Hirdetés

2024. május 10., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2018-03-18 14:44:30

LOGOUT.hu

A Toyota cégcsoport napjaink vezető gépjárműgyártója. Eladásokat tekintve első helyen áll a világ autógyártó csoportjai között. Ezt a helyet a hibridautók terén elért eredményinek köszönheti.
A Toyota cégcsoport tartozó márkák és érdekeltségek: Daihatsu, Lexus, Yamaha, Scion, Subaru, Hino, Isuzu, Toyota.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#18007) KTTech válasza avl (#18005) üzenetére


KTTech
veterán

Hát, a rosszabb környezetvédelmi normás autóim mind többet fogyasztottak az újabbaknál, hiába voltak könnyebbek, mentek E5-ös 95-össel (mert akkor még nem volt E10) vagy B7-es diesellel. Ez volt a Yaris MK3 és MK4 közt is, az utóbbi jelentősen kevesebbet evett, pedig nem volt könnyebb - igaz a hibrid rendszer fejlődött, a motor is, nem is keveset.

Gondolom ez csak a véletlen műve... a mostani Yaris még kevesebbet eszik, ha E5-öt kap. A mostani Yaris motorjának hatásfoka 41%. Van benne GPF, erősen integrálva van a motor közelébe, ahogy a katalizátor is - legalább nem lopják el olyan könnyen - (az EGR meg vízhűtött). Indítás után - ha nincs hideg - akkor a motor be se indul a hibridben, akár több száz vagy akár 1-2 kilométeren keresztül sem. Ha elindul, elég magas fordulatszámon teszi (ahogy kell neki, mert kapásból az optimális fordulatszámon indul), hogy tudja tölteni a HV akkut. Normál esetben 1-2 percig jár. Ennyi idő alatt nem nagyon fűt fel semmit... még a hűtővizet sem, ezért fogyaszt jóval többet a hibrid télen, amikor fűtenie kell, mert az sokkal több energiába kerül, mint a hűtés.

www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.