- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- TOTP generátor PHP-ra
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Fogadj örökbe egy szervert, avagy hogyan építsünk otthoni labot II. (Avagy miért
- Egy újabb érdekes eset
- Szólánc.
- Keringető szivattyú vezérlése: még okosabb fűtés
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
feka007
veterán
Még két rész van az évad első feléből, tehát a 8.-ban mindenképp lesz vmi komoly. De egyébként eddig egész évad rohadt jó szvsz, talán csak a múlt heti "Say the Word" volt egy gyengébb rész kicsit. Következő rész is jónak ígérkezik.
Ha belegondolunk, hogy a 2. évad első felének zárórészében az volt a cliffhanger, hogy szétlőtték a pajtát.. Azért most kicsit jobb sztem(#1898) baluka26: Szerintem már 2. évad utolsó 2 részében is vége volt. De tény, hogy a 3. az ütősebb minden tekintetben
[ Szerkesztve ]
-
baluka26
nagyúr
S03E01.
Azt_a_kurva. Végre vége a szappanopera sztájlnak.They said I once was lost, but now I'm truly found. || Eladó Eastpak hátizsák: http://tinyurl.com/balutaska
-
Apollyon
Korrektor
Ehh.. spoiler
A telefonhívással dolgozta fel a traumát, hogy esélye sem volt a feleségét megmenteni, akit a fia lőtt le hogy ne változzon át, és még meg is ette egy zombi stb.
A képregényben is ez a telefonos megoldás volt, csak ott kissé más körülmények között.
Andrea a sorozatban számomra abszolút ellenszenves, igazi agyatlan szőke. Egyébként az őt alakító színésznő (Laurie Holden) az X-aktákban is szerepelt, és bizony nem gyengén jól nézett ki. A comicban ezzel ellentétben pedig abszolút a csoporthoz tartozó, megfontoltabb, normálisabb lelkivilágú, fontos karakter.Michonne meg itt is tetszik, még az őt alakító csajszi is totál eltalált, benne szerintem senki nem fog csalódni.
De kíváncsi vagyok, ha elkapják a Governort, lesz-e kanál[ Szerkesztve ]
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
mepet
addikt
spoiler
A telefonhívások nélkül ez a rész egész kerek lett volna. Most miért kellett vagy 20 percig azt néznünk, ahogy a nagy gyász közepette full hülyeségeket haluzik az elvileg kőkemény főszereplő...
Andrea tényleg úgy kurvul, ahogy megjósoltuk, egyből a legnagyobb hatalmú taggal kezd természetesen. Ott már nem a pénz a menő, csak a színtiszta hatalom.
A kardozós néger leány ismét alakított, bár 2 láncravert zombival sokkal menőbb volt!Reményeim szerint valami ilyesmi lesz a következő részek felépítése:
E07: a governor és a főokos rendőrbácsi emberei egyást ölik, meg persze a zombikat.
E08: a governor és a főokos rendőrbácsi összebarátkoznak és együtt ölik a zombikat.
E09: a governort és a főokos rendőrbácsit szanaszét tépik a zombik a biztonságosnak vélt városukban
E10+: új, talpraesettebb szereplők izgalmasabb és változatosabb zombimészárlásba kezdenek
Persze sajnos ez a kifejlet elég kevéssé valószínű. -
Vladi
nagyúr
válasz kenwood3 #1894 üzenetére
spoiler!
a zombibél számít, nem a zombivér. Engem az lepett meg, hogy Michonne-t ez meglepte.
Egy ilyen veterán, nomád túlélő zombilandben hogyhogy még nem jött erre rá??Más:
Azt vágjátok, hogy a sorozat szépen mélyül elvont, szimbolikus, spirituális irányba? A frissen mosott Rick, szépen vasalt fekete ingben megjelenik a csoportban, akik épp esznek? Gyönyörű.
Jóvan segítek: halotti tor és éppen gyászol. Hagyják, hogy egyedül legyen a gyásszal, csak a bölcs öreg megy oda. De ő is elmegy, mikor látja, hogy intenzív a gyászmunka. Aztán jön a belső segítő.
Ahogy Darlynek is anno a testvére.[ Szerkesztve ]
il sole non sorge più ad Est!
-
kenwood3
addikt
Spoiler:
Ez igaz, de azért annyi sok zombivér nem volt rajta szerintem, hogy a zombik ne vegyék észre, hogy ő kaja. Emellett több sebből vérzik is. No de mindegy igazatok lehet
"Michone amúgy a rész végén állt ott nem az előzetesben."
Rég volt már reggel, benéztem. Megyek is inkább aludni[ Szerkesztve ]
Mi az az ekezet dragasag??
-
-
kenwood3
addikt
Nagyon király rész volt
Spoiler:
Meg tudja mondani valaki, hogy Michonne-t miért nem támadták meg a zombik az erdőben? Illetve a jövőheti rész előzetesében is ott áll a börtönnél 1 csomó zombi mellett, azok meg rá se bagóznak
Mi az az ekezet dragasag??
-
Vladi
nagyúr
nah akkor: spoiler!
*
*
*
mondom: SPOILER! ne olvassad a filmet nézzed!
Húúúááá nagyon állat rész volt! A 3. évad simán újranézős! Akármit csináltak, nagyon jól tették a készítők.
Egyszerűen pompásan épül a dráma. Amit csak bénáztak meg húztak, nyúztak a 2.-ban az itt kiváló.Daryl: hát igen. Újabb női szívekebe lopta be magát. Nem semmi volt azért, ahogy az ölében vitte Carolt. Mielőtt kérdések özöne jönne: mivel megalálta a kést a zombiban és az nem volt halott, de arra utalt, hogy Carol küzdött vele, így logikusan úgy gondolta, hogy bizony élete szerelme halott. Méghozzá zombi üzemmódban a szomszéd szobában. Micsoda vívódás lehetett... aztán micsoda boldogság, hogy él!!
Rick: ne találgassatok, ez ptsd. Pszichotikus epizóddal. Igen, hallucinált. Az öreg levágta ezt. De mostmár összeszedi magát, pont mikor kell.
Merle: azért meredek a figura. De én kitartó optimista vagyok, még mindig látom benne az emberséget. Őt is meg lehet érteni. Alig várja, hogy találkozzon a tesóval, hát kissé meggondolatlan, nem is bízik a koreai srácban, hát azt teszi amit tud: erővel szerzi meg az infót. Nem fog tán ücsörögni, hogy most felültették -e, vagy sem, tényleg él -e bébibrádör vagy sem. Nosza...
De lesz még itt Michonne, Andrea harc is. Az fix. Meg kormányzó Rick háború. Meg amit akartok. Közben időnként görög drámák öregek tanácsát meghazudtoló epikus, a történetet helyes mederbe terelő zombi hadak belépője is. omg.
-
oriic
HÁZIGAZDA
Huh, nagy király rész volt, felprögnek az események.
Live-Die-Respawn
-
Vladi
nagyúr
Megjött a magyar felirat: asap, immerse, afg.
(#1886) Keldor papa:
Például ilyen infókért. Vagy mert véleménye van korábbi részekről. Vagy mert fórumozni szeret. Vagy mert bízik a topiklakók fegyelmében.
[ Szerkesztve ]
-
Vladi
nagyúr
-
adyz.
aktív tag
ismét egy kiváló részt kaptunk, hozza a színvonalat
elég érdekes lesz, amikor mindenki találkozik mindenkivel
-
szmatyi93
tag
Nagyon adta a rész, érdemes volt ma is felkelni ezért
Spoiler:
Na eljött a várva várt találkozás, a két csoporttal bár a következőben fog beteljesedni, arra kíváncsi leszek hogy menekült meg Carol de majd úgyis elmeséli, remélem....«««««Ba dumm tss...»»»»»
-
félisten
-
keIdor
titán
-
Vladi
nagyúr
sorozatjunkien cikksorozat van róla, magyar jelenlét címmel. Elég gyakori. 2-3 film is eszembe jut, amiben említik, hogy magyarok.
Jah! Most ugrik be: Falling Skies, 1. évadban. A szakács kifakad, hogy:
A csirkébe minek rakott paprikát? Hát mi maga, magyar??? S ez az eredetiben volt így! Nem fordítói tréfa, egyértelműen "hungariant" mond.Ahhoz képest amúgy ez gyakorinak számít, kis sosehallott picsányi ország vagyunk onnan nézve.
Ez az ősi cigány... azért elég pejoratív... úgy érted a pusztában a házát hordozva utazgatott össze- vissza? Ez simán ősmagyar.
(#1859) orichalcos:
Amúgy is különlegesek vagyunk, csak a pozitív dolgok most háttérbe vannak szorulva sajnos.
De az Olimpián például akkorát dobbantottunk... csak pislogott a világ.[ Szerkesztve ]
-
Ace owner
addikt
Azért a Ferenc teherautón nagyot néztünk mikor megláttuk
Galaxy Fold 4
-
baluka26
nagyúr
Frank Darabont magyar szűlők gyermeke. Mint készítő, csak belerakott egy karaktert...
mepet: Szó sincs erről, hogy ezért lenne magyar. Szerintem. Ráadásul DeMunn klasszikus Darabont karakter.
[ Szerkesztve ]
They said I once was lost, but now I'm truly found. || Eladó Eastpak hátizsák: http://tinyurl.com/balutaska
-
mepet
addikt
Kb. 5 évenként egy filmben.
Nekem hirtelen a szállító sok, meg egy kémes négeres, alacsony színvonalú akciófilm jut eszembe, ahol meg volt említve Budapest.
Ha így vesszük románia sokkal menőbb az usában, mint mi... Sokkal többen ismerik, volt drakulájuk is, meg minden...
De azt is tegyük hozzá, hogy Dale lakókocsiban élt, tehát ősi cigány életvitelt folytatott, amiről természetesen a magyar szó jutott az író eszébe! -
félisten
-
leslieke
Jómunkásember
A karakter neve magyar: Dale Horvath
[ Szerkesztve ]
A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az első háromnak fáj az ára!
-
-
baluka26
nagyúr
Na, végre egy rész, ami adott az érzésnek. (S02E07), Daryl még mindig a legnagyobb király
They said I once was lost, but now I'm truly found. || Eladó Eastpak hátizsák: http://tinyurl.com/balutaska
-
po1son
addikt
válasz FoxiestFox #1845 üzenetére
Nem lesz baja.... Neki 90%, hogy hosszabb szerepe lesz.
STEAMID/WOT nick: po1son_
-
félisten
Remélem nem lesz baja a fekete lánynak, nekem szimpatikus.
Többiekért nem aggódom -
szmatyi93
tag
-
baluka26
nagyúr
Fúha, tegnap elkezdtem nézni a sorozatot, most már eljutottem második évad 5. részéhez. Hát, a második évad azért kicsit szolidabb az elsőnél...
Viszont ilyen még sosem volt, hogy sorozatot töltsek le, jó, hogy asszony rábeszéltThey said I once was lost, but now I'm truly found. || Eladó Eastpak hátizsák: http://tinyurl.com/balutaska
-
oriic
HÁZIGAZDA
Hja van is hozzá trailer már...
Nekem kicsit furcsa az Usain Bolt féle rohanó zombik.
Live-Die-Respawn
-
Ace owner
addikt
Ha már filmekről van szó, régen láttam egyet osztály kirándulás alkalmával, az olyan volt hogy egy filmes csapat szemszögéből látjuk a kitörést. Kézi kamerával felvéve. Annak mi lehet a címe? Akkor a csajokkal voltam elfoglalva inkább, viszont most már érdekelne a film is.
Galaxy Fold 4
-
Tim82
félisten
World War Z. (Ebből készül a film is, amihez a "fegyvereket" ugye a TEK lefoglalta Brad Pitt-éktől az itteni forgatáskor. )
Ja igen, ha már zombik (vagy inkább simán élőholtak) és vígjáték, akkor I sell the dead és Undead or alive - oké, mindkettő egyszer nézhető szerintem.
[ Szerkesztve ]
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Vladi
nagyúr
Melyik könyvre gondolsz?
Egyébként a 2 évad frusztrációja miatt a nyáron zombi mániában szendvedtem. Most is láttam 2 filmet:
Dead heads. Ez elég fekete humor volt, viszont rendhagyó módon a 2 beszélő zombi volt a történet középpontjában.A másik a Cockneys vs. Zombies. Ez angol és vígjáték. Nem olyan jó, mint a shoun, de azért lehet rajta mulatni.
-
feka007
veterán
válasz brownus #1792 üzenetére
Szerintem azért a legelső részt azt eléggé jól megrendezte+megírta.. Még magyar vonatkozás is volt benne
Plusz ő csak az első évadba rendezett, a második évadnál már nem is volt ott, tehát nem tudom miért ültettek volna feltétlenül répát, ha ő rendezne.. -
Tim82
félisten
Olyasmi, azzal a különbséggel, hogy itt azért megmaradnak a kormányok + országok.
Alapszitu az, hogy egy ENSZ-alkalmazott egy bő évtizeddel a zombijárvány megfékezése után interjúkat készít a világ különböző pontjain a túlélőkkel, nagyjából felölelve a járvány minden fázisát és azt, hogy melyik ország milyen stratégiával fékezte meg a járványt (ha sikerült egyáltalán megfékezni). Elvileg van pl. nukleáris katasztrófa is, szóval meglehetősen elszennyeződött, romokban lévő Föld maradt a járvány után, a lakosság nagyrésze kipusztult, a gazdaság összeomlott, a zombi-fenyegetés pedig továbbra is élő, csak már a "kezelhető" kategóriába esik.
A könyvet magyarul is kiadták, érdemes elolvasni.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Vladi
nagyúr
válasz Woodslave #1821 üzenetére
A csoszogósok se épp barátságosak. Én azért kíváncsi leszek a filmre.
Bár hallottam olyat, hogy nem tudják befejezni. Azért érdekes, hogy mennyi zombis film készült az elmúlt pár évben. Még ilyen megaprodukció is belefér.
Ez ilyen válság van és akkor világvége hangulat?il sole non sorge più ad Est!
-
Woodslave
félisten
ez igaz, csak 10-ből 9 persze, lehet keresni a megoldásokat, meg milyen hülyeségeket csináltak, de ez a 3. évad ütős
WWZ. láttam a bemutatót, nekem nem jönnek be a rohanós zombik, olyan reménytelennek tűnik a helyzet, ha nem csoszogósak
"akkor ne rezisztencia edzést csinálj hanem rendes odabaxósat :) "Bá
-
Tim82
félisten
válasz Woodslave #1818 üzenetére
Ha akár csak nagy vonalakban követik majd a képregényt, akkor nem mindegyik közösség/csapat akarja majd őket kinyírni/kirabolni/megerőszakolni, akikkel találkoznak.
Vladi: leginkább azon "rugóztam", hogy élből lesajnáltad a véleményemet. Nincs azzal bajom, hogy film. Azzal sem, hogy ezek kimaradtak, csak megjegyeztem, hogy ettől lehetne "valósághűbb". Amit leírtam, logikus volt. Más kérdés, hogy anélkül is nézhető és elfogadható a sorozat, hogy ilyen dolgokkal foglalkoznak benne vagy nem.
[ Szerkesztve ]
-
Kassadin
addikt
"Nade mivel lennének most előrébb? Semmivel."
Megkímélhették volna magukat elég sok mindentől. Nem tudom, hogy mekkora hatósugárral rendelkeznek ezek az eszközök, de az biztos, hogy hasznát tudták volna venni elég sok szituációban. Mindegy, igazából szerintem nincsen akkora jelentősége, hiszen a forgatókönyvet nem mi írjuk, meg hát ez nem is valóságos történet. Csak gondoljunk Dale sétálgatására, meg Carl többet volt a szüleitől távol, mint mellettük, stb....
-
Tim82
félisten
Nade mivel lennének most előrébb? Semmivel.
Ööö, pl. koordinálhatták volna Sophia megkeresését (és esetleg sikerrel is jártak volna, még mielőtt megfertőződik) és Darryl sem töltött volna másfél-két napot sebesülten egy vízmosásban, mert tudott volna magának segítséget hívni? Aha.
De mindegy, már fáraszt ez az erőltetett gondolatmenet.
Azért erőltetett a gondolatmenet, mert nem értesz egyet vele? Hadd gratuláljak.
Mindegy, valóban nem érdemes folytatni.
[ Szerkesztve ]
-
Tim82
félisten
De most jut eszembe, hogy volt rádiójuk! Rick azzal beszélt a néger pasihoz. Igaz, hogy csak 2 részben. Meg Rick a rendőrautóból is rádiózott, amit a csport hallott is!
Régen láttam az első évadot, de erre egyáltalán nem emlékszem. (Arra igen, amikor a 2. rész végén (?) belovagolt Atlantába és a tankban csapdába esett, ott Glenn rádión beszélt hozzá.)
Jó igazad van, fontos a rádió, de alig vették hasznát eddig.
Hasznát vehették volna, ha használták volna.
Igen. Végtelenül. A 2 évad azért is volt szar.
Nem is azt várnám, hogy ezt mutassák részeken át, hanem azt, hogy - akár jelzésértékkel - de pár perc erejéig megmutassák a készítők a nézőknek, hogy a csapat erre is gondol, ezzel is foglalkozik. Épp ezért nem fair Frank Darabonttal szemben az orichalcos által belinkelt kommentár, az ő hitelességre törekedését inkább erényként kellene felfogni. (A 2. évadra egyébként már kitúrták, ha jól rémlik.)
Szerintem amúgy a végtelen mennyiségű picsogás miatt volt szar a második évad,
tiszta Született feleségek with zombies.Kassadin: nem láttam a film előzetesét, de a könyvből nem az jön le, hogy szaladgálós zombik lennének, hanem hogy az emberek nagy része a járvány kitörésének elején azért válik áldozattá, mert ledermed, később pedig javarészt a kifejezetten kedvezőtlen terepviszonyok közötti harcok szednek rengeteg áldozatot (pl. Párizs alagútrendszere). Alapvetően egyébként a WWZ és a TWD zombijai tök hasonlóan viselkednek (ha emlékszel a Yonkers-i ütközet leírására, ott egyébként mondja is az interjúalany, hogy alapvetően nem a gyorsaságuk, hanem a számuk miatt voltak elsöprő fölényben): ugyanúgy a fejük az egyetlen lényegesen sérülékeny pontjuk. Gyakorlatilag el lehet mondani, hogy ugyanarra az alapszitura a WWZ képviseli az optimistább forgatókönyvet, ill. feldolgozást, a TWD pedig a pesszimistábbat.
*
Amúgy a képregényben visszahozták Morgant, így könnyen lehet, hogy a sorozatban is meglesz ez.[ Szerkesztve ]
-
Kassadin
addikt
Én meg arra gondoltam többek között, hogy a WWZ előzetesben majdnem hogy sprintelnek a zombik. Mint a Holtak Hajnalában. Teljesen más taktikát igényel azoknak a likvidálása, mint a eme sorozatban. Meg a könyvben az is le van írva, hogy a tengerfenéken is mászkálnak(!). Szóval oké, hogy zombi ez is és az is, de azért jelentős különbség van közöttük.
[ Szerkesztve ]
-
Vladi
nagyúr
válasz Woodslave #1802 üzenetére
Az se lenne rossz, abban is lennének érdekes dolgok, én nézném.
Volt is valami ilyen túlélős reality show.(#1804) Tim82:
Igen. De úgy tűnik amit most csinálnak azzal könnyíthetik meg. Egyébként a téli életmódban valószínüleg annyira szoros együttműködést igénylet, hogy szinte folyamatosan egy légtérben voltak. Legalább is 100m-en belül.
De most jut eszembe, hogy volt rádiójuk! Rick azzal beszélt a néger pasihoz. Igaz, hogy csak 2 részben. Meg Rick a rendőrautóból is rádiózott, amit a csport hallott is!
Az elem meg elsősorban a lámpához kell. Jó igazad van, fontos a rádió, de alig vették hasznát eddig. Utána meg már nem nagyon kellett.
"És oké, tisztában vagyok azzal, hogy ez nem látványos, meg unalmas lenne azt nézni, ahogy Hershel épp telepíti a veteményeskertet a börtönudvarban"
Igen. Végtelenül. A 2 évad azért is volt szar.
(#1805) Kassadin:
Ha kell bármelyik kocsiból kiszedem neked a benzint. Jó hát max többé nem lehet beindítani, de: naés?
(#1808) Ace owner:
Vagy ki a kertbe. Jobb a grafika.
-
Tim82
félisten
válasz Kassadin #1807 üzenetére
Azért "lényegi különbséget" említve szigorúan a "friss kaja és minőségi éhezés a zombiapokalipszis alatt" témájára gondolok.
-
Ace owner
addikt
Ha kapálást meg gyomlálást akartok akkor menjetek garden simulatorozni
Galaxy Fold 4
-
Tim82
félisten
válasz Kassadin #1805 üzenetére
Ja-ja, én is a könyv alapján mondom, de végülis annyi a lényegi különbség, hogy ott van Z-free terület is (ha jól rémlik, a nyugati partvidéke az USA-nak), kormányzattal és adminisztrációval, amelyik felismeri annak szükségességét, hogy az összeomlott "régi" mezőgazdaság helyett kell szervezni "újat". Tehát lényegében az igény ugyanaz, csak a volumen más.
A képregényben is pedzegetik, hogy a hideg lelassíthatja/leállíthatja a zombikat.
[ Szerkesztve ]
-
Kassadin
addikt
Teljesen jogos, amit írsz, ebbe így eddig bele sem gondoltam. Nekem örök rejtély az marad, hogy honnan van mindig nafta a járművekbe. Ugyanis áram nélkül a benzinkút alatt levő tartályból nem jön fel semmi sem. Tudtommal a modern autókból meg már nem lehet kiszívni az üzemanyagot. Meg hát valljuk be, azért egy zombiapokalipszis közepén nem az lenne az első gondolatom, hogy Na akkor most induljunk a gumicsővel! felkiáltással vadászatot szervezzek az elhagyott kocsik ellen az autópályán.
WWZ meg teljesen más "világ" szvsz. A könyvet olvastam, azért van hasonlítási alapom.
[ Szerkesztve ]
-
Tim82
félisten
Azért van ennek egy folyamata. Mármint arra, hogyan alakul az emberek élete egy apokalipszis után.
Igen, a 3. évad lassan egy évvel játszódik az egész mizéria kitörése után. Éppen ezért bőven lett volna idejük gondolkodni, hogy mivel könnyíthetik meg a saját életüket...
Jó példa erre a lost, érdemes megnézni, hogyan változik a túlélés stratégiája.
A Lost pont nem jó példa, egészen mások a körülmények (sokkal kisebb terület, sokkal nehezebben megfogható fenyegetés, kevesebb lehetőség kész készletek szerzésére).
Jó hát most a monitor előtt jól átgondolod a stratégiát, lehet nekik ott a terepen fontosabb volt, hogy ivóvíz legyen. Nem sok volt, szartak a vókira.
Shane rendőr volt, Rick rendőr volt, mindketten kellett, hogy használjanak munka közben "vókit", vagy legalábbis rendőrségi frekvencián működő rádiórendszert a járőrkocsiban. Gondolom, nem kell sorolnom azokat a posztapokaliptikus és/vagy katasztrófafilmeket, ahol - a telefonvonalak, az internet és a mobilhálózat kiesése miatt - a rádió marad az egyetlen, távolságokon átívelő kommunikációs forma. Ráadásul az igenis elsőrendű szempont egy csoport tagjainak túlélése és együttműködése szempontjából, hogy megoldják a kommunikációt arra az esetre, ha szét kell szóródniuk!
(Egyébként feltehetően a Walmart-okban is éppúgy szokott állni a palackozott, nem romlandó víz bálákban, ahogy itthon a Lidl-ekben/Tesco-kban stb., amit tömegével ráadásul nehéz is lenne elcipelni, úgyhogy pont annyira nem jó példa az ivóvíz.)
Az elem akkor volna igazán lényegesen fogyóeszköz, hogy ha több száz túlélő nyomulna rá ugyanazon a rövid területen, de érthető okokból egy magányos túlélőnek (vagy egy nagyon kis, három-négy fős csoportnak) a kaja valahogy valóban fontosabb. Ráadásul még elegendő tartalékot felmarkolva is kis helyet foglalna pl. egy RV-ben...
Tehát eljön az idő, amikor zöldséget termelnek, de még nem értek oda.
A képregényben valahogy képesebbek logikus(abb)an gondolkodni, mint a sorozatban. Ott van annyi eszük, hogy tudják, létezik minőségi éhezés is, szükséges vitaminokat pótolni és így tovább, mert ez létfontosságú. Mellesleg egy év és egy relatíve biztonságosnak gondolt lakhely megtalálása, na az pont az az idő, amikor el kellene gondolkodniuk azon, hogy mivel tudják javítani az életminőségüket.
Szóval ez nem "monitor előtti átgondolás", hanem minimális józan ész, de ennek végiggondolására nekik is ezer meg egy lehetőségük lett volna rá (vagy inkább a forgatókönyvíróknak)... (És itt megint csak nem tudok mást mondani, hogy a World War Z-ben megtették ezt a végiggondolást.)
És oké, tisztában vagyok azzal, hogy ez nem látványos, meg unalmas lenne azt nézni, ahogy Hershel épp telepíti a veteményeskertet a börtönudvarban, de attól még ez is a túlélési folyamat logikus része.
[ Szerkesztve ]
-
leslieke
Jómunkásember
Tehát eljön az idő, amikor zöldséget termelnek, de még nem értek oda. Az is érdekes és fontos, csak az nem annyira izgalmas és látványos. Nehezebb bemutatni érdekes módon.
Kell néhány vegetáriánus zombi és máris megvan az érdekes mód.
A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az első háromnak fáj az ára!
-
Vladi
nagyúr
Azért van ennek egy folyamata. Mármint arra, hogyan alakul az emberek élete egy apokalipszis után.
Jó példa erre a lost, érdemes megnézni, hogyan változik a túlélés stratégiája.
Először várják a megmentést. hátha minden visszaáll a régibe. Aztán lassan rájönnek, hogy nem áll vissza.
Jön a keresgélés, gyűjtögetés. Amíg van mit. Ez már itt a nomád társadalmak szintje.Aztán jön a letelepedés időszaka. Többé kevésbé ezek a lépések kikövetkeztethetőek az emberiség fejlődéséből.
Tehát eljön az idő, amikor zöldséget termelnek, de még nem értek oda. Az is érdekes és fontos, csak az nem annyira izgalmas és látványos. Nehezebb bemutatni érdekes módon.
most egy kicsit a kalandozásokon akar izgulni a nép, hadd lássunk már olyat is.Majd lesz még itt gyomlálás, csak még most ne má....
Az elem azért fogyó eszköz, nem biztos, hogy volt nekik. Vagy gondoltak rá. Jó hát most a monitor előtt jól átgondolod a stratégiát, lehet nekik ott a terepen fontosabb volt, hogy ivóvíz legyen. Nem sok volt, szartak a vókira.
Új hozzászólás Aktív témák
● a spoiler formázás a topikban elérhető.
- Eredeti játékok OFF topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- PlayStation 5
- Opel topik
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Mobil flották
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Trump lesöpörte Elon Musk kritikáját, vége az együttműködésnek?
- Politika
- További aktív témák...
- Jó áron ÁRON ELADÓ! Üzleti HP Elitebook x360 830 G10 Laptop! / i5-1345U 16GB 256GB Garancia2027.09
- Pénztárcabarát áron eladó Lenovo ThinkPad T14S /i7-1185G7/16 GB/256 SSD/FHD/IPS/Garancia
- Kyocera MD2040 lézer nyomtató szép állapotban, hibamentesen
- Hp Elitebook 755 G5 laptopok, AMD Ryzen 5 Pro 2400U, 8GB ram, 256, számla, 2 év garancia
- Samsung Galaxy S23 Ultra
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest