Keresés

Aktív témák

• evone

őstag

válasz rage00 #7413 üzenetére

en voltam. meg nem vittem szervizbe, ugyhogy itt a lehetoseg hogy megtedd te. en orulok hogy nem csak nekem van ilyen. :)

• Crow

tag

válasz rage00 #7413 üzenetére

Hi!

A ciripelés a Core2 redszerek "betegsége", a proci generálja ezt a furcsa hangot, mikor teljesítmény-módot vált. Ez én gépem is ezt csinálja sajnos. Mikor szervizben volt (más probléma miatt) kértem őket, h próbáljanak a ciripeléssel vmit csinálni, ha tudnak. Ők is csak azt mondták, amit a google is: "A CPU vagy a chipset idézi elő a jelenséget. Ez egy általános probléma, minden C2D procis gépüknél jelentkezik, némelyiknél erősebben, némelyiknél enyhébben. Ebben ők nem tudnak segíteni, esetleg reménykedhetek abban, h a Lenovo mérnökei majd összedobnak egy olyan BIOS-frissítést, ami valamilen megoldást nyújt erre."
    Lényeg a lényeg, 100%-os megoldás sajna nincs, inkább csak megkerülni lehet ezt a problémát, méghozzá úgy, hogy megtiltod a CPU-nak, hogy lemenjen C4-es power state-be. Ezt kétféleképpen teheted meg: vagy letiltod a BIOS-ban a CPU power management-et, vagy egy célszoftverrel (pl. RMCLOCK) állítod be az engedélyezett és tiltott üzemmódokat. Ezekek persze az a hátulütőjük, hogy mivel kilőttünk egy energiatakarékos üzemmódot, megnő a fogyasztás :(
    A jelenségre külföldi fórumokon "CPU whine"-ként szoktak hivatkozni, így érdemes gúglival rákeresni, de nagyjából uezt fogod találni, amit én is itt leírtam.

Aktív témák

Hirdetés