Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- GoodSpeed: Ebes, a megtervezett falu!
- GoodSpeed: 3I/Atlas: Üstökös vagy idegen civilizáció űrhajója?
-
LOGOUT
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kipróbáltam ezeket a beállításokat.
Először ntfs fájlrendszer mellett: 200KB/s limittel egész jól ment, a top-al listázva a transmission-re 10-20% cpu használatot írt. Ugyanakkor az ntfs-3g is megevett nagyjából 10%-t. Aztán miután felemeltem a korlátot 300KB/s-re, később újraindult a router.Utána úgy döntöttem hogy ext3 lesz a hdd-n, ez alapján csináltam. Az első partíció 128MB swap-nak, a második pedig a maradék, ext3 fájlrendszerre, 128 byte Inode-al - hogy ha a pc-re kötném a hdd-t, lássa windows-on az Ext2IFS. (mke2fs - j -I 128 /dev/sda2)
Csak azt nem értem, az első szektor miért 2048-nál kezdődik?

Így nem foglal erőforrást pluszban az ntfs-3g, és ugyanúgy tudom írni/olvasni a hdd-t ftp-n vagy hálózati meghajtóként. Na meg gyorsabb is az adatátvitel, ftp-n átlag 1MB/s helyett 1.5, samba-n 1.4MB helyett 2.2 MB körül másol.
Plusz megszűnt a bug, hogy ha a hdd rá van kötve, nem bootol be a router. Ez biztos hogy az ntfs miatt volt, ext3-al gond nélkül elindul.
-
Ha lesz időm és kedvem, kipróbálom majd ezeket is, köszi.
A HDD ext4 volt.(#27887) vargalex: a terhelés nem tudom mennyi pontosan, de nem sok, gyakorlatilag semmi forgalom nincs (csak böngészek). Azt figyeltem meg, hogy ha SSH-n keresztül újraindítom, nem bootol be, folyamatosan villog a System és Net led. Ha áramtalanítom, lehúzok mindent, akkor elindul.

Épp az az, hogy nem konfiguráltam semmit szinte. A hdd-idle és a windows megosztás van csak engedélyezve.
Új hozzászólás Aktív témák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Menekül a HEVC licencdíja elől a HP és a Dell
- Kerékpárosok, bringások ide!
- 3D nyomtatás
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Autós topik
- iPhone topik
- Kuponkunyeráló
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Házimozi haladó szinten
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 64GB (2x32) Samsung 3200MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3938, 100% Akku
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3893, 100% Akkumulátor
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

vargalex