtani, gyanítom át fogod lépni a 400-as FSB-t onnantól tuningolódik a ram is. 450-nél több FSB-t úgy se tolsz ki belőle. Már az is csoda lenne. Akkor meg még mindig csak 900-on megy a ram.

Meg itt jön szóba a szorzócsökkentés, és FSB tovább növelése, ha bírja a proci meg a lap is stb. kis kakaót ki lehet hozni abból is. És akkor még szóba jöhet a ram túlhúzás, ha tud annyit menni, hogy érdemes (mivel húzással nő az elérési ideje is, az időzítés növelése miatt, de van egy határ ahol ugyanúgy egyenlő, és am agasabb frekiből előnyt lehet kovácsolni a szűk FSB ellenére), de nem szokott, ez meg főleg nem fog. Meg ezek már benchbuzi dolgok, 2 pontszámmal többet kap. Ez elég bonyolult, nem a mai csuda Uefis tuning hogy kettőt kattint és ÁHÁHÁHÁHÁHÁÁH húztam a gépen.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés