Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
Wise díjak [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
ghostie
tag
-
ghostie
tag
Transferwise meghalt.. már jó néhány órája nem megy semmi:
"A power outage in our data center is currently causing some technical issues that may affect our website, app, and card. Our team is already on it and working hard to get this sorted! Thank you for bearing with us 🙏"
-
ghostie
tag
-
-
ghostie
tag
Nekem is vannak K&H-tapasztalataim, nekem Mastercard hitelkártya (a régi) a feleségemnek Visa társkártya van hozzá és a két kártya eltérően viselkedik TW feltöltésekor:
- Mastercard: Sima külföldi vásárlás az SMS-től kezdve egészen a kivonatig
- Visa: SMS fióki kézpénzfelvételről jön, majd az E-bankban kézpénzfelvétel helyesbítésként jelenik meg, majd a könyveléskor átvált az is külföldi vásárlásra
Extra díjat még egyiknél sem vontak le, viszont Visanál előfordult már, hogy a terhelés és a foglalás külön "futott", így duplán jelentkezett az egyenlegben, amíg a foglalás magától fel nem oldódott. -
ghostie
tag
Attól függ, hogy milyen pénznemben van a TW-n a deviza és miben akarod tárolni Revon.
Tegyük fel FT-ban van rajta és EUR-ban akarod felhasználni, akkor EUR-t célszerű választani, mert akkor egy konverzió lesz amit a TW végez (díjköteles).
Ha szintén EUR-t akarsz tárolni a Revon, a TW-n és elfogadod a konverziót, akkor két váltás történik: Először a Revo vált EUR->GBP között, majd a TW GBP->HUF között, aminek nem sok értelme van. -
ghostie
tag
Annyi hiba került a megfogalmazásba, hogy nem kell az utolsó mondatba a "a TW-n" rész. Átszerkesztettem a már leírt szöveget és benne maradt, vagyis így lenne:
Ha szintén EUR-t akarsz tárolni a Revon és elfogadod a konverziót, akkor két váltás történik: Először a Revo vált EUR->GBP között, majd a TW GBP->HUF között, aminek nem sok értelme van.
Itt technikailag nem utalás történik, hanem kártyás vásárlás. A Revon beállítod, hogy mondjuk 100 EUR értékben akarsz vásárolni (feltölteni). A Revo látja, hogy a TW pénzneme GBP ezért felajánlja, hogy abban terheljen - ha ezt elfogadod ez egy konverzió lesz. A másik konverziót a TW csinálja, amikor a Revotól érkező GBP terhelést FT-ra váltja (mivel abból a feltétlezésből indultunk ki, hogy FT van rajta, ha GBP akkor természetesen ez a váltás elmarad).
Persze utalhatsz is, az egy másik történet, de a kérdésben az szerepelt, hogy érdemes-e elfogadni a Revo váltási javaslatát.
-
ghostie
tag
Az én hozzászólásomra hivatkoztál, szóval megpróbálok válaszolni rá (Erste Max kártya):
- TW feltöltéskor (Curveval vagy nélküle) az SMS vásárlásról szólt, ez volt a könyvelésig e-bankban
- Az e-bankban könyvelés után "KÉSZPÉNZFELVÉTEL POS-EN"-re változott (most is az van ott, ha lekérem)
- A PDF bankkivonaton ismét vásárlás van
- És felszámoltak kamatot, nem is keveset, 1000 Ft-os próba feltöltésre 1000 Ft-ot (hogy pontos legyek ezen kívül volt még 50.000 Ft-os feltöltés Curven keresztül, de azt "vissza időgépeztem" Curveban, ami teljesen el is tűnt mindenhonnan, de attól még kamat "nyomokat" hagyhatott maga után)[ Szerkesztve ]
-
ghostie
tag
Én inkább arra gondolok, hogy nem konzisztens a rendszerük.
Belenyúltak valahol kézzel, hogy a TW-t vásárlásnak könyveljék, ezért jelenik meg ilyen furcsán. Külön díjat nem írnak sehol csak a kamatot, ami még nem volt sosem vagyis csak ebből következhet (de nem is vettem fel még sosem pénzt hitelkártyával).
Azt, hogy hogy számolták ki nem tudom, nem kérdeztem, csak levontam a következtetést, hogy Erste hitelkártyáról többet nem töltök TW-re.Szerk.: Most így jobban megnézve, ez a kamat is elég érdekes. Netbankban kamatnak írják, PDF kivonaton pedig így szerepel: "Összes pénzügyi tranzakciós illeték"
[ Szerkesztve ]
-
ghostie
tag
Még egy érdekesség: Korábban hónapokon keresztül K&H hitelkártyákkal töltöttem a TW-t. Egy MC kártya volt és egy Visa társkártya.
MC-vel vásárlásról jött az SMS és így kis könyvelték, díja nem volt. Viszont Visaval az SMS kézpénzfelvételről jött, könyvelés után átváltott vásárlásra és szintén nem volt díja... -
ghostie
tag
válasz szuladam #550 üzenetére
Köszönöm szépen!
Mi is most értünk haza és a tapasztalatok megegyeznek a tiéddel. Több automatát próbáltam, egyedül a Raiffeisen fogadta volna el a TW kártyát, de az 50 hrivnya költséget akart felszámolni így azt megszakítottam. A többi automata elutasította a kártyát, de vásárlásra mindenhol elfogadták.
Revoluttal próbálkoztam még, azzal tudtam pénzt felvenni az OTP-ből díjtalanul (az OTP automatája még magyarul is beszél..)
[ Szerkesztve ]
-
ghostie
tag
Úgy látom pont neked válaszoltam már erre a kérdésre korábban
-
ghostie
tag
Ha szó szerint veszed, akkor valóban nem.. viszont a költségét felszámolják és szerintem ez a lényeg. De értelmezze mindenki úgy, ahogy szeretné..
Közben szerkesztetted a hozzászólásaidat amikre válaszoltam, szóval én is kiegészítem az enyémet: Igen, "vásárlási jutalék" néven szerepel a kivonaton, de mivel ilyen tétel sem előtte, sem utána nem volt soha, így szinte bizonyos, hogy a TW feltöltést "büntették" ilyen módon.
[ Szerkesztve ]
-
ghostie
tag
Valószínűleg úgy a pontos, ahogy te írtad!
Viszont, ebből egy átlagos felhasználónak (nekem!), az a lényeg, hogy ne töltsem Erste hitelkártyával mert plusz költséget számolnak fel utána, inkább vagy Erste debit kártyával vagy más hitelkártyával (pl. K&H), ahol nincs semmilyen plusz költség.
-
ghostie
tag
Arra azért, hogy változott nem vennék mérget... korábban is volt itt már egy kis vita, hogy konkrétan hogy is számolja az Erste, mert nem ATM-es kézpénzfelvételnek könyvelték sehol sem, viszont költséget/kamatot számoltak fel rá. Szinte kizártnak tartom, hogy ezen a bank könnyített volna.
aujjobba: Igen, erre gondoltam...
[ Szerkesztve ]
-
ghostie
tag
válasz aujjobba #832 üzenetére
Talán még az is előnyként vehető számításban, hogy az "egzotikusabb" devizák támogatása szélesebb körű. Például Ukrajánában jobb árfolyammal váltott a TW mint a Revolut (viszont az is igaz, hogy Revoluttal tudtam pénzt felvenni automatából, TW-vel nem).
Számomra még az az előnye, hogy egy alternatívát ad külföldi utak során extra fenntartási költség nélkül. Vagyis ha valami probléma adódna Revoluttal, akkor ott van a TW... -
ghostie
tag
Van itt a fórumban olyan, akinek letiltották a TW accountját? Erről ritkábban hallani és kíváncsi lennék, hogy mennyire gyakori például a Revoluthoz képest...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest