- sziku69: Szólánc.
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- ldave: New Game Blitz - 2025
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Fűtés és hűtés klímával, napelem segítségével
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
Aktív témák
-
Shadowfax
addikt
Nem én vettem ''Alkalmam nyílt lecserélni.'' Vagyis munkahelyi beszerzés volt
Nos, ez mindjárt más megvilágításba helyezi a dolgokat.
Eléggé ismert tény az, hogy amit ingyen kapunk, azt nem becsüljük meg (bármilyen értékes is legyen egy ''objektív'' nézőpontból), ellenben amiért megdolgoztunk, kemény pénzeket fizettünk ki, azt még akkor is sokra tartjuk, ha más szerint az eszmei értéke nem túl nagy. Tehát az adott dolog/tárgy megszerzésére fordított erőfeszítés/ráfordítás egyenes arányban áll az illető dolog/tárgy értékelésével.
Így már érthető, hogy az eddig legendásnak hitt (vélt/tartott) Thinkpad most csalódást okozott.
Ezzel szociálpszichológiai eszmefuttatásomat befejezném, s rátérnék a lényegre.
A melegedés/zajos venti problémakörre két progit javaslok (egyszerre nem ajánlatos őket használni!):
NHC [link]
Shimodax-féle fan controll: [link]
A konkrétummentes, kicsit elitista ízű ''nem neked találták ki'' típusú válaszokat mellőzhetjük ?
Ha végigolvastad azt a mondatot, azért szerintem kitűnik, hogy semmiféle elitizmus nem volt benne, csak a segítő szándék: ha tényleg úgy érzed, neked nem felel meg ez a gép (mert mások az igényeid), válts át másra. Van, akinek nem jön be a Thinkpad, van, aki meg él-hal érte. Csak ennyit szerettem volna ezzel kifejezni.
Amúgy egy jóideje pont ezért nem adok tanácsot (vagy csak nagyon ritkán), hogy ki milyen notit vegyen, mert ízlések és pofonok különböznek, s ami nekem bevált, nem biztos, hogy másnak is be fog. Ha mégis adok tanácsot, akkor is csak óvatosan jelzem az adott gép esetleges (általam ismert) előnyeit/hátrányait. -
Atlantis
veterán
Nekem ugyan T41p-m van, így a konkrét problémáiddal nem tudok mit kezdeni, nálam minden jó, nem puha a fedlap. egyébként hadd kérdezzem meg, 14, vagy 15''-os a gép? Szerintem a 15-ös lehet, hogy kissé ''lágyabb'', mint a kisebb, de ez inkább csak amolyan megérzés, nem tapasztalatból írom.
Az USB portok számával és elhelyezésével kapcsolatos kritikáddal hajlamos vagyok egyetérteni.
Hogy miért vennék újra ilyet?
1., Mert 14''-on semelyik másik gyártó nem kínál CAD-re alkalmas gépet.
2., Mert a hazai szervíze és alkatrészellátottsága az egyik legjobb. Ide kapcsolódik, hogy olyan világgarancia van rá, ahol a világba Magyarország is beletartozik, bár ez nekem személy szerint nem olyan fontos, csak simán megnyugtató. Igaz, lehetne náluk is el-és visszaszállításos garancia.
3., Mert a gépen sok mindent cserélhetsz magad, nem kell pl.:memóriabővítéssel egy a szervízbe rohannod, ami esetemben egy 500km-es kanyar lenne. Ehhez kapcsolódik, hogy alkatrészeket külön is lehet hozzá hivatalos forrásból zerezni(nem úgy, mint HP, ami egy nyamvadt vinyókeretet is csak vinyóval együtt árul)
4., Mert masszív, csendes, gyors, megbízható gépet kapok iszonyatosan sok pénzért. (elismerem, ezt mondjuk megkaphatod más márkával is)
5., Mert közel tökéletes billentyűzetet kapok, a Fn-Ctrl csere megszokható, eleinte nagyon tartottam tőle, mert a Ctrl-t igen sokszor használom(CAD rendszerekben nagyon-nagyon fontos gomb). Engem inkább az zavar, hogy néha cseszik a Shift lenyomását érzékelni és a nagybetűk helyett is kicsit írok. A pöcökegér fenomenális tud lenni ha nincs a kezem ügyében egér. A billentyűzetmegvilágítás pedig non plus ultra.
6., Mert minden alapból működik rajta, drivereket is felteszi az oprendszerrel együtt, gyorsan újrahúzható a rendszer a Recovery partícióról, egyszóval használható az egész csomag, amit kapok. Később is egyszerűen kezelhető felületen keresztül tudod frissíteni a drivereidet, vagy akár automatikusan is, ha úgy tetszik.
A design megítélése szubjektív, vannak olyan napjaim, mikor nekem se tetszik, de összességében ez az ''igénytelen'' fekete kocka design jónak mondható.
Szóval nagyjából ezért. elképzelhető, hogy ezek egy részet megkapnám más márkában is, de szerintem a legjobb csomagot így együtt egyelőre csak az IBM (lenovo) kínálja.
Meg is kérik az árát rendesen.
Aktív témák
- sziku69: Szólánc.
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- Szétveri a kritikus gondolkodás képességét a ChatGPT
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Milyen légkondit a lakásba?
- Fujifilm X
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Eredeti játékok OFF topik
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- HP EliteBook 830 G8 11gen i5 / 32GB RAM / 512GB SSD/FHD/IPS
- Gamer Notebook! Acer Nitro 5! Csere-Beszámítás! I5 11400H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 500GB SSD!
- MSI Cyborg 15 A13VF - 15.6"FHD 144Hz - i7-13620H - 16GB - 512GB - RTX 4060 - Win11 - 2,5 év garancia
- Gamer Notebook! Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix G731GU! 17,3Col! I7 9750H / GTX 1660Ti / 16GB DDR4
- Lenovo Thinkpad x13 i7-10610U 32GB RAM 512 SSD FHD/IPS/TOUCH
- 2 TB-os Kingston NV3 M.2 SSD - 6000 MB/s olvasás
- JBL Charge 6 és Xtreme 3/4 akciós áron eladó!
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72