- Boss81: Halott Torrentek keresése, törlése egyszerűen.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- gerner1
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MasterDeeJay: Quadro NVS 450 videókártya teszt (4 Dp port, passzív)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
Wise díjak [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
szuladam
aktív tag
Én pont ma jöttem haza Kijevből.
Trasferwise kártyáról való kp felvétel se nekem, se a haveromnak nem sikerült!
Nyilván a betűk miatt nem tudtuk kitalálni mi lehetett a baj. Így a második ATM-nél ahol szintén nem sikerült felvenni ( ami egyébként OTP bankautomata volt!) Ő az itthoni kártyájáról, én a Curve kártyámról vettem fel kp. Mindkettő gond nélkül zajlott. Nekem ingyen volt, neki is elvileg (de az ő kártyáján a hivatalos terhelés csak ezen a héten valamikor megy végbe)
Viszont a termináloknál simán tudtunk fizetni a TW-vel (amin a hrivnya volt). A legtöbb helyen egyébként van terminál, de érdemes kp-is magunknál tartani. -
Akasztott
csendes tag
hmm, pedig ezt a kommentet is olvastam, de akkor masra gondoltam, hogy masrol irsz. botrany ez a metodus, amit leirtal.
///
nem tudom. nekem azt mondtak, hogy 3-5 munkanap, mig elmegy a penz. en vartam turelemmel, semmi reakciot nem kaptam, hogy mi van. a kinai folyton irta, hogy nem kapta meg a penzt, menjek be a bankomba erdeklodni. a bankban meg csak annyit tudtak kibokni, hogy toluk elment a penz. hat nagyszeru...
lehet irok az MNB-nek, vagy nem tudom kihez fordulhatnek?! a bankom lerendezte annyival, hogy toluk elment a penz, a kinai banknal tortent a tobbi.
-
KTU
addikt
válasz
Akasztott #545 üzenetére
Az utolsó kérdésedre.
Bankfiókban nincs személyes befizetés (Raiffeisen Bank).X időn belül nem lehet visszafordítani a pénzt az utalás után?
Transferwise-nak van magyar telefonszáma,
hívható hétfőtől péntekig 13:00 és 18:00 óra közt: +3614088659 -
Akasztott
csendes tag
tegnap regisztraltam a TW-n, igenyeltem is a MC kartyat.
kerdesem a kovetkezo: kinaba szoktam neha napjan utalni, viszont az utolso 2db utalas nem ment el, amin buktam is 60.000 forintocskat.
a magnet banknal vagyok, de a kinai bank lopott meg ennyivel, azt mondjak a magnetesek...magnetnel 2540ft az utalasi koltseg, ha jol emlekszem.nos kerdes a kovetkezo: ha TW-n keresztul utalnam kinaba a penzt (USD-ben kerik), viszont valami problema lenne a cimzett altal megadott adatokkal (a legelso utalas sikeresen elment, az utana levo ketto mar nem, es ezen buktam ilyen szep osszeget...), akkor is szamithatok sikertelen utalasonkent kb 30.000 forint bukasra vagy mi az isten tortent itt?
nekem a bankom semmit se jelzett, o toluk kiment az utalasom.tovabba szemelyesen is be lehet fizetni a TW hazai raiffeisen bankjaban a TW szamlamra?
-
BalanceR
addikt
válasz
szabi__memo #543 üzenetére
Thx, arra viszont mindenképp jó, hogy pl most vesz az ember eurót, a nyaralásos időszakban bizost drágább lesz, az addigi árfolyamváltozást el lehet kerülni...
-
BalanceR
addikt
Sziasztok, csak elméleti kérdés:
Ha éppen jó az euró (olcsó) és X összeget átváltok forintról TWben, majd várok, és amikor drága az euró visszaváltom forintra, kijöhet plusszban? Úgy értem több lehet az árfolyamingadozás miatti nyereség, mint az oda-vissza váltások díja? (Ilyen zsebforexként használni, eurót shortolni megéri vele?) -
flegga92
senior tag
Törölhető, rossz helyre ment.
-
norbi2010
őstag
Sziasztok!
TW-ről Revolut egyenlegfeltöltést mivel lehetne meggyorsítani? TW-re max egy órán belül megérkezik az utalás, onnan viszont utalva olyan hat óra mire Revolut-on is látom. Igényeljek TW Mastercard-ot?
-
Mittu88
senior tag
Sziasztok!
Tegnap jött meg a "Hello World" bankkártyám és a probléma, hogy az első fizetéskor nem fogadta el a terminál, így nem aktiválódott (paypass se megy gondolom). LIDL-ben, 440 Ft-os fizetést (egyenlegem forintban 6700 Ft, euroban 0.67, usd 0, más nincs). Oldalt húztam le a mágnescsíkot. App-ban aktivált a kártya!
Mi lehet a gond?
Üdv,
Ádám -
-
gyulaszu
senior tag
válasz
instantwater #525 üzenetére
Megkérdezem, de az a gyanúm, hogy a munkáltatóm csak magyar banknál nyitott számlára utalhat.
Egyébként nem feltétlenül az eur számláról akarok eur-hoz jutni. Az gyűlhet ott.
Ha a cib forintosról utalok TW-re vagy a hitelkártyával töltök fel rá, annak mennyi lenne a díja/árfolyama? -
-
Havonta összesítve fizetjük a tranzakciós illetékeket, nem könyvelik hozzá az adott tételekhez, így azt sem lehet tudni hogy melyik mennyi volt. Nem hitelkártya dolog, de ők még a 20000 Ft alatti utalásoknál továbbra is vonják az illetéket tőlünk, csak nem adják tovább.
-
ghostie
tag
Még egy érdekesség: Korábban hónapokon keresztül K&H hitelkártyákkal töltöttem a TW-t. Egy MC kártya volt és egy Visa társkártya.
MC-vel vásárlásról jött az SMS és így kis könyvelték, díja nem volt. Viszont Visaval az SMS kézpénzfelvételről jött, könyvelés után átváltott vásárlásra és szintén nem volt díja... -
ghostie
tag
Én inkább arra gondolok, hogy nem konzisztens a rendszerük.
Belenyúltak valahol kézzel, hogy a TW-t vásárlásnak könyveljék, ezért jelenik meg ilyen furcsán. Külön díjat nem írnak sehol csak a kamatot, ami még nem volt sosem vagyis csak ebből következhet (de nem is vettem fel még sosem pénzt hitelkártyával).
Azt, hogy hogy számolták ki nem tudom, nem kérdeztem, csak levontam a következtetést, hogy Erste hitelkártyáról többet nem töltök TW-re.Szerk.: Most így jobban megnézve, ez a kamat is elég érdekes. Netbankban kamatnak írják, PDF kivonaton pedig így szerepel: "Összes pénzügyi tranzakciós illeték"
-
gyulaszu
senior tag
Üdv mindenkinek.
Munkáltatóm idén már nem ad kp-ban eur-t, ha kiküldetésen vagyok, hanem átutalja azt. Ennek fogadására nyitottam a cib számlámhoz egy eur alszámlát. Egyelőre kártyát nem kértem hozzá.
Van huf számla, amihez tartozik (hitel)kártya, azt használom amennyire csak lehetséges külföldön is.
Néha azonban szeretnék eur készpénzhez is jutni.
Van TW accom is, eddig csak utaltam vele másnak.
Valaki számolgatta már , hogy ebben a felállásban hogyan éri meg a legjobban havi 100-200 eur kp-hez hozzájutni? Megfelel erre a TW, vagy ugyanott vagyok ha a huf kártyával veszek fel külföldön eur-t? -
Értem, de akkor ha a "papíros" könyvelésen is vásárlásnak írva akkor az vásárlásként van elkönyvelve mert ez a számlakivonat a hivatalos, nem a netbanki felületen látható kiírás, de díjat ugye nem írtak hozzá? Hozzáteszem teljesen értelmetlen a netes felületük információ tartalma.
A "kamat" nem oké, azt nem mondták, hogy miként jött ki? -
ghostie
tag
Az én hozzászólásomra hivatkoztál, szóval megpróbálok válaszolni rá (Erste Max kártya):
- TW feltöltéskor (Curveval vagy nélküle) az SMS vásárlásról szólt, ez volt a könyvelésig e-bankban
- Az e-bankban könyvelés után "KÉSZPÉNZFELVÉTEL POS-EN"-re változott (most is az van ott, ha lekérem)
- A PDF bankkivonaton ismét vásárlás van
- És felszámoltak kamatot, nem is keveset, 1000 Ft-os próba feltöltésre 1000 Ft-ot (hogy pontos legyek ezen kívül volt még 50.000 Ft-os feltöltés Curven keresztül, de azt "vissza időgépeztem" Curveban, ami teljesen el is tűnt mindenhonnan, de attól még kamat "nyomokat" hagyhatott maga után) -
menledge
senior tag
Igen, ezeket értem és tudom. Lényegében a TW ingyene kp felvételét szeretném kihasználni. Viszont nem mindegy, hogy ha WIZZ hitelkártyával feltöltöm a TW egyenlegét akkor az vásárlás vagy kp felvétnek minősül. Ezek szerint az Erste különböző csomagoknál másképp jár el, mert Nálad vásárlás, másnál meg kp felvét és kamatozik. Tényleg nem marad más, csak az, hogy kisebb összeggel kipróbálom.
-
De a te Wizz Air kártyádnál is van az un. Vásárlási jutalék = A vásárlási tranzakciók (hitelkártyával történt vásárlások, csoportos beszedések)összege után számított érték, mely az aktuális havi elszámolást követő hónapban, összesítve egy összegben kerül terhelésre a hitelkártya számlán és feltüntetésre a számlakivonaton
Ami 0,3% Bővebben ebben a doksiban a 3. oldalon.Ha nem a CITI Banktól lett igényelve a kártya akkor meg itt a feltételek, vásárlás 0 Ft Kpfelvétel 417 Ft + 3,22%
-
válasz
menledge #512 üzenetére
Én csak azt tudom írni, amit látok a bankkivonaton.
Nem készpénzfelvételre szólt az amit írtam, a Transzferwise-ről történő utalás esetén, ha magyar bankkártya a fizetés forrása.Viszont megnézve a Revolut topikban a hozzászólásokat az eredeti hsz ez volt amiben azt lett írva, hogy nem vásárlásnak könyveli az Erste bank ha Erste Max hitelkártya és a TW egyenleget tölti fel, ami nem utalás kategória. Más azt írta hogy kpfelvételként lett elszámolva, de 0 Ft-os díjjal. Ami nyilvánvalóan banki részről értelmetlen dolog, mert elektronikus vonalon nem lehet kp-t felvenni. Kell egy automata vagy egy pénztári fiók. Érdekes lenne látni egy ilyen tételről egy banki kivonatot, mert csak rákérdeznék.
Mert ezt írják:
Bármikor készpénzhez juthat!
Az Erste Max Hitelkártya elsősorban vásárlásra szolgál, de készpénz felvételére is alkalmas. Magyarországon több ezer bankjegykiadó automatából, világszerte több százezer helyen vehet fel készpénzt.1
1A tranzakció készpénzfelvételnek minősül, amelynek minden esetben a vonatkozó Hirdetményben meghatározott díja van, és a tranzakció napjától kezdve kamatot számít fel a bank.
Ha nem jut kp-hoz akkor mire számolna fel bármit is és a folyamatban hol a POS terminál? Ha kp felvétel az pedig a kondíciók szerint nem lehet 0 Ft értékű.Emitt meg Transferwise kérdés volt.
Két lehetőség, hogy utalni akarsz pénzt a kártya közbeiktatásával vagy az egyenleget feltölteni, akkor két könyvelési lehetőség van. Akkor ezt, hogy minek számolják egy módon tudod eldönteni. Ha nem a visszatérítés az elsődleges, de a könyvelési szöveg ellenére 0 Ft a díja akkor az is jó lehet.
-
menledge
senior tag
Tegnap írta. Igen, megvan. Igazából most pont kp felvételre kellene, de ha így is annak számolja, akkor öngól.
-
válasz
menledge #508 üzenetére
Hát nekem eddig, amit kártyáról (Erste Visa kártya) küldtem, az vásárlás volt mind. Pont ezért használtam, mert csak így az ő költségük van, a banknál semmi. És azért kártya mert akkor 48 órán belül megkapta mindenki a pénzt.
Most hirtelen a régebbiek közül egy 2017. december 30-it találtam, az is vásárlásként volt elszámolva. A 2018.07.01-i és a 2018.09.03-ai is. Most nem emelném be a számlakivonat részeket. Egyébként Erste EgySzámla Klasszik forintos számlához tartozó kártya. -
sampj
újonc
Sziasztok,
Amikor magyarországi kártyát adok meg, mint amiről vonja le az összeget, akkor ez a bankszámlán vásárlásként, vagy pénzfelvételként fog megjelenni?
Erste Bank-nál lévő Mastercard hitelkártyáról van szó ezesetben.Köszönöm!
-
zseko
veterán
Persze, azért is tettem offba, semmi egyéb gondolat, csupán volt anno távolabbi ismerősökről hírem (ilyen max. köszönünk egymásnak), aki azért mondott fel, és dolgozott 'máshogy', hogy ne tudják tőle vonni a gyerektartást, vagy a másiknál meg épp levonni a tartozást (500e-es tévé (amit ~4-5 hónap múlva 200e-ért adott el) 120e-es fizetéssel albérlet és más hitelek mellett, meg ilyen 'apróságok').
-
kzs
tag
Hagyományos bankszámlák esetén legjobb tudomásom szerint (illetve néhány évvel ezelőtti személyes tapasztalatom alapján) úgy működik, hogy ha a számla típusától eltérő pénznemben utalsz, akkor a bank átváltja (saját árfolyamán) a számla pénznemére.
Ez hagyományos banknál nyilván nem túl jó megoldás, de próbált-e már valaki forintban utalni a TW euró egyedi számlájára? Ha elfogadnák az utalást és átváltja ott helyben, az megoldás lehetne(engem jelenleg nem érint a dolog, csak eltűnődtem)
-
milu
aktív tag
Kérlek ne ezt olvasd ki a kérdésből, ez a 250. feltétel!
Az ismerősöm kérdezte, nem tudom mi a konkrét szándéka, a fő kérdés a következő volt:
Magyar munkaadó magyar munkavállaló részére munkabért utahat-e a TW számlájára! Nem több, nem kevesebb, kérek mindenkit, ne keresse az összeesküvéseket! (jó magyar szokás szerint) Mert nerm ismerem az engem kérdező pontos és teljes szándékát!
A legegyszerűbb és legpontosabb az lesz, hogy az ügyfélszolgálatot megkérdezem!
Azt gondoltam, hogy itt a fórumon már találkoztatok hasonló esettel!
Köszönöm mindenkinek a segítő válaszát!
-
zseko
veterán
("ne legyen esetleg inkasszálható, akár letiltható"
No offense, de nekem ebből elsőnek az tűnik, hogy hitelt/tartásdíjat/stb nem akar fizetni ahogy kell, hanem majd ahogy ő gondolja. Viszont mindegy mit akar, a pénzét le tudják fogni rögtön a munkáltatójánál amennyire tudom, bejelentve főleg, max ha feketén dolgozik kp-ért akkor nem. De nem értek hozzá, csak amit ismerősi körben hallottam, vagy neten olvastam erről.)
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Gaming notebook topik
- Mobil flották
- Notebook / laptop alkatrészek cseréje (processzor, RAM, HDD)
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Gitáros topic
- Zeneszerkesztő és DJ topic
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- Eladó egy 34" GIGABYTE M34WQ Ultrawide 144hz gaming monitor!
- ÚJ, GARIS! Dell Latitude 5450 - 14" FHD / Ultra 5 125U / 16GB DDR5 / 512GB NVMe SSD / HDMI 2.1
- Acer NITRO V 16 Gamer Tervező Laptop -35% 16" RYZEN 7 8845HS 16/1TB NVIDIA 4060 8GB FHD+ 165Hz
- AppleCare+ biztosítás és kiterjesztett garancia - Apple hivatalos biztosítás - Számlával
- Új Acer Predator HELIOS NEO 16 Gamer Tervező Laptop -35% i9-14900H 32/1TB RTX 4070 8GB 2,5K 240Hz
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló
- TAVASZI RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- LG 27GP850P-B - 27" NANO IPS - 2560x1440 - 180Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 400
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest