Hirdetés

!!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• daneel_hu

addikt

válasz Sir Pocok #22369 üzenetére

"Az az igazság, hogy nem vagyok szakember. Pár cikket olvastam róla és mivel nem értek hozzá főleg a konklúziókra mentem.
    Egyről tudok: evolúció. :) Nyilván úgy fejlődik a vírus, hogy a lehető leghatékonyabb legyen.
    Viszont az tény, hogy nehezen lehet azt magyarázni, hogy az eddigi koronavírusokra ez nem volt jellemző, aztán hirtelen a COVID19 esetében a lehető legjobb helyeken jelent meg."

Nem volt jellemző? :)
    Nincs ilyen a többi koronavírusnál, nem nem volt jellemző hanem NINCS.

Nem ismerem annyira mélységében a dolgot, de ezt-azt olvasgattam róla.

Ha jól rémlik, akkor ez a furin hasítási-pont nem létezik a rokon koronavírusokban, de egyéb vírusokban igen.
    Elég sok kombinációja létezik, és ha lehet hinni az eddigi vizsgálatoknak, akkor a sars-cov2-ben ez a hasítási pont olyan, amely az emberi sejtekben való szaporodást (kötődést?) pont a legkönnyebbé teszi. Van elég sok kombináció, de itt éppen az áll fenn TÖK VÉLETLENÜL amely a legfaszább a vírusnak. :)
    Egy olyan vírusnál amelynek elvileg nem is kéne lennie ilyen hasítási pontnak.

Új hozzászólás Aktív témák