- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Mr. Y: Motoros sztorik #06
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- Őskoczka
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Aktív témák
-
Crow
tag
Hi!
A ciripelés a Core2 redszerek "betegsége", a proci generálja ezt a furcsa hangot, mikor teljesítmény-módot vált. Ez én gépem is ezt csinálja sajnos. Mikor szervizben volt (más probléma miatt) kértem őket, h próbáljanak a ciripeléssel vmit csinálni, ha tudnak. Ők is csak azt mondták, amit a google is: "A CPU vagy a chipset idézi elő a jelenséget. Ez egy általános probléma, minden C2D procis gépüknél jelentkezik, némelyiknél erősebben, némelyiknél enyhébben. Ebben ők nem tudnak segíteni, esetleg reménykedhetek abban, h a Lenovo mérnökei majd összedobnak egy olyan BIOS-frissítést, ami valamilen megoldást nyújt erre."
Lényeg a lényeg, 100%-os megoldás sajna nincs, inkább csak megkerülni lehet ezt a problémát, méghozzá úgy, hogy megtiltod a CPU-nak, hogy lemenjen C4-es power state-be. Ezt kétféleképpen teheted meg: vagy letiltod a BIOS-ban a CPU power management-et, vagy egy célszoftverrel (pl. RMCLOCK) állítod be az engedélyezett és tiltott üzemmódokat. Ezekek persze az a hátulütőjük, hogy mivel kilőttünk egy energiatakarékos üzemmódot, megnő a fogyasztás
A jelenségre külföldi fórumokon "CPU whine"-ként szoktak hivatkozni, így érdemes gúglival rákeresni, de nagyjából uezt fogod találni, amit én is itt leírtam.
Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- XIV. Leó pápa szerint a politikusoknak kezdeniük kell valamit az AI-veszélyekkel
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen digitális videókamerát?
- Foxpost
- Egy helyre gyűjti az eltérő áruházak játékait a Microsoft
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Fotók, videók mobillal
- Eredeti játékok OFF topik
- Autós topik
- További aktív témák...
- Dell laptop eladó i5 11. gen, 8GB RAM, 512GB SSD, újszerű állapotban!
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP Elitebook Folio 9470M - i5-3GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" I DP I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude 5430 - i7-1255U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I NBD Garancia!
- Bomba ár HP X360 11 G5 - Intel 4020 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Samsung Galaxy Z Fold5 , 12/256 GB , Kártyafüggetlen
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- BESZÁMÍTÁS! HP Elitebook 840 G11 üzleti notebook - Intel Core Ultra 5 135U 16GB DDR5 RAM 256GB W11
- Csere-Beszámítás! MSI Gaming X RTX 4060Ti 16GB GDRR6 Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest