- MasterDeeJay: Sikeres CoffeeTime modok
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Flashback: Olcsó emulátoros kézi konzol R36S
- Gurulunk, WAZE?!
- KISDUCK: Diétás kaja tipp
- eBay-es kütyük kis pénzért
- MasterDeeJay: RAM gondolatok: Mennyi a minimum? DDR3 is jó?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kropacsek
tag
Vazzeg...
a munkahelyemen nem tudok játszani vele...
Egy hulladék 600 MHz-es Pentium van 256 MB-al és egy ATI Rage Fury Pro 16 MB-os kártya hozzá... iszonyatos, a 3D meccset ellehet felejteni, csak instant meccs van, és az egész játék baromi lassú, az összes művelet...
-
Kropacsek
tag
Ha visszaolvasol látod valamennyire, hogy hogyan nyomulok...
Általában védekezőt szoktam ellentámadásokkal, amihez jó ST, AM és CF kell...
A felálllásom általában 5-2-1-2... kicsit sok embert raktam akapu elé, hiányos a középpálya, de azért megyeget
Láss visszamenőleg 1-2 képet. -
kgb21
csendes tag
válasz
Kropacsek
üzenetére
Igen, már másoktól is hallottam, hogy nem érdemes váltani. Én egyébként is ragaszkodó típus vagyok, ez a játék meg szerintem pazar.
(Nem tudom a többi managerprogram milyen lehet, de ez tényleg jó!)
Milyen összeállításban játszatod a csapatot? Milyen taktikát alkalmazol?
Én általában 4-4-2 játszok, és szeretem a szél-játékot. Inkább védekező a felállás és igyekszem a gyors kontrákra építeni. Egész szépen alakul a szezon, csak még sokat kell fejlődnünk. Időnként a hajamat tépem és elküldöm (elküldeném...) az egész csapatot a francba amikor egy jóval gyengébb csapattól is ki tudunk kapni, ráadásul hazai pályán.
Most a másodikok vagyunk
, remélem ennél rosszabb helyen nem is végzünk, mert ez az elvárás ebben az évben velem szemben a klubvezetés részéről. Most mindenki happy, remélem a végén is az lesz. Teljesen a szívemhez nőtt ez a csapat.
hajrá Zlin!
-
Kropacsek
tag
Hát én ilyennel nem találkoztam... szerencsére...
A frissen szerzett afrikai futbalistámmal nincsennek ilyen gondok, bár én az angol alsó osztályból kezdtem egy kis vidéki csapattal, és mivel angolok, angol nyelven (világnyelv) beszélnek, lehet, hogy nekem nem sűrűn lessz gondom a nyelvi témakörrel...
Más:
Amugy meg a TCM 2005-nél feljebbi verzióval (FIFA Manager 2006) meg ne is próbálkozz játszani, nekem megvan, és kb. majdnem sikerült is eltalálnom vele a szemetest kb. 3 méterről egy szép íves dobással...
Hogy tudnak elcseszni egy jó játékot? Lásd FIFA MANAGER 2006... brrrrr
Ha megnézel a neten párképet róla, akkor majd rájössz, hogy nem mondok hülyeségeket... a TCM 2005 sokkal jobban áttekinthetőbb, élvezhetőbb. -
kgb21
csendes tag
válasz
Kropacsek
üzenetére
Helló!
Új fiú vagyok a TCM2005-tárgykörben, de egy élmény volt olvasni az írásaitokat.
Szóval én még csak most ismerkedem a programmal (korábban TCM2004-el játszottam...).
A cseh ligában nyomulok (hja édes Kelet-Európa!!) egy -egyenlőre- közepes csapattal.
Van egy apró problémám, szerződtettem egy lengyel AM-et aki elég jó lenne, csak a morálja gyengúl, mivel nem érzi jól magát, a nyelvi nehézségek miatt nem tud beilleszkedni rendesen. A TCM2004-ben tudom, hogy lehetett szerződtetni tolmácst, de itt nem találom ezt a lehetőséget. Nem lenne?
Ha esetleg tudnátok kérlek segítsetek.
KÖSZ
-
Kropacsek
tag
Elkezdtem az idényt és megvolt az első meccsem az egyel fentebbi divízióba (Regional Division 1).
A legerősebb csapattal (43,1 level) játszottam otthon... és 1-1 (0-1)!
Az én csaaptom 38,1 level...
És történt velem valami jó dolog még, az átigazolási időszakban...
A Scoutot elküldtem 2 hétre Észak-Afrikába, és visszatért egy emberkével.
És hogy milyen poszton van??? Nem volt neki rögzített posztja!!!
Kapustól kezdve bárhová berakhattam, és minimum 2,5 volt a levelje... ezzel megelőzve pár embert az adott posztjaikon
Végül is AM-nek játszattam... a meccs előtt 2,8-as szintje volt... a meccs végén megnéztem, 4,2 levelje lett egyből!!!!!!!
Megnéztem mellé a tulajdonságait is... átlagban 5-6-szorosan veri a legjobb embereimet...
szóval érdemes volt Afrikában szétnézni...
Nemhiába, Tunéziában nyaraltam nemrég
-
Kropacsek
tag
Hát ez a felállás párszor okay volt

És hogy érted a teamwork-ot? Mit nézzek?
Ma végre nekem is lessz remélhetőleg időm a feljutás után egyből megint nekikezdeni a dolgoknak: finance, transfer meg miegyéb...
A következő meccsig van pár hét, addig pihentetem a csapatomat főleg, hogy legalább 50%-ra feljöjjön a fittség, valamint nem adom el a stadionom nevét 9 évre (brrrr...) cirka 500 000 euróért, mert ha feljebb jutok megint, vagy max 2 év múlva, akkor talán a névért fogok kapni 1 évre remélhetőleg legalább 200 000 eurót
-
Kropacsek
tag
Ittazujjoldal

-
Kropacsek
tag
Amugy meg ha az emberem Fittsége vagy energiája alacsonynak mondható (kb. 31% és 70%), viszont a nyilacska szép zöld és felfelé mutat, akkor benthagyom, jó ''formában van'', hagy fejlődjön ha tud ilyenkor

-
Kropacsek
tag
Itt van az első év végeredménye:
[link]
Az utolsó meccsen a leggyengébb csapatom volt...
És ezzel fogom folytatni...
[link]
Hát itt ennyire tudtam a transferek után feltornáznia csapatomat, ennyire a level szintet az új divízióban.
És egyből egy jóval erősebb csapattal rak össze... bár gondolom a többi is ilyen lessz, sajnos...
Hajrá Paston Strokers!!!
[Szerkesztve] -
HaaS
addikt
válasz
Kropacsek
üzenetére
Bárcsak csak a összpontszám számítana
... van az 50 is, ha csak a pontszámokra mennék. De nem az az elsődleges... sok magas szintű játékos van (player level), akik fabatkát sem érnek, olyan rosszak a skilljeik. Épp most vertem el az elsőt a divízióban, ugyanez a betegségük.
Szerintem nem csesztél el semmit, de még minidg nem láttam a csapatodat, meg egyebet, szóval passz.
Tudom, hogy vagy öts(z)ör mondtam, de vigyázz az öregekkel, hosszú távon nem kifizetődőek. Vannak transzferen nagyon fiatal játékosok (néha zérus tapasztalat), baromi jó skillekkel, de mégis alacsony player levellel, kettes-hármas tálentummal. Na azok a nyerők. Előbb fel kell tornászni a player levelt, aztán már normálisan lehet őket tréningezni, a tálent ugye plusz segít. Így volt ezzel a védővel is, íme: [link]
Egyébként meg az EA Sports tehet egy szívességet, mindenhol csak FM2006 van, semmilyen régebbi url, játékban lévő link nem működik, otthagyták a TCM2005-öt a pében. Csak az újat, azt kell eladni. Szép
.
Tegnap meg későn láttam az msn üzeneted, csörgesd meg, nem mindig veszem észre. -
Kropacsek
tag
Látom, neked már 44-es a level össz...
Én, ahogy mondtam, most jutottam fel a legalsóbb csoportból, a Regional Division 2-ből (ha jól tudom) egy csoporttal feljebb, és még mindig csak 35-ös a level össz... bár ez ott elég jónak számított.
Itt még nem játszottam meccset.
A 35 level össz egészséges?
Vagy többnek kellene lenni??? Valamit elcsesztem a Divison 2-ben?
Vagy szívok az új csoportban az elején mint a torkos borz, majd a következő igazolási időszakban tudok szerezni job embereket, vagy a csapatom emberei, hogy jobb ellenfelekkel játszom, gyorsabban fognak fejlődni amiatt?
[Szerkesztve] -
HaaS
addikt
Visszatért a lélek a csapatba... van némi esélyünk.
Ez utóbbi meccs hozott még néhány szurkolót. Haggyöjjenek, haddvegyenek
!
[link] -
HaaS
addikt
Már nem csak nyerek... de azért jó...
!
Igen, az egy béna. mondjuk skilljei meg tapasztalata az van, szóval nem annyira gáz. Épp idény elején mondtam neki, hogy hát köszönöm szépen, igazán örülök, de ennyi. Ki is tettem transzferra, morál lent.
Következő barátságos meccs: két gól, man of the match, istencsászárt játszott.
Azóta meg inkább különböző színes kártyákat gyűjtöget
, szóval nemsokára gombfocizni fog.
Hotyhotyhova... egy divízióval feljebb... már nem olyan rózsás a helyzet, de a remény hall meg utoljára, mint tudjuk
.
A sikeres felkészülés alatt azt értem, hogy minden meccset nyertünk min 2 góllal és a formok meglehetősen javultak... a sok zöld nyíl felfelé. (Jó drága volt a kirándulás...)
[Szerkesztve] -
HaaS
addikt
Jah, KisApám.
Hanem olyan durván sikerült a felkészülés, hogy ha most nem jutunk fel, akkor so... jövőre. Nagyon durván nyomjuk egyelőre.... vagy csak jó ez a 1.02 patch, eddig csak nyertem, mindig több, mint 2 góllal.
Elégdurva:
[link]
Átlagéletkor 23 körül, hirtelen nem találom, hol van. -
KisApám
addikt
Nem engedett be Kropacsek néven a jelszó nem megfellése miatt!!!???
Mindegy...
Ahogy eddig olvasgattam, meg láttam képernyőmentett képeket, iletve demót az FM2006-ról, maradok a TCM 2005-nél...
Azt nem tudom, miért kellett pl. a szép és jó grafikus-vonalkás kijelzést elvenni és másolni más focimenedzser progit ebben a tekintetben... el is cseszték a FM 2006-ot...
Hova kell úgy rohanni? Vazze...
-
HaaS
addikt
válasz
Kropacsek
üzenetére
Nekem a Viduka ST-m lőtt 24 gólt... hálistennek, mert 150 menedzserpontot kaptam érte
!
Szóval Singh megöredett... gáz. Én is beerősítettem most. Ebből a divízióból már csak az első jut tovább, és mindig van egy durva lebukó csapat, na meg a többi is igen jó... ebből valszeg még egy év lesz, ugyanitt
.
Újabb két fiatal titán érkezett, mindkettő a védelembe. hatalmas mákom van ezekkel az igazolással... vagy csak jókor nézem
!
Az én fiataljaim nagyon bénák. Tavaly volt valami youth liga, abban két, azaz kettő ponttal lettek utolsók
. De van két-három saját nevelés, akik játszathatók.
Ha az én csapatom lekerülne alsóbb dívizióba, világgá menne egyébként a fél gárda a szerződések miatt. Hááát ha majd úgy néz ki feljutunk, néhányat újra kell kötni... -
Kropacsek
tag
válasz
Kropacsek
üzenetére
Ja, és a jó AM-em, Singh elvtárs...
3,6-ról lement 2,6-ra... kétszer mondtam neki, hogy hajrá, fittség, mindent az edzésbe...
javult is egy kicsit a morál, meg miegyéb, de az a fránya piros nyíl még mindig ott van... és vacakol, pedig sirály csákó volt.
Most leginkább Rogers támadóm nyomul, a ragional 2-ben, mivel pihentettem pár tétnélküli meccsen, csak a második lett a góllövő listán, 26 góllal
Most ahogy mondtam, tele vagyok 30 év feletti min 3-as emberkékkel.
Van egy 14 éves ST fiatalom 2,3-as szinttel, ara várok nagyon, hogy betegyem a nagycsapatba már, de addig még 3 év...
A lényeg, hogy ne essek vissza az előző ligába, besorolásba vagy mibe
[Szerkesztve] -
Kropacsek
tag
A stadion nevének eladása hoz azért pénzt...
Ezt tuti megcsinálom, a szurklók meg pár meccs után szerintem meg úgyis fognak megint jönni...
Ja igen, és az offensiv-deffensiv-re állítás:
ha a Tactic2-nél állítok, az individual orders-nél vagy hol, nem lehet állítani semmit, ha jól tudom... nem?
[Szerkesztve] -
HaaS
addikt
válasz
Kropacsek
üzenetére
Értöm... gondolom a 200 eurós játékosokat nem 2500 kirúgni, csak az olcsókat. Azért érdemes utánaszámolni... néhány hónap alatt visszajöhet az összeg, amit a kirúgásokért kell fizetni. Én is csak akkor szoktam, ha összebalhézik vkivel a csapatban, vagy nagyon szarul játszik.
Itt van például ez a barom, négyes talent. 22 éves kapus, eddig még két meccsen védett jól, így azzal kezdte nálam a pályafutását, hogy második hónapban csökkent a szintje eggyel. Először beszélgettünk róla, most csúnyán lebtam... az eredményen jót röhögtem, íme.
[link]
Azaz Pearce tudja mi a gond.... nem tudja mi a gond. Penge
.
Meg barátságok szövődnek a csapatban, ami jó lenne, ha nem akarnám egyiküket kirúgni... szóval egyelőre marad. (Két ilyen is van). Ezzel a kapussal meg nemtommicsináljak.
Akik szarok, el akarod adni, köv. a legjobb módszer szerintem. Először is player role-ba megmondod neki, hogy szükség van rá a tartalékcsapatban (You are needed in the reserves). Aztán át is pakolod, a morálja úgy 80-nal csökken, ami azért jó, mert ha megkeresi egy csapat, tuti leszerződik, mert szar nálunk a kedve. Persze transzferre ki kell tenni olcsón. Ha van ném pozitív tulajdonsága, vagy talentes, akkor azért lehet némi lét is kérni. általában felét-negyedét szoktam, attól függően mennyire jó.
Én vettem két médium scoreboard-ot, két sarokra, futja... jövőre lesz a másik kettő. Hadd lássák szépen az eredményt a szurkolók.
Hát jah, a nagy pontkülönbség az gáz. Néha nem érdemes feljutni, kell egy év hogy stabilizálódjon a csapat... engem nem zavar, sőt... hogy nem jutunk fel idén.
Vigyázz a sok védővel, néha nagyon bekavarnak, és gólt meg nehéz rúgni egy strikerrel, komolyabb támogatás nélkül. Szerintem egy AM jobb lenne a CM helyett, az felfut azért, még fejelgetni is. Vagy állítsd az egyiket offense-re szerintem.
Mi lett a jó AM-eddel? Ezekkel az öreggel meg télleg vigyázz, tapasztaltak meg minden, de teamwork nem nagyon alakul ki. Aztán meg mikor kirúgnád őket esetleg, akkor meg nem mennek, és fizethetsz utánuk. Csak egy, max. kétéves szerződéseket jó kötni velük, Option for the clubbal. Ha nem öregszik vagy jól játszik, nem akarod elengedni akkor még egy évvel ki tudod tolni, hogy otthagyják a focit.
Ha meg romlanak le, vagy bénáznak, akkor legalább nem szívják a lét.
Legutoló meccsen két játékosomat rúgták le, hárman sérültek már. Dejó
Stadion neve meg mondom azért gáz, mert a szurkolók szeretik a csapat nevét látni a táblán. Jóval kevesebben jönnek meccsre is (bár leht csak az elején), egyszer próbáltam.. -
Kropacsek
tag
Van játékosom bőven, csak jobban megéri őket fizetni havi 50-200 euróval, mint kirúgni, mert akkor az nekem 2500 eurómba kerül...
Bár aki többet keres és nem ok, az agyő, aki keveset keres és nem ok, az maradhat, mert csak elmegy majd magától és nem kell kifizetnem neki azt a pár ezret...
Vagy kiadom transfer listára és kész, ingyé csak vigyék...
Az ad-board meg mindig automata, nem én állítom, nem is tudom, nem úgy megy a gamez, hanem csak a stadion nevét tudom eladni x évre y összegért...
A stadion kibővítése meg tényleg iszonyat összeg, azt kihagyom...
Csak a játékosok, mint mondtam... a csapat 35 pontos level, az első ellenfél meg 45... hiába otthoin játszom, szívás lessz szerintem ez is, és sok más mecccs, de a lényeg, hogy bentmaradjak...
A felállásom e miatt is a kövekező lessz:
ST
CM CM
DM DM
LB CD CD CD RB
GK
Hátha a sok döntetlen remélem a bentmaradást segíti, míg több pénz nem jön valahonnan, meg nem tudok jó (legalább 4-5-ös szintű) játékosokat venni nem túl öregen (33 év alatt)...
[Szerkesztve] -
HaaS
addikt
válasz
Kropacsek
üzenetére
Hát mondjad, mit mondjak
!
Stadiont hagyd békén, baromi drága hozzányúlni. Mondjuk jövőre én tervezek valamit... meglássuk.
Hát jól lődd be a jegyárakat, hogy azért 70% körül legyen az elaáds. Én Season ticketre nagy discountot adok (40% most asszem), hogy legyenek hazai szurkolók. A többi ár is kisebb, mint a megajánlott, 25-33%-kal.
Aztán az Ad Boardokat add el mindet... de a legegyszerűbb: felsőbb osztály
! Én Jack-of-All-Trades-ben nyomom, szóval nem tudom, neked mit csinál(6) magától a gép. Nincs túl sok játékosod? Azok viszik a lét.
Hanem ez a Mario Haas gyermek, ez nagyon szimpatikus fiú:
[link] -
Kropacsek
tag
Végül is annyit csináltam most, hogy az EA Sports-nak eladtam a Stadion nevét 9 évre pár százezerért, meg felvettem bankkölcsönt, meg betettem 300 000 bankba kamatozni (de akkor mindek vettem fel bankkölcsönt??? - majd visszatöltöm).
Azt látom, hogy 5-6 cég fizet nekem kewvéske pénzt össz-vissz 50 000 környékén, de ezt nem tudom válzotatni azt hiszem...
A stadion méretét kellene tán növelnem? Ezt inkább később, ha jól szereplek itt a felsőbb ligában...
Pénzügyileg nem igazán csináltam tehát sokmindet... vagyis amit csináltam, azt is össze-vissza, szerintem...
MIT KELLENE hogy dőljön a lé???
-
HaaS
addikt
válasz
Kropacsek
üzenetére
Granulálok
!
Igen, érdekelne, hogy néz ki a csapatod... a screenshot egyszerű: megnyomod a printscreen gombot, aztán megnyitod imádott Pain(t) nevű beépített programunkat, utána pedig CTRL+V, azaz beillesztés... innen már csak le kell menteni jpg formátumban.
Aztán fel kell tölteni valahová, akár oda, ahova én szoktam.
Csináljál már egy shotot a finance Income/Expenditure Precalc Season End-ről! Biztos nincs msn-ed? Ez így lassú nagyon.
Én sajnos a negyedik évben már nem voltam év menedzsere, egyre nehezebben megy. De az ötödik szinttől már csak 16 pont választ el... ööö... illetve 18, mert kikaptam megén. Feljutásra még jövőre sincs nagy esélyünk, asszem
.
Pénzprobléma? Hát amíg el nem kezded a második évet, vidd lejjebb a jegyárakat, meg a season ticket discountot. Bát itt már több néződ lesz, szóval csak óvatosan. Nekem legutóbbi meccsek valamelyikén 6900-an voltak, a 7200-as stadiumban.
Aztán eladhatod a stadion nevét is, mondjuk egy évre, ha nagyon nincs lé. A szurkolók utálni fognak, csak szólok.
Nemtom mennyi pólót, zoknit vesznek, de ott is discountolj néha.
Vagy vehetsz fel kölcsönt.
Az összes Ad Boardot eladtad? Biztos? Ha mindig vezettél, akkor tévédíjból kellett, hogy csepegjen. Csinálsz egy shotot a last season finance-ről is? Kitaláljuk mi a gond.
Erősen remélem.
[Szerkesztve] -
Kropacsek
tag
SIKERÜLT!
Feljebbjutottam egy divizióval! Az év menedzserei között is megtaálható voltam
6 ponttal a 2. helyezettt előtt!
Isten áldjon megyei 2!
És most jönnek a problémák:
itt van, 1 hét augusztus 28., a játékosok fittsége 51% körüli, a morál 100%, úgy-ahogy vannak új játékosok, pénzem alig, pedig szinte semmire nem költöttem, és itt a feljebbi divízióban a csapatok legalábbb 10 ponttal eerősebbek tőlem...
Ez nagy szííívás lesssz... remélem nem fko kiesni vissza a lejjebbi csoportba...
Hogyan tudok képet menteni a játékból és a mentett kép hol található meg?
[Szerkesztve] -
HaaS
addikt
Itt az a fiatal ST akiről beszéltem, nálam lépett előszür pályára, abszolút tapasztalatlan. Jó most már egyes a ez Exp-je. De! Első idénye, 10 meccs alatt 7 gól, 1 gólpassz, Form: 18
!!!
Bővebben: link
Azért érdemes ránézni a szerződésre, van miért küzdenie...
!
Bővebben: link -
HaaS
addikt
Ja meg egész jól profitál a csapat. Beraktam 200 rugót 4.7%-os kamatra, egy éves futamidőre
! -
HaaS
addikt
válasz
Kropacsek
üzenetére
Meglesz az!
A piros lefelé nyilas fiúkkal beszélgess el, akkor azonnal nő a formjuk, azaz jobban teljesítenek a pályán(?) ill. edzenek.
Aki sokáig 3-4 formmal játszik, azt nyugodtan bzd le, megérdemli. Akkor szoktam nekik hagyni 2-4 hét pihit. Majd átgondolja.
Öreg játékosokkal még egy gond van: ha nem akar, nem játszik. Most figyelem, ez a kapusom tavaly is már rakoncátlankodott, de hiába küldöm haza nyugdíjba, a képembe röhög, hogy kitölti a szerződését (még másfél év
). Gyakorlatilag mindent beenged. Ráadásul 50% release clause-on van. Gondolkodom, hogy ne játszassam, csak attól félek, hoogy akkor ki kell fizetni a hátralévő lét a szerződéséből.
Jut eszembe! Szerződések! Nem tudom mennyire akkurátusan kötöd, de próbálgasd ki a Clause-okat és a Role-okat! Ha a játékos biztosítva van, hogy tuti játszik (Role: Permanent in first team, és Clause: Release on relegation és Release on less than 50% of games), és van előtte cél, mondjuk 50font/goal (1000 tíz fölött) vagy akár Promotion Bonus, akkor akár fele annyi lóvéért is játszik, ráadásul jól!
(Meg csak akkor fizetsz, ha jól játszik, én spec akkor szívesen.)
Bájdövéj, itt lakom... a falu közepin:
az a kis zöld tragacs az enyém
!
Írtam neked E-mailt, msn-en tudunk írni/beszélgetni is, ha gondolod. -
Kropacsek
tag
Gratula!
Én most már csak 2 ponttal vezetek a 2. helyezett előtt, viszont a 2. helyezett 8 ponttal a 3. előtt
Miért tudott ennyire megközelíteni?
Mivel a gyengébb játékosokat játszatom mostanság, akiknek lefelé ívelő piros kis nyilacskájuk van, illetve a fitneszük azért 40% feletti, mint a jobb játékosaimé, akiknek ugyan felfelé ívelő zöld nyiluk van, viszont a fitneszük max 31%...
Mivel úgyis vezetek még, és a 2. hely is feljutó az 1. osztályba, a jobb de lepukkantabb játékosokat csak kényszerhelyzetben mozgatom...
A fiataljaim meg sajna csak 1,3-as levellel jönnének 17-18 évesen, ami édes kevéske...
Viszont 1, azaz 1 db 14 éves ST fiúcskám van, aki már 2,2-őn áll
Nagy reményeket fűzök hozzá a 2. és majdan az 1. osztályban is
-
HaaS
addikt
Ja, visszajöttek az osztrákok tavalyról... akkor is csak azért vállaltam be őket, mert van egy Mario Haas nevű jó kis ST-jük. Most én vezetem őket a Világkupában... elég jól állunk:
Szép kis summát fizetnek
... mondjuk kemény egy pozicióval feljebb tornásztam őket a világranglistán tavaly, de mééégis... egy negyedik szintű manágerre bízni a nemzeti tizenegyet... háát... ők tudják. -
HaaS
addikt
válasz
Kropacsek
üzenetére
Regional C-be, mittudoménhonnan... vájár, megnézem...
.
...
.....
... khm... mire megtaláltam...
Szóval: a Regional Premierből a Regional C League-be.Megjegyzem a második évben az a 92 pontos feljutás a Regional Division 2-ből az elég meggyőző volt
. -
HaaS
addikt
Szereztem egy 1-es (értsd EGYES) szintű Scoutot, most fogsz röhögni: a Chelsea, Liverpool és West Ham elől
... hááát jól meg kellett fizetni, de végre van
! Most már tudom mit taktikázik az ellen
! -
Kropacsek
tag
Na, vazzzzeeee
Gratula hozzá!
Bocsi, ha kissé puritán leszek, most ittam egy erős felest a torkomra, biztos ami biztos, öregem...
Na, pszicho minek kell?
Csak példa volt, de egy megyei 2. osztályú klubbnál nem árt, ha van doki meg miegyéb, mint nagy csapatoknál (bár amit engedett már mindenki van, de igencsak kevés a club facility mérete miatt), bár a pénzügyi helyzetre fölöttébb vigyázni kell... hukkkkk...
Remélem, ha feljutok a megyei 1.-be, lessz valami szponzor, bár most még nem néztem meg, van-é valahol és lehet-e a picsában, és ez öreg hiba, asszem, bár megyei kettőbe ki a farkam szponzorálna egy amatőr csapatot???
Mindegy, megnézem, reménykedem, és ha lesz, iszok rá megint egy kis whyskit
vagy hogy írjákot 
Egyszer meg talán akit érdekel a game, összeugorhatnák 3-man 4-en valakinál egy kis eszmecserére, no meg kedvelem azt, ha több barátom van, mint ellenségem
I - dinnggg vissza balra
Hálózatban nem tudom, lehet-é a csapatokat egymás ellen nyomasztani, de nem lenne rossz lenyomni téged egy izgalmas meccsen...
Pl. te lennél egy megyei 2.-es csapattal, én meg pl. a Real Madriddal
Hogy tuti sikerélményem legyen, ha nem bánod. Hihihiiiiii
[Szerkesztve] -
HaaS
addikt
Hehe, 8 perc alatt három gól, kiállítás nélkül
! -
HaaS
addikt
válasz
Kropacsek
üzenetére
Nekem bejött az Anchorman nagyon... inkább azt használom SW helyett. De majd kipróbálom, ugyanis kis országok után meglepett Ausztria egy ajánlattal, szóval most enyém a nemzeti tizenegy, és itt van egy SW, kihagyhatatlan... szóval majd nyilatkozom.
ANC azért jó, mert a lecsorgó labdákat is felszedi, visszajön védekezni, de a támadásokban is aktívan részt vesz.... és nem rondít bele a védekezésbe, hogy hátramegy kapus elé, és magára húzza a jól fejelő játékosokat. SW-nél mik a fő skillek?
Nekem:
ST
CF
AM
LM RM
ANC
LB CD CD RB
GK
Szóval elég védekező a felállás, de a kontrák nagyon erősek. Épp most volt egy gyenge 6-0-ás meccsem, a nézők eksztázisban ültek egész második félidőben. (Szépséghiba, hogy egy CD kapott pirosat, és a gép nem jól kezeli a problémát. Na meg hogy kihagytunk így is vagy öt helyzetet.)
És egyetértek, egy jó AM nagyon durva... erre gyúrok én is
!
Mondom, nekem az a bajom most az öregekkel, hogy mire beszokik a csapatba (bár ha Adaptability-je van, akkor nincs gond), addigra lelép. Most a jövőre építünk, elmegy 3 öreg játékosom, aztán átlagéletkor 23-24. Jön egy ST, fiatal, bivalyerős, sokat várok tőle... hármas Talent
!
Fejleszteni még én sem tudtam épületet, még mindig Scoutot keresek, de fölém licitálnak folyton. Mondjuk abból az engedélyezett 37.000 fontból nehezen menne
.
Mire kell a pszichó? -
Kropacsek
tag
A transzfer listáról az alsóbb osztályban (lásd én, angol megyei 2) szerintem igenis lehet vásárolni, ingyéééé.
Hogy kiket?
A 30 év felettieket nyugodtan. Ezek elég jól tudnak segíteni a feljutásban.
Vásároltam több 33-35 éves játékost, akiknek 2,8 feletti a level szintjük,
ami óriási ugrás volt pár poszton (LB, RB, CD), sokszor több mint kétszeres!!!
És hogy öregek?
Hát elég jól játszanak még, és a fiatalokhoz mentornak hozzá lehet adni.
Nem hiába vezetem a tabellát 6 ponttal a második helyezett előtt.
(19 meccs - 51 pont)
Nekem még igazából egy gondom van: a klub fejlesztése, épületek szintjén.
Összesen kb. 250 000 euróm van, és a fejlesztéshez kb. 500 000 kell (a következő épületbővítéshez, hogy pl. pszichológust tudjak alkalmazni).
Negatívba meg nem akarok lecsúszni... mint pl. egy haverom, aki az Newcastle Unitedet vezeti, és túl sok embert vett, fizeti őket, és már lement -10 millióba...
Neked milyen a felállásod???
Nekem 5-2-1-2
Ha jól emlékszem:
ST ST
AM
CM CM
CD CD CD(SW) CD CD
Az egyik ST és az AM 3,5 körül jár, szóval az AM jól tud osztogatni labdát előre (be van állítva, hogy ő az irányító), az ST meg gólt nyomni
[Szerkesztve] -
HaaS
addikt
válasz
Kropacsek
üzenetére
Izgalmas lenne igen, ha nem kéne mindenképp felsőbb osztályba jutnunk. Gyakorlatilag nem tudok játékosokat vásárolni transzfer listáról, egyik sem éri meg (illetve nem jön, ugye). Kénytelen vagyok Scoutot szerződtetni, aztán keresni, pedig nem sok kedvem van herdálni a lét.
Egy ponttal vezetünk, a legutolsó meccs 1-0, 1-1, 1-2, 2-2, végül 3-2 ide.
Ki fog hullani az összes hajam. Rossz formában vannak a kapusok
. -
-
HaaS
addikt
Év menedzsere mindháromszor
...
[Szerkesztve] -
HaaS
addikt
válasz
Kropacsek
üzenetére
Sit Back arra jó, hogyha az az ellenfél gyorsan adogat körbe, akkor tartják az alakzatot a játékosok, nem rohannak utána a labdatartónak. Ergo valahol a Pressing ellentéte.
Mint észrevettem, arra nemigen jó, hogy szépen visszafussanak egy Counter-attack esetén, arra marad a ''D'', akkor iszkolnak rendesen.
Az is gyanús, hogy a békénhagyós bíró (''Allow play to go on'' asszem), nemcsak kevésbé fúj csúnya bemozdulásokat, de barátai a leseket is úgy elnézik, hogy csoda. Kettőt kaptam be a legutóbbi meccseim valamelyikén.
Múködni látszik egyébként a dolog, most a támadóim full attack-on vannak egyéniben, volt ilyen bíró... és rúgtak One-on-One gólt
! -
törölt tag
válasz
Kropacsek
üzenetére
2003-al, és 2004-el rengeteget nyomtam, imádtam mindkettőt.
Napokat el lehetett lenni vele folyamatosan, a tőzsde, a játékoskutatás, fejlesztés, az alkalmazottak menedzselése..a formációk, és az edzés és a mecstaktika..és még tizdénél sem tartok...
mindeközben a kedvenc zenéimet hallgattam..
Remek játék, kár hogy nincs rá már ennyi időm.
-
Kropacsek
tag
Senki más nem nyomul vele?
Mindeki csak csihi-puhi meg bumm-bumm? -
Kropacsek
tag
UEFA kupa mérkőzés:
Valencia-AS Roma: 1-5!!!
Az eleje nehéz volt, a 3. percben kaptam gólt (!?) de a végén szép győzelem lett
-
Kropacsek
tag
Sikerült kibogarásznom a 3D-meccs közben milyen gombokat lehet használni a nyerés érdekében, melyek (remélem jól fordítottam):
A — Full Attack — Teljes Támadás
B — Sit Back — Kényelmesen, „Hátradőlve”
C — Clearance — Tisztázás
D — Full Defend — Teljes Védekezés
E — Time Waste — Időhúzás
F — Push Forward — Előrenyom, Törtet
I — Pressing — Nyomás
K — Keep Ball — Tartani a labdát
L — Long Ball — Hosszú Labda
N — Play Dirty — Játssz „Piszkosan”
O — Kick the Ball Out — Kirúgni a Labdát
R — Counter Attack — Ellentámadás
S — Shoot on Fight — Kapuralövés
Kicsit jobb játszani ha használja az ember ezeket a gombokat, észrevetem
Amugy AS ROMA!!!
Első meccsem: Cagliari-AS Roma 0-2
Most a Roma a 12., ha jól tudom... sajnos... -
Kropacsek
tag
Senki nincs a határon?
EGyedül én játszom vele?
Na ne máááááááááááááááá...
-
Kropacsek
tag
![[kép] [kép]](http://www.easports.hu/images/screenshots/7129-TCM05pcSCRN-MDO00ukeng.jpg)
![[kép] [kép]](http://www.easports.hu/images/screenshots/7126-TCM05pcSCRN09ukeng.jpg)
[Szerkesztve] -
Kropacsek
tag
Megnéztem a Football Manager-t.
A Total Club Manager 2005 jobban tetszik...
Formailag főleg, mert nem scak egy számokból álló adathalmazt látok, amitől rosszul vagyok, és gombembereket futkosni, hanem grafikonokat, szép manűket és képeket, jó 3D meccset és miegyéb
Valakinek megvan?
Tapasztalatcsere??? -
M_Face
csendes tag
Hali!
Nem tud valaki magyarítást tcm 2005re???Mert már jó ideje keresek de még nem találtam!!
-
Tipe
tag
Ebben az a nagyon szimpatikus, hogy lehet egy teljesen új csapatot kreálni és avval nekivágni a rögös útnak. Én most az angol liga teljesen legalján a bokorugró kupában kűdök újjonnan alapított gárdámmal. Ilyen lehetőség van más foci-menedzser programban?
Régebben sokat játszottam a Papyrus által kiadott nemtom mi a neve focimenedzserrel, azt eléggé jónak tartottam. Az még a hőskor volt. -
Tipe
tag
Oks, az 5let biztos jó, de az nem bonyolultabb lényegesen, mert már találkoztam olyan focimenedzserrel amit nem halandóknak írtak.

-
Tipe
tag
Na, egy kis kűzdelem után mostmár a hangkérdést is sikeresen megoldottam, de állítási lehetőséget nem találtam továbbra sem.
Ha netalán lenne valami fanatik, hozzáértő ember a TCM 2005 témakörben aki tapasztalatait szívesen megosztaná velem és ezáltal másokkal is, az jelezzen ezen fórum keretein belül.
Taktikai, és egyéb tanácsokra lenne szükségem.
Please help!
[Szerkesztve] -
Tipe
tag
Szia!
Nem találtam erre vonatkozó állítási lehetőséget se a játékban, se kívül.
Nekem meg nincs hang alatta, csak a meccs közben van némi közönég zaj.
-
Devils723
csendes tag
HI all Egy teckcnikai kérdésem lenne.Gyengécske a monitorom és nem birja az 1024x768-t.Azt akarom kérdezni valahol a játékba vagy azon kivűl vissza lehet e venni a felbontásbol.Aki tud lécci segitsen.kössz
Új hozzászólás Aktív témák
- Akciós áron, Lenovo ThinkPad X13 Gen 2 - 16GB RAM, 512GB SSD, érintőkijelző, Yoga funkció
- Asus TUF Gaming A15 AMD Ryzen 7-7735HS/16GB RAM/512GB SSD/RTX4060VGA/15,6" 144Hz kijelző
- DDR4 -es 8GB -os notebook memória eladó
- HP EliteDesk 800 G3 PC, I5-7500, 8GB DDR4, 256GB SSD, Win 11, Számla, garancia ( olvasd végig)
- HP EliteDesk 800 G3 MT, PC, I7-7700, 8GB DDR4, 256GB SSD, Win 11, Számla, garancia ( olvasd végig)
- Új Asus Zenbook 14 WUXGA OLED 10bit HDR Ryzen AI 7 350 16GB 512GB SSD Radeon 860M Win11 2év Garancia
- Windows 10 / 11 Pro Retail aktiváló kulcs Azonnal szállítással, számlával, garanciával!
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TB (210-ARJD), WD19TBS (210-AZBV)
- Saeco Talea Giro Automata kávégép 6 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Lenovo T495 Ryzen 5 pro 3500U, 8-16GB RAM, 256-512GB SSD, jó akku, újszerű állapot, számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs

, remélem ennél rosszabb helyen nem is végzünk, mert ez az elvárás ebben az évben velem szemben a klubvezetés részéről. Most mindenki happy, remélem a végén is az lesz. Teljesen a szívemhez nőtt ez a csapat.

!
!
, szóval nemsokára gombfocizni fog.
.
. De van két-három saját nevelés, akik játszathatók.
!
!!!
... hááát jól meg kellett fizetni, de végre van