- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- eBay-es kütyük kis pénzért
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
kgb21
csendes tag
Igen, már másoktól is hallottam, hogy nem érdemes váltani. Én egyébként is ragaszkodó típus vagyok, ez a játék meg szerintem pazar.
(Nem tudom a többi managerprogram milyen lehet, de ez tényleg jó!)
Milyen összeállításban játszatod a csapatot? Milyen taktikát alkalmazol?
Én általában 4-4-2 játszok, és szeretem a szél-játékot. Inkább védekező a felállás és igyekszem a gyors kontrákra építeni. Egész szépen alakul a szezon, csak még sokat kell fejlődnünk. Időnként a hajamat tépem és elküldöm (elküldeném...) az egész csapatot a francba amikor egy jóval gyengébb csapattól is ki tudunk kapni, ráadásul hazai pályán.
Most a másodikok vagyunk
, remélem ennél rosszabb helyen nem is végzünk, mert ez az elvárás ebben az évben velem szemben a klubvezetés részéről. Most mindenki happy, remélem a végén is az lesz. Teljesen a szívemhez nőtt ez a csapat.
hajrá Zlin!
-
kgb21
csendes tag
Helló!
Új fiú vagyok a TCM2005-tárgykörben, de egy élmény volt olvasni az írásaitokat.
Szóval én még csak most ismerkedem a programmal (korábban TCM2004-el játszottam...).
A cseh ligában nyomulok (hja édes Kelet-Európa!!) egy -egyenlőre- közepes csapattal.
Van egy apró problémám, szerződtettem egy lengyel AM-et aki elég jó lenne, csak a morálja gyengúl, mivel nem érzi jól magát, a nyelvi nehézségek miatt nem tud beilleszkedni rendesen. A TCM2004-ben tudom, hogy lehetett szerződtetni tolmácst, de itt nem találom ezt a lehetőséget. Nem lenne?
Ha esetleg tudnátok kérlek segítsetek.
KÖSZ
-
HaaS
addikt
-
HaaS
addikt
-
HaaS
addikt
Bárcsak csak a összpontszám számítana
... van az 50 is, ha csak a pontszámokra mennék. De nem az az elsődleges... sok magas szintű játékos van (player level), akik fabatkát sem érnek, olyan rosszak a skilljeik. Épp most vertem el az elsőt a divízióban, ugyanez a betegségük.
Szerintem nem csesztél el semmit, de még minidg nem láttam a csapatodat, meg egyebet, szóval passz.
Tudom, hogy vagy öts(z)ör mondtam, de vigyázz az öregekkel, hosszú távon nem kifizetődőek. Vannak transzferen nagyon fiatal játékosok (néha zérus tapasztalat), baromi jó skillekkel, de mégis alacsony player levellel, kettes-hármas tálentummal. Na azok a nyerők. Előbb fel kell tornászni a player levelt, aztán már normálisan lehet őket tréningezni, a tálent ugye plusz segít. Így volt ezzel a védővel is, íme: [link]
Egyébként meg az EA Sports tehet egy szívességet, mindenhol csak FM2006 van, semmilyen régebbi url, játékban lévő link nem működik, otthagyták a TCM2005-öt a pében. Csak az újat, azt kell eladni. Szép
.
Tegnap meg későn láttam az msn üzeneted, csörgesd meg, nem mindig veszem észre. -
HaaS
addikt
Nekem a Viduka ST-m lőtt 24 gólt... hálistennek, mert 150 menedzserpontot kaptam érte
!
Szóval Singh megöredett... gáz. Én is beerősítettem most. Ebből a divízióból már csak az első jut tovább, és mindig van egy durva lebukó csapat, na meg a többi is igen jó... ebből valszeg még egy év lesz, ugyanitt
.
Újabb két fiatal titán érkezett, mindkettő a védelembe. hatalmas mákom van ezekkel az igazolással... vagy csak jókor nézem
!
Az én fiataljaim nagyon bénák. Tavaly volt valami youth liga, abban két, azaz kettő ponttal lettek utolsók
. De van két-három saját nevelés, akik játszathatók.
Ha az én csapatom lekerülne alsóbb dívizióba, világgá menne egyébként a fél gárda a szerződések miatt. Hááát ha majd úgy néz ki feljutunk, néhányat újra kell kötni... -
HaaS
addikt
-
Kropacsek
tag
Ja, és a jó AM-em, Singh elvtárs...
3,6-ról lement 2,6-ra... kétszer mondtam neki, hogy hajrá, fittség, mindent az edzésbe...
javult is egy kicsit a morál, meg miegyéb, de az a fránya piros nyíl még mindig ott van... és vacakol, pedig sirály csákó volt.
Most leginkább Rogers támadóm nyomul, a ragional 2-ben, mivel pihentettem pár tétnélküli meccsen, csak a második lett a góllövő listán, 26 góllal
Most ahogy mondtam, tele vagyok 30 év feletti min 3-as emberkékkel.
Van egy 14 éves ST fiatalom 2,3-as szinttel, ara várok nagyon, hogy betegyem a nagycsapatba már, de addig még 3 év...
A lényeg, hogy ne essek vissza az előző ligába, besorolásba vagy mibe
[Szerkesztve] -
HaaS
addikt
Értöm... gondolom a 200 eurós játékosokat nem 2500 kirúgni, csak az olcsókat. Azért érdemes utánaszámolni... néhány hónap alatt visszajöhet az összeg, amit a kirúgásokért kell fizetni. Én is csak akkor szoktam, ha összebalhézik vkivel a csapatban, vagy nagyon szarul játszik.
Itt van például ez a barom, négyes talent. 22 éves kapus, eddig még két meccsen védett jól, így azzal kezdte nálam a pályafutását, hogy második hónapban csökkent a szintje eggyel. Először beszélgettünk róla, most csúnyán lebtam... az eredményen jót röhögtem, íme.
[link]
Azaz Pearce tudja mi a gond.... nem tudja mi a gond. Penge
.
Meg barátságok szövődnek a csapatban, ami jó lenne, ha nem akarnám egyiküket kirúgni... szóval egyelőre marad. (Két ilyen is van). Ezzel a kapussal meg nemtommicsináljak.
Akik szarok, el akarod adni, köv. a legjobb módszer szerintem. Először is player role-ba megmondod neki, hogy szükség van rá a tartalékcsapatban (You are needed in the reserves). Aztán át is pakolod, a morálja úgy 80-nal csökken, ami azért jó, mert ha megkeresi egy csapat, tuti leszerződik, mert szar nálunk a kedve. Persze transzferre ki kell tenni olcsón. Ha van ném pozitív tulajdonsága, vagy talentes, akkor azért lehet némi lét is kérni. általában felét-negyedét szoktam, attól függően mennyire jó.
Én vettem két médium scoreboard-ot, két sarokra, futja... jövőre lesz a másik kettő. Hadd lássák szépen az eredményt a szurkolók.
Hát jah, a nagy pontkülönbség az gáz. Néha nem érdemes feljutni, kell egy év hogy stabilizálódjon a csapat... engem nem zavar, sőt... hogy nem jutunk fel idén.
Vigyázz a sok védővel, néha nagyon bekavarnak, és gólt meg nehéz rúgni egy strikerrel, komolyabb támogatás nélkül. Szerintem egy AM jobb lenne a CM helyett, az felfut azért, még fejelgetni is. Vagy állítsd az egyiket offense-re szerintem.
Mi lett a jó AM-eddel? Ezekkel az öreggel meg télleg vigyázz, tapasztaltak meg minden, de teamwork nem nagyon alakul ki. Aztán meg mikor kirúgnád őket esetleg, akkor meg nem mennek, és fizethetsz utánuk. Csak egy, max. kétéves szerződéseket jó kötni velük, Option for the clubbal. Ha nem öregszik vagy jól játszik, nem akarod elengedni akkor még egy évvel ki tudod tolni, hogy otthagyják a focit.
Ha meg romlanak le, vagy bénáznak, akkor legalább nem szívják a lét.
Legutoló meccsen két játékosomat rúgták le, hárman sérültek már. Dejó
Stadion neve meg mondom azért gáz, mert a szurkolók szeretik a csapat nevét látni a táblán. Jóval kevesebben jönnek meccsre is (bár leht csak az elején), egyszer próbáltam.. -
HaaS
addikt
Hát mondjad, mit mondjak
!
Stadiont hagyd békén, baromi drága hozzányúlni. Mondjuk jövőre én tervezek valamit... meglássuk.
Hát jól lődd be a jegyárakat, hogy azért 70% körül legyen az elaáds. Én Season ticketre nagy discountot adok (40% most asszem), hogy legyenek hazai szurkolók. A többi ár is kisebb, mint a megajánlott, 25-33%-kal.
Aztán az Ad Boardokat add el mindet... de a legegyszerűbb: felsőbb osztály
! Én Jack-of-All-Trades-ben nyomom, szóval nem tudom, neked mit csinál(6) magától a gép. Nincs túl sok játékosod? Azok viszik a lét.
Hanem ez a Mario Haas gyermek, ez nagyon szimpatikus fiú:
[link] -
HaaS
addikt
-
HaaS
addikt
Granulálok
!
Igen, érdekelne, hogy néz ki a csapatod... a screenshot egyszerű: megnyomod a printscreen gombot, aztán megnyitod imádott Pain(t) nevű beépített programunkat, utána pedig CTRL+V, azaz beillesztés... innen már csak le kell menteni jpg formátumban.
Aztán fel kell tölteni valahová, akár oda, ahova én szoktam.
Csináljál már egy shotot a finance Income/Expenditure Precalc Season End-ről! Biztos nincs msn-ed? Ez így lassú nagyon.
Én sajnos a negyedik évben már nem voltam év menedzsere, egyre nehezebben megy. De az ötödik szinttől már csak 16 pont választ el... ööö... illetve 18, mert kikaptam megén. Feljutásra még jövőre sincs nagy esélyünk, asszem
.
Pénzprobléma? Hát amíg el nem kezded a második évet, vidd lejjebb a jegyárakat, meg a season ticket discountot. Bát itt már több néződ lesz, szóval csak óvatosan. Nekem legutóbbi meccsek valamelyikén 6900-an voltak, a 7200-as stadiumban.
Aztán eladhatod a stadion nevét is, mondjuk egy évre, ha nagyon nincs lé. A szurkolók utálni fognak, csak szólok.
Nemtom mennyi pólót, zoknit vesznek, de ott is discountolj néha.
Vagy vehetsz fel kölcsönt.
Az összes Ad Boardot eladtad? Biztos? Ha mindig vezettél, akkor tévédíjból kellett, hogy csepegjen. Csinálsz egy shotot a last season finance-ről is? Kitaláljuk mi a gond.
Erősen remélem.
[Szerkesztve] -
HaaS
addikt
Meglesz az!
A piros lefelé nyilas fiúkkal beszélgess el, akkor azonnal nő a formjuk, azaz jobban teljesítenek a pályán(?) ill. edzenek.
Aki sokáig 3-4 formmal játszik, azt nyugodtan bzd le, megérdemli. Akkor szoktam nekik hagyni 2-4 hét pihit. Majd átgondolja.
Öreg játékosokkal még egy gond van: ha nem akar, nem játszik. Most figyelem, ez a kapusom tavaly is már rakoncátlankodott, de hiába küldöm haza nyugdíjba, a képembe röhög, hogy kitölti a szerződését (még másfél év
). Gyakorlatilag mindent beenged. Ráadásul 50% release clause-on van. Gondolkodom, hogy ne játszassam, csak attól félek, hoogy akkor ki kell fizetni a hátralévő lét a szerződéséből.
Jut eszembe! Szerződések! Nem tudom mennyire akkurátusan kötöd, de próbálgasd ki a Clause-okat és a Role-okat! Ha a játékos biztosítva van, hogy tuti játszik (Role: Permanent in first team, és Clause: Release on relegation és Release on less than 50% of games), és van előtte cél, mondjuk 50font/goal (1000 tíz fölött) vagy akár Promotion Bonus, akkor akár fele annyi lóvéért is játszik, ráadásul jól!
(Meg csak akkor fizetsz, ha jól játszik, én spec akkor szívesen.)
Bájdövéj, itt lakom... a falu közepin:
Bővebben: link
az a kis zöld tragacs az enyém
!
Írtam neked E-mailt, msn-en tudunk írni/beszélgetni is, ha gondolod. -
HaaS
addikt
Regional C-be, mittudoménhonnan... vájár, megnézem...
.
...
.....
... khm... mire megtaláltam...
Bővebben: link
Szóval: a Regional Premierből a Regional C League-be.Megjegyzem a második évben az a 92 pontos feljutás a Regional Division 2-ből az elég meggyőző volt
. -
HaaS
addikt
-
HaaS
addikt
Nekem bejött az Anchorman nagyon... inkább azt használom SW helyett. De majd kipróbálom, ugyanis kis országok után meglepett Ausztria egy ajánlattal, szóval most enyém a nemzeti tizenegy, és itt van egy SW, kihagyhatatlan... szóval majd nyilatkozom.
ANC azért jó, mert a lecsorgó labdákat is felszedi, visszajön védekezni, de a támadásokban is aktívan részt vesz.... és nem rondít bele a védekezésbe, hogy hátramegy kapus elé, és magára húzza a jól fejelő játékosokat. SW-nél mik a fő skillek?
Nekem:
ST
CF
AM
LM RM
ANC
LB CD CD RB
GK
Szóval elég védekező a felállás, de a kontrák nagyon erősek. Épp most volt egy gyenge 6-0-ás meccsem, a nézők eksztázisban ültek egész második félidőben. (Szépséghiba, hogy egy CD kapott pirosat, és a gép nem jól kezeli a problémát. Na meg hogy kihagytunk így is vagy öt helyzetet.)
És egyetértek, egy jó AM nagyon durva... erre gyúrok én is
!
Mondom, nekem az a bajom most az öregekkel, hogy mire beszokik a csapatba (bár ha Adaptability-je van, akkor nincs gond), addigra lelép. Most a jövőre építünk, elmegy 3 öreg játékosom, aztán átlagéletkor 23-24. Jön egy ST, fiatal, bivalyerős, sokat várok tőle... hármas Talent
!
Fejleszteni még én sem tudtam épületet, még mindig Scoutot keresek, de fölém licitálnak folyton. Mondjuk abból az engedélyezett 37.000 fontból nehezen menne
.
Mire kell a pszichó? -
Kropacsek
tag
-
HaaS
addikt
Izgalmas lenne igen, ha nem kéne mindenképp felsőbb osztályba jutnunk. Gyakorlatilag nem tudok játékosokat vásárolni transzfer listáról, egyik sem éri meg (illetve nem jön, ugye). Kénytelen vagyok Scoutot szerződtetni, aztán keresni, pedig nem sok kedvem van herdálni a lét.
Egy ponttal vezetünk, a legutolsó meccs 1-0, 1-1, 1-2, 2-2, végül 3-2 ide.
Ki fog hullani az összes hajam. Rossz formában vannak a kapusok
. -
HaaS
addikt
-
HaaS
addikt
Sit Back arra jó, hogyha az az ellenfél gyorsan adogat körbe, akkor tartják az alakzatot a játékosok, nem rohannak utána a labdatartónak. Ergo valahol a Pressing ellentéte.
Mint észrevettem, arra nemigen jó, hogy szépen visszafussanak egy Counter-attack esetén, arra marad a ''D'', akkor iszkolnak rendesen.
Az is gyanús, hogy a békénhagyós bíró (''Allow play to go on'' asszem), nemcsak kevésbé fúj csúnya bemozdulásokat, de barátai a leseket is úgy elnézik, hogy csoda. Kettőt kaptam be a legutóbbi meccseim valamelyikén.
Múködni látszik egyébként a dolog, most a támadóim full attack-on vannak egyéniben, volt ilyen bíró... és rúgtak One-on-One gólt
! -
HaaS
addikt
-
törölt tag
2003-al, és 2004-el rengeteget nyomtam, imádtam mindkettőt.
Napokat el lehetett lenni vele folyamatosan, a tőzsde, a játékoskutatás, fejlesztés, az alkalmazottak menedzselése..a formációk, és az edzés és a mecstaktika..és még tizdénél sem tartok...
mindeközben a kedvenc zenéimet hallgattam..
Remek játék, kár hogy nincs rá már ennyi időm.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- PlayStation 5
- Milyen videókártyát?
- BestBuy topik
- MWC 2026: Bajnoki címre pályázik a Xiaomi Watch 5
- Megújult mobilos felület, fórumos ráncfelvarrás a PROHARDVER! lapcsaládon
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- További aktív témák...
- 100.000 ft tól elvihető RÉSZLETRE Lenovo Pro 7 16IRX9H 4090
- G.SKILL Trident Z5 Neo RGB 32GB (2x16GB) 6000MHz CL30 - Alza élettartam garancia
- Palit GeForce RTX 4070 Ti SUPER GamingPro OC WHITE 16GB - Alza garancia 2027.11.10 - BESZÁMÍTOK
- PowerColor Radeon RX 7900 XTX RED DEVIL OC 24GB - Garancia - BESZÁMÍTOK!
- Új, Gamer félgép - GIGABYTE B650 EAGLE AX + Ryzen 7 7800X3D + Corsair 2x16GB DDR5 6200MHz
- HP 250 G7,15.6",i5-1035G1,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11
- HP ProDesk 600 G3 Mini,i5-6500T,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11, WIFI
- PS5 fat konzol
- Mega Akció! Csere-Beszámítás! Gigabyte Aorus 17H! I7 13700H / RTX 4080 / 32GB DDR5 / 1TB SSD!
- Új Asus Zenbook 14 OLED 2.8K 90Hz HDR i7-13700H 14mag 16GB RAM 1TB SSD Intel Iris XE Win11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

, remélem ennél rosszabb helyen nem is végzünk, mert ez az elvárás ebben az évben velem szemben a klubvezetés részéről. Most mindenki happy, remélem a végén is az lesz. Teljesen a szívemhez nőtt ez a csapat.

!
... van az 50 is, ha csak a pontszámokra mennék. De nem az az elsődleges... sok magas szintű játékos van (player level), akik fabatkát sem érnek, olyan rosszak a skilljeik. Épp most vertem el az elsőt a divízióban, ugyanez a betegségük.
.
. De van két-három saját nevelés, akik játszathatók.

!
.
!