- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- urandom0: Kicsit most elfáradtam...
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
ViZion
félisten
válasz
joker1220 #36823 üzenetére
Nah, kezdem az elején... Mint megtudtam, az AMD fergeteges újítása ez a LLC, ami a terheléstől függően változtatja a feszkót. Ezzel alá is vágtak a tuningnak, a fogyasztást viszont csökkentették, így beférnek adott TDP-be a kockáik. Ezért is lehet, h AM2+ deszkán jobban ment a tuning, most egyszerűen nem akar beállni.
Az alap probléma, hogy a C'n'Q-t manuális feszültségen kikapcsolja. Másik gond, hogy terhelés alatt tartja a beállítottat, majd drop van...
CPU-m sem a legjobb darab, magfeloldás sem ment munkatársamnak sem, szal. lehet, h tényleg ennyit bír
Akkor a BIOS tuning beállításaim:
AI OC tuner: jelenleg AUTO, de volt manuálon is
OC tuner: Cancel
CPU ratio: 17
Mem freq: 1600 (auto módban nem ezt állítja be)
CP/NB freq: 2200 (auto módban 2000, volt 2400-on is, de levettem, hátha ezért borul néha)
HT link: auto (auto 2000, manuálba raktam feljebb is, de ahogy olvastam nincs értelme)
CPU spread: auto (disablednél is volt drop)
PCIe spread: auto
EPU power saving: disabled
DRAM timing és driving: auto, jól állítja be ahogy néztemCPU LLC: volt már mindenen (auto, enabled, disabled)
CPU/NB LLC: dettó
CPU Offset sign: +
CPU offset voltage: auto jelenleg, így 1,440 V Kézzel állítgattam, elég rakás f@s az offset mode, mert nem annyit léptet, amennyit ír...
NB offset sign: +
NB offset voltage: auto jelenleg
DRAM voltage: 1,65 V ennyi kell neki
többi auto-n van, amennyire látom gyári feszen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel I9 14900K + ASRock Z690 PG Riptide + TeamGroup 32GB(2x16GB) DDR4 3200MHz CL16
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900KF 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Amd ryzen 5950x + Msi x570s carbon wifi Team Group 32GB samsung b die . Jegelve MMGpOffical számára.
- AMD Ryzen 7 5700X processzor eladó /Garanciás/
- Intel Core i9-9900K - Garancia - Ingyen posta
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2931, 100% Akkumulátor
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- iKing.Hu - Xiaomi 14T Blue Gyors, stílusos és megbízható 12/256 GB Használt, karcmentes,Gari
- iKing.Hu - Google Pixel 10 Tensor G5, 120 Hz OLED, tripla kamera-128 GB Használt, karcmentes Gari
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest