- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bigyo108: A vén PC-Főnix újjászületése
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Ma a Samsung Galaxy S24 FE-re is megérkezett az Android 15-ön alapuló One UI 7.0
- bambano: Bambanő háza tája
- Rák
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
TRÓNOK HARCA
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
laceszgamer #19799 üzenetére
Jaimet szeretném erre a feladatra. Tudom...ez eléggé bilibe lógós vágyálom.
-
laceszgamer
addikt
Gondolom Dany és Jon lerendezi egymás között a dolgot, aminek az lesz a vége, hogy akkor Dany legyen a trónon, és mivel Dany nem Jon aki tenne magasról a Vastrónra, ezért hát megindulnak délre, Jon meg persze mintegy viszonzásként is segít neki. Már csak arra leszek kíváncsi Cersei-t ki öli meg, eddig ugye szinte mindenki Arya-ra tippelt, de azért az már enyhén túlzás lenne ha mindkét főgonoszt neki adnák.. rsze mintegy viszonzásként is segít neki. -
raider21
aktív tag
Kicsit megkésett...: Trónok harca 8. évad 2. rész kibeszélő
-
_drk
addikt
Én tényleg azt hittem, hogy elbuknak. Erre már a következő részben mennek Cesei ellen, nagyon nem jön át ez nekem most. Meg mindenki halott, ki fog harcolni?
Meg ezután a rész után minek? Túl éltek a Halált! A vastrón-nak itt már mellékesnek kéne lennie. -
laceszgamer
addikt
Ez így második megtekintés után sem igazűn lett jobb számomra. Igazából az egész ott hibádzik, hogy jön a nagy szöveg, hogy most az élőkért harcolnak stb stb, tehát alapból sokkal fontosabb dolog mint a Vastrón vagy bármi más, és akkor a sorozat végének mégis a Vastrónért folyó csetepatét szánják? Meg amúgy is, oké Arya ügyes gyilkológép, de ne már, hol marad Azor Ahai és satöbbi.Amúgy nálam a látvány is felemás, főleg elején a sötétben, sokszor ilyen na mi van most? kategória volt számomra. Ami viszont legjobban tetszett az Beric mikor védte Aryat és a Vérebet úgy, hogy szó szerint beállt a zombik elé. -
xtro
aktív tag
válasz
alex devil #19789 üzenetére
A végén rájöttek hogy maradt egy kis CGI pénzt, és valaki úgy gondolta, hogy látványos lesz, csapassuk neki. Ki a retek küld egy 100+ ezres ÉLŐHOLT sereg ellen, 20ezer dotrakhit?
Úgy hogy az elején nem kaptak a holtak ellen semmi hatásos fegyvert , ha vörös papnő nem jön akkor így lazán elküldtek volna egy 20ezres feedet az NK-nak. Nem mintha bármit ért volna a buffolt dothraki bagázs.Aryas befejezés teljesen okés, éreztem hogy Arya fontos lett, igaz nem hittem volna hogy ilyen durva level up-pal zárja a részt. Igaz bánom hogy semmi nagyobb inditéka nem volt az NK-nak. Okés majd letolhatnak valami magyarázatot, de az már olyan mintha egy halott lovat nógatnál, hogy vágtasson. Más: A kvíz eredményét már posztoltátok és csak én nem találom? Vagy még nem lett kitéve?
Csak mert bejött a tippem, hogy Szürke Féreg túl OP és nem fog meghalni. Pedig, hogy temette mindenki -
csababarca
őstag
válasz
raider21 #19793 üzenetére
de a dothrakiaknak tök mindegy milyen lovasság, náluk ez van, ők mindig is így harcoltak, roham aztán vagy nyernek vagy nem. szerintem ez jó volt így. ők alakzatot nem ismernek, nem tudnak tartani, nekik a lovastömeg adta az előnyüket, ami mondjuk láthattuk működött is párszor. csak itt most akkor lett volna értelműk, ha 100szor ennyien vannak -
raider21
aktív tag
válasz
Mondjuk úgy, hogy így lett látványos a forgatókönyv...!
Katonai és stratégiai értelme kvázi semmi nem volt, hisz nem nehézlovasság, hanem könnyűlovasok a Dothrakiak. Azokat meg portyázásra, vagy az oldalszárnyól bevetve a falanxnál feltorlódott ellenség aprítására használták. -
csababarca
őstag
válasz
gondolom be akarták mutatni, hogy mennyire sansztalanok már a legelején. nyilván totáls taktikai balfékség volt őket rájuk küldeni. -
raider21
aktív tag
válasz
whitezo88 #19787 üzenetére
Tipp: Melisandre az S07E03 -ban elmondja Varysnak, hogy Volantiszba megy - a főtemplomukba gondolom. Az elkövetett hibái, túlkapásai miatt ezt a küldetést kaphatta a Vörös főpapnőtől, és mivel már x100 éves, ha jól emlékszem alulról karcolja a 800 esztendőt; a nyakékjében lévő kő nem kapott újabb varázslatot büntetés képen a főtemplomukban, hogy tovább fiatalon tartsa és varázserőt biztosítson a számára. Ugye akkor amikor ledobja a nyakéket, direkt a briliánsra fókuszál a kamera, és kb. megfakul a színe, azaz kihuny benne a mágia. Továbbá már a várárok felgyújtása is nehezen ment neki, de ez egy Vörös papnőnél alap dolog. A halottak feltámasztás az nem az, de ez a tűz dolog igen.
Így neki ezzel kvázi befejeződött a küldetése és a létének az értelme is. És így kvázi "hősként" (Elég sokat köszönhetnek neki, ez még Sir Davos tekintetében is benne van hisz először kardot markolva, dühösen nézi, amint kisétál a várból, de amikor elporlad, akkor én bizony könnyeket láttam megjelenni a hagymalovag szemeiben.) meghalni látványosabb, mint pár nap alatt elporladva kimúlni a mágia megszűnése után. -
alex devil
senior tag
A Dothrakikat szopatásból mészároltatták le már a legelején? -
raider21
aktív tag
válasz
energy4ever #19783 üzenetére
Az Drogon, és odafeküdt Daenerysékhez. Gondolom pihenni, mert sérült mindkettő sárkány, de főleg Rhaegal sérült jobban. Amúgy mindkettő sárkány és Szellem is él az S08E04 előzetese alapján. -
whitezo88
nagyúr
Ne felejtsük hogy ez alapvetően show az HBOn, nem könyv, vannak sarokpontok azon kívül Hollywood.
Spoiler pár szóban:
Pár régebbi karakter halála még elfért volna (Féreg, Jaime - bár a nővérével még lehet jelenet hogy ellene vonul - Brienne...). A végéig akármi lehetett volna, simán belefért volna hogy Bran meghal de mégis valami Deus Ex történik. Theon halála nem volt hülyeség, hiszen ez volt neki az igazi megváltás, a bűnbocsánat, továbbá ha meg kell halni, inkább azzal szembenézve, felemelt fejjel történjen. Melisandre miért dobta be a törülközőt? Már nem lesz feladata a NK halála után? A Vörös Isten még létezik. -
batai15
félisten
Na meg néztem a részt. Nem volna ezzel baj ha majd normálisan kifejtik mit is akart az NK mert ha nem az tényleg gáz .
-
raider21
aktív tag
-
energy4ever
addikt
Az EP3 vegen az utolso sarkany csak odafekudt, vagy azert csinalta mert epp megdoglott? -
Laraxior
titán
Hát... én az első egy óra után elkezdtem gondolkodni, hogy vajon mi lesz még a maradék öt részben...
-
csababarca
őstag
Mondjuk lehetett volna kicsit keményebbnek beállítani az NK-t, mondjuk legyak egy Briennet vagy valami, érzékeltetve hogy párbajban sem gyenge. Így meg igazából harc nélkül kinyírták. Kár érte, nálam ütött volna, ha Arya kvázi ténylegesen bosszút áll valamelyik szerettéért. -
aAron_
őstag
(#19763) zolka95: "Mindenben van logikai hiba stb." Trónok harca sorozat meg tele van vele. Egyre abszurdabb az egész. Lassan ott tartunk, hogy ha egy 4 éves kisfiú leül játszani a játék katonáival, értelmesebb storyt talál ki
-
zolka95
őstag
válasz
raider21 #19777 üzenetére
Nekem most az jutott eszembe, hogy Branék direkt titokban tervelték ki ezt az akciót. Az Éjkirály ugyanis zöldlátó szóval lehet kémkedett hollókon keresztül úgy, ahogy Bran. Vagy akár Branen keresztül valahogy. Amikor Bran előtt áll a fánál és egymásra néznek. Utána Bran lefelé pillant egy kicsit. Ezután pedig az Éjkirály enyhén elfordítja a fejét, mintha nem értené mivan. Nem erre számít. (Úgy mint a Mátrixban Smith ügynök a végső összecsapásában Neo-val.) Nem hiába mondták azt, hogy csapdába csalják. Mert az önmagában hogy lenne csapda, hogy pár Vas-szigeteki védi Brant? Aztán Arya ugrik kezében azzal a bizonyos késsel.
Amiről Sam olvasott a Fellegvárban (kép), ahová azért küldték, hogy hátha talál valami tippet a régi könyvekben hogy hogyan harcoljanak a Mások ellen. És hát ez volt az "ellenszer". -
raider21
aktív tag
Nekem tetszett az epizód.
Bár erőteljesen érezni rajta, hogy ez már nem Martin, hanem sajna tömény Hollywood. Őszintén megmondom, hogy nem teljesen ezeket a nagy halálokat vártam, de kettő azért bejött.
Kritika. Ugye eddig úgy volt teória szinten, hogy Jon az Azor Ahai!?! Erre jön Melisandre aki a mostani tetteivel és halálával kvázi bűnbocsánatot nyert, beszélget Aryával. Az a monológ..., és utána Arya elindul a nagy célpont felé a vadászatra. Mintha erre képezték volna ki végig Bravosban, és egy vörös papnő szavaira mint egy elmeprogramozott gyilkológép véghez viszi a Fény Urának küldetését?! Totál úgy jön le, mintha Arya lenne hirtelenjében egyfajta Azor Ahai...!?! Itt az epizód zenéje: Game of Thrones S8 - The Night King - Ramin Djawadi
-
zolka95
őstag
válasz
CptAdamica #19770 üzenetére
Szerintem azért mert, annyira kitanulta a settenkedést. Lehet direkt erre képezték ki. Újra kéne nézni az arc nélkülieknél való tanulását. Lehet van pár rejtett utalás erre a végkifejletre. Szóval Jonnynak még megvan a farkasa. Bár nem sok szerepe lehet, max a végén megmenti valamitől. Óóó régen mennyi teória volt erről is. Meg vargolja, rajta lovagol stb. És semmi komolyabb szerepük nincs a rémfarkasoknak. Főleg hogy már sárkánya van, szegény kutya, le van sz@rva. Max annyit csinálhatnak még vele, hogy Jonny rárakja Szellemet a sárkány hátára, aztán ráül Szellemre és úgy lovagolja meg őket. Na. Az már kemény. Rémsárkány lovag. Jelképezi a tűzt és jeget, targaryen és stark vért. -
hipsteR
csendes tag
NK be like -
tuki2200
senior tag
válasz
CptAdamica #19770 üzenetére
Nekem tetszett, egy reménytelen szenvedés volt az egész csata. Jól sikerült ábrázolni, mennyire esélytelenek is valójában. Arya elég "erdekes" volt ja, a kis tokájával
-
CptAdamica
veterán
Ez a rész már tényleg izgalmasabb volt,
de a beharangozott EPIC csata szerintem annyira nem volt EPIC, a Helm szurdokot meg sem közelítette. Sárkányos harc jó volt, bár elég rövid. A 7 évadon át promózott gonoszt pedig elég könnyen elintézték. Az epizód vége felé azt hittem, hogy folyt. köv. erre Arya berepül, mint valami pankrátor. Hatásosra volt megcsinálva a jelenet, de nem értem, hogy miért nem vette észre senki. Egy főbb karakter sem veszett oda... Most szerintem 2 rész petting és pofázás jön, aztán megint kapunk valami kis izgalmat.
-
zolka95
őstag
Még a hatása alatt vagyok. Az szerintem elmondható róla, hogy látványos, pörgős és legfőképp kiszámíthatlan volt. A pörgés már a 7. évadban zavart, ennél az epizódnál jelenleg nem. Túl izgalmas volt,a hatása alatt vagyok. Kicsit azért furcsa hogy ennyivel vége lett. Már az sem tetszett a 6. évadban, hogy annyival elintézték az Éjkirály születését. Na az nagyon nem tetszett. Gagyi ötlet volt. De belegondoltam, hogy önmagában ez az Éjkirály nem valami erős. Ha nem nézzük a sárkányt, a szolgáit stb. Elképzeltem egy 1v1 harcban. Szerintem esélye sem lenne például a Véreb ellen. Vagy Jaime ellen ha lenne jobb keze. Vagy Arthur Dayne ellen. Simán lekaszabolnák. Csak a holtak feltámasztásától tűnt olyan hatalmasnak. Ezidáig mindig a háttérben volt, sose harcolt emberrel. Ennél a résznél lehet beszélni arról hogy hibázott meg túlbízta magát. Ez igaz. De szerintem sok jó harcos le tudta volna gyűrni 1v1-ben. Még Arya is. Ha így nézzük már nem is olyan erős, csak egy egyszerű lény kisebb-nagyobb extrákkal . A zombiknak köszönheti hogy idáig eljutott.
Theon meg csak kamikáze volt. Mást nem is csinálhatott volna annyi szolgával körülötte. Egy próbát megért. Viszont ettől a csak előre futástól, lándzsát előre szegezve simán felkészülhetett az Éjkirály, hogy mit mozduljon erre. Ezért győzte le olyan könnyen. Egy rendes párbajban már nem lett volna ilyen sok esélye egy jó vívó ellen, aki nem fut bele az ellenségébe. S04 promo
kép Itt jól látható kik maradtak életben. Köztük Szellem is. -
válasz
Gabor777 #19758 üzenetére
Nem az Éjkirályról van szó, hogy mióta van, hanem a három szemű hollóról (az Éjkirály eléggé nyilvánvaló mindenki előtt, azt hiszem)
A könyvben egy Targaryen, aki 100 évig élt ott a fában, mielőtt Bran odament hozzá. A filmben már ezer éve ott van. De hogy előtte voltak-e 3 szemű hollók vagy sem, ha igen (gyaníthatóan), akkor mikortól és kik, erről nem beszélnek. Kb egy olyan entitás, aki az emberekkel egyidős (nem feltétlenül azzal, amióta ezen a kontinensen vannak az emberek). Nem tudunk sokat a hátteréről. -
NyalokAA
aktív tag
válasz
Aventador91 #19765 üzenetére
-
LendvaiFeri1
Topikgazda
The Long Night is coming, and the dead come with it. No clan can stop them, the free folk can’t stop them, the Night’s Watch can’t stop them and all the southern kings can’t stop them. Only together, all of us, and even then it might not be enough but at least we’ll give the fuckers a fight...
-
batai15
félisten
Voltak furcsaságok , de legalább epikus volt.
-
zolka95
őstag
válasz
#20411392 #19762 üzenetére
Lehetne ezen vitázni sokáig az biztos. Mindenben van logikai hiba stb. Én azt gondolom, hogy azért mert bemenni, mert már alig volt élő ember + az elesetteket feltámasztotta. (Én itt azért már majdnem azt hittem hogy a Mások győznek.) A zombik meg jól körbevédték. Plusz még a sárkánya is okádott körbe-körbe. Nem sokan maradhattak. Az előző háromszemű holló barlangjába is bement, pedig ott is volt még erdő gyermek, akik azért varázsolni tudnak. Ha már megteremtették őt akár el is pusztíthatták volna egy csapdával stb. "Minden emberre szükség van." Vagy győznek vagy mindenki meghal. Arra számítottak hogy először a katonák esnek el, legutoljára fognak a kriptában lévők. A várat kell védeni. Ha bejutnak akkor onnantól már esélytelen. 1-2 embernek se lett volna sok haszna a kriptában. Még ha a feltámasztott halottakat le is vágják utána már fentről jönnek le a zombik. Kicsivel tovább éltek volna a védtelenek. Én még mindig reménykedek abban hogy csak kapunk valami magyarázatot az egészre. Nekem ez túl kevés hogy pusztán gonosz volt az Éjkirály azt kész.
Meg hogy csak azzal a tőrrel lehetett elpusztítani? Vagy bármilyen sárkány üveggel.
Ne felejtsük el hogy azzal a tőrrel akarták megölni Bran-t az első évadban. És annak a tőrnek a rajza van benne az óvárosi Fellegvár könyvtárának egyik könyvében. Sam olvasta. De ott se esett róla szó, csak mutatták. Lehet hogy ez az egész már előre ki volt tervelve. És majd most megmagyarázzák az egészet. Nagyon remélem. Mert így nekem nagyon nem jó. -
törölt tag
válasz
zolka95 #19761 üzenetére
"mert ha megölik őket, akkor megsemmisülnek a feltámasztott halottjaik" Ez bizony így van. Azok megsemmisülnek, akiket az a más támasztott fel. Ezért sem logikus az egész NK történet, hogy besétál Branhez játszani, amíg nem halt meg mindenki a várban. Hisz ha őt megölik, mindennek vége (ahogy vége is lett).
Ez csak egy sorozat...tudom, de nehéz elfogadni, hogy az NK ilyen butaságot csináljon. Holott biztos távolságból kellett volna csak néha felemelgetnie a kezét és délre kész is a lecsó."Franc se tudja mekkora a spelljének a hatóköre." Azért szerintem nem lett volna olyan nagy dolog a kriptába leküldeni 1-2 csókát, felkészülve erre is. Hisz nem tudták mekkora a hatóköre, szóval simán előfordulhat, hogy van ekkora hatalma. Főleg, hogy azt tudták, hogy van sárkánya. Nem is kell bejutnia a várba. A vár felett repkedve is tud kezet emelgetni.
Azt aláírom, hogy taktikailag 0 volt az egész védelmük, így ezt se lehetett elvárni tőlük, de ha ott van lent Dany barátnője, a jobb keze és még Sansa is, akkor még fütyörészni is leküldhettek volna 1-2 embert. -
zolka95
őstag
válasz
#20411392 #19759 üzenetére
Azért nem harcoltak a White Walkerek, mert ha megölik őket, akkor megsemmisülnek a feltámasztott halottjaik. Ha megöltek volna pár White Walkert rendesen megtizedelték volna a zombi sereget. Ezért nem mentek neki a várnak. Ugye Jon és Dany is őket vették célba egyből, mert tudták ezt. Csak jött a hóvihar és eltévedtek. A kriptás feltámasztásra meg senki sem számított.
Az Éjkirály a váron kívül volt ugye. Ki gondolta volna, hogy felemeli a kezét aztán odabent kiugranak a sírból a csontvázak.
Franc se tudja mekkora a spelljének a hatóköre. Meg aztán ha már bejut a várba akkor úgyis mindegy. Az a pár feltámadt zombi már nem jelent semmit a védteleneknek. Ígyis-úgyis meghaltak volna. A kripta volt a legésszerűbb menedék nekik. -
EmThor
addikt
Hát ez nagyon király volt, Martin monnyonle!
-
törölt tag
Végig néztem még egyszer a részt. Másodjára már nem volt annyira
negatív érzésem a végére. Amennyiben belemagyarázom az összes valós/vélt tényezőt, akkor többnyire oké a dolog részemről.
Arya a sokarcú isten 'szolgája'. Így ezzel megtudom magyarázni, hogy a végén miként tudott odaférkőzni az NK-hoz. Nem tetszik, de el tudom fogadni. Az NK teremtett minden mást, meg zombit. Így azt is eltudom fogadni, hogy ha őt megölik, akkor minden általa teremtett halottlényt is elhagyja az erő. Ez teljesen rendben van. Azt viszont kezdem unni már ezekben a sorozatokban/filmekben, hogy van egy űbermegbaszó (elvileg)főellenség, aki mindenkit egy csettintéssel kicsinál. Aztán ez a (fő)ellenség elbízza magát és ezért tudják megölni. (Ugye star wars snoke?! Bár ott még lehet benne csavar, ami megmenti a dolgot.) Kicsit nehéz elfogadni azt, hogy Bran látja a jövőt. Direkt elutasítja a daggert, mert majd Arya fogja használni. Csapdát állít az NK-nak...stb stb és meg is történik. Közben viszont az NK elméletileg egy sokkal baszóbb képességekkel rendelkező varg/zöldlátó/nevezzük aminek akarjuk. Ő nem látta azt, hogy ez fog történni? Persze elvakította a magabiztosság, ezzel magyarázható. Avagy Bran még tökösebb csóka és képes volt megzavarni az NK-t is. Esetleg olyan jövőt mutatott neki (ha már felhoztam az SW-t), amit elhitt.
Ezt a részét a legnehezebb számomra elfogadni, de oké. Legyen.Az külön érdekes, hogy a mások nem csináltak semmit a csata alatt. Ott várakoztak szépen sorjában, amíg a kis zombik szétszednek mindenkit. Az egy dolog, hogy nélkülük is jól ment a csata és az elején 'félhettek' a sárkánytűztől, de amikor már bejutottak a várba, akkor igazán elindulhattak volna. Persze igen, minek kockáztassák magukat, ha a sima gyalogosok is elintézik a balhét. Hisz őket is kicsinálta volna 1-1 sárkánykő csapás. Beállították őket is űberbaszógépeknek, de itt a végén féltek. Oké, legyen. Ezen viszont továbbra sem tudok tovább lépni. Dany mi a picsáért nem repült el Drogonnal, miután Jon elindult Branhez? Illetve el se kellett volna repülnie, hanem csak (mint egy helikopter) körözni ott fent és a zombikra néha mehetett volna a tűz, hogy Jon-t ne tudják követni. Persze kellett a jelenet, hogy Jorah így hősiesen meghaljon, de ezt igazán megoldhatták volna okosabban is. (A Jorah jelenet önmagában nagyon tetszett, csak az előzménye nem.) Sam egy barom. Bánatos Edd miatta halt meg. Oké, hogy fűti a tenni akarás, de (mivel ő egy elég okos karakternek van beállítva) igazán rájöhetne, hogy sokkal nehezebb úgy harcolnia bárkinek is, ha nem csak az ellenfelekre kell figyelnie, hanem egy koloncot is védelmeznie kell. Meghalt ugyan pár karakter, de senki (szerintem) igazán fontos. Pedig azért Brienne és Jaime is meghalhatott volna. (Nem akartam, hogy megtörténjen, mert kedvelem a karaktereiket.) Olyan helyzeteket éltek túl, amiket nem lehetett volna. Többször elnyelte őket a zombi sokaság és mégis. Csóri Lyanna halála rendben volt, bár az üvöltve nekimegyünk az óriásnak eléggé fura döntés, de összességében jó volt. Főleg, hogy az ő kék szeme jól nézett ki (mármint, hogy ő is feléledt). Az a jelenet tetszett. A kriptás jelenet másodjára még gyengébb volt, mint elsőre. Ott történhetett volna valami drámaibb. Na meg az is fura számomra, hogy 0 katona védte őket odalent (a kis csajt ne számoljuk). Hisz tudták, hogy az NK feltámasztja a holtakat. A kriptában holtak vannak. Szóval... Varys karaktere ebben az évadban eddig nulla. Remélem most már csinálni fog valamit. Tyrionnak legalább volt 2 és fél jó jelenete most is. Ezután az epizód után és a következő trailert látva jövőhéten csak délután nézem meg az epizódot. Nem kelek fel miatta korábban. Teljesen elmúlt a 'lázam'. Jött a got, még ide is beregisztráltam, mert itt van a legpörgősebb GoT topik, vártam és húú meg háá, de ez most alább hagyott. ui: Az epizód maga epikus és remek volt. 10/10. Amennyiben önmagában nézem. Az előtte levő 7 évadnyi 'winter is coming' részt nem, mert úgy csak 6 vagy max 7/10. -
válasz
Aventador91 #19754 üzenetére
Félreértettél.
Amikor nem volt a környéken Éjkirály, akkor is volt három szemű holló, erről beszéltem
Emellett nem tudni, ki volt előbb -
DaveNo1
veterán
Közben láttam.
Danynek mégis honnan lesz serege? Otthagyta a makulátlanok és dothrakiak egy részét? Gondolom annak Jon nem örült volna, meg mondták is full sereggel érkezett. Amúgy mivan a megjövendőlt herceg(nő) teoriával? Most ha az félretesszük az összes fanfictiont, akkor is ez az egy száll erősen benne volt a sorozatban. -
edari
őstag
válasz
Aventador91 #19754 üzenetére
Emberek miatt hozták létre az erdő gyermekei.
-
válasz
Aventador91 #19751 üzenetére
Korábban is volt három szemű holló, nem kell ahhoz Éjkirály -
Aventador91
őstag
azért érdekes lenne ha a night king
valahogy még is megjelenne a sorozat végén így most brannak mi szerepe lesz? lehet hogy mégis ő a night king, akit elpusztítottak az meg csak illúzió
-
Jakesz
addikt
Ha a Másokat elpusztítja a tűz és a valyriai acél, akkor az Éjkirályra miért csak az utóbbi igaz? Akkor már vagy mindkettő vagy egyik se. -
DaveNo1
veterán
Vegyes érzéseim vannak a résszel kapcsolatban.
Lehet, hogy elhúzták a csatát a végéig, de azért annyira nem volt látványos mint egy mozifilmben egy komolyabb csata. Egy része meg hatásvadász volt. Pl. Dothraki roham a más sereg ellen. Tök egyértelmű volt, hogy ledarálják őket, nincs egy taktikus a világ aki ezt meglépte volna. De látványosnak persze irtó látványos volt, ahogyan kiégnek a lángok. Több halálra számítottam a szereplők közül, azért csak a nagyon nagyon mellékszereplőket küldték a túlvilágra Theont és Jorahot leszámítva. Sok teória fan szerintem ideges lesz mert nem volt semmilyen kriptát védő szuper Stark mágia stb. Rheagar sárkány meghalt? Azért elég durva sérüléseket szerzett. Lezárás érdekes lett, egyelőre még nem tudok mit kezdeni vele, de legalább váratlan volt. Már ott a végén azt hittem Bran majd csinál valamit amivel visszaküldi az Éjkirályt és magát az időben, vagy nem tudom, aztán jött Arya. Tegyük hozzá, hogy sokan húzzák a szájukat...de egyrészt mivel Arya a halál istenének szolgája már, így akár logikus is lehet, hogy ő ölte meg azt aki a végleges halált megakadályozza, másfelől Bran sejthette, hogy ez lesz, és az egész taktika arra ment ki, hogy átverjék az Éjkirályt. Theon rohamnak is ez volt a lényege. Tulajdonképpen az Éjkirály nagyon elbízta magát amikor kiderült, hogy sárkánytűz álló is, és ez lett a veszte. -
Aventador91
őstag
kis poén van a részben, az esetlen sam
mindig vigyorogtam amikor mindenki harcol mint az állat ő meg egy rakás zombival fetreng a földön állandóan
a kriptás részen nem úgy volt hogy varázslat védi? közben meg...
-
Aventador91
őstag
válasz
Integrale #19744 üzenetére
tedd spoilerbe
egyébként számomra a leg epikebb jelenet amikor jon vonul
és minden főbb szereplőt mutatnak egy jelenetben hogy ott harcolnak mindenki külön-külön egy rakás zombival theonnak meg
ez az értelmetlen halál amit kitaláltak.. az éjkirálynak nekiszaladni.. istenem... ezért szenvedte végig az egész ramsey időszakot hogy ilyen értelmetlen halált haljon? de szerintem bran irányította az egészet, és azért mondta azokat theonnak hogy feláldozza magát és húzza az időt hogy arya pont időben odaérjen -
Ez egy olyan végkifejlete lett a csatának, amit egyáltalán nem vártam a film kezdete előtt. Amikor viszont Arya kimondta, hogy "not today", onnan szinte evidens volt mind a győzelem, mind Arya tette számomra. Viszont ilyesmit senki nem várt nagyon, mint befejezést erre a csatára, ez által a "szokott" forgatókönyvet hozta a sori. Őszintén szólva én örülök, hogy ő volt az és így, aki végzett az Éjkirállyal. Mennyire sablonos lett volna az, ha Jon küzd meg vele. Illetve mennyire gáz lett volna az, ha összecsapnak az Éjkirály és emberei az istenerdőben az élőkkel és úgy győznek. Én úgy éltem meg, hogy mindent megkaptam: a kis Arya lett a csúcs, Tyrion és Sansa őszintén megnyíltak egymás előtt, a kriptában levő holtak feltámadtak. Az Éjkirály "megsüsüzése" pedig kifejezetten tetszett, főleg utána a mosolya. Számomra ez messze jobban megkomponált csata volt, mint a fattyak csatája. Elvégre végig erre játszottak, hogy így tudnak végezni aj Éjkirállyal, csak az ottaniak nem számítottak Aryára. Szóval sokakkal ellentétben bennem most nem maradt elégedetlenség (sőt, sokkal jobban élveztem ezt, mint az Endgame-et) MOD: azért több fő karakter halálát elvártam volna. Pl kifejezetten tetszett volna Dany halála zombik által.) -
Stigma.HC
senior tag
Hát nem is tudom,vagyis de. Keserű szájízt hagy maga után ez a rész számomra. Halálokat lehetett sejteni, vagyis nem okozott meglepetést nagyon egyik sem, de hogy semmi főbb karakter nem hullott el.
Na de Bélát ilyen egyszerű módon elintézni. Nem nem tudom mi lett volna jobb lezárás számára, de ez számomra csalódás.
És szegény Szellem, ezért kár volt oda rakni a képernyőre kemény 3 másodpercre.Közben nézem a következő rész előzetesét megint és ott van Szellem is. Jól elbandázott akkor a holtakkal egyedül ott kint -
törölt tag
válasz
Aventador91 #19736 üzenetére
Megpróbáltam másodjára jobban megfogalmazni a gondolataimat, ha már az elsőt kitöröltem, de nem megy.
Ez nevetséges ez a megoldás így teljesen nevetséges számomra. Arya-t imádom, de ne így...
Na majd délután tiszta fejjel újragondolom az epizódot. -
csababarca
őstag
Várható volt a rész alatt hogy ez lesz, mert más opció nem volt arra, hogy az élők győzzenek, csak ha valahogy knyírják az Éjkirályt. Érdekes, és vegyes érzéseim vannak. főleg látva a kövi trailert, meg Cercei perverz beteg mosolyát.pfejj. -
laceszgamer
addikt
Hát ez úgy WTF???
Az oké, hogy az egész csata volt, bár hozzá kell tenni, a dothrakiakat úgymond könnyen lerendezték, mármint, hogy mi lesz velük, aztán szevasz meg hullottak a fejek ahogy kellett, de ez az Éjkirállyal mégis mi volt??? Komolyan ennyi tellett a végső epikus harcra? Oké, az teljesen meglepi volt, hogy Arya öli meg, bár mikor Melisandre mondja lehetett sejteni, hogy legalább egy Mást megöl, de az Éjkirályt és így? Ez így oltári csalódás, és akkor most három részen keresztül mindössze marad a Cersei elleni adok-kapok aztán ennyi? -
törölt tag
Te jóságos szent...tehén.
...Ah ezt még emészteni kell, mert tetszett is a rész, meg valami volt is benne, amiért inkább negatív a végeredmény számomra. Főleg a következő trailert látva.
-
Aventador91
őstag
nagyon gagyi rész volt mégis epic és kurva jó. de rohadt nagy fikát fog kapni az egész sorozat az tuti és teljesen jogosan..
ennyi? ezt vázolták fel 8 évad alatt? hogy most ennyivel lezárják? pofám leszakad... nagyon gagyi ez így. -
D4v3
őstag
S08E04 Trailer: [link]
-
D4v3
őstag
Na ez azért rendben volt, sajna nem lett Danyből badass zombi 3 sárkánnyal viszont. Cersei meg majd örülhet most a fejének, maradtak vagy 40-en a várban... Ha Euron nem veri át a kompániával, akkor mi lehet még itt? -
nexus6
aktív tag
valahol már 3:41-től elérhető volt... belenéztem. húúú, várom a feliratot
-
laceszgamer
addikt
Ááááá, már 10 perce elshetném
-
bok92
addikt
Fent van Go-n!
-
laceszgamer
addikt
válasz
Aventador91 #19725 üzenetére
Nem nagyon sikerül VPN-el se.
-
Aventador91
őstag
válasz
laceszgamer #19724 üzenetére
infózz ha sikerült
-
laceszgamer
addikt
válasz
Aventador91 #19723 üzenetére
Én azért megpróbálom 3 kor, vagy VPN-el lehet meglehetne
-
Aventador91
őstag
még 2 óra. örökkévalóság
-
Aventador91
őstag
válasz
laceszgamer #19719 üzenetére
állítólag a spanyoloknál kikerült a rész
-
raider21
aktív tag
-
laceszgamer
addikt
Amúgy ezek a HBO-s közlemények hol jönnek, mert mailt nem küldtek, emg ahogy próbáltam rákeresni sem láttam semmit FB-n meg bejelentkezés nélkül nem tudom mindent mutat-e az oldaluk, mondom figyelni azt a helyet ahol bejelentették a csuszást, hátha jelzik hogy mégis megy idöben.
-
laceszgamer
addikt
válasz
Aventador91 #19718 üzenetére
Ebben reménykedek én is hogy találok esetleg iylesmit, tavaly úgy elsegettem minden részt, csak szerintem legtöbben akkor Go-rol streamelték.
-
Aventador91
őstag
válasz
laceszgamer #19717 üzenetére
valaki tolhatna a tv-s hbo-ról egy zárt streamet vagy valamit
viccen kívül
-
laceszgamer
addikt
válasz
Aventador91 #19715 üzenetére
Kár, mr csak abban reménykedem h valami csoda folytan 3 kor lehet elsni.
-
bjergerking
tag
válasz
Aventador91 #19712 üzenetére
Sorry, ha ezt tudom akkor csak a linket rakom spoilerbe
-
Aventador91
őstag
válasz
laceszgamer #19714 üzenetére
csak vicceltem.
nem hiszem hogy most van leaked rész
-
laceszgamer
addikt
válasz
Aventador91 #19710 üzenetére
Hol lehet meglesni? Ha nem muszáj nem akarok 4 ig várni HBO Go ra
-
Aventador91
őstag
válasz
bjergerking #19711 üzenetére
valaki törölje mán ki. véletlenül is meg lehet nyitni. miért nem csinálják meg a spoilert hogy kattintani kelljen, ne csak fölé vinni a kurzort?
-
Aventador91
őstag
válasz
bjergerking #19711 üzenetére
baszki kattintottam
rip nekik
ne nyissa meg senki ha jót akartok
a rendezők tényleg kíméletlenek voltak
-
bjergerking
tag
válasz
Aventador91 #19710 üzenetére
-
Aventador91
őstag
válasz
bjergerking #19709 üzenetére
megnéztem a leak 3. részt. a végére nem maradt szereplő, a maradék 3 részben tájképeket nézünk meg hogy euron reszeli cerseit
-
bjergerking
tag
Leakelt képeket láttátok?
Azok alapján brutál rész lesz. -
gyáliSanyi
őstag
válasz
[CS]Blade2 #19705 üzenetére
A vége felé már nem hiányzik az új fő karakterek bevezetése. Így Euron gondom megkapta a mellékes gonosz szerepét.
-
[CS]Blade2
addikt
válasz
Apollyon #19703 üzenetére
Ha meg kellene fogalmazni, hogy ez a sorozat mit mutat be, akkor azt mondanám, hogy azt, hogy az emberek milyen pat***ok, milyen szemét g...k a hatalomvágy miatt,
a tanulsága pedig, hogy átb...okkal, csalással, erőszakkal, stb. előrébb léphetsz, és, hogy a rossz nem mindig kapja meg a méltó büntetését.
Na most akkor fontos, hogy a jó ember ne haljon meg ebben a fantázia világban?Szerintem a leg happy end-esebb befejezés ami szóba jöhet, hogy pár jó ember feláldozza magát, hogy az ilyen Euron féle alakok élhessenek.
És akkor itt jut eszembe, és tenném fel a kérdést a készítőknek, hogy hol a francba van az a Euron, akit kegyetlenebb, brutálisabb karakternek hoztak be, mint Ramsay Bolton?
Cersei-Joffrey-Ramsay-Walder elődök jobban nyomták az ipart. Nyers hentes munkában esetleg kegyetlenebb Euron, de nem gonoszabb. -
Apollyon
Korrektor
válasz
Zolee_70 #19702 üzenetére
Amellett meg egyáltalán nem hataloméhes, ő képviseli az önzetlen és igazságos jó oldalt – azaz jó példát mutat. Mivel sokan nézik a sorozatot, jó lenne, ha bármi is történik, bárkivel ellentétben legalább ő nem halna meg.Csak éppen a Johnt meg egész életében hulladéknak kezelték, meg is halt egyszer, plusz az egész eddigi élete egy hazugság.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁÁÁ NE NÉZD MEG! A szórakozás, és a multitasking csúcsa, Lenovo Yoga 9i //3 OLED Modell Ajánló//
- UF Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1360P 16/1TB Iris Xe 2,8K OLED 90Hz
- Xbox Series X 1TB - 2 kontroller + 3 játék szabadon választható
- RYZEN 7 5700X / 32GB RAM / 1TB SSD / RX 6700 XT 12GB / 750W Gold Full Modular - AMD GAMER PC
- Gamer pc konfig
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP ProBook 430 G3 laptop Pentium 4405U CPU (hibás)
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- Beszámítás! Oculus Rift virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest