Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  Witcher topik

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-02-02 21:11:34

LOGOUT.hu
Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#22101) Micsurin válasza South Velen (#22099) üzenetére


Micsurin
nagyúr

W3 után én a Valhallat nagyon élvezem, nagyon más de egy kimondottan jó játék. :K

RDR2 szintén jó darab ha nem zavar a lassú játékmenet.

Edit.: Új AC trilógiából csak az Origins nem volt még meg ha onnan választasz Valhalla > Odyssey. Kisebb valamivel a világ de sokkal jobban kihasznált a pálya és nincsen gear grinding érzésed. A skill rendszer meg soft akció rpg-hez képest....WOW :D

[ Szerkesztve ]

The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.

(#22102) TheNewDawn válasza South Velen (#22099) üzenetére


TheNewDawn
addikt

Nos akkor :
1: THE OUTER WORDS
Még játszom, nem értem a végére, de... eddigi 20 óra után nálam ez az ami megközelíti / majdnem utoléri a Witchert, hangulat pipa, játékmechanika még jobb, a grafika meg az egész világa pipa, amiben elmarad egyedül azok a karakterek, de nincs oka panaszra. Mint RPG pedig mérföldeket ver rá.
2: Jedi Fallen Order
Picit rövid, picit nehéz, meg a mentési rendszere elég bosszantó, de ha picit is nem hagy full hidegen a SW és annak világa, akkor kötelező.
Nálam a Kotorral együtt ami még 2003 as a valaha volt legjobb SW game.

Ezen 2 játék ráadásul most 3 hónapig kemény 1$ fejében játszható a Gamepass keretében :)
3: Control
Nem véletlen kapott több díjat tavalyi Game Awardson... iszonyat szórakoztató és élvezetes játékmechanika, lélegzetelállító grafika, és imádom a misztikumot és a rejtélyt meg az egész picit félelmetes atmosztférát ami övezi. Számomra az a game lett, aminek a CP 2077 nek kellett volna legyen....

Aztán ott van még a PREY , erről többször is írtam már korábban részletes ilyen féloldalt felölelő ismertetőt, nem akarom ismételni magam, 90 es évek közepe óta vagyok játékos, és életem top 5 játékában a kb 500 ból bennevan, csak ennyit mondanék :)
Vagy DEUS EX MANKIND DIVIDED , mondjuk ez már nálad kérdéses , mert nagyon sokan hasonlít pont a CP 2077 re, csak ott a fejlesztők nem akartak egyszerre mindent is megvalósítani, hanem beérték kevesebbel, de azt nagyon jól hozták.
Illetve a végére még 1, ezzel kapcsolatban nem tudok semmit még írni, de eszméletlen tetszik amit láttam olvastam belőle, ezt fogom megvenni szerintem Epicen most téli akcióban :
DETROIT BECOME HUMAN

P:S Az AC játékok időtöltésnek nem rosszak, meg élvezetesek is, ha nem unod el a rengeteg grindet, de azért a top játékok közé nem férnek be semmiképp. Red Dead kettőt kihagytam, nem rossz, sőt, csak annyit hogy még mindig nagyon drága, míg az általam írt 5-6 cím már fillérekért beszerezhetőek GP on vagy akciósan .

[ Szerkesztve ]

(#22103) South Velen válasza Lenry (#22100) üzenetére


South Velen
addikt

Jaja, az baromi jó sztori volt és világ, bár mióta végeztem, bele se néztem, nem úgy a witcherbe, most is a cyberpunk csalódás után még kicsit visszamentem skelligébe megcsinálni a maradék kérdőjeleket, pedig azt gondoltam, skelligén sose lesz rá türelmem :D meg simán csak sétálni egyet velenbe a mocsárba, hogy kicsit visszaálljon a hangulatom. ;]

Félek ezt az űrt már semmi se fogja pótolni..

Arról van infó, hogy a CP DLC-k után végre a Witcher 4-gyel foglalkozik majd a CDPR? Tudom már nem ez lesz a címe, de a tematikája igen..

(#22104) dannyl válasza South Velen (#22099) üzenetére


dannyl
addikt

Nekem tetszett a kingdom come deliverance pl. Szerencsére kapott annyi patchet, hogy már jó :) Mass effect-ek, ha nem voltak meg.

(#22105) Micsurin válasza TheNewDawn (#22102) üzenetére


Micsurin
nagyúr

Csak Cal-nak adhattak volna valami kevésbé irritáló arcot... még egy Highschool musicales Zack Afron is viselhetőbb mint a gimi kemény fiújának az arcával és sérójával bíró Jedi tanonc. :D

Pedig tényleg jó játék, mondjuk a harcok souls like játékként nagyon könnyűek. Masteren meg is sértődtem elsőre, hogy a nővért nem püfölhettem meg az első találkozáskor. :DDD :DDD

Edit.:

Mass Effecttel már bevárnám a Legendary Editiont minden DLC-vel, így a trilógia folytatása előtt must have darab lesz.

A teaser margójára meg... Liara for president. :D :D
A vörös mágusok és a spirituális kékek mindent visznek. :DDD :DDD

[ Szerkesztve ]

The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.

(#22106) TheNewDawn válasza dannyl (#22104) üzenetére


TheNewDawn
addikt

KCD nekem is tetszett, de ajánlani csak RPG rajongóknak merném, nagyon nem mindenkinek, a nehézsége a realizmusa és a lassúsága rengeteg embert elriaszthat.

(#22107) TheNewDawn válasza South Velen (#22103) üzenetére


TheNewDawn
addikt

Egészen biztosan fog jönni Witcher játék, egy ilyen aranybányát hülyék lennének veszni hagyni, addig úgyis még dübörögni fog a Netflixen a Witcher széria valamelyik évada, szerintem simán lesz belőle 5-6 min.
Ahogy ugye tegnap Mass Effectből is bejelentették a folytatást, megmondom őszintén megdobogtatta a szívem...
Ahogy a Witcher is meg fogja, még akkor is, ha Geralt kb max 5percig lesz látható benne, ha egyáltalán :)

(#22108) Lenry válasza South Velen (#22103) üzenetére


Lenry
Topikgazda

Félek ezt az űrt már semmi se fogja pótolni..

nekem egész jól pótolta az RDR2, bár az igaz, hogy miután vége lett, meg kb mindent megnéztem, körbejártam, kevés rejtett quest maradt, így valahogy nincs miért visszamenni, és újrajátszani sincs kedvem most azonnal (bár igaz, hogy eddig kizárólag a Witcher 3 tudta azt elérni, hogy azonnal, a stáblista után újrakezdjem)

Witcher 4: a napokban néztem meg erről egy videót, ahol összeszedték a CDPR fejeseitől azokat a nyilatkozatokat, amik arrafelé mutatnak, hogy a Cyberpunk után újra egy Witcher-játékon fognak dolgozni, szóval bármi előfordulhat.

ha ideszúrhatok egy saját gondolatot, akkor őszintén remélem, hogy nem Ciri lesz a főszereplő. bírom nagyon, meg tudom, hogy nagy kedvence a rajongóknak, de szerintem nem lehetne igazán élvezetes RPG-t összehozni az ő főszereplésével.
én egy - Geralt ideje előtt sokkal - a witcherek hőskorában játszódó játéknak örülnék, amiben klasszikus RPG-ként a saját ízlésünknek megfelelő karaktert alkothatunk, kezdve a Witcher-iskola kiválasztásával.
bár a franc tudja... nyilván a CDPR-ben jobban értenek ehhez, mint én :D

[ Szerkesztve ]

Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data

(#22109) dannyl válasza Lenry (#22108) üzenetére


dannyl
addikt

Én az ifjú Vesemir-rel szívesen nyomnék egy játékot pl.

(#22110) Lenry válasza dannyl (#22109) üzenetére


Lenry
Topikgazda

ez se rossz ötlet, sztori szempontjában jobban lehetne építeni a karakterre (a'la Witcher 3), mint az én ötletem, ahol általánosabb, kevésbé karakterközpontú történetet kellene keríteni. :R

[ Szerkesztve ]

Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data

(#22111) TheNewDawn válasza Lenry (#22110) üzenetére


TheNewDawn
addikt

Amúgy a 6 játék közül amit betettem ötletként, játszottad /szeretnéd játszani valamelyiket, illetve amiket igen azok tetszettek ? :)

Nekem Ciri ellen mint egyik válaszható hős, nem lenne kifogásom, ha csak a játékidő mondjuk max harmadában/felében kapnánk, nem végig.

(#22112) Lenry válasza TheNewDawn (#22111) üzenetére


Lenry
Topikgazda

amit most betettél?
nem próbáltam egyiket se, a Star Wars hidegen hagy, a cyberpunk mint műfaj szintén, így azok kiestek. a Preyt néztem, de nem tudott megfogni, az Outer Worlds szerintem eddig kimaradt, meg fogom nézni.
a Control Remedy játék, és mint olyan kulturálisan kötelezőnek tekintem, de az ugyanemiatt a listámon lévő Quantum Break sincs még meg, úgyhogy várnia kell a sorára.

most egyébként a Halo 4-et pörgetem, csak hogy ki legyen pipálva a sorozat (meg hát az avatarom kötelez :D )

Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data

(#22113) South Velen


South Velen
addikt

Hú srácok köszi a sok kommentet, nem számítottam ilyen gyors és mégis tartalmas segítségre, megrágom amit írtatok illetve utánanézek az ajánlásoknak :R

(#22114) tibaimp


tibaimp
nagyúr

Úgy látom meg kell vennem az RDR2-őt... :U

A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...

(#22115) dannyl válasza tibaimp (#22114) üzenetére


dannyl
addikt

Kettő őt? : :P Meg hát. Nem is volt ez kérdés :))

(#22116) Lenry válasza tibaimp (#22114) üzenetére


Lenry
Topikgazda

ez nem is kérdés, tényleg egy remekmű

Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data

(#22117) TheNewDawn válasza tibaimp (#22114) üzenetére


TheNewDawn
addikt

Szerintem most Epic téli vásáron be fogják nyomni az 50% os akciót, és mellé lehet nyomnak egy 3000 Ft os kupont is, és akkor már igencsak baráti lesz az ára :)
De előtte szerintem nem bánod meg, ha a Control végigtolod, az úgysem egy túl hosszú játék :P
Remélem amúgy legkésőbb 2 éven belül kapunk legalább Witcherből egy olyan videót, amit ma Mass Effectből, és azért 4-5 éven belül meg is érkezik majd .

(#22118) mike1334 válasza Lenry (#22110) üzenetére


mike1334
veterán

A könyvekből is az első kettő jött be, amik inkább novelláskötetek voltak. Én jobbam örülnék egy lazább, szörnytől-szörnyig játéknak, ami inkább a loret építi, mint a karaktereket.

...unless the law provides otherwise. Guarantees not guaranteed!

(#22119) tibaimp válasza TheNewDawn (#22117) üzenetére


tibaimp
nagyúr

Mindenképpen figyelem majd.
Ez a 3000-es kupon micsoda?
Illetve, célszerű a Rockstar-on megvenni (nálam a GTA5 ott van megvéve), vagy a Steam-en inkább?

A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...

(#22120) TheNewDawn válasza tibaimp (#22119) üzenetére


TheNewDawn
addikt

Hát Epic tavaly meg idén is a téli meg a tavaszi akciója során adott egy kupont , minden 15€ vagy afeletti vásárlás esetén 10€ visszajárt, így vettem én már 1 éve pl 10€ ért Metro Exodust, meg 20 ért AC Odyssey Gold Editiont összes DLC vel, stb :)
Valószinű most is lesz ilyen, dec 17 től, csak mivel már Ft ban számolnak, ezért 4500 Ft és feletti vásárlásból jön le 3000.

Szóval ha lesz ilyen, akkor én Epicen venném.
Szinte minden játékot Steamre preferálok, de a Rockstar, Ubi meg hasonló játékokat Epicre, mert ezeknek az indításához az Epic nem is kell, csak a Rockstar ill Ubi kliens, míg Steam esetén mind a kettőnek kell mennie, és jobb szeretek egy DRM el bajlódni kettő helyett.

[ Szerkesztve ]

(#22121) scyllarus válasza Lenry (#22112) üzenetére


scyllarus
veterán

A CP eddig borzalmas nagy csalódás. Nekem technikai gondom nincs, a gyenge gépemen vajsimán fut, egyszerűen nem érdekel. Azért kap még esélyt, sok jó játékot kezdtem el többször.
Pl. a RDR2-őt is 14 óra után abbahagytam. Aztán újrakezdtem, nekem bejött ez a lassabb játék, gyorsutazni szinte egyáltalán nem szoktam. Mondjuk, jóval nagyobb szabadságra számítottam, állandóan b.tatnak a storyval, de azért jó. Én tuti újra fogom kezdeni azonnal, csak hagyom a storyt a fenébe, mert zavar a tolakodása (bár kétségkívül jól van megírva)

"Nem biztos, hogy mindig tisztán látjuk, de Istennek terve van velünk. - Igen, tudom. De miért hiszi mindenki, hogy ez a terv jó?" Lucifer - A Priest Walks Into a Bar

(#22122) Lenry válasza scyllarus (#22121) üzenetére


Lenry
Topikgazda

igen, figyelni kell arra, hogy melyik karakterekhez nem szabad közel menni, mert akkor indul valami quest :D
de ha ezt el tudod kerülni, akkor azért el lehet játszadozni egy jó darabig a fősztori érintése nélkül.

Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data

(#22123) scyllarus válasza Lenry (#22122) üzenetére


scyllarus
veterán

Igen, pont erre gondoltam, az újrajátszáskor így teszek. Amúgy jó a sztori, csak a saját tempómban haladnék vele.
De még mindig a W3 a király.

"Nem biztos, hogy mindig tisztán látjuk, de Istennek terve van velünk. - Igen, tudom. De miért hiszi mindenki, hogy ez a terv jó?" Lucifer - A Priest Walks Into a Bar

(#22124) TheNewDawn válasza scyllarus (#22121) üzenetére


TheNewDawn
addikt

Engem ezek zavarnak sokkal inkább....
GTA V vs Cyperpunk

Lehetne még folytatni bőven, ez csak pár példa, hogy mennyire segg hülye az AI....Meg basszus, ez egy RPG.... Ebben azért elvárná az ember, hogy az NPC k meg a társaink reagáljanak egymásra, meg ránk is, és ha úgy reagálunk ami egyeseknek nem tetszik, akkor egymásnak vagy nekünk is eshessenek, stb... Könyörgöm, ezeket már a BG , Kotor meg hasonlók is tudták 20 évvel ezelőtt :)

Egyébként ezek közül voltak olyanok, amik már a Witcher 3 ban is zavartak , pl Radovid halott és semmi se változik, mindenki nyomja az All Hail Radovidot DLC be, meg Cerys leszarja hogy Trissel vagy együtt, akkor is nyomja neked a Yenneferes szöveget, stb de kibeszéltük már ezeket :)

[ Szerkesztve ]

(#22125) South Velen válasza TheNewDawn (#22124) üzenetére


South Velen
addikt

Cerys-sel kapcsolatban az a legnagyobb gond, hogy nincs romance opció. :(

(#22126) South Velen válasza scyllarus (#22121) üzenetére


South Velen
addikt

Nekem sincs technikai gondom vele, ugyanakkor a witcher3 szerintem szebb. :U

én egyébként nem vagyok egy nagy gamer, mindig koca gamer voltam, gta-kkal meg egyéb nagyon mainstream cuccokkal persze toltam, mafia1 nagy kedvenc volt anno, de a witcher3 úgy berántott emlékszem először, hogy minden nap egész nap azon járt az agyam melóban is, pedig addig élből elutasítottam még a fantasy-t is. :DDD

ehhez képest a cyberpunk alatt semmi érzelmem nincs közben sem, kb csak azért próbálok vele játszani, hogy hátha lesz még valami, ami miatt elindul legalább a huszada annak, ami a w3-ban megvolt

de baromi unalmas a világ, a városról egy gta jut eszembe, de már a GTA IV dark hangulatú NY-ja is jobban bejött mint ez a steril szar, lehet a cyberpunk világ ilyen, de nekem nem jön át. de ismétlem, a witcher3 előtt fantasy-val se játszottam, és nem érdekelt, annak mégis sikerült berántania.

amellett meg kb olyan az eleje, mintha egy egyetemi órára ülnék be, harc közben is állandóan baszkurálnak mindenféle hacker támadással, az fps nézet miatt azt se tudom honnan, hova. a witcherben is sok dolgot meg kellett tanulni (tudom, rpg), de itt sokat akartak és átestek a túloldalra szvsz

eleve nem tudok azonosulni az fps nézettel, főleg ha egy rpg, felépítek egy karaktert, nem a játékidő 0,01%-ában akarom látni

a random npc-k is tényleg semmire nem jók, egyáltalán nem érzem modernnek a játékot ebben a tekintetben, jó a witcher3 -ban meg volt a főszereplőkön kívül 5 féle NPC és slussz, és mindegyik gyereknek ugyanaz az arca volt :DDD de mégis szinte bármelyikkel beszéltem, olyan zenék, fények és történetek voltak, hogy kirázott a hideg, jó értelemben, akár egy sokadlagos küldetésnél is

[ Szerkesztve ]

(#22127) scyllarus válasza South Velen (#22126) üzenetére


scyllarus
veterán

Teljesen egyetértek.

"Nem biztos, hogy mindig tisztán látjuk, de Istennek terve van velünk. - Igen, tudom. De miért hiszi mindenki, hogy ez a terv jó?" Lucifer - A Priest Walks Into a Bar

(#22128) tibaimp válasza TheNewDawn (#22124) üzenetére


tibaimp
nagyúr

Köszi az infót! :R de Epic fiókom még nincs, de nem is szándékozom....
Van már vagy 5 különböző fiókom...
Akkor marad a Rockstar, még ha drágább is.

A CP vs GTA5 videó pedig kicsit lelombozott (főleg, hogy már meg is vettem elővételben a CP-t (még nem próbáltam))

[ Szerkesztve ]

A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...

(#22129) TheNewDawn válasza tibaimp (#22128) üzenetére


TheNewDawn
addikt

Hát pont ez az, ha 5 különböző már van akkor egy 6. mit számít?
Persze te választásod, ha saját magad szivatod se fog beleszólni senki :)

Én mindenesetre rengeteg ingyen játékot szereztem onnan, amit magamtól nem vettem volna meg, de iszonyatosan sajnálnám így utólag, ha kimaradtak volna. PL a Kingdom Come Deliverance is volt ingyen :)
Vagy a Subnautica, Survining Mars, Shadow Tactics, és sorolhatnám.

Ráadásul mondom, pl AC Odessey Gold esetében mikor 1 éve vettem ott 20 euróért, akkoriban a Steamen duplajáért vesztegették :D Azért nem mindegy.... Ott még most is többe fog kerülni amúgy. Ráadásul ahogy írtam, ahhoz kellett csak kliens, hogy megvegyem, aztán összekötöttem az Uplay accountommal, utána már mind a telepítést, mind a játékot Uplayen csináltam, nem is kellett megnyitni hozzá az Epicet.

[ Szerkesztve ]

(#22130) Alpi.


Alpi.
addikt

Csak, hogy legyen egy felfele mutató hüvelykujj is a CP2077 mellett, nekem voltak fenntartásaim több dolog miatt is, filóztam is rajta elég sokáig. Maga ez a jövőbő jövő lövő (Kispál és a borz után szabadon :D ) stílus nem szokott nyomokat hagyni, stb. Sokkal inkább a kellemesen fantasy-s, Witcher szerű világ az, amiben igazán könnyen el tudok merűlni. Nade, az történt, hogy váratlanul véget ért a Witcher 2... :(
Így, a tervezett, év végi leállásig kihúzom azzal, aztán meglátjuk mennyire akarok Punk lenni dolog dugába dőlt. Hírtelen elkeseredettségemben CP2077 lett. Nagy konzekvenciákat nem mondanék, nem is mondhatok még így a játék elején, de instant beszívott ! Amiktől tartottam, pont semmi nem zavar. Nem annyira lövöldözős és ha épp igen, akkor is elboldogulok az én lassabb, bénább fps képességeimmel is bőséggel. A világ olyan, mint amit a CDPR-től megszoktunk. Tele van ötlettel, történettel. Eddig legalábbis hihetetlen a story bár gyanítom pont ott tartok, ahonnan kicsit csillapodik majd, de nekem nagyon pozitív csalódás eddig. A teljesítmény, gépigény fronton ugyan ez ! Sokkal jobb, mint vártam. A 980 Ti-men simán maxon (nagyon közelében) fut 1080P-ben és ha hozzávesszük, hogy az egyik legjobb engine amivel dolgom volt ha azt nézzük, mennyire szép, állandó frame-eket hoz, nem gond ha 35-55 fpssel megy. Az érzet is rendben van, nem lesz nyúlós, laggos ! Ott tolom én is, inkább visszaraktam a grafikát, semmi szükségem nincs +10 fpsre.
[Itt egy video] , amit a leg elejéről rögzítettem, szóval nem gond ha megnézitek, nincs spoiler értéke nagyon. :) Ehhez még jön, hogy Gpu-val, NvHevc-vel rögzítettem, szóval az is ellop pár fps-t, de jól látszik, hogy még így sem tűnik darabosnak. (A load time az nagyon rideg így 2020-ban ekkora játékoknál. Nagy troll a világgal szemben :C) Messze még a vége, nem szeretnék túl korán komolyabb konklúziókat levonni, annyi viszont biztos, eddig én imádtam a vele töltött időt !

[ Szerkesztve ]

https://www.youtube.com/channel/UCbJjHfBdTsUw3UJAFr-5Gsg

(#22131) penge111 válasza South Velen (#22099) üzenetére


penge111
addikt

Én szerény véleményem szerint csak egy játékot tudok a Witcher 3-mal egy szinten említeni, az pedig a Divinity Original Sin 2. Zseniális karakterek, zene, történet, mellékküldetések, lore, harcrendszer, de... ez crpg, de a legszebb, talán majd a BG 3 fölülmúlja. Ha túl tudsz lépni a körökre osztott harcrendszeren, én öreg motoros vagyok én imádom az ilyet, akkor hatalmas élményben lesz részed! Ja, és a mai napig jönnek hozzá "apró" ingyenes dolgok!!!

Számomra DoS 2, akárcsak a W3 egy mestermű! :R

PSN: Dragonmage1980, http://huncritic.hu/

(#22132) Viper26 válasza penge111 (#22131) üzenetére


Viper26
nagyúr

Nézegetem már egy ideje, de be fogom szerezni. :)

Mondjuk még a W3 két kiegje vissza van. :B

iPhone 14 | FR955

(#22133) Szteliosz


Szteliosz
újonc

Sziasztok.
"Cyberpunk 2077" számomra egy nagy csalódás, többre számítottam, egy félkész játékról beszéllünk és az a tömérdek hiba a játékban... sajnálom a játékra fordított időt a fejlesztőktől... Nem is ismerek rá a CD Projekt csapatra :F, remélem a Cyperbunk körüli botrány végett nem húzzák le végleg a rolót és idővel újra visszanyerik a játékosok bizalmát....
Inkább folytatták volna tovább "jó öreg Geraltunk kalandját", amihez értenek... :)
Úgy döntöttem, hogy újra nekivágok a Witchernek történetenek, de most szeretnék pár grafikai és egyéb extra módokat feltelepíteni a játékhoz, ami persze alapjáraton is meseszép... de ha még lehet fokozni :K
Megköszönném nektek, ha megosztanátok velem pár módot, amit már kipróbáltatok és nektek is bevált.
Köszönöm. :))

(#22134) scyllarus válasza Szteliosz (#22133) üzenetére


scyllarus
veterán

Paradox módon örülök a CP nyomorának. Én nem vártam nagyon, az a világ nem a kedvencem, és a mostani események tükrében a W4-et tuti nem merik így kiadni, tehát én jól járok majd :)

"Nem biztos, hogy mindig tisztán látjuk, de Istennek terve van velünk. - Igen, tudom. De miért hiszi mindenki, hogy ez a terv jó?" Lucifer - A Priest Walks Into a Bar

(#22135) South Velen válasza scyllarus (#22134) üzenetére


South Velen
addikt

Szerintem ez a helyzet nem tesz jót a majdani újabb witcher résznek.... :(

(#22136) scyllarus válasza South Velen (#22135) üzenetére


scyllarus
veterán

Csökkenti az előzetes felhajtást mindkét részről. A CD projekt minden kis bugot ki fog irtani kiadás előtt, hogy ne szaladjon bele újabb vicces pillanatok videókba.
A megjelenés időpontjának nem tesz jót, a kiadott játék minőségének igen.

"Nem biztos, hogy mindig tisztán látjuk, de Istennek terve van velünk. - Igen, tudom. De miért hiszi mindenki, hogy ez a terv jó?" Lucifer - A Priest Walks Into a Bar

(#22137) Micsurin válasza scyllarus (#22136) üzenetére


Micsurin
nagyúr

A minőségnek sem fog, mivel ott is határidőre fognak fejleszteni inkább fognak játék mechanikákat és részleteket feláldozni az optimalizálásért cserébe.

The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.

(#22138) scyllarus válasza Micsurin (#22137) üzenetére


scyllarus
veterán

Egy fejlesztésben a scope-on változtatnak a legnehezebben.
Plusz, én nem követem nagyon a dolgot, de már két videó jött szembe arról, hogy a régi GTA5 mennyivel többet tud az új CP-nél. Ezt is el akarják majd kerülni, ha kicsit is figyelnek a visszajelzésekre (Mondjuk a RDR2-vel tuti össze fogják hasonlítani).

"Nem biztos, hogy mindig tisztán látjuk, de Istennek terve van velünk. - Igen, tudom. De miért hiszi mindenki, hogy ez a terv jó?" Lucifer - A Priest Walks Into a Bar

(#22139) tibaimp válasza Szteliosz (#22133) üzenetére


tibaimp
nagyúr

Várj még pár hónapot (tudom, nehéz), de ha minden igaz jön ki a W3-hoz egy RT grafikai modd gyárilag, ha az megfelelő.

szerk:
Nem tudom, mivel tolod, de addig még lehet be is tudsz szerezni hozzá megfelelő VGA-t.

[ Szerkesztve ]

A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...

(#22140) TheNewDawn


TheNewDawn
addikt

Hogy milyen lesz a következő Witcher játék minősége? Ez tőletek, tőlünk is függ, bármilyen furán hangzik. Sőt, tőlünk, játékosoktól függ leginkább. Szinte jobban, mint a CDPR-től.
Hogy miért gondolom/mondom ezt? Képzeljéték magatokat a helyükbe.

Ott a tízmilliós nagyságrendű preorder szám, akkora mennyiség, hogy bőven visszajött minden további eladás nélkül a fejlesztési költség sokszorosa, mellé futja még sokmilliárdos prémiumra a vezetőségnek és sok milliósra a fejlesztőknek. Ellenben naponta kapják tízezrével a halálos fenyegetéseket, hogy megdöglötök ha nem adjátok ki most már de tényleg, és tovább meritek halasztani a megjelenést.....Ti mit tennétek ?
Ugye hogy ugye.....

Én megmondom őszintén, a helyükben NEM fizetném vissza senkinek SOHA a pénzét, aki egyetlen játékot is előrendel, egye meg amit főzőtt, ha nem tetszik neki, nem fut rendesen, stb, ő baja. A PC Gaminget ugyanis egyértelműen ez a sok millió ember teszi tönkre, akik előrendelik a játékokat,és utána meg hőzöngenek, hogy nem olyan, ahogy Vérpistike elképzelte.

Akiknek nem inge, nyilván ne vegyétek magatokra, de egyszer mindenkinek meg kéne tanulnia hogy NEM RENDELÜNK ELŐ JÁTÉKOT. SOHA. SEMMIKOR. Legyen az CDPR től, Witcher 4, akármi is. Hanem szépen megvárunk utána pár hónapot, elolvassuk a kritikákat, belenézünk spoilermentesen a gameplaybe, tájékozódunk hogy milyen a játék, mennyi bug van, hogy futna nálunk, stb. És ha már mégis előrendeltünk, akkor nem sírunk, mert onnantól kuss a nevünk.

(#22141) GypsFulvus2 válasza TheNewDawn (#22140) üzenetére


GypsFulvus2
őstag

A legtöbb megállapításoddal tökéletesen egyetértek; de az előrendelések tekintetében árnyalnám kicsit a képet. Én életem során négy játékot rendeltem elő: Witcher 2, Witcher 3, Two Worlds 2 és ELEX.
A két Witchert azért, mert az első Witcher játék teljesen beszippantott, és hozzá akartam járulni a folytatások elkészüléséhez. A harmadik előrendelését segítette, hogy a második Witcher játék is nagyon tetszett és úgy gondoltam, a CDPR rászolgált a bizalmamra. A TW2 és az ELEX előrendelése esetében meg úgy gondoltam, hogy ezek aprócska fejlesztő stúdiók, rétegjátékokat fejlesztenek, kicsi a bevételük, a korábbi játékaik (TW1, Gothic széria) nagyon tetszettek, és minden fillérre szükségük van a túléléshez. Nem is bántam meg, azt kaptam ettől a két játéktól is, amit vártam (amúgy mindkettőt tudom ajánlani az RPG-ket szeretőknek). Ezt a négy előrendelést a GOG-on eszközöltem, mert a DRM-et illető filozófiájukat példaértékűnek tartom.
A Cyberpunk-ot nem rendeltem elő. Valahogy egyre jobban eltaszított az a már hisztérikussá váló hype, a teljesen irracionális várakozások és irreális elvárások. A rajongók egy része teljesen kivetkőzött magából (ahogy írtad is) és sajnos a CDPR ahelyett hogy visszafogta, csitította volna ezt, még maga is rátett egy jó pár lapáttal. Elszállt a scope, mindenki a világmegváltó, zsánermessiás játékot várta, ők meg megerősítették, hogy tényleg ezt készítik el nekünk. Óriási hibát követtek el ezzel, a megítélésük egyszer s mindenkorra megváltozott, az aranykor véget ért. A bizalmat megszerezni nehéz, elveszíteni nagyon könnyű, de a már elvesztett bizalmat visszaszerezni - na az már szinte lehetetlenséggel határos módon nehéz.

Ennek ellenére én lehet, hogy a következő Witcher játékot mégis elő fogom rendelni - egyszerűen elismerve azt, hogy a trilógiával nagyon sokat adtak nekem - nem csak szórakozásban, hanem morálisan és érzelmileg is.
A Cyberpunkot is megvásárolom majd pár hónap múlva, ha rendbe rakták, és nem várok majd akciókra, leárazásra, mert szeretném, ha ez a stúdió nem törne meg anyagilag. Azt szeretném, hogy fennmaradjanak és visszatérjenek a gyökereikhez. Ebből a szempontból ez a pofára esés még jól is jöhet - talán kidugaszolják magukat és leereszkednek a földre. Legalábbis ebben reménykedem.

[ Szerkesztve ]

"Only the paranoid survive" - Andrew Grove, (1999)

(#22142) TheNewDawn válasza GypsFulvus2 (#22141) üzenetére


TheNewDawn
addikt

A two words 2 őt elkezdtem néhány éve ( azt hiszem akkor már ilyen 1 vagy 2 euróért volt bundliba) de nem tudott behúzni, de nem bántam meg a vásárlást, pár órám bennevolt, ennyit megért :)
Elex kapcsán is egyetértek, bár azért abban megjelenés után 1 évvel is maradtak ordító bugok, a grafika meg... :) De hát a Piranha Bytesot mondjuk sosem ezért szerettük .

90% biztos vagyok benne, hogy 1 éven belül emlékezetes és jó játék lesz a CP 2077 is, ennek ellenére 100% hogy nem lesz előrendelve a Witcher 4.
Pedig a bizalmam nem ingott meg, egész egyszerűen úgy gondolom, ahogy leírtam az előző posztban is, hogy az előrendeléssel pont hogy nem a jó munkát és minőséget támogatja az ember, hanem azt, ami most történt.

Vagyis ha előre vakon odadod a pénzed, meg sem várva hogy mit kapsz cserébe, az picit olyan, mintha munkahelyen előre megkapnánk az éves fizut, aztán lelkiismeretünkre van bízva a dolog, ha éppen nem járunk be dolgozni hát tök mindegy :) Na jó, lehet hogy utána kirúgnak, de kit érdekel, hát majd keresünk valami mást, a pénz már a zsebben.

(#22143) GypsFulvus2 válasza TheNewDawn (#22142) üzenetére


GypsFulvus2
őstag

Értem én a szempontjaidat, dilemma ez nekem. Ezért is írtam, hogy lehet, hogy előrendelem a next Witcher játékot. Nagyban függ ez attól, hogyan kezelik a helyzetet a következő hónapokban, és merre indulnak el a következő években.

"Only the paranoid survive" - Andrew Grove, (1999)

(#22144) tibaimp


tibaimp
nagyúr

Eddig 1 milliárd dollárt buktak a bulin, illetve ennyit esett a, ahogy írtátok is, a jól "fel-hypolt" részvényeik...

Én ilyenkor mindig attól félek, hogy valami nagy kiadó felvásárolja őket, mint ahogy járt nagyon sok "kis" csapat korábban is, ami nem tenne jót szerintem nekik, így nekünk sem, játékosoknak, hosszú távon...

Szerintem rendbe fogják csapni a CP-t, mint a huzat, és fasza játék lesz (még nem próbáltam, bár megvettem elővételbe :B )
Amúgy, amivel hasonlítgatják most a GTA5, se így kezdte, ahogy most van.... :U

[ Szerkesztve ]

A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...

(#22145) TheNewDawn válasza tibaimp (#22144) üzenetére


TheNewDawn
addikt

Lengyel állam támogatja őket, szóval nem fognak úgy járni :)
Egyébként meg nem mindig baj, ha valakit felvásárolnak, és ezáltal több pénz van mögöttük, feltéve, ha ez mondjuk nem az EA vagy ilyesmi cég :)

Lásd Obsidian, megvette őket a Microsoft, de nem nagyon szóltak bele a munkájukba, elég nagy önnálóságuk maradt, meg is lehet nézni az Outer Wordsöt, talán legjobb játékuk lett, egy igazi vérbeli RPG, modern köntösbe bújtatva és gyönyörűbben mint valaha.

(#22146) Lenry válasza TheNewDawn (#22140) üzenetére


Lenry
Topikgazda

Én megmondom őszintén, a helyükben NEM fizetném vissza senkinek SOHA a pénzét, aki egyetlen játékot is előrendel, egye meg amit főzőtt, ha nem tetszik neki, nem fut rendesen, stb, ő baja. A PC Gaminget ugyanis egyértelműen ez a sok millió ember teszi tönkre, akik előrendelik a játékokat,és utána meg hőzöngenek, hogy nem olyan, ahogy Vérpistike elképzelte.

ezzel a gondolatmeneteddel az a baj, hogy a visszafizetési móka a PS4 meg Xbox One tulajokat érinti, akiknél tényleg ótvarfosszarfosul fut a játék, ráadásul a CDPR is bőven sáros a témában, mert megjelenés előtt egy nyamvadt képkockát nem mutattak a fenti két platfomról, hanem csak félmondatokban elejtették, hogy "persze, faszául fut azokon is", szóval megpróbálták elsumákolni, aztán most ég a pofájuk, ennek fényében a minimum, hogy visszatérítik a prevgen konzol kiadások árát.

Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data

(#22147) Lenry válasza GypsFulvus2 (#22141) üzenetére


Lenry
Topikgazda

ezek aprócska fejlesztő stúdiók, rétegjátékokat fejlesztenek, kicsi a bevételük, a korábbi játékaik (TW1, Gothic széria) nagyon tetszettek, és minden fillérre szükségük van a túléléshez

én az AC Párizsos része óta semmilyen stúdiótól nem rendelek elő semmit, de a fenti gondolatoddal maradéktalanul egyetértek.
pár hónapja jelent meg a Petroglyphtől a Red Alert remake, amivel sejtettem, hogy negyed órát se fogok játszani (és így is lett), de a megjelenés napján megvettem - igaz 20 euró volt, nem egy egetrengető összeg - mert bíztam benne, hogy ezzel is bátorítom őket, hogy folytassák a dolgot és elkészítsék a Red Alert 2 remake-jét is, amit viszont a terveim szerint átlátszóra koptatok majd a HDD-n, ha egyszer tényleg megjelenik, mert ez gyerekkorom all-time classic játéka. ma is van egy menetkész XP-s számítógépem szinte csak azért, hogy bármikor elő tudjam venni a RA2-t

[ Szerkesztve ]

Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data

(#22148) tibaimp válasza Lenry (#22147) üzenetére


tibaimp
nagyúr

"ma is van egy menetkész XP-s számítógépem szinte csak azért, hogy bármikor elő tudjam venni a RA2-t" -- nekem meg egy Pentium gép volt összerakva pár évig az Imperium Galaktika 1. miatt...

Aztán megvettem GOG-on :D és működik win10-en, ismét csak hála a lengyel srácoknak...

A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...

(#22149) TheNewDawn válasza Lenry (#22146) üzenetére


TheNewDawn
addikt

Én elhiszem és megértem , de ha nem kapnák vissza a pénzt, legalább egy tanulság lenne számukra, hogy NEM RENDELÜNK elő játékot. Így meg.....legközelebb is ez lesz, és az a baj, hogy ezzel nem csak ők, hanem minden gamer szív, mert pont a cégeknek azt a hozzáállását támogatják hogy generáljanak orbitális hypeot, rendeljék elő minél többen, jó lesz az 100% ban optimalizálatlanul full bugosan ,és hülye AI val is kiadva.

Majd ha nagyon hőzöngenek, legfeljebb utólag javítjuk.
Ellenben ha mondjuk negyedannyian rendelnének elő mindent, akkor talán hosszútávon javulna a helyzet ilyen szempontból.

(#22150) chopin42


chopin42
őstag

Tudom, ez nem az a topik, meg lehet volt róla szó, ez esetben bocsi :U
De kérem modnja már meg valaki: a Cp2077-el mi a gond a technikai problémákon és bugokon kívül, meg a túlzott(nak ható) gépigényen kívül? Spoiler mentesen, ha lehet, pusztán tények alapján.
Ami pedig a fenti diskurzust illeti, előrendelés kontra nem:
Ilyen világot élünk, mindenkinek kell MINDEN IS azonnal. Aztán meg sír, hogy nem erről álmodott, mintha álmai nőjét beígérték volna, meg is kapja, de ugyanúgy tud hízni/fogyni, van véleménye, büdös a szara, és nem mindig nedves. Ez van. :W

Szakmai kérdések csak a fórumban...

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  Witcher topik
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.